Vingeren in kut neuken in de poep

vingeren in kut neuken in de poep

.

Neuken vlissingen gratis lesbovingeren in kut neuken in de poep

.

Wat is de overeenkomst tussen een man en een dolfijn? Ze schijnen allebei intelligent te zijn, maar van beiden is het nog steeds niet bewezen Wat is een doodgraver op vakantie? Uit-zonder-lijk Wat is een drol naast de wc? Een drukfout Wat is een stewardess in een helicopter? Een wentelteef Wat is een string in het russisch? Een klut Wat is een vrouwenklooster? Een hunker-bunker Wat is erger dan silliconenborsten? Een tupperwear-doos Wat is erger dan wintertenen? Sneeuwballen Waarom gaat een dom blondje in de hoek staan als ze het koud heeft?

De hoek is 90 graden Waarom heeft de koninging een roze telefoon? Om mee op te bellen Waarom heeft een blondje geen schaamhaar? Op de snelweg groeit toch ook geen gras! Waarom heeft een dom blondje altijd een doorzichtige broodtrommel? Dan kan zij zien of ze naar huis gaat of aan het werk moet. Waarom heeft een dom blondje een lege fles in de koelkast staan Voor als er iemand geen drinken moet Waarom heeft een lada 4 pedalen?

Een koppeling ,een rem, een gaspedaal en een om de airbag op te pompen. Waarom houdt een blondje tijdens de sex haar lippen stijf op elkaar? Ze mag niet met vreemde mannen praten Waarom is een blondje trots als ze een puzzel van stukjes binnen 2 weken legt?

Op de doos staat jaar. Waarom kaarten de Beatles nooit Paul Mc Kaartnie! Waarom krabben vrouwen zich 'smorgens achter het hoofd? Omdat ze geen kloten hebben. Waarom krijgt een dom blondje maar een kwartier middagpauze? Anders moet ze opnieuw ingewerkt worden.

Waarom neemt een belg fruit mee naar bed Om zijn vrouw te bevruchten Waarom opent een dom blondje haar pak melk al in de supermarkt? Omdat er staat hier openen Waarom steekt een belg zijn piemel in de pindakaas Daar wordt hij groot en sterk van Wanneer is een vrouw een euro waard? Als zij een winkelwagentje duwt Wanneer steekt een Belg z'n lul uit het raam Als er rukwinden voorspeld zijn Wat is sneller dan vroemkool?

Snelderij Wat betekent in Brabant een driehoekig verkeersbord met hierop een hert? Da ge nie zo hert mag rijen Wat doe je als je schoonmoeder uitgaat? Opnieuw aansteken Hoe noem je een slim blondje? Hoe noem je een Zweedse pedofiel Kløøternøøker Hoe noem je groepssex in het zweeds? Meuteneuke Hoe noem je pijpen in het zweeds? Lullusmullu Hoe noemen ze het sperma van een ambtenaar? Hoe noemen ze in engeland een clitoris Shake-spier Hoe noemt men het sperma van Pino? Sezamzaad Hoe sterven de hersencellen van een dom blondje Eenzaam Hoe zie je dat een blondje achter de computer heeft gezeten?

Door de typex op het beeldscherm. In Egypte hebben ze nog steeds geen E-mail. Zij blijven trouw aan de K-meel. Naam voor een nieuwe columbiaanse ijsjestent Escobar Noem 2 russen? Een walrus en een clitorus Wat is de overeenkomst tussen die 2? Zze hebben allebei een natte snor.

Haar is een houten been van gemaakt? Kreupelhout Hoe heet de gulp van Bill Clinton? Hoe heet een blondje met geverfd haar? Artificieel Intelligent Hoe heet een pastoor die een non pakt Op-non-aktief Hoe heet een tor die op kleine torretjes valt? Torpedo Hoe herken je een belgische bolletjesslikker? Aan de tulpen die uit zijn reet groeien. Hoe heten de zoon van Michael Knight en Pamela anderson? Siliconenkit Hoe kan je 'n hond laten miauwen? Stop de hond in de vriezer voor een paar dagen en zaag 'm daarna doormidden met een cirkelzaag Hoe kan je 'n kat laten blaffen?

Benzine over de kat heen gooien en een vuurtje erbij houden Hoe laat je een Hollander op vrijdag lachen? Vertel een mop op dinsdag! Hoe noem je de vrouw van een bosjesman?

Een takkewijf Hoe noem je een blondje met 2 hersencellen? Zwanger Hoe noem je een condoom in het Zweeds? Pipi vangkous Het schiet de verkeerde kant uit Clint Westwood Het spreekt 1 woord frans en neukt als een tijger?

Moi Het toppunt van automatisering? Een stewardess die zwanger is van de automatische piloot. Het verschil tussen een lada en een tampon? Bij de tampon is de trekkabel bijgeleverd. Het verschil tussen jou en een foto Een foto is ontwikkeld. Het ziet niets, en het schiet Blind Eastwood Het zingt en heeft hele zware ballen Gerard Bowling Het zit hoog in een boom en het piept Een nest jonge fietspompjes Het zit in alle hoeken van je kamer en het schiet Plint Eastwood Het zit op het dak en maakt muziek Een dakkapel Hoe beledig je een levens lange gevangene Met een fles advocaat Hoe gaat de deurbel van een dom blondje?

Dom Ding, Dom Ding Het is groen en je kunt ermee door het hele huis praten.. Inter-komkommer Het is groen en plakt Kermit de sticker Het is groen en vrolijk Sla-la-la-la-la-la Het is groen, bruin, het piept en zit op een paaltje.

Het groenbruine paalpiepertje Het is klein en scheit het hele bos vol Paulus de bosbouter Het is rood en het slingert door de boom? Het is rood, valt op de schoorsteen, via de dakgoot precies in de regenton, wat is dat? Puur toeval Het is wit en staat in de kast Witte m'ok? Het is wit en staat in de wei Witte gei't? Drie keer raaien met een brabantse mond Het is zwart, en als het uit de boom valt is je kachel stuk Je kachel Het is zwart-wit gevlekt en het hangt in een boom Een tros koeien Het leeft onder de grond en wordt nooit ziek Een paracetamolletje Het ligt op je tuinpad en het schiet..

Grint Eastwood Het loopt door het bos en is constant stoned? Paulus de Boskabouterse Het loopt dronken door het bos Paulus de wodkabouter Het is blauw en niet zwaar? Licht blauw Het is blauw en wit Pino de albino Het is bruin en het heeft flaporen: Flapdrol Het is de hele dag vrolijk heeft allerlei kleuren, maakt allerlei geluiden en is de hele dag stoned? Kanariewiet Het is geel en blauw: Groen Het is geel, valt dood naar beneden en vliegt toch weer verder.

Het re-incanarievogeltje Het is groen en als je op een knop drukt wordt het rood: Een kikker in een mixer Het is groen en bruin met nootjes: Kermit de snicker Het is groen en erg moe: Een krop slaap Het is groen en het drijft: Een krop andrijfie Het is groen en het komt heel snel naar beneden: Een slawine Het is groen en het komt heel snel naar beneden: Een skiwi Het is 20 cm. Paulus de kloskabouter Het is 20cm woont in het bos en heeft een gaaf gebit: Plee Mobiel Een vis met slaap tekort?

Walvis Een vrouw versieren doe je met welke pakkende openingszin? Jij hebt een opening, ik heb zin. Een woord van 12 letters zonder klinkers: Het is dan toch eindelijk gedaan met die belachelijke cumshots op het gezicht Met hangtetten ook.

Het is dan toch eindelijk gedaan met die belachelijke cumshots op het gezicht Arme assistent die dat moet beginnen opkuisen lees: Denk er maar is over na Dus ge schiet uw lading af, en da vliegt recht vooruit met een constante snelheid.

Ik denk da ik da meisje haar ogen uit schiet Lloerdy komt niet in uw oog klaar ofwat? Ik dacht dat dat de gangbare plaats was? Ik ben al veel erger gewoon geweest op 9lives dan dit, dit is nog onschuldig [emoji14] En nee, ik ben al lang geen fan meer van coldplay, ik luister daar ook niet meer naar.

Na de derde cd ben ik afgehaakt [emoji14] Is dat eigenlijk geen kindermishandeling dan? De helikopter moet wel veel makkelijker zijn. Fuck, ik ben oud. Ik heb de laatste tijd nogal een opvallend patroon bij mezelf vastgesteld. Ik kom vrij veel nieuwe mensen tegen en dus ook vrij veel nieuw mansvolk.

Als ik gasten tegenkom waarbij het op voorhand heel duidelijk is dat het nooit iets kan worden, zegt mijn gevoel: Maar ondanks dat die rationeel gezien een goed idee zouden zijn, werkt mijn gevoel daarbij dan weer helemaal niet mee.

Ik ben er nog niet uit of dit nu komt door een soort van destructieve neiging om op de foute gasten te vallen. Of dat het onbewust een keuze is om enkel verder te gaan met diegenen waarbij het toch niks kan worden omdat dat eigenlijk wel een veilige keuze is.

Of omdat die 'foute' gasten ook diegenen zijn die initiatief nemen. Die van de 'goede', voor mij blijkbaar niet-interessante soort zijn er die hun interesse doorgaans laten blijken door oogcontact, casual lichte aanrakingen, als ze heel dapper zijn ne kus die net uw lippen raakt en niet enkel wang. Terwijl die 'foute' gasten, of alleszins diegenen die ik tegenkom in uw ogen kijken en als ge uw blik niet afwendt denken: Dat geeft ook minder tijd om alle voor- en nadelen af te wegen.

Dat gebeurt gewoon ineens. Bestaat er zoiets als te hard vastzitten in de 'iets drinken en we zien wel' fase? Das vooral de gemakkelijke keuze. Als de ander alle initiatief pakt, hoef jij niets te doen en ligt alle "risico" bij de andere partij.

Bij de wat jij als "goede-niet-interessante" soort beschrijft moet je zelf ergens wat initiatief tonen, de situatie een zetje geven of op z'n minst een wederzijdse interesse tonen vooraleer de deal beklonken is. Ingaan op de alpha male is simpelweg makkelijker voor jou. Dat zou kloppen als ik iets met die 'goeie' zou willen. Maar dat is dus niet het geval. Allez 'k weet niet hoe gij een lief kiest, maar bij mij is dat nu toch wel iets heel gevoelsmatig en niet een puur rationele afweging van pro's en con's.

Als ik ene tegenkom die ik wil en die zelf niet direct initatief toont, zal ik dat wel duidelijk maken. Maar initiatief tonen bij iemand die ge niet wilt en die dan nog eens interesse toont in u, dat lijkt mij eerlijk gezegd vooral heel bitchy en zelfs een beetje wreed. Dus uw uitleg is onzin. Kerel probeert eigenlijk gewoon op uw niet gestelde vraag te antwoorden: De reden da je er niet op valt is ook gewoon omdat je hem niet kent je kan hem ook niet kennen want er komt van geen enkele kant initiatief Zo iemand wil wel maar durft gewoon niet en als ik rondkijk in mijn omgeving zijn da juist de jongens waar je het best mee af bent De 'goeie' zoals eerder verwoord.

Ge komt volk tegen dat u wel aanspreekt 'foute' gasten en volk tegen dat u niet aanspreekt de 'goei'. Ik zie niet in waarom ge iemand waar objectief gezien niets mis mee is, ook per se moet zien zitten?

Het is niet omdat het ne meer introverte gast is met een goei job en em is vriendelijk en respectvol, dat dat direct betekent dat dat ook zou moeten klikken. Ge moet ni vallen op de rustige gast die weet wat hij wil in het leven.

Dat maakt hem ook niet 'goed'. Dat ge weggaat en ene binnendoet, omdat u dat wel leutig lijkt en tis wel nen toffe en hij pakt initiatief, maakt dien gast ook gene foute gast.

Misschien hebt ge eerder, bij beide soorten gasten, de neiging om emotionele binding af te blokken. En resulteert dat dus in oppervlakkige contacten met 'foute' gasten fysiek dichtbij zijn maakt dienen band niet en geen contact met 'goeie' gasten eigenlijk gewoon de meer afwachtende hier. Als dat zo is, straalt ge dat ongetwijfeld ook uit, waardoor gasten die ook meer zoeken, en u mss wel zouden aanstaan u ook niet direct gaan benaderen. Of houdt ge de zogezegde foute gasten evengoed op afstand.

Of dat dit uw situatie is, geen idee. Gij kunt dat beter inschatten. En er zullen ongetwijfeld wel gasten tussenzitten die echt fout zijn en waar ge niets mee kunt aanvangen ookal wilt gij u wel emotioneel openstellen. Heb ik op een teen getrapt? Mogelijks niet rechtstreeks van toepassing op jou, maar ik ken je dan ook niet. Dan is bovenal vooral zinloos, voor iedereen. De logische vraag is echter: Als ik iemand binnen doe op een feestje niet dat dat zo vaak gebeurt: Ik heb er gewoon mee gepraat, en omdat ik het een toffe vond, ze uitgevraagd.

Guazala wilt ne Shia LeBoeuf! Staat bij mij eerder geclaseerd onder 'vreemd manneke'. Kweetni, ken hem niet persoonlijk Wel geen fantastische acteur ofzo: Gewoon al voor dit https: Hahaha, eerlijk gezegd kzou nu waarschijnlijk niet nee zeggen als ik hem tegenkwam Tegen Fassbender al helemaal niet. Gevolg van de hormonen cocktail genaamd de pil. Vrouwen vallen door de pil op foute gasten, althans dat beweren enkele onderzoeken. Een vrouw op de pil zit eigenlijk eerder in constante schijn-zwangerschap en als dat dus de determinerende factor is bij partnerkeuze, zou een vrouw eerder voor de 'goei' gasten gaan, of beter gesteld een zorgende partner.

Het is net rond de ovulatie dat een vrouw zich aangetrokken voelt tot zogenaamde 'foute' gasten, als we er even vanuit gaan dat alpha male gedrag ook geïnterpreteerd wordt als superieur zaad hebben. Bij de onderzoeken waar gij aan denkt, tonen ze net dit aan maar ik vermoed dat ge semantiek aan het wisselen zijt ; vrouwen op de pil, kunnen een partner kiezen die ze zonder pil niet zouden gekozen hebben.

Dus ja foute partnerkeuze op de pil kan, maar vrouwen kiezen niet voor 'foute' gasten door de pil. Ik krijg onderhand wel echt het vliegend schijt van al dat goed vs foute gedoe. Zijn alpha males sowieso slechte gasten? Zal nen beta u nooit behandelen gelijk stront?

Zolang dat ne vent is die respect heeft voor u als mens en voor uw lichaam en die eerlijk is over zijn bedoelingen, dan vind ik het zever om het te bestempelen als ne 'foute' gast puur omdat hij losse contacten heeft, gemakkelijk een vrouw aanspreekt en binnendoet en voor de rest liever weinig aandacht geeft aan relaties. Ge moet zo ne gast gewoon niet proberen in een relatie te steken dat hij niet wilt, wilt gij meer dan dat dan zijn er gasten genoeg die u meer kunnen geven.

Ne foute gast is enen die u slaat, uw geld pikt om zijn drugsverslaving te financiëren of emotioneel volledig afbreekt ge weet wel, de typekes die vinden dat ge een vrouw eerst moet breken. Ik ga er van uit dat guazala daar niet bewust naar op zoek is, of die gasten ook niet de moeite waard vind.

Indien het wel gaat over bovenstaande dan is het run like the wind en werk aan uw zelfbeeld voor ge begint te daten. Goed en fout is inderdaad een relatief begrip. Ik denk trouwens dat uw uitleg over gebrek aan emotionele binding wel eens vrij dicht de werkelijkheid zou kunnen benaderen. Vanaf dat er iets te dicht bij een kans op echt emotioneel gebonden zijn komt, kies ik vrij consequent het hazepad. Dat is geen bewuste keuze, maar wel een vrij vast stramien.

Ik ben er altijd van uit gegaan dat dat wel zou verdwijnen als ik de juiste tegenkwam, ondertussen vermoed ik dat als er al iets is als 'de juiste' ik dat waarschijnlijk gewoon niet zou doorhebben. Ik ben er alleen nog niet uit of ik dat nu erg vind of niet. Och zot, ik wist niet dat de pil zo sterk is dat die dat zelfs doet als ge die niet pakt.

Hoe spectaculair is dat! Het probleem lost zichzelf op, over een aantal jaren ben je niet meer aantrekkelijk en te oud voor de "bad boys", zit je zelf opgescheept met een ongewenst kind en een vader die is gaan lopen, en word je daardoor ook niet meer serieus genomen door de "goei". Je vergeet dat je ook zelf kan aborteren met n kapstok en de foetus verkopen aan Chinamensen die illegaal stamcelonderzoek voeren om hun ras superieur te maken. Denk dat ons Guazala een klein beetje last heeft van bindingsangst.

Enigste manier waarop je het antwoord op al die vragen zal weten is door het te proberen met de persoon waarbij je gevoel dat het meest toelaat. Wat heb je te verliezen?

Je hoeft je niet blindelings ergens in te storten maar doe het rustig aan. Wat bedoel je trouwens met "foute" mannen? Gaat het hier om seriemoordenaars?: Volgens mij is het ding met seriemoordenaars dat ge die doorgaans maar 1 keer kunt daten.

Maar als antwoord op uw vraag Myllan: Staat bij mij eerder geclaseerd onder 'vreemd manneke' allez die heeft toch stijl: Dus iemand met een ruig en stoer uiterlijk zoals tattoos en piercings? Je moet echt voor jezelf uitmaken wat wel of niet door de beugel kan.

Ik heb een vriendin die ook de meest foute mannen aantrekt haha niets dan ellende met haar. Ik heb veel tattoos en ik ben de ideale schoonzoon. De mama's van mijn exen vonden mij altijd keicool! Ja maar bij jou zijn die toch redelijk bedekt en ja, ik denk wel dat jij de ideale schoonzoon bent.: Ik vind dat jullie moeten daten!

Ge moet zo niet lopen koppelen, Myllan. Stel dat dat keihard tegenvalt, dan staan we daar schoon te schilderen. Tis allemaal heel plezant als het loopt zoals stimpy en mus of cura en saphira en al die andere forumkoppels hier, maar dat zijn normale mensen. Slecht, slecht, slecht plan. Jammer, echt heel erg jammer!

Ik vind anders wel dat jullie een schattig koppeltje zouden zijn maar goed, wie ben ik huh?! Ge vergeet Gonzo en Schwimm nog: Hoe krijg ik een vakantielief zonder te moeten betalen?

Ask Kingston ge zit u hier anders wel vollenbak aan te prijzen! Of hebt gij gewoon een mega-stash achter de hand, zodat ge voor iedere situatie gewapend zijt met een snedige comeback? Ik ben een hopeloze narcist, sorry. Ga niet gebeuren, HYF is blijkbaar zo een tindermatch die na twee berichtjes niets meer stuurt. Ik heb toen wel eventjes gehuild, maar ik ben er ondertussen wel over. Weete wat dat ook is met zo de echt, maar echt foute gasten? Ge ziet dat niet altijd direct.

Allez druggebruiker staat daarom niet op uw gezicht te lezen als ge op dat moment nuchter zijt. Of neem nu het totaal hypothetische geval, dat een vriendin van mij heeft voorgehad, dat ge een opt eerste zicht normale gast tegenkomt en dat die zonder kleren dan blijkt een hakenkruis op zijn dij te hebben getatoeerd staan.

Zeker dat het de juiste is? Je hebt stiekem een zwak voor de HelpDieValt?: Pfffft, gij stuurt ook alleen maar reactionair.

T is goed, omdat gij het zijt, kzal u vanavond een niet reactionair bericht via tinder sturen. Of neem nu het totaal hypothetische geval, dat een vriendin van mij heeft voorgehad, dat ge ben opt eerste zicht normale gast tegenkomt en dat die zonder kleren dan blijkt een hakenkruis op zijn dij te hebben getatoeerd staan. Ja wat moet je daarmee? Maar stel dat die tattoo in een opwelling is geplaatst en verder tot een ver verleden behoort is dat dan een reden om af te haken?

En wat als hij bereid is om die over te laten tatoeëren? Ach ja soms moet je gewoon durven in het leven alleen moet iedereen voor zichzelf bepalen wat wel of niet kan.

Mijn verloofde bleek op het eerste zicht ook een normale vent te zijn tot die een kind bleek te hebben. Nu niet dat een kind hebben zo fout is maar voor sommige mensen toch reden genoeg om de alarmbel te laten afgaan.

Voor veel vrouwen een goede reden om gillend het hazenpad te kiezen, voor veel mama's een reden om een traantje te laten en voor veel papa's reden om achterdochtig te zijn dus zo ook mijn ouders in de eerste instantie maar ze hebben zich er snel bijgelegd dus ja Dan vraagt ge daar toch gewoon achter?

Wie weet heeft dat voor hem de originele betekenis en staat ze dus eigenlijk ook niet gedraaid op zijn dij, maar das al wa moeilijk te zien op een bewegend doek Tenzij hij op nr. Maar ik ben nogal naïef en ik zie het goede in iedereen: Dit gifje is anders ook alles behalve subtiel. Ik probeer ze wel in bedwang te houden, maar dat lukt niet alle dagen evengoed.

Raw Image Share Page http: Als dat lukt, want ik zit tijdelijk terug op m'n oude telefoon omdat de andere kaput is. En deze is dat eigenlijk ook. Dus ge gaat misschien nooit weten of ik u bewust negeer of de technologie ons parten speelt. Ja ja ik zie dat helemaal goed komen tussen die twee.: Nu spelen ze nog wel hard to get maar dat hoort bij het verleidingspel. Tja Non, I feel ya.: Kan niet anders dan dat je daar een crusty crush voor voelt. Ik vind je gifjes wel leuk gevonden.: Ask Kingston Waar zoekt gij al de gifs?

Dat is mijn 9l alterego. Vraagje aan de 'straight' populatie hier: En hoe gaan de vrouwen hiermee om? Zouden jullie het 'oké' vinden? Zijn er mss omstandigheden in dewelke jullie het wel zouden toelaten? Hoe ik hiermee zou omgaan: Een hakenkruis zet ge niet zo maar. Als ge daar een originele betekenis aan kunt geven, had ge ook gerust een andere tattoo kunnen zetten die ook zo'n betekenis heeft.

De keren dat dergelijke tattoo eerder positief zijn, zijn gering: Ik was derstraks in Leuven, ge waart beter afgekomen om uw stash te sharen. Ik zou het nog steeds als 'vreemdgaan' zien. Tenzij afgesproken met de partner, maar in dat geval is er geen verschil met iemand van het andere geslacht man met vrouw dus Verklaring: Vinger in de poep enz da kan ik nog begrijpen vinger van uw vriendin dan e Maar zelfs me vent kussen gaat mij al te ver Zijn er echt die zoiets willen???

Maatschappelijk gezien is de default mode in een relatie nog steeds dat ge geen seksuele handelingen uitvoert met iemand anders dan uw partner. Dat heeft vrij weinig te maken met het geslacht van de partner of de derde persoon.

Dus tenzij dat binnen de afspraken valt met uw partner is dat bedriegen. Ik ga er trouwens ook vanuit dat ge u identificeert als biseksueeel als ge een vriendin hebt maar ook seksueel geinteresseerd zijt in mannen vooral als die interesse enkel twee mannen inhoudt, en niet bv.

Dus daar valt weinig te verklaren aan. Of bedoelt ge eerder dat er mannen zijn die beweren dat ze puur straight zijn en dan achter het gat zich laten pijpen door ne vent? Die zijn in denial en aan het bedriegen.

Tenzij ze in het gevang zitten misschien. Anyway, hypothetische situatie dat mijn partner ook op mannen valt en daar iets mee wilt doen: Meegaan in een open relatie is 1 ding maar het zou mij initieel wel onzeker maken als hij voor mannen zou willen gaan, want wat als hij mannen dan toch leuker vindt?

Als vrouw kan ik daar gewoon niet tegen op want ik ben gene man! Maar dat ligt dan weer aan de partner om daar open en eerlijk over te zijn, ik vermoed dat ik wel over die onzekerheid kan geraken. Laat me raden; ge verstaat wel waarom twee vrouwen met elkaar zouden willen foefelen en ge zou nog liefst van al kijken zeker?

Dat is toch niet ZO'N abstract begrip? Nee, biseksualiteit is een mythe, uitgevonden door hippies, die op die manier de heersende sociale normen en waarden probeerden onderuit te halen. De vraag bevatte wel degelijk straight e mensen Voor de duidelijkheid ik heb totaal niks tegen homoseksualiteit of biseksualiteit Maar straight en toch hetzelfde geslacht das iets nieuw ja Ik ben zelf hetero en kan mij da dus moeilijk voorstellen dat je dan zoiets kan voelen, mag het?

Als je een relatie start met iemand die biseksueel is en je als vrouw zijnde weet dat je partner daar af en toe behoefte aan heeft en dat ook accepteert is er volgens mij niets aan de hand, toch?

Maar heeft de vrouw daar geen weet van is en blijft het vreemdgaan en dat kan echt niet. Vreemdgaan met een man lijkt me voor een vrouw erger dan vreemdgaan met een vrouw.

Tenminste zo zou ik dat ervaren. Voor mij persoonlijk zou een relatie met een biseksueel echt niet werken. Ben daar veel te egoïstisch voor want ik deel mijn man niet graag, niet met een vrouw en al helemaal niet met een andere vent.: Ik sta voor veel dingen open maar dat is dus echt not done.

Moest ik zoiets ontdekken dan is het game over en of dat nu om een bj of anaalriddertje spelen gaat, maakt mij geen mallemoer uit. Je bent niet bi of homoseksueel omdat je seksueel contact hebt met mensen van hetzelfde geslacht.

Voor sommige mensen is seksueel contact niet meer dan het genot. En ja, voor sommige zal dit vreemd klinken, maar elke mens, man of vrouw, kan genieten van anale seks. Als mannen dat plezier aan elkaar willen gunnen dan is dat, zuiver rationeel denkend, toch geen probleem?

Net zoals twee vrouwen mekaar ook een pleziertje kunnen doen. Voor sommige mensen maakt het dan ook totaal niet meer uit wie hun dat seksueel genot bezorgt. Pas als je "liefde" voelt voor iemand van hetzelfde geslacht, er een relatie mee wil opbouwen, dan pas ben je bi of homoseksueel. Want mochten velen hier eerlijk zijn over hun experimenteel gedrag als jonge snaak, dan zou de wereld bijna vol lopen met homo's. En dat staat dan weer nog eens los van de term 'open relaties' en 'friends with benefits', etc etc Er wordt hier nogal veel op een hoopje gegooid: De vraag was gericht aan de straight mensen, maar gaat er daarom niet over.

Een man met een vriendin kan toch best biseksueel zijn? Jawel, want waarvoor dient het achtervoegsel -sexueel dan. Als ge zowel met venten en vrouwen wil poepen, zijt ge bi.

Daarvoor is dat woord uitgevonden. Er zullen wel gradaties zijn, maar bi is bi. Juist ja maar er staat toch duidelijk dat het gaat om iets wat op regelmatige basis zou gebeuren en dat is dan toch niet te vergelijken met een experiment?

Uiteraard kan iedereen genieten van anale seks maar een hetero vent kan dat ook van zijn vriendin krijgen hè strap-on, dildo etc moest hij daar behoefte aan hebben en moest zij daar uiteraard voor de te vinden zijn.

Feit dat die dat bij een andere man gaat zoeken wilt dan toch zeggen dat het meer dan om een onschuldig of puberaal experiment gaat, nee? Anyway iedereen moet dat maar lekker voor zichzelf uitmaken.: D Als ik n zetpil ooit moest opsteken vond ik dat niet fijn. Dat doet zeer en dat is vies, iets in uw gat steken. Het gaat dan over open relaties waar je beide vanuit gaat dat je scheefpoept wanneer je zin hebt. Je merkt wel vaker dat mensen een open relatie eventueel een kans willen geven, maar als de seksuele partner van hetzelfde geslacht zou zijn dan wordt het plots allemaal een stukje ingewikkelder.

Week 4 van zwemmen, men kaakjes staan al minder bol. Ben je aan het lijnen dan? Zo ja, alvast veel succes toegewenst. Als ik n zetpil ooit moest opsteken vond ik dat niet fijn. Verstuurd vanaf mijn SM-C met Tapatalk Zo'n zetpil is dan niets vergeleken met een ongeleid projectiel in volle erectie dat je zomaar eventjes in je achterwerk gepropt krijgt.

Kan niet anders zijn dan dat het ontzettend auwie doet. Seks kunnen loskoppelen van liefde snap ik. Maar als ge besluit seks te hebben met iemand is er toch sprake van seksuele aantrekking. Feit dat ge dat voelt bij beide geslachten wil volgens mij zeggen dat ge op zijn minst voor een klein percentage biseksueel zijt, ongeacht het feit dat op puur liefdes- en relationeel vlak de klepel doorslaat naar vrouwen. Hetzelfde met de behoefte voelen om als tiener te experimenteren met iemand van hetzelfde geslacht.

Niet iedereen ervaart die behoefte. Hetero, homo, lesbisch en bi zijn geen zwart-wit begrippen. Het is gewoon een continuüm waar iedereen ergens zit.

Sommigen gaan uitgesproken hetero of homoseksueel zijn, anderen zitten er tussenin of neigen meer naar iets, maar zijn het niet volledig. Zo'n zetpil is dan niets vergeleken met een ongeleid projectiel in volle erectie dat je zomaar eventjes in je achterwerk gepropt krijgt. Spreek je als ervaringsdeskundige? Maar heb van mijn moeder geleerd dat je eerst van een gerecht moet proeven voor je kan uitmaken of het lekker is of niet en dat gerecht was echt alles behalve lekker.

Do I need to say more? Nee maar ieder zijn ding toch? Als mensen dat fijn en lekker vinden moeten ze dat vooral doen. Ik denk trouwens niet dat mijn lichaam is gebouwd voor zo'n activiteiten en al helemaal als ik bekijk wat mijn vriiend daarin moet proppen.: Hoe zit dat met jou? Houd jij ervan om af en toe gebruik te maken van het achterpoortje of is dat meer een verboden gerecht?

Ik ben sinds kort ook begonnen met zwemmen. Ga zo terug vertrekken, heerlijk dat koude water dat vloeit langs je lichaam, of die eerste duik als je net het zwembad betreedt, mmmm. Beter dan anale penetratie om het wat on topic te houden.

Koud water is ook goe voor uw spermatozoïden. Chloor iets minder alsmede een te strakke zwembroek waaruit uw schaamhaar komt piepen. Ik ben helemaal geene fan, nee. Misschien ook gewoon omdat ik het nog niet vaak geprobeerd hebt, maar toen ik dat eens probeerde met een toenmalige wederhelft hing er toch vooral zo'n wat vreemde "fuck dit is toch wat raar" vibe.

En inderdaad, ge ziet die vrouw toch vooral wat een vertrokken gezicht trekken van pijn, maar misschien heeft dat vooral ook te maken met te weinig ervaring enz.

Anyways, ik heb gewoon ook niet echt de neiging om daar te gaan zitten graven, ik word daar zelf niet extra opgewonden van ofzo Kunnen we niet gewoon zeggen dat het gewoon ligt van persoon tot persoon, dat niet iedereen dat hoort leuk te vinden. Het ligt aan u! Ik heb eigenlijk wel n serieuze vraag. Ge moet dat toch spoelen op voorhand? Nee maar ik vind daar dus ook niets opwindends aan.

Er bestaan genoeg standjes wil je in die positie allebei op aangename en comfortabele manier tot een hoogtepunt komen. Veel mannen genieten graag van het uitzicht van het achterwerk van hun bedpartner tijdens de daad maar dat kan dus ook via de normale en de daarvoor voorziene weg.

Nee nix Wikkes pls. Een aars mag zo nog proper zijn langs de buitenkant. Vanbinnen is t dat niet en ik stel mij daar vragen bij voor de mensen die langs achter gaan welke maatregelen ze treffen. Dat klinkt weer kinderachtig als ik zeg dat iedereen zelfs na n forse kakbeurt nog faeces in hun rectum hebben opgeslagen en ik vraag mij af of de mensen die aan anale sex doen of ze dat erg vinden ja of nee.

Want mij lijkt t toch ni appetijtelijk om met strontresten aan uw piemel rond te lopen. Iedereen haalt als kritiek tegen anale sex aan dat het pijn doet.

Maar met lubricans en eventueel poppers die Bart Goor en Olivier Deschacht slikken en dat euvel is verholpen. Iedereen vindt hygiëne belangrijk en als ik vraag hoe het zit met de hygiëne qua sodomie is t van Wikkes pls. Verstuurd vanaf mijn SM-C met Tapatalk Tenzij ge explosieve diaree hebt kunde me een kakske uw darmen ledigen zonder overschotten. En als ge daar vies aan zijt, dan moete al gene anale seks hebben in the first place.

Beter gebruikt de ontvanger een lavement wilt de gever geen etensresten rond zijn piemel hebben. Tenzij ge explosieve diaree hebt kunde me een kakske uw darmen ledigen zonder overschotten. Ik geraak sowieso al niet van bil, maar ik denk teminste aan al die onschuldige homofielen met geen propere lul terwijl ze wel twee uur per dag aan hun haar bezig zijn. En dergelijke zaken komen voor in een breed leeftijdsinterval: Ja, ik alludeerde eigenlijk op het feit dat er mannen zijn die zich als 'straight' identificeren maar zich soms door een kerel oraal laten bevredigen of er zelfs ene neuken.

Nu, het is ook zo dat er mannen zijn die denken dat omdat ze met een man iets doen, het niet echt 'cheaten' is, omdat het tja een kerel is en niet een vrouw. En er is geen kans op relatie maar het is enkel puur voor de seks. Voor de vrouw, denken ze, dat het dan minder erg zou zijn omdat die weten dat ze geen relatie met een vent zouden zien zitten.

Maar moest het een vrouw zijn waarmee de man vreemdging dan zou het voor de vriendin erger zijn, want die nieuwe vrouw zou wel eens een relatie kn beginnen met hare vent. Dit is ook afhankelijk van vrouw tot vrouw he, zoals jij zegt uiteindelijk is het vreemdgaan en dat is ook wat ik denk , maar er zijn ook vrouwen die dat niet persé zo bezien.

En er zijn dan vrouwen, zoals Myllan aanhaalt, waar het kan mits bespreking. Maar daar is het probleem soms dat de Belgische vrouwen daar niet zo open voor staan -ook al blijken op deze thread vrij veel vrouwen te zijn die relatief open minded zijn, irl vertegenwoordigen jullie een kleiner aantal- en al snel hun vent als 'homofiel' zouden bestempelen en indien ze het uitmaken bij zijn vrienden gaan vertellen wat hij allemaal wel niet uitspookt in z'n vrije tijd.

Seksualiteit is nu eenmaal niet zo eenvoudig meer te omschrijven. De begrippen zijn enorm flexibel. Ja, hangt van vrouw tot vrouw af, sommige vrouwen bezien het als minder erg dan dat hij zou vreemdgaan met een andere vrouw, want kans op relatievorming.

Ik weet zelf eigenlijk niet in hoeverre dat dat juist is. Ben het over het algemeen wel eens met jouw standpunt, en de hoeveelheid mannen die eigenlijk blijven verder experimenteren, zelfs na hun studententijd, is ook niet mis.

Duidelijk het brein van een wetenschapper, met dat hokjesdenken enzo D Er zijn zo stellingen van: Ikzelf ben homo maar soms zijn er bijvoorbeeld vrouwen die naar mijn mening echt wel knap zijn en die ik dan echt zou zien zitten om eens een nachtje mee door te brengen, maar de kans dat ik nu hetero zou worden en een gezin ga stichten is wel behoorlijk klein, maar die is er wel.

Net hetzelfde bij hetero's maar dan omgekeerd uiteraard. Men gaat zo iemand dan bestempelen als 'bi maar met voorkeur voor mannen'.Dikke lul spuit lekkere tieten zuigen


En ergens anders zal het nu wel branden: Jongens pls, ik moet mijn seutenimago wel wat hoog kunnen houden. Das niet het enigste. Allez kom, plaagt die zo ni Coldplayke, zijt ge na al die jaren nog altijd fan van Coldplay eigenlijk? Ge zijt wel op dreef vandaag. Non heeft zich al via snap aangeboden en nu probeert ge ook nog Coldplayke voor u te winnen.

Zo'n opmerkingen gaan een eigen leven leiden gua: Ik ben al veel erger gewoon geweest op 9lives dan dit, dit is nog onschuldig: Ik had mij zo genoemd op dit forum omdat mijn pa van toen ik nog klein was die cd's altijd opzette in de auto. Na de derde cd ben ik afgehaakt: Weer eens wat anders Je moet elkaar dan ook nog eens te pakken kunnen krijgen, nee?: Zo zwevend als een zwerver in de lucht is lichamelijk contact hebben op zich al een hele prestatie laat staan dat je ook nog eens moet gaan penetreren.

En verschillende standjes, hoe zit dat dan?: Nu denk ik hier aan: Het is dan toch eindelijk gedaan met die belachelijke cumshots op het gezicht Het visueel idee doet me gibberen Het is dan toch eindelijk gedaan met die belachelijke cumshots op het gezicht Met hangtetten ook. Het is dan toch eindelijk gedaan met die belachelijke cumshots op het gezicht Arme assistent die dat moet beginnen opkuisen lees: Denk er maar is over na Dus ge schiet uw lading af, en da vliegt recht vooruit met een constante snelheid.

Ik denk da ik da meisje haar ogen uit schiet Lloerdy komt niet in uw oog klaar ofwat? Ik dacht dat dat de gangbare plaats was?

Ik ben al veel erger gewoon geweest op 9lives dan dit, dit is nog onschuldig [emoji14] En nee, ik ben al lang geen fan meer van coldplay, ik luister daar ook niet meer naar. Na de derde cd ben ik afgehaakt [emoji14] Is dat eigenlijk geen kindermishandeling dan?

De helikopter moet wel veel makkelijker zijn. Fuck, ik ben oud. Ik heb de laatste tijd nogal een opvallend patroon bij mezelf vastgesteld. Ik kom vrij veel nieuwe mensen tegen en dus ook vrij veel nieuw mansvolk. Als ik gasten tegenkom waarbij het op voorhand heel duidelijk is dat het nooit iets kan worden, zegt mijn gevoel: Maar ondanks dat die rationeel gezien een goed idee zouden zijn, werkt mijn gevoel daarbij dan weer helemaal niet mee.

Ik ben er nog niet uit of dit nu komt door een soort van destructieve neiging om op de foute gasten te vallen. Of dat het onbewust een keuze is om enkel verder te gaan met diegenen waarbij het toch niks kan worden omdat dat eigenlijk wel een veilige keuze is. Of omdat die 'foute' gasten ook diegenen zijn die initiatief nemen. Die van de 'goede', voor mij blijkbaar niet-interessante soort zijn er die hun interesse doorgaans laten blijken door oogcontact, casual lichte aanrakingen, als ze heel dapper zijn ne kus die net uw lippen raakt en niet enkel wang.

Terwijl die 'foute' gasten, of alleszins diegenen die ik tegenkom in uw ogen kijken en als ge uw blik niet afwendt denken: Dat geeft ook minder tijd om alle voor- en nadelen af te wegen. Dat gebeurt gewoon ineens. Bestaat er zoiets als te hard vastzitten in de 'iets drinken en we zien wel' fase? Das vooral de gemakkelijke keuze. Als de ander alle initiatief pakt, hoef jij niets te doen en ligt alle "risico" bij de andere partij.

Bij de wat jij als "goede-niet-interessante" soort beschrijft moet je zelf ergens wat initiatief tonen, de situatie een zetje geven of op z'n minst een wederzijdse interesse tonen vooraleer de deal beklonken is. Ingaan op de alpha male is simpelweg makkelijker voor jou.

Dat zou kloppen als ik iets met die 'goeie' zou willen. Maar dat is dus niet het geval. Allez 'k weet niet hoe gij een lief kiest, maar bij mij is dat nu toch wel iets heel gevoelsmatig en niet een puur rationele afweging van pro's en con's. Als ik ene tegenkom die ik wil en die zelf niet direct initatief toont, zal ik dat wel duidelijk maken. Maar initiatief tonen bij iemand die ge niet wilt en die dan nog eens interesse toont in u, dat lijkt mij eerlijk gezegd vooral heel bitchy en zelfs een beetje wreed.

Dus uw uitleg is onzin. Kerel probeert eigenlijk gewoon op uw niet gestelde vraag te antwoorden: De reden da je er niet op valt is ook gewoon omdat je hem niet kent je kan hem ook niet kennen want er komt van geen enkele kant initiatief Zo iemand wil wel maar durft gewoon niet en als ik rondkijk in mijn omgeving zijn da juist de jongens waar je het best mee af bent De 'goeie' zoals eerder verwoord.

Ge komt volk tegen dat u wel aanspreekt 'foute' gasten en volk tegen dat u niet aanspreekt de 'goei'. Ik zie niet in waarom ge iemand waar objectief gezien niets mis mee is, ook per se moet zien zitten?

Het is niet omdat het ne meer introverte gast is met een goei job en em is vriendelijk en respectvol, dat dat direct betekent dat dat ook zou moeten klikken. Ge moet ni vallen op de rustige gast die weet wat hij wil in het leven.

Dat maakt hem ook niet 'goed'. Dat ge weggaat en ene binnendoet, omdat u dat wel leutig lijkt en tis wel nen toffe en hij pakt initiatief, maakt dien gast ook gene foute gast. Misschien hebt ge eerder, bij beide soorten gasten, de neiging om emotionele binding af te blokken. En resulteert dat dus in oppervlakkige contacten met 'foute' gasten fysiek dichtbij zijn maakt dienen band niet en geen contact met 'goeie' gasten eigenlijk gewoon de meer afwachtende hier.

Als dat zo is, straalt ge dat ongetwijfeld ook uit, waardoor gasten die ook meer zoeken, en u mss wel zouden aanstaan u ook niet direct gaan benaderen. Of houdt ge de zogezegde foute gasten evengoed op afstand. Of dat dit uw situatie is, geen idee. Gij kunt dat beter inschatten. En er zullen ongetwijfeld wel gasten tussenzitten die echt fout zijn en waar ge niets mee kunt aanvangen ookal wilt gij u wel emotioneel openstellen.

Heb ik op een teen getrapt? Mogelijks niet rechtstreeks van toepassing op jou, maar ik ken je dan ook niet. Dan is bovenal vooral zinloos, voor iedereen. De logische vraag is echter: Als ik iemand binnen doe op een feestje niet dat dat zo vaak gebeurt: Ik heb er gewoon mee gepraat, en omdat ik het een toffe vond, ze uitgevraagd. Guazala wilt ne Shia LeBoeuf! Staat bij mij eerder geclaseerd onder 'vreemd manneke'. Kweetni, ken hem niet persoonlijk Wel geen fantastische acteur ofzo: Gewoon al voor dit https: Hahaha, eerlijk gezegd kzou nu waarschijnlijk niet nee zeggen als ik hem tegenkwam Tegen Fassbender al helemaal niet.

Gevolg van de hormonen cocktail genaamd de pil. Vrouwen vallen door de pil op foute gasten, althans dat beweren enkele onderzoeken. Een vrouw op de pil zit eigenlijk eerder in constante schijn-zwangerschap en als dat dus de determinerende factor is bij partnerkeuze, zou een vrouw eerder voor de 'goei' gasten gaan, of beter gesteld een zorgende partner. Het is net rond de ovulatie dat een vrouw zich aangetrokken voelt tot zogenaamde 'foute' gasten, als we er even vanuit gaan dat alpha male gedrag ook geïnterpreteerd wordt als superieur zaad hebben.

Bij de onderzoeken waar gij aan denkt, tonen ze net dit aan maar ik vermoed dat ge semantiek aan het wisselen zijt ; vrouwen op de pil, kunnen een partner kiezen die ze zonder pil niet zouden gekozen hebben.

Dus ja foute partnerkeuze op de pil kan, maar vrouwen kiezen niet voor 'foute' gasten door de pil. Ik krijg onderhand wel echt het vliegend schijt van al dat goed vs foute gedoe. Zijn alpha males sowieso slechte gasten? Zal nen beta u nooit behandelen gelijk stront? Zolang dat ne vent is die respect heeft voor u als mens en voor uw lichaam en die eerlijk is over zijn bedoelingen, dan vind ik het zever om het te bestempelen als ne 'foute' gast puur omdat hij losse contacten heeft, gemakkelijk een vrouw aanspreekt en binnendoet en voor de rest liever weinig aandacht geeft aan relaties.

Ge moet zo ne gast gewoon niet proberen in een relatie te steken dat hij niet wilt, wilt gij meer dan dat dan zijn er gasten genoeg die u meer kunnen geven.

Ne foute gast is enen die u slaat, uw geld pikt om zijn drugsverslaving te financiëren of emotioneel volledig afbreekt ge weet wel, de typekes die vinden dat ge een vrouw eerst moet breken.

Ik ga er van uit dat guazala daar niet bewust naar op zoek is, of die gasten ook niet de moeite waard vind. Indien het wel gaat over bovenstaande dan is het run like the wind en werk aan uw zelfbeeld voor ge begint te daten. Goed en fout is inderdaad een relatief begrip. Ik denk trouwens dat uw uitleg over gebrek aan emotionele binding wel eens vrij dicht de werkelijkheid zou kunnen benaderen. Vanaf dat er iets te dicht bij een kans op echt emotioneel gebonden zijn komt, kies ik vrij consequent het hazepad.

Dat is geen bewuste keuze, maar wel een vrij vast stramien. Ik ben er altijd van uit gegaan dat dat wel zou verdwijnen als ik de juiste tegenkwam, ondertussen vermoed ik dat als er al iets is als 'de juiste' ik dat waarschijnlijk gewoon niet zou doorhebben.

Ik ben er alleen nog niet uit of ik dat nu erg vind of niet. Och zot, ik wist niet dat de pil zo sterk is dat die dat zelfs doet als ge die niet pakt. Hoe spectaculair is dat! Het probleem lost zichzelf op, over een aantal jaren ben je niet meer aantrekkelijk en te oud voor de "bad boys", zit je zelf opgescheept met een ongewenst kind en een vader die is gaan lopen, en word je daardoor ook niet meer serieus genomen door de "goei".

Je vergeet dat je ook zelf kan aborteren met n kapstok en de foetus verkopen aan Chinamensen die illegaal stamcelonderzoek voeren om hun ras superieur te maken. Denk dat ons Guazala een klein beetje last heeft van bindingsangst.

Enigste manier waarop je het antwoord op al die vragen zal weten is door het te proberen met de persoon waarbij je gevoel dat het meest toelaat. Wat heb je te verliezen? Je hoeft je niet blindelings ergens in te storten maar doe het rustig aan.

Wat bedoel je trouwens met "foute" mannen? Gaat het hier om seriemoordenaars?: Volgens mij is het ding met seriemoordenaars dat ge die doorgaans maar 1 keer kunt daten. Maar als antwoord op uw vraag Myllan: Staat bij mij eerder geclaseerd onder 'vreemd manneke' allez die heeft toch stijl: Dus iemand met een ruig en stoer uiterlijk zoals tattoos en piercings?

Je moet echt voor jezelf uitmaken wat wel of niet door de beugel kan. Ik heb een vriendin die ook de meest foute mannen aantrekt haha niets dan ellende met haar. Ik heb veel tattoos en ik ben de ideale schoonzoon. De mama's van mijn exen vonden mij altijd keicool! Ja maar bij jou zijn die toch redelijk bedekt en ja, ik denk wel dat jij de ideale schoonzoon bent.: Ik vind dat jullie moeten daten! Ge moet zo niet lopen koppelen, Myllan.

Stel dat dat keihard tegenvalt, dan staan we daar schoon te schilderen. Tis allemaal heel plezant als het loopt zoals stimpy en mus of cura en saphira en al die andere forumkoppels hier, maar dat zijn normale mensen. Slecht, slecht, slecht plan. Jammer, echt heel erg jammer! Ik vind anders wel dat jullie een schattig koppeltje zouden zijn maar goed, wie ben ik huh?!

Ge vergeet Gonzo en Schwimm nog: Hoe krijg ik een vakantielief zonder te moeten betalen? Ask Kingston ge zit u hier anders wel vollenbak aan te prijzen! Of hebt gij gewoon een mega-stash achter de hand, zodat ge voor iedere situatie gewapend zijt met een snedige comeback?

Ik ben een hopeloze narcist, sorry. Ga niet gebeuren, HYF is blijkbaar zo een tindermatch die na twee berichtjes niets meer stuurt.

Ik heb toen wel eventjes gehuild, maar ik ben er ondertussen wel over. Weete wat dat ook is met zo de echt, maar echt foute gasten? Ge ziet dat niet altijd direct. Allez druggebruiker staat daarom niet op uw gezicht te lezen als ge op dat moment nuchter zijt. Of neem nu het totaal hypothetische geval, dat een vriendin van mij heeft voorgehad, dat ge een opt eerste zicht normale gast tegenkomt en dat die zonder kleren dan blijkt een hakenkruis op zijn dij te hebben getatoeerd staan.

Zeker dat het de juiste is? Je hebt stiekem een zwak voor de HelpDieValt?: Pfffft, gij stuurt ook alleen maar reactionair. T is goed, omdat gij het zijt, kzal u vanavond een niet reactionair bericht via tinder sturen. Of neem nu het totaal hypothetische geval, dat een vriendin van mij heeft voorgehad, dat ge ben opt eerste zicht normale gast tegenkomt en dat die zonder kleren dan blijkt een hakenkruis op zijn dij te hebben getatoeerd staan.

Ja wat moet je daarmee? Maar stel dat die tattoo in een opwelling is geplaatst en verder tot een ver verleden behoort is dat dan een reden om af te haken? En wat als hij bereid is om die over te laten tatoeëren? Ach ja soms moet je gewoon durven in het leven alleen moet iedereen voor zichzelf bepalen wat wel of niet kan.

Mijn verloofde bleek op het eerste zicht ook een normale vent te zijn tot die een kind bleek te hebben. Nu niet dat een kind hebben zo fout is maar voor sommige mensen toch reden genoeg om de alarmbel te laten afgaan. Voor veel vrouwen een goede reden om gillend het hazenpad te kiezen, voor veel mama's een reden om een traantje te laten en voor veel papa's reden om achterdochtig te zijn dus zo ook mijn ouders in de eerste instantie maar ze hebben zich er snel bijgelegd dus ja Dan vraagt ge daar toch gewoon achter?

Wie weet heeft dat voor hem de originele betekenis en staat ze dus eigenlijk ook niet gedraaid op zijn dij, maar das al wa moeilijk te zien op een bewegend doek Tenzij hij op nr.

Maar ik ben nogal naïef en ik zie het goede in iedereen: Dit gifje is anders ook alles behalve subtiel. Ik probeer ze wel in bedwang te houden, maar dat lukt niet alle dagen evengoed. Raw Image Share Page http: Als dat lukt, want ik zit tijdelijk terug op m'n oude telefoon omdat de andere kaput is. En deze is dat eigenlijk ook. Dus ge gaat misschien nooit weten of ik u bewust negeer of de technologie ons parten speelt.

Ja ja ik zie dat helemaal goed komen tussen die twee.: Nu spelen ze nog wel hard to get maar dat hoort bij het verleidingspel. Tja Non, I feel ya.: Kan niet anders dan dat je daar een crusty crush voor voelt. Ik vind je gifjes wel leuk gevonden.: Ask Kingston Waar zoekt gij al de gifs? Dat is mijn 9l alterego. Vraagje aan de 'straight' populatie hier: En hoe gaan de vrouwen hiermee om? Zouden jullie het 'oké' vinden?

Zijn er mss omstandigheden in dewelke jullie het wel zouden toelaten? Hoe ik hiermee zou omgaan: Een hakenkruis zet ge niet zo maar. Als ge daar een originele betekenis aan kunt geven, had ge ook gerust een andere tattoo kunnen zetten die ook zo'n betekenis heeft.

De keren dat dergelijke tattoo eerder positief zijn, zijn gering: Ik was derstraks in Leuven, ge waart beter afgekomen om uw stash te sharen. Ik zou het nog steeds als 'vreemdgaan' zien. Tenzij afgesproken met de partner, maar in dat geval is er geen verschil met iemand van het andere geslacht man met vrouw dus Verklaring: Vinger in de poep enz da kan ik nog begrijpen vinger van uw vriendin dan e Maar zelfs me vent kussen gaat mij al te ver Zijn er echt die zoiets willen???

Maatschappelijk gezien is de default mode in een relatie nog steeds dat ge geen seksuele handelingen uitvoert met iemand anders dan uw partner. Dat heeft vrij weinig te maken met het geslacht van de partner of de derde persoon.

Dus tenzij dat binnen de afspraken valt met uw partner is dat bedriegen. Ik ga er trouwens ook vanuit dat ge u identificeert als biseksueeel als ge een vriendin hebt maar ook seksueel geinteresseerd zijt in mannen vooral als die interesse enkel twee mannen inhoudt, en niet bv.

Dus daar valt weinig te verklaren aan. Of bedoelt ge eerder dat er mannen zijn die beweren dat ze puur straight zijn en dan achter het gat zich laten pijpen door ne vent? Die zijn in denial en aan het bedriegen.

Tenzij ze in het gevang zitten misschien. Anyway, hypothetische situatie dat mijn partner ook op mannen valt en daar iets mee wilt doen: Meegaan in een open relatie is 1 ding maar het zou mij initieel wel onzeker maken als hij voor mannen zou willen gaan, want wat als hij mannen dan toch leuker vindt?

Als vrouw kan ik daar gewoon niet tegen op want ik ben gene man! Maar dat ligt dan weer aan de partner om daar open en eerlijk over te zijn, ik vermoed dat ik wel over die onzekerheid kan geraken. Laat me raden; ge verstaat wel waarom twee vrouwen met elkaar zouden willen foefelen en ge zou nog liefst van al kijken zeker? Dat is toch niet ZO'N abstract begrip? Nee, biseksualiteit is een mythe, uitgevonden door hippies, die op die manier de heersende sociale normen en waarden probeerden onderuit te halen.

De vraag bevatte wel degelijk straight e mensen Voor de duidelijkheid ik heb totaal niks tegen homoseksualiteit of biseksualiteit Maar straight en toch hetzelfde geslacht das iets nieuw ja Ik ben zelf hetero en kan mij da dus moeilijk voorstellen dat je dan zoiets kan voelen, mag het? Als je een relatie start met iemand die biseksueel is en je als vrouw zijnde weet dat je partner daar af en toe behoefte aan heeft en dat ook accepteert is er volgens mij niets aan de hand, toch? Maar heeft de vrouw daar geen weet van is en blijft het vreemdgaan en dat kan echt niet.

Vreemdgaan met een man lijkt me voor een vrouw erger dan vreemdgaan met een vrouw. Tenminste zo zou ik dat ervaren. Voor mij persoonlijk zou een relatie met een biseksueel echt niet werken. Ben daar veel te egoïstisch voor want ik deel mijn man niet graag, niet met een vrouw en al helemaal niet met een andere vent.: Ik sta voor veel dingen open maar dat is dus echt not done.

Moest ik zoiets ontdekken dan is het game over en of dat nu om een bj of anaalriddertje spelen gaat, maakt mij geen mallemoer uit.

Je bent niet bi of homoseksueel omdat je seksueel contact hebt met mensen van hetzelfde geslacht. Voor sommige mensen is seksueel contact niet meer dan het genot. En ja, voor sommige zal dit vreemd klinken, maar elke mens, man of vrouw, kan genieten van anale seks. Als mannen dat plezier aan elkaar willen gunnen dan is dat, zuiver rationeel denkend, toch geen probleem? Net zoals twee vrouwen mekaar ook een pleziertje kunnen doen. Voor sommige mensen maakt het dan ook totaal niet meer uit wie hun dat seksueel genot bezorgt.

Pas als je "liefde" voelt voor iemand van hetzelfde geslacht, er een relatie mee wil opbouwen, dan pas ben je bi of homoseksueel. Want mochten velen hier eerlijk zijn over hun experimenteel gedrag als jonge snaak, dan zou de wereld bijna vol lopen met homo's. En dat staat dan weer nog eens los van de term 'open relaties' en 'friends with benefits', etc etc Er wordt hier nogal veel op een hoopje gegooid: De vraag was gericht aan de straight mensen, maar gaat er daarom niet over.

Een man met een vriendin kan toch best biseksueel zijn? Jawel, want waarvoor dient het achtervoegsel -sexueel dan. Als ge zowel met venten en vrouwen wil poepen, zijt ge bi. Daarvoor is dat woord uitgevonden. Er zullen wel gradaties zijn, maar bi is bi. Juist ja maar er staat toch duidelijk dat het gaat om iets wat op regelmatige basis zou gebeuren en dat is dan toch niet te vergelijken met een experiment? Uiteraard kan iedereen genieten van anale seks maar een hetero vent kan dat ook van zijn vriendin krijgen hè strap-on, dildo etc moest hij daar behoefte aan hebben en moest zij daar uiteraard voor de te vinden zijn.

Feit dat die dat bij een andere man gaat zoeken wilt dan toch zeggen dat het meer dan om een onschuldig of puberaal experiment gaat, nee? Anyway iedereen moet dat maar lekker voor zichzelf uitmaken.: D Als ik n zetpil ooit moest opsteken vond ik dat niet fijn. Dat doet zeer en dat is vies, iets in uw gat steken. Het gaat dan over open relaties waar je beide vanuit gaat dat je scheefpoept wanneer je zin hebt. Je merkt wel vaker dat mensen een open relatie eventueel een kans willen geven, maar als de seksuele partner van hetzelfde geslacht zou zijn dan wordt het plots allemaal een stukje ingewikkelder.

Week 4 van zwemmen, men kaakjes staan al minder bol. Ben je aan het lijnen dan? Zo ja, alvast veel succes toegewenst. Als ik n zetpil ooit moest opsteken vond ik dat niet fijn. Verstuurd vanaf mijn SM-C met Tapatalk Zo'n zetpil is dan niets vergeleken met een ongeleid projectiel in volle erectie dat je zomaar eventjes in je achterwerk gepropt krijgt.

Kan niet anders zijn dan dat het ontzettend auwie doet. Seks kunnen loskoppelen van liefde snap ik. Maar als ge besluit seks te hebben met iemand is er toch sprake van seksuele aantrekking. Feit dat ge dat voelt bij beide geslachten wil volgens mij zeggen dat ge op zijn minst voor een klein percentage biseksueel zijt, ongeacht het feit dat op puur liefdes- en relationeel vlak de klepel doorslaat naar vrouwen.

Hetzelfde met de behoefte voelen om als tiener te experimenteren met iemand van hetzelfde geslacht. Niet iedereen ervaart die behoefte. Hetero, homo, lesbisch en bi zijn geen zwart-wit begrippen.

Het is gewoon een continuüm waar iedereen ergens zit. Sommigen gaan uitgesproken hetero of homoseksueel zijn, anderen zitten er tussenin of neigen meer naar iets, maar zijn het niet volledig. Zo'n zetpil is dan niets vergeleken met een ongeleid projectiel in volle erectie dat je zomaar eventjes in je achterwerk gepropt krijgt.

Spreek je als ervaringsdeskundige? Maar heb van mijn moeder geleerd dat je eerst van een gerecht moet proeven voor je kan uitmaken of het lekker is of niet en dat gerecht was echt alles behalve lekker. Do I need to say more? Nee maar ieder zijn ding toch? Als mensen dat fijn en lekker vinden moeten ze dat vooral doen. Ik denk trouwens niet dat mijn lichaam is gebouwd voor zo'n activiteiten en al helemaal als ik bekijk wat mijn vriiend daarin moet proppen.: Hoe zit dat met jou?

Houd jij ervan om af en toe gebruik te maken van het achterpoortje of is dat meer een verboden gerecht? Ik ben sinds kort ook begonnen met zwemmen. Ga zo terug vertrekken, heerlijk dat koude water dat vloeit langs je lichaam, of die eerste duik als je net het zwembad betreedt, mmmm.

Beter dan anale penetratie om het wat on topic te houden. Koud water is ook goe voor uw spermatozoïden. Chloor iets minder alsmede een te strakke zwembroek waaruit uw schaamhaar komt piepen. Ik ben helemaal geene fan, nee. Misschien ook gewoon omdat ik het nog niet vaak geprobeerd hebt, maar toen ik dat eens probeerde met een toenmalige wederhelft hing er toch vooral zo'n wat vreemde "fuck dit is toch wat raar" vibe. En inderdaad, ge ziet die vrouw toch vooral wat een vertrokken gezicht trekken van pijn, maar misschien heeft dat vooral ook te maken met te weinig ervaring enz.

Anyways, ik heb gewoon ook niet echt de neiging om daar te gaan zitten graven, ik word daar zelf niet extra opgewonden van ofzo Kunnen we niet gewoon zeggen dat het gewoon ligt van persoon tot persoon, dat niet iedereen dat hoort leuk te vinden.

Het ligt aan u! Ik heb eigenlijk wel n serieuze vraag. Ge moet dat toch spoelen op voorhand? Nee maar ik vind daar dus ook niets opwindends aan. Er bestaan genoeg standjes wil je in die positie allebei op aangename en comfortabele manier tot een hoogtepunt komen. Veel mannen genieten graag van het uitzicht van het achterwerk van hun bedpartner tijdens de daad maar dat kan dus ook via de normale en de daarvoor voorziene weg. Nee nix Wikkes pls. Een aars mag zo nog proper zijn langs de buitenkant.

Vanbinnen is t dat niet en ik stel mij daar vragen bij voor de mensen die langs achter gaan welke maatregelen ze treffen. Dat klinkt weer kinderachtig als ik zeg dat iedereen zelfs na n forse kakbeurt nog faeces in hun rectum hebben opgeslagen en ik vraag mij af of de mensen die aan anale sex doen of ze dat erg vinden ja of nee.

Want mij lijkt t toch ni appetijtelijk om met strontresten aan uw piemel rond te lopen. Iedereen haalt als kritiek tegen anale sex aan dat het pijn doet.

Maar met lubricans en eventueel poppers die Bart Goor en Olivier Deschacht slikken en dat euvel is verholpen. Iedereen vindt hygiëne belangrijk en als ik vraag hoe het zit met de hygiëne qua sodomie is t van Wikkes pls.

Verstuurd vanaf mijn SM-C met Tapatalk Tenzij ge explosieve diaree hebt kunde me een kakske uw darmen ledigen zonder overschotten. En als ge daar vies aan zijt, dan moete al gene anale seks hebben in the first place. Beter gebruikt de ontvanger een lavement wilt de gever geen etensresten rond zijn piemel hebben. Tenzij ge explosieve diaree hebt kunde me een kakske uw darmen ledigen zonder overschotten. Ik geraak sowieso al niet van bil, maar ik denk teminste aan al die onschuldige homofielen met geen propere lul terwijl ze wel twee uur per dag aan hun haar bezig zijn.

En dergelijke zaken komen voor in een breed leeftijdsinterval: Ja, ik alludeerde eigenlijk op het feit dat er mannen zijn die zich als 'straight' identificeren maar zich soms door een kerel oraal laten bevredigen of er zelfs ene neuken. Wat is nu het percentage van eufemistische vormingen binnen het geheel van de genoemde thema's? Dat is nogal verrassend: Dat geldt natuurlijk niet voor de ziektenamen.

Veel van de genoemde woorden uit alle categorieën worden overigens tegenwoordig niet meer als eufemistisch ervaren, ze zijn het slechts van oorsprong. Bijvoeglijke naamwoorden kunnen een versterkende betekenis krijgen, wanneer ze als eerste lid een zelfstandig naamwoord doodstil of een tegenwoordig deelwoord gloeiendheet krijgen.

Het bijvoeglijk naamwoord komt ook alleen voor; halsstarrig, roemruchtig vallen er dus niet onder, omdat starrig en ruchtig niet bestaan. Van dergelijke versterkende bijvoeglijke naamwoorden kan geen zelfstandig naamwoord gemaakt worden doodstilheid en gloeiendheetheid bestaan niet en evenmin zijn vergelijkende of overtreffende trappen mogelijk dus niet doodstiller, doodstilst. De klemtoon ligt op beide delen: De versterkende bijvoeglijke naamwoorden zijn in principe ontstaan als vergelijkingen: Versterkende bijvoeglijke naamwoorden beginnen dus als samenstelling en eindigen als afleiding.

Maar dat hoeft niet altijd te gebeuren: En niet alle combinaties zijn mogelijk: Het eerste deel van een versterkend bijvoeglijk naamwoord wordt dus vaak met meerdere tweede delen gecombineerd, maar andersom geldt ook dat het tweede deel vaak meerdere eerste delen kan krijgen, vergelijk barstensvol, bomvol, boordevol of fonkelnieuw, gloednieuw. Versterkende bijvoeglijke naamwoorden komen vaak voor bij kleuren, zie voor enkele voorbeelden de kleurnamen die in 4. Veel versterkende bijvoeglijke naamwoorden geven vergelijkenderwijs maten aan: Andere geven een grote.

Eigenlijk zijn dit hyperbolen, want de snelheid wordt enorm overdreven. Omdat de categorie van de versterkende bijvoeglijke naamwoorden zo'n duidelijke betekenisontwikkeling vertoont, is het interessant om te bezien hoe deze in de tijd plaatsvindt: Hieronder geef ik hiervan een aantal voorbeelden, in een andere presentatie dan tot nu toe in dit boek gebruikelijk.

Bij de uitleg noem ik telkens vergelijkbare voorbeelden van versterkende bijvoeglijke naamwoorden waarvan het eerste deel alleen in één enkele, vaste combinatie met een tweede deel voorkomt en waar dus geen sprake is van een ontwikkeling van letterlijk naar figuurlijk, zoals hondsmoe niet hondsdik of hondssterk of kiplekker ; wanneer deze gevolgd worden door een datering, betekent dit dat ze in mijn bestand zitten.

Dit eerste voorbeeld is direct heel bijzonder. Vanaf halverwege de jaren zestig zagen allerlei versterkende afleidingen met bere - het licht: Pas toen bere - als versterking voorkwam, verzon men - en hier rust een zware verdenking op de lexicografen - een verklaring voor het bestaan van deze versterking.

Men veronderstelde nu dat deze wel zou zijn ontstaan uit het letterlijke gebruik, zoals zo vaak bij versterkende bijvoeglijke naamwoorden, en pas toen dook beresterk in de woordenboeken op - waarschijnlijk niet zozeer omdat de lexicografen het gehoord of gelezen hadden, maar omdat ze het nodig hadden om het versterkende bere - te verklaren. In de gvd bijvoorbeeld is beregoed in opgenomen, en het als verklaring dienende beresterk en bere - in de volgende druk, van Natuurlijk is het niet uitgesloten dat iemand een oudere bron vindt voor beresterk.

Dan nog blijft overeind dat in dit geval, en in andere hieronder, de periode tussen het letterlijke en figuurlijke gebruik heel klein is.

Toch past die bijgedachte het minst bij de oudste vorm dolgraag ouder dolgaarne In deze samenstelling is dus de oorspronkelijke betekenis van leuk bewaard gebleven, die voor het ongelede woord is verdwenen! In doodarm en doodeerlijk is slechts sprake van versterking. Naast doodeerlijk komt de jongere versterking goudeerlijk voor. De identieke metafoor in deze twee woorden lijkt me toeval. Kakelvers komt recent uit de reclame en sloeg aanvankelijk alleen op eieren: In keihard vinden we het letterlijke gebruik, dat recent tot gewone versterking is geworden, waarschijnlijk eerst in het Brabants waar het dan al enkele decennia ouder is dan hier aangegeven.

Een knoert is een harde slag, en werd vervolgens voor iets groots, geweldigs gebruikt: Er kan ook invloed zijn uitgegaan van stapelhoog , waaruit dan een versterkend voorvoegsel stapel - zou zijn geabstraheerd; de afleidingen waarin stapel - versterkende kracht heeft, zijn echter allemaal jonger en zullen dus eerder naar het voorbeeld van stapelgek of stapelzot zijn ontstaan. In beide woorden kan de letterlijke betekenis zijn blijven bestaan: Van woorden die een hard geluid uitdrukken, zoals loeien, knetteren, knallen , kunnen afleidingen gemaakt worden die versterkende voorvoegsels worden, soms via een zelfstandig naamwoord.

Dezelfde betekenisontwikkeling vinden we bij knoert -, zie hierboven. De Aanvullingen van het wnt noemen als oudste afleiding met loei - het woord loeigoed Oer - is geleend uit het Duits het is hetzelfde woord als Nederlands oor - in bijvoorbeeld oordeel, oorlog, oorsprong. Vandaar werd het een algemeen versterkend voorvoegsel in oerkomisch, oergek , etc.

Hoewel er tweeënhalve eeuw tussen de vorming van deze twee woorden ligt, is piep - in beide gevallen letterlijk gebruikt: De laatste tijd krijgen taboewoorden in de jongerentaal steeds vaker een versterkende functie, vandaar poepduur, poepielink, retestrak, stronteigenwijs e. Hier is geen sprake van een betekenisontwikkeling van letterlijk naar figuurlijk. Dat is wel het geval bij het oudere pisnijdig , dat wellicht als voorbeeld heeft gediend: De woorden zijn vrijwel tegelijkertijd voor het eerst aangetroffen.

In jongerentaal is al iets eerder gevonden retesteil , in gespeld als retestijl. De oudste afleiding die in de Aanvullingen van het wnt is vermeld, is retegoed In retestrak kan rete - nog enigszins letterlijk opgevat worden, maar in het populaire retegaaf beslist niet meer. Aanvankelijk werd reus gebruikt met zelfstandige naamwoorden, waarin reus letterlijk gebruikt werd, vergelijk: Het woord was in het begin van de twintigste eeuw enige tijd zeer populair, wat door de bekende taalmeester Charivarius belachelijk gemaakt werd in zijn boek Ruize-rijmen uit , waarin hij opzettelijk ruize - spelde voor reuze - om de suggestie van plat of onverzorgd spreken te wekken.

Woorden die beginnen met sn - zijn klankschilderend zie 3. Snoei - werd aanvankelijk in verband met sportprestaties gebruikt; in wordt gesproken van een snoeihard schot en een snoeigoede speler.

Vergelijk hiermee fonkelnieuw en gloednieuw Spiksplinternieuw is een stapelvorm: Dat komt vaker voor, vergelijk moederzielalleen en Gronings schathemeltjerijk. Je zou als oudste woord het letterlijke steenhard verwachten, maar steenoud is het eerste aangetroffen; kennelijk werd steen beschouwd als een erg oud materiaal. In steengoed is steen slechts versterkend, en die functie heeft het kennelijk in het Duits ook gekregen, gezien het leenwoord steenrijk.

De versterkende voorvoegsels steke-, stik - en stok - zijn door elkaar heen gaan lopen en hebben elkaar beïnvloed. Aan de basis ligt stok , dat letterlijk gebruikt werd in stokstil en stokstijf , en als versterking in stokdoof.

In het Middelnederlands kwam naast de vorm stoc ook stec voor, en uit dit stec is steke - ontstaan als versterkend voorvoegsel - in sommige gevallen, zoals in stekeblind , ongetwijfeld door associatie met steken en in dit geval met de gedachte: Kiliaan noemt in als synoniemen steckblind, stickblind, stockblind, stekblind en steekeblind. Stik - is een vervorming van stok - en stek e -, maar geassocieerd met stikken in stikvol met de gedachte: In alle drie de gevallen wordt het voorvoegsel nog min of meer letterlijk gebruikt: Dit zou erop kunnen wijzen dat Rekers verklaring klopt, en dat het Nederlandse straalbezopen uit een dialect het Gronings?

Vergelijk nog iemand straal negeren. Met - heet als tweede lid zijn meer woorden samengesteld: Hierin is, ondanks het tijdsverschil in de vormingen, sprake van een vrij letterlijke betekenis: De vorming is vergelijkbaar met het uit het Duits geleende beeldschoon De meeste van deze vormingen dateren uit de negentiende eeuw, maar het procédé stamt al uit de zestiende eeuw. In de vormingen bestaan allerlei overeenkomsten. Boordevol werd gezegd van bekers e. Bomvol is op dezelfde wijze gevolgd: De oudste vorm van propvol was proptevol , een samenstelling van propt ofwel gepropt en vol.

Naast propt e vol zijn later proppend vol, proppens vol en propvol in zwang gekomen. Op dezelfde manier is stampvol gevormd, eigenlijk: Daarnaast kan bij propvol ook gedacht zijn aan eenzelfde vorming als bij bomvol: Mudvol is, gezien de uitdrukking uit het begin van de vorige eeuw , een gestampte mudzak vol , afgeleid van de maateenheid mud.

In de manier van vorming bestaan dus grote overeenkomst, maar er wordt telkens naar variatie in het eerste deel gezocht.

Vrijwel alle versterkende bijvoeglijke naamwoorden zijn inheems; een heel enkele keer is bij de vorming gebruik gemaakt van een oorspronkelijk leenwoord oer, pot, zot in oeroud, potdoof, stekezot. Een klein aantal versterkende bijvoeglijke naamwoorden is geleend. De brontaal is vrijwel altijd het Duits: Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn merendeels totaal doorzichtig en ze zullen vrijwel direct als inheems zijn beschouwd.

Dat moet ook wel, want de essentie van versterkende bijvoeglijke naamwoorden is dat ze als versterking dienen, en dan moet dat versterkende element dus wel duidelijk zijn. Het Engels heeft alleen het minder doorzichtige tjokvol geleverd - waarvan je, gezien het verder niet voorkomende eerste lid tjok -, kunt betwisten of het onder de versterkende bijvoeglijke naamwoorden valt.

De vorming van versterkende bijvoeglijke naamwoorden is oud: In de zestiende eeuw neemt hun aantal toe, en dan zien we ook woorden die duidelijk alleen versterkend zijn, zoals stokoud. Veel versterkende vormingen stammen uit de zeventiende eeuw 14 en uit de negentiende eeuw 28 , maar de twintigste spant met 47 afleidingen de kroon.

Er zijn na in de jongerentaal diverse nieuwe versterkende bijvoeglijke naamwoorden gemaakt, die ongetwijfeld samenhangen met het feit dat de taal in die periode informeler is geworden. Bij oudere versterkende bijvoeglijke naamwoorden is een duidelijke ontwikkeling te zien: Opmerkelijk is dat deze ontwikkeling na niet meer plaatsvindt: Soms zelfs is de figuurlijke betekenis het eerst gevonden, zoals bij bere - en knoert -.

En bij andere versterkende bijvoeglijke naamwoorden bestaat alleen een figuurlijke betekenis: Dit alles suggereert dat dergelijke woorden na wel. Het procédé bestond natuurlijk al langer, en wellicht gelden tegenwoordig andere criteria voor de keuze van het eerste lid dan vroeger. Die keuze voor taboewoorden zien we overigens in nog grotere mate bij samengestelde zelfstandige naamwoorden, vergelijk bijvoorbeeld fuckmuziek , klotebaan , kutsmoes en shitfilm - waarbij overigens waarschijnlijk de Engelse woorden fuck - en shit - gebruikt worden vanwege eufemisme.

Tot slot zien we dat de jongeren variëren op de bestaande woorden, ze met elkaar combineren en dergelijke. Dat zal tenminste de verklaring zijn van woorden als kneiterberoemd en knoeterhard , waarbij kei, knetter, knoert leiden tot nieuwe vormingen. Het eerste lid van kneiterberoemd wordt ook apart gebruikt vergelijk: Het is interessant te zien hoe modegevoelig positieve aanduidingen zijn: De dateringen geef ik met het nodige voorbehoud: Opvallend is dat deze aanduidingen elkaar snel opvolgen, wat natuurlijk komt doordat ze snel hun kracht verliezen.

Hoopvol daarbij is, voor degenen die menen dat het Nederlands door het Engels wordt verdrongen, dat de meeste vernieuwingen in de inheemse woordenschat worden gezocht, en dat het aantal leenwoorden gering is. Gemunte woorden zijn woorden waarvan bekend is wie ze bedacht heeft. Nu is het erg moeilijk met zekerheid vast te stellen wie de bedenker van een woord was: Ik meende bijvoorbeeld dat zielknijper een creatie van Marten Toonder was, maar toen ik dit ging nazoeken, bleek dat Multatuli het al in minachtend gebruikt voor een psychiater.

Vaak is het eenvoudiger te bepalen wie de verbreider van een woord is dan wie de munter is: Zelfs de bedenkers van merknamen worden vaak binnen enkele decennia vergeten, en navraag bij een fabrikant levert vaak als antwoord op dat men niet in de archieven heeft bijgehouden wanneer en door wie een naam is bedacht.

Mensen kunnen zichzelf volkomen te goeder trouw als munter van een woord beschouwen en zich als zodanig naar buiten toe afficheren, terwijl bij nader onderzoek blijkt dat het woord of de woordgroep die ze bedacht menen te hebben, al veel langer bestaat. Degene die zichzelf als munter zag, heeft het woord ongetwijfeld ergens gehoord, is dat vergeten - bij de ouderdom van woorden is al opgemerkt hoe notoir onbetrouwbaar het menselijk geheugen is -, is het zelf gaan gebruiken en heeft zichzelf vervolgens als bedenker en verbreider van het woord beschouwd.

Hieruit blijkt wel hoe moeilijk het is voor een buitenstaander om te bepalen wie de munter van een woord is, en hoe voorzichtig men moet zijn met claims hierover.

In de huidige tijd, met alle openheid in de media en de informatie die ons om de oren vliegt, is al nauwelijks met zekerheid na te gaan wie de bedenker van een woord is - in het verleden is het al helemaal onmogelijk. De altijd aan Simon Stevin toegeschreven wiskundige termen blijken bijvoorbeeld deels terug te gaan op oudere schoolrekenboekjes, woorden die aan Hugo de Groot toegeschreven worden, blijken al ouder te zijn.

In het onderstaande beperk ik me tot de recentere tijd, en ik probeer alleen woorden op te nemen waarvan de munter met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bekend is.

Ik geef enkele voorbeelden van voor de twintigste eeuw, maar het grootste aantal woorden dateert uit de twintigste eeuw. Korf, samenstellers van De combiroes. Ongeveer een derde van de gemunte woorden is inheems en twee derde is gevormd van oorspronkelijke leenwoorden die alle inheems gevoeld worden, anders zouden ze niet gebruikt worden in een nieuwvorming.

Alle woorden zijn zelfstandige naamwoorden in totaal 81 , op vier werkwoorden en drie bijvoeglijke naamwoorden na. Verreweg de meeste gemunte woorden zijn nieuwe samenstellingen; veel minder vaak komen nieuwe afleidingen voor gekte, nimfijn.

Op bijzondere wijze samengesteld is je-weet-wel-kater , een samenstelling met een woordgroep als eerste lid. In enkele gevallen heeft een bestaand woord een nieuwe betekenis gekregen: Vaak wordt de nieuwe betekenis aan een persoonsnaam toegekend, een eponiem: Nieuw gemaakte verkortingen zijn afko, arro, bobo, positivo en provo.

vingeren in kut neuken in de poep

About the Author