Sex in de biesbosch tekenfilm

sex in de biesbosch tekenfilm

..

Rijpere dame ontvangt keihard vingeren

De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben. In dit park leer je alles over de drie wereldgodsdiensten: Bekijk op de website alle informatie over dit park.

Hoe worden donororganen vervoerd? Je hebt er misschien wel eens van gehoord: Een donor geeft een orgaan aan iemand anders. Met een nieuw hart, een nieuwe lever of een nieuwe nier kan die persoon weer verder leven! Het orgaan moet wel heel snel naar de nieuwe eigenaar worden gebracht, want buiten Dit is de site van Dolfje Weerwolfje.

Paul van Loon bedacht Dolfje en schreef er een serie boeken over. Kijk hier als je alles wilt weten over Dolfje. Donald Duck is een leuk onderwerp voor een spreekbeurt. Over zijn eerste verschijning in de bioscoop, over zijn 'bedenker' Walt Disney en natuurlijk over zijn eigen weekblad.

Donald Duck heeft voor jou de leukste informatie op een rijtje gezet. Met heel veel plaatjes om te downloaden. Heb jij weleens meegemaakt dat er iemand doodging? Iemand in je familie of een van je vrienden?

Dan weet je hoe verdrietig dat kan zijn. En toch moet de uitvaart geregeld worden. In heel korte tijd. Gelukkig hoeft de familie dat allemaal niet zelf te doen. Een uitvaartbegeleider weet precies wat er allemaal Wil je meer weten over het doodshoofdaapje?

Op de site van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen vind je alle belangrijke kenmerken van dit dier, grappige weetjes en andere feiten. Je kunt de informatie downloaden en printen.

Handig voor je spreekbeurt. Dolfijnen slapen anders dan de mens. Maar hoe slapen ze eigenlijk en hoeveel uren slaap hebben ze nodig? Wil je daar wel eens meer van weten? Bekijk dan het filmpje op NTR: Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over dolfijnen. Soms gebeurt het dat iemand heel erg ziek is en medicijnen niet meer helpen.

Dan is het mogelijk dat deze patiënt een orgaan van iemand anders krijgt. Daardoor kan een patiënt meestal weer goed functioneren en langer leven.

Meer informatie in dit boekje In elke katholieke kerk staat een mooi versierde doopvont. In dit water worden door de priester kinderen gedoopt. De Nederlandse douane controleert de invoer, uitvoer en doorvoer van goederen. Er werken veel douaniers op Schiphol en in de haven van Rotterdam. Op die twee plaatsen komen veel goederen Nederland binnen. Een leraar vertelt met haar handen een verhaal aan dove kinderen.

Donald Trump is de Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Amerika Donald Trump staat bekend om zijn wilde plannen en weinig echte oplossingen voor Amerika. Waarom is Donald Trump zo populair? Alles wat je wilt weten over de Anerikaanse verkiezingen, Donald Trump en Hillary Clinton vind je in het dossier van Sevendays. Nicola zit op zwemles.

Ze zou net zo goed willen kunnen zwemmen als een dolfijn. In de film De Dolle Tweeling 2 beleven de tweelingzusjes Hanni en Nanni weer allerlei gekke avonturen in het meisjesinternaat.

Deze film is gebaseerd op de boeken van schrijfster Enid Blyton. Een film uit Met een dode hoek bedoelen ze de plekken rondom de vrachtwagen waar je niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. Waarom heet hij zo? De zee in, zelfs als je eigenlijk niet kan zwemmen. Dat kan in de Dode Zee. Die is namelijk zo ontzettend zout dat je gewoon blijft drijven Dokters van de Wereld is een hulporganisatie die zich inzet voor mensen in nood.

Op deze site vind je info over hun projecten. De tuimelaardolfijn is de meest bekende dolfijn. Hier vind je veel informatie over deze dolfijn. Informatie voor je spreekbeurt of werkstuk kun je downloaden. Met foto's en filmpjes. Vrolijk, slim en aardig tegen mensen. Zo'n huisdier wil iedereen wel. Maar dat gaat een beetje moeilijk met een dolfijn. Dolfijnen hebben een behoorlijk zwembad nodig om zich lekker te voelen. Van alle vissoorten is de dolfijn een van de vrolijkste. De dolfijn is helemaal geen vis, maar een zoogdier!

Kijk voor weetjes en feiten over dolfijnen op de site van National Geographic Junior. In de film De Dolle Tweeling 3 beleven de tweelingzusjes Hanni en Nanni weer allerlei gekke avonturen in het meisjesinternaat.

Dominicaanse Republiek ligt in Midden-Amerika. Lees de uitgebreide informatie over dit land op Landenweb. Deze site bevat reclame. Donald Duck is al vanaf in Nederland. De Nederlandse editie wordt ook hier gemaakt. Michel is één van de vaste tekenaars van de strip. Hij legt aan Nienke uit hoe hij de driftige eend van gelaatsuitdrukkingen voorziet. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis. Donald Duck is een stripblad voor jong en oud. Neem ook eens een kijkje op de vrolijke site. Met stripjes, spelletjes, quizzen en test en informatie en plaatjes voor een spreekbeurt.

Donordieren zijn dode huisdieren die aan de opleiding diergeneeskunde worden gegeven. Daar worden ze gebruikt voor het onderwijs. Pascal gaat op onderzoek: Wie slechthorend is, hoort slecht. Maar met een hulpmiddel, zoals een hoortoestel kan een slechthorende, mensen vaak wel verstaan. Wie doof is, kan niets horen, ook niet met een hoortoestel.

Een doof iemand gebruikt daarom gebarentaal. In de buurt van Wijk bij Duurstede werd in een belangrijke ontdekking gedaan. Zo vonden de archeologen de resten van Dorestad. Dorestad was een rijke handelsstad in de Middeleeuwen. Wil je weten waar en wannneer singer-songwriter Douwe Bob optreedt? Neem dan een kijkje op deze website. Lees op WikipediA, de online encyclopedie, allerlei weetjes over Douwe Bob. Bart gaat op bezoek bij downhillmountainbiker Floris Snoeren.

Floris is Nederlands Kampioen en staat met zijn familie op een camping in de Alpen. Hij maakt zich klaar voor een belangrijke wedstrijd, en legt Bart alles uit over deze gevaarlijke, razendsnelle en avontuurlijke sport. Maryam kreeg een nieuwe lever. In het filmpje van het Jeugdjournaal vertelt zij hoe blij zij daarmee is. Een spreekbeurt houden over Dolfje Weerwolfje. Dit spreekbeurtpakket helpt je op weg. Floor en Michael hebben het Syndroom van Down. Kinderen die dit hebben zien er een beetje anders uit en praten ook anders, dat gaat wat lastiger.

Ze doen daarom speciale logopediespelletjes met muziek erbij. Ook moeten ze, zoals bij jou op school, rekenen en puzzelen. Maar natuurlijk is er ook heel veel Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over het syndroom van Down.

Donald Trump wil president van Amerika worden. Milou van het Zapp Weekjournaal zocht uit wie Trump is. Bekijk hier het filmpje. Donald Trump wordt de nieuwe president van Amerika. Bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal. Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij is 70 jaar en vooral bekend als succesvolle zakenman. Kijk voor meer weetje op de site van het Jeugdjournaal. Hier vind je informatie over de schrijver Dolf Verroen en al zijn boeken. In schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: We douchen gemiddeld acht minuten per dag en verbruiken dan 63 liter water.

Als we per dag drie minuten korter zouden douchen, zou je in een jaar 30 euro per persoon besparen! Als jij de chauffeur van de vrachtwagen naast je niet kan zien, kan hij jou ook niet zien! Zorg dus dat hij je kan zien als je niet onder de wielen van zijn auto terecht wilt komen! Lisa reconstrueert met drie wetenschappers het leven van de Dodo. De vogel die inmiddels het symbool is geworden van alle uitgestorven dieren. Hij kwam alleen maar voor op het eiland Mauritius.

Nadat ontdekkingsreizigers daar voet aan wal hadden gezet,was de dodo binnen jaar uitgestorven. De doedelzak is een blaasinstrument dat bestaat uit een zak van leer waar pijpen van verschillende lengte doorheen steken. De speler blaast lucht in de zak die onder de arm gehouden wordt en drukt deze in. Hierdoor ontstaat een toon in de pijpen.

Bekijk het maar eens in het filmpje van NTR: Als je iets wil verkopen, moet je eerst weten wie er op jouw product zit te wachten: Als je een duidelijke doelgroep hebt, kun je veel meer verkopen! Wil jij graag werk doen waarbij je met mensen omgaat? Als doktersassistente werk je de hele dag met veel verschillende mensen.

Een dolfijn ziet eruit als een vis, maar is dat niet. Het is een zoogdier. Een dolfijn kijkt eigenlijk met zijn gehoor. Hij zendt hele hoge pieptonen uit die terugkaatsen naar de onderkaak van de dolfijn. Zo krijgt hij een beeld van zijn omgeving. Dolfijnen zijn zoogdieren net als de mens, maar hoe slapen dolfijnen? Wielrenners doen er alles aan om zo hard mogelijk te kunnen fietsen.

Ze trainen veel, eten supergezond en slikken extra vitamines. Maar sommigen doen niet alleen dat, zij gebruiken ook middelen waardoor je snel sterker wordt. Deze middelen worden doping genoemd en zijn verboden.

Als sporters gebruik maken van verboden middelen om hun prestaties te verbeteren, dan noemen we dat doping. Je krijgt er een oppepper van. In het e-book Duh! Dood krijg je antwoord op allerlei vragen over de dood. Wat gaat president Trump doen voor de Verenigde Staten? Het Zapp Weekjournaal heeft wat plannen van de nieuwe president voor je op een rij gezet. Gaat er iemand dood die heel belangrijk voor je is? Is er iemand doodgegaan die veel voor jou betekende? Dan is deze website speciaal voor JOU bedoeld!

Hier lees je hoe je je kunt voelen als je zoiets meemaakt. Je vindt er veel tips en filmpjes van andere kinderen en jongeren die iemand hebben verloren Hoe kan je verse groente het beste bewaren? Margreet volgt het conserveren van doperwten: Binnen zes uur zitten de verse erwtjes achter het glas. Hoe krijgen ze dat nou ze snel voor elkaar? En hoe blijven ze vers? Kijk naar deze aflevering van Het Klokhuis. Bij Docukit vind je informatie voor werkstukken en spreekbeurten over allerlei onderwerpen.

Dat boekje is vast te vinden op school of in de school bieb. Op 4 mei wordt jaarlijks op de Dam de officiële Dodenherdenking gehouden. Maurice laat zien wat er gebeurt vóór die twee minuten stilte. Ieder jaar op 4 mei is het monument op De Dam het decor van een bijzondere bijeenkomst: Iedereen die hier naartoe komt is om precies 8 uur twee minuten stil.

Vooraf wordt in de Nieuwe Kerk een bijeenkomst gehouden. Het Jeugdjournaal geeft in dit filmpje antwoord op drie vragen over de Dodenherdenking. In de Dierenjungle vind je informatie over de dodo, één van de bekendste uitgestorven diersoorten. De doedelzak is niks meer dan een zak met pijpen er op. Maar het bespelen en maken is behoorlijk ingewikkeld. Kijk maar eens naar deze aflevering van Het Klokhuis.

Uitgebreide informatie over dolfijnen. Hun evolutie, levenswijze en de omgeving waarin zij leven. Als je naar dit clipje van NTR: Schooltv kijkt, kom je er van alles over te weten. Dolfijnen zijn intelligente dieren. Ze kunnen zelfs slapen en zwemmen tegelijk! Zo kunnen ze uitrusten en tegelijkertijd blijven opletten en ademhalen. In dit mini-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren.

Zo kom je veel te weten over dolfijnen. Elke foto vertelt je een interessant weetje over dolfijnen. Klik op een tegel. Draai en sleep de foto. Gebruik het hoekje om te vergroten of te verkleinen. Dominica ligt in Midden-Amerika.

De enige rivier in Europa die van west naar oost stroomt. De Donau is kilometer lang en mondt uit in de Zwarte Zee. Rivieren trekken mensen aan. Het deltagebied is erg vruchtbaar en met schepen kan je makkelijk grondstoffen en goederen vervoeren. Daarom ontstaan er vaak steden bij rivieren. Deze site gaat over kinderen en jongeren die iemand waarvan ze veel hielden verloren hebben door de dood. Heb je een vraag, wil je weten hoe andere kinderen en jongeren er mee om gaan, kijk dan op deze site van de Stichting Achter de Regenboog.

Voordat je in het vliegtuig mag stappen moet je eerst door de douane. Nienke laat haar bagage controleren met de röntgenscan, ziet wat mensen allemaal mee willen nemen en speurt drugs op met een hond. Op de site van AMREF een organisatie die de gezondheid van de armste bevolkingsgroepen in Afrika wil verbeteren kun je informatie voor een spreekbeurt over de flying doctors in Afrika downloaden.

Nog meer informatie vind je op de website. Ieder jaar komen op 4 mei duizenden mensen naar de Nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Wat doen ze daar? En wat betekenen de kransen die gelegd worden door de koning of koningin? Alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Ga zelf aan de slag en zie hoe bijvoorbeeld bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat. Je leert met nieuwe ogen naar de wereld kijken. Witte Donderdag is de donderdag voor Pasen waarop Jezus met zijn vrienden de leerlingen of apostelen zijn Laatste Avondmaal heeft.

Lees erover op de site Feest, weet wat je viert. Informatie over Theo van Doesburg uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen. Officiële website van voetbalclub FC Dordrecht met alles wat je maar wilt weten over deze voetbalclub. Het online Historisch Museum JoCas staat boordevol weetjes en feiten over de geschiedenis van Nederland en de wereldgeschiedenis. Max de Matze is de gids in het drie verdiepingen tellende huis van de familie Hollander in het joods historisch kindermuseum.

Op de website zie je alle kamers. Natuurlijk is het nog leuker om een dagje naar het museum in Amsterdam te gaan. Op deze website vind je informatie over het museum. Ontdek de maritieme wereld van vroeger, vandaag en morgen. Ontdek de wereld van de krijgsmacht. Neem plaats in een Fsimulator, leer kijken als scherpschutter of bestuur een tank. Je beleeft het in het Nationaal Militair Museum in Soest. Kijk hier voor alle informatie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog duiken veel mensen onder.

Een bijzondere onderduikplek is het Verscholen Dorp op de Veluwe. Tot ze worden ontdekt. Als je blond haar hebt, heb je het vast wel eens te horen gekregen: Maar waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan? En zijn blonde mensen echt dommer dan mensen met bruin of zwart haar?

Kip Dottie is zo trots op haar eerste nest eieren, dat ze iedereen erover moet vertellen. Kijk en luister hier naar het prentenboek 'Dottie's eieren', geschreven door Julie Sykes, met tekeningen van Jane Chapman. In dit doe-pad kun je luisteren, kijken en spelletjes doen rond het thema thema Griezelen.

Dit doe-pad gaat over de Kinderboekenweek Dorian Bindels is op bezoek in de Tovertuin. Je kunt een appel met schil en al opeten. Alleen het steeltje en het klokhuis gooi je dan meestal weg. Maar je kunt een appel ook schillen en in stukjes snijden.

Wat gebeurt er als je een appel doormidden snijdt en de helft raspt? Ontdek het met dit proefje. Bibi is dol op boeken. Gelukkig lezen haar vader en moeder haar elke dag voor. Maar Bibi houdt niet alleen van lezen, ze is ook gek op spelen. En de boeken geven haar een heleboel ideeën om te spelen. Maar wat als papa een boekje over een wild en woest monster voorleest? Bonifatius bij Dokkum vermoord. Bonifatius vond dat de Germanen niet meer in hun eigen goden moesten geloven, maar in Jezus.

Niet alle Germanen waren het met hem eens In die reus kun je rondlopen en zien hoe je lichaam werkt. In het gebouw naast de reus is de interactieve afdeling van Als je goed geleefd hebt, kom je na de dood in de hemel. Dat geloven de christenen. Tijdens je leven kan een priester tijdens een biecht je fouten vergeven.

Voor de kust van Den Helder, midden in zee, staat een enorme ijzeren toren. Het is een productieplatform. Een productieplatform is niet hetzelfde als een booreiland. Op een plek waar gas in de zeebodem zit, wordt eerst een booreiland neergezet. Vanaf dat booreiland worden gaten in de zeebodem geboord Op deze site vind je knutselideeën in onderzeese sferen, waterspelletjes en gezonde snacks bij de film Finding Dory.

Zing mee met De geit van dokter Sanders van Annie M. Deze versie werd uitgevoerd ter ere van het jarig bestaan van het Concertgebouw. Een clip van NTR: Op onze aarde gaat het niet overal even goed. Mensen hebben niet genoeg te eten. Kinderen kunnen niet naar school. Om de problemen aan te pakken, zijn er hulporganisaties. Ze zamelen geld in, maar soms ook spullen. Lees er over op de website van Docukit Een liedje uit de Schooltv canonliedjes over Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke student in Nederland.

Dankzij Aletta en haar dokterstas mogen meisjes nu alles doen wat jongens ook mogen. Koraalriffen zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze zijn onmisbaar voor onze planeet. Maar ze hebben het zwaar. Een groot gedeelte is ziek of dood. In de afgelopen dertig jaar is de helft van alle koraalriffen gestorven. Hoe dat komt wordt uitgelegd in deze 'special' van de NOS. Het laatste nog levende mannetje van de noordelijke witte neushoorn is dood.

Het mannetje leefde in een park in Kenia en had problemen met zijn gezondheid. Van de neushoornsoort leven er nu nog maar twee, allebei vrouwtjes. Bekijk de filmpjes op de site van het Jeugdjournaal. Website over drinkwater speciaal voor kinderen. Hier wordt uitgelegd hoe en waarom mensen drinkwater gebruiken, hoe de natuur zorgt voor drinkwater en hoe de mensen zorgen voor drinkwater. Informatie en plaatjes voor werkstukken en spreekbeurten kun je downloaden. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een historisch museum.

Het gaat over de geschiedenis van gewone mensen. Meestal kijk je met twee ogen naar de dingen om je heen. Maar ook met één oog kun je goed zien. Kijk je met allebei je ogen evenveel of heb je een dominant oog? Probeer het met dit proefje, dan weet je het. Op deze site vind je alles over de film 'De Smurfen en het verloren dorp'. De film is vanaf 5 april te zien in de bioscoop. Als je een kraan zachtjes aanzet, is het water helder en kun je er doorheen kijken.

Maar als je de kraan harder zet, dan wordt het water wit en ondoorzichtig. Hoe komt dat eigenlijk? In de landen Iran en Irak is een zware aardbeving geweest. Bekijk het nieuwsitem op de site van het Jeugdjournaal. Deze site voor volwassenen bevat alles wat je maar wilt weten over honden. Op zoek naar weetjes over een bepaald hondenras. Klik dan op de knop hondenrassen. Iedereen heeft twee oren, dus als één oor het niet zo goed doet, heb je altijd nog een tweede.

Je zou bijna kunnen denken, waarom heb ik er eigenlijk twee, één is toch genoeg? Met dit proefjes kunt je uitvinden waarom het toch belangrijk is dat je twee oren hebt. De Maleise beren, die ook wel honingberen worden genoemd, hebben een sterk reukvermogen en ze ruiken van een afstand al waar ze hun maaltijd moeten zoeken.

In de dierentuin eten ze dan ook graag honing, vandaar de bijnaam honingberen. Met hun lange tong likken ze de honing van de bomen op. Meer weten dan je juf of meester? Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten.

Wil je daarover meer te weten komen dan je op school Waarom is het belangrijk om donor te zijn? Sommige mensen zijn zo ziek, dat ze niet meer kunnen genezen. Tenzij ze nieuwe organen krijgen van iemand anders. Zij krijgen die dan van een donor. Maar helaas zijn er nog lang niet genoeg donoren in Nederland. Grote paniek op Wall Street op 24 oktober Het begin van de wereldwijde crisis in de jaren dertig. Als je meer wilt weten bekijk je de clip van NTR: De pest zorgde jaren geleden in Europa voor miljoenen zieken.

In een museum kun je veel dingen bekijken. Maar heb jij ooit een drol van een dinosaurus in een museum gezien? Museum Geofort is een spannend forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Op deze site lees je alles over dit museum. Madame Tussaud is een museum waar je wassen beelden vindt van allerlei beroemde mensen. Alle informatie over dit museum in Amsterdam vind je op deze website. Nemo is een museum over wetenschap en techniek. Het leuke van Nemo is dat je overal aan mag komen en alles mag proberen.

Ze zeggen er zelfs: In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Maurice op bezoek bij Mats die nét op tijd een donorlever heeft gekregen. Zo'n mensen wachten op een donor-orgaan, 70 daarvan zijn kind.

En dat wachten kan lang duren. Maurice legt uit hoe zo'n orgaandonatie in z'n werk gaat. Dokters kunnen tegenwoordig ontzettend veel. Ze kunnen zieke mensen zelfs een nieuw hart of nieuwe longen geven! Het nieuwe orgaan wordt dan uit het lichaam gehaald van iemand die overleden is.

Die persoon moet daar natuurlijk tijdens zijn leven wel toestemming voor geven. Dat kan door het donorcodicil In Ouwerkerk in Zeeland staat het Watersnoodmuseum.

Het museum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari Op de website van het museum vind je ook veel informatie over de ramp en de Deltawerken. Neem eens een kijkje. In Enkhuizen staat het Zuiderzeemuseum. Het museum gaat over de tijd tot , toen het IJsselmeer nog een zee was: In Archeon ga je terug in de tijd.

Naar de prehistorie, de tijd van de Romeinen of de middeleeuwen. Je vindt er allerlei gebouwen poorten, bruggen, herberg, hutten, tempels, klooster, boerderijen en gildenwoningen die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Hier vind je alles over dit museum. In de Mauritshuis Tour vind je informatie over alle schilderijen in het museum. Met uitleg, foto's, gekke vragen, interessante filmpjes en een verrassende ontknoping.

Op de website van het Mauritshuis vind je praktische informatie. En ook veel weetjes over de beroemde werken die je in dit museum kunt bekijken. Neem een kijkje op de website van het Rijksmuseum en ontdek zo alles over de kunstwerken en de kunstenaars.

Natuurlijk vind je hier ook de openingstijden en andere handige info over het museum. Mensen over de hele wereld komen naar het Rijksmuseum om de schilderijen van de Hollandse meesters te zien. De collectie van het Rijksmuseum bestaat uit meer dan een miljoen dingen. Je kunt naar het museum gaan en daar lekker ronddwalen en kijken. Maar je kan de collectie van het Rijksmuseum ook online bekijken. De topstukken of de kunstwerken van jouw favoriete kunstenaar. Je kunt ook de Nederlandse geschiedenis volgen in kunststukken.

Neem een kijkje en laat je verrassen. Al heel lang verzamelen mensen, en wat ze verzamelen verschilt per tijd. Veel mensen vinden verzamelen leuk. Ze proberen hun verzameling steeds verder uit te breiden, zodat er nooit een einde aan komt. Op de site van het Gemeentemuseum in de Haag vind je informatie bij de tentoonstelling De ontdekking van Mondriaan. Heel veel jaren geleden leefden er op aarde dinosaurussen. De dinosaurussen zijn uitgestorven maar aan de opgegraven skeletten kun je nog zien hoe groot ze waren!

In het Gemeentemuseum in Den Haag vind je moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Waaronder een grote collectie kunstwerken van Piet Mondriaan. Neem een kijkje op de site. In het kinderboekenmuseum ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen.

Laat je meeslepen door je favoriete schrijver of droom weg bij je lievelingsboek in de tentoonstelling Papiria. Voor meer informatie kijk je op de website. Alle kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis zijn tot in de kleinste details ook online te bewonderen.

Op 13 februari stemde de regering in met een nieuwe wet voor orgaandonatie. Bekijk op de site van het Jeugdjournaal het nieuwsbericht over dit onderwerp. In Amsterdam staat het Rijksmuseum.

De kunstwerken die er tentoongesteld worden, vertellen een verhaal over de geschiedenis van Nederland. Ontdek de Scheepvaartgeschiedenis van Nederland. Scheepvaart is altijd heel belangrijk geweest voor Nederland. Vroeger voeren Nederlanders de hele wereld over om te handelen. Ook in zee leven zoogdieren.

Hun jongen worden, ook in het water, levend geboren. Hoe gaat dat in z'n werk? Dierenarts Pauline laat in het Dolfinarium aan Maurice zien hoe dat gaat bij dolfijnen.

Ooit een echo gezien van een zwangere dolfijn? Verder gaat deze site over erfelijkheid. Over de dingen dus, die we hebben meegekregen van onze ouders. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Je vindt ook een lijst met erfelijke ziektes. Wat gebeurt er met je overleden kat als je hem begraaft in de tuin?

Lieuwe denkt dat er van zijn lieve poes niets meer over is. Maar op een bepaalde manier is hij er toch nog een beetje. De orinocodolfijn wordt bedreigd met uitsterven. Dat heeft verschillende oorzaken. De dolfijnen hebben steeds minder ruimte om te leven en veel dolfijnen komt vast te zitten in visnetten van vissers.

Zeeleeuwen, walrussen en dolfijnen leggen geen eieren. Hun jongen worden levend geboren. Maurice gaat op bezoek bij het Dolfinarium. Hij krijgt precies te horen hoe daar de zeezoogdierenpopulatie op peil wordt gehouden. Borsten, heupen, schaamhaar; wat gebeurt er met je lichaam als je in de puberteit komt? Zing mee met het lijflied van Dokter Corrie. De bruinvis wordt ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd en leeft in de Noordzee. Bart gaat naar het bruinvissenziekenhuis 'SOS Dolfijn'.

Bart ziet hoe aangespoelde bruinvissen daar worden verzorgd en hij mag mee als twee genezen bruinvissen weer terug gaan naar zee.

Doe er dus eentje om voordat je gaat vrijen! Dove mensen kunnen niet horen, maar met gebarentaal kunnen ze toch gesprekken voeren. Maar gebarentaal is niet overal hetzelfde.

Aan de andere kant van de wereld gebruiken ze andere gebaren dan hier in Nederland. Ben jij nog niet toe aan zoenen of seks? Doe niets waar je geen zin in hebt.

Jongens kunnen verliefd worden op jongens, en meisjes op meisjes. Maar of je nou homo, lesbisch of hetero bent; dat maakt helemaal niet uit. In de puberteit gieren de hormonen door je lijf.

Als puber voelt het soms alsof je in het middelpunt lijkt te staan en dan krijg je tot overmaat van ramp ook nog eens een pukkel op je neus. Logisch dat je daar chagrijnig van wordt! Dokter Corrie zingt een lied over die vervelende hormonen. Op internet staan veel filmpjes en plaatjes van seks: Wat moet je daarmee? Ingmar krijgt een donornier van z'n oma.

Dolores volgt in het ziekenhuis de niertransplantatie. Is elke nier geschikt voor een transplantatie? En hoe gaat zo'n transplantatie in z'n werk? Wat gebeurt er als je ongesteld wordt? Het is heel leuk om op Facebook of Whatsapp te flirten met iemand die je leuk vindt. Maar hoe ver ga je? Geef jezelf niet zomaar bloot op internet, want je weet niet wie je naaktfoto allemaal te zien krijgen!

Luister maar naar Dokter Corrie. Hij gaat in het witte huis wonen en wordt de baas van de Amerikaanse regering. Maar wat is Donald Trump allemaal van plan met Amerika?

Waarom zijn pubers vaak zo lastig en chagrijnig? Als je verliefd bent, krijg je vlinders in je buik. Als je verliefd bent, voel je je fantastisch. Dat komt doordat je lichaam dan allerlei stofjes aanmaakt waar je blij van wordt en energie van krijgt. Oogcontact maken en flirten: Vrijen is seks hebben met elkaar.

Dat is heel spannend, maar maak je niet druk, er komt vanzelf een eerste keer! Er is niks mis mee om af en toe met jezelf te vrijen. Op de site van het Academisch Ziekenhuis in Groningen kun je lezen wat er gebeurt bij een opname in het ziekenhuis, over verschillende onderzoeken en behandelingen, over de traumahelikopter en over donor worden.

Duidelijke en uitgebreide informatie voor je spreekbeurt of werkstuk over het ziekenhuis. Hoe moet je zoenen? Waarom is bloed rood van kleur? En hoe komen ze tijdens een operatie aan bloed? Lisa komt het allemaal te weten in deze bloedstollende aflevering van Het Klokhuis! Sommige meisjes krijgen vroeg borsten en andere meisjes krijgen ze later.

Ze kunnen groot zijn maar ook klein. Hoe dan ook, borsten zijn niet alleen handig voor als je ooit borstvoeding gaat geven, maar ook gewoon mooi en leuk. Allerlei weetjes over de bijzondere schilder Jeroen Bosch en zijn werken in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Op deze pagina wordt iedere dag een filmpje met een nieuw 'gebaar van de dag' toegevoegd. Hiervoor worden de gebaren gebruikt van het Nederlands Gebarencentrum.

In deze app wordt iedere dag een filmpje met een nieuw 'gebaar van de dag' toegevoegd. In elk bijna land ter wereld spreken ze een andere taal. Maar met gebaren kun je je in elke taal verstaanbaar maken. Echt waar, of kletspraat? Heb jij wel eens een dode kever uit elkaar gehaald? Hij vindt het interessant om te zien hoe beestjes er aan de binnenkant uitzien.

Maar het is natuurlijk ook wel een beetje zielig. Met deze kinderhoortest kun je controleren of je gehoor goed is. Kinderen tussen 4 en 7 jaar moeten even de hulp van hun ouders vragen. In de lever vinden maar liefst zeshonderd chemische processen plaats! Maar wat doet de lever dan precies?

Margreet komt het te weten bij de hepatoloog: Verder ontmoet ze ook Jesper, hij vertelt waarom hij een levertransplantatie heeft gehad.

Op de site van de Nierstichting kun je alles lezen over je nieren. Hoe ze werken, en wat als ze niet goed werken, over dialyse en niertransplantatie. Een werkstuk maken of een spreekbeurt houden over orgaandonatie? Kijk op deze site voor handige tips. Orinocodolfijnen zijn de grootste rivierdolfijnen en komen alleen voor in het stroomgebied van de Orinoco en de amazone.

Piemels zijn er in alle soorten en maten. Groot of klein, elke penis mag er zijn van dokter Corrie. Daarom zingt ze een loflied op de piemel! De postzegel gaat ook met z'n tijd mee. Dolores showt nieuwe zegels met leuke moderne snufjes, zoals een 3D postzegel.

Verder komt ze in het Museum voor Communicatie alles te weten over de postzegelgeschiedenis. Voor één keertje wordt voor deze aflevering van 'Het Klokhuis' de oudste en In de puberteit ontwikkelen je hersenen zich volop. Daardoor kun je last krijgen van stemmingswisselingen en krijg je misschien moeite met in slaap vallen. Puistjes ontstaan door de talgklieren in je huid. In de puberteit produceer je veel talg, en kun je ontstekingen krijgen: Je kunt puistjes beter niet uitknijpen, maar geduldig wachten tot ze weggaan.

Samen met Milou van het Zapp Weekjournaal kijken ze naar de mogelijke winnaars en natuurlijk naar de Nederlandse inzending: Als je ongesteld bent kun je maandverband gebruiken, maar ook tampons. Een tampon doe je in je vagina, waar hij het menstruatiebloed uit je baarmoeder opvangt. Jongens maken sperma aan. Dat is een wit, plakkerig goedje dat bij het klaarkomen uit de piemel komt.

Dat noem je een zaadlozing. Dat noem je een natte droom. Als je beste vriendin emigreert, dan verhuist ze naar een ander land. Dan zie je haar misschien nooit meer.

Nog erger is het als er iemand dood gaat. Dat afscheid is definitief. Afscheid kan je verdrietig maken. In de laatste dagen voor de presidentsverkiezingen in Amerika wordt nog extra veel reclame gemaakt voor Clinton of Trump. En ook kinderen helpen daar fanatiek bij. Als jij de vrachtwagenchauffeur niet kan zien, kan hij jou ook zien.

Dan sta je dus niet veilig opgesteld. Hoe moet het dan wel? Tot zo'n vijftig jaar geleden gingen kinderen één keer per week in bad. Eerst werd er water gekookt. Dat ging in een grote teil, die meestal in de keuken stond. Alle kinderen gingen er na elkaar in. Sommige gezinnen gingen naar het badhuis. Dat was een gebouw waar je onder de douche of in bad kon Joris en Lucas vertellen van alles over de Verenigde Staten en de verkiezingen daar.

Nogal wat mensen in Nederland horen slecht. Sommigen zijn zelfs helemaal doof. Ze horen zichzelf niets eens praten. Dat is erg lastig. Want goed kunnen horen is belangrijk. De geluiden die op ons afkomen, geven ons veel informatie. De boze tovenaar Gargamel creëert een paar ondeugende Smurfachtige wezens genaamd de Stouterds, waarmee hij de almachtige, magische Smurfessentie hoopt te kunnen benutten.

Wanneer hij ontdekt dat a Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan.

Ze worden op een boot gezet, maa Een niet al te succesvolle, chaotische en bebaarde piraten-kapitein Hugh Grant moet samen met zijn crew hun grote droom waar maken, namelijk de bittere rivalen Black Bellamy en Cutlass Liz versla Nadat een compleet continent op drift is geslagen, raken Manny, Diego en Sid gescheiden van de rest van de kudde en gebruiken een ijsberg als schip om weer thuis te komen.

Dit alles leidt hen op ee Tijdens een ongeplande reis naar Europa om zijn gebroken hart te laten helen, komt Frank Johnny Depp terecht in een flirterige ontmoeting met Elise Angelina Jolie , een bijzondere vrouw die met Simon Keller John Cusack is een Amerikaanse dief die in het buitenland aankomt en op zoek gaat naar een vluchtautobestuurder.

In plaats van dat hij iemand met ervaring inhuurt, neemt hij een rijl Lane is een VN-medewerker die rond de wereld reist in een race tegen de klok om een zombiepandemie te stoppen. Zombies dreigen namelijk de volledige wereld over te nemen, en Lane werkt zich uit de The A-Team is een eenheid van Irak-veteranen die wordt beschuldigd van een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

Gevlucht uit de gevangenis duiken ze onder en opereren ze als huurlingen onder leidin De goede student Jeff Chang wordt door zijn twee beste vrienden mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paa Na een reeks incidenten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvanië. Overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp Ze weten niet van elkaar dat de ander ook undercover is.

Vijf goede vrienden hebben elkaar sinds hun middelbare school niet meer gezien. Om hun overleden basketbalcoach te herdenken besluiten ze, 35 jaar later tijdens het '4th of July' weekend, bij elkaa Robert McCall Denzel Washington is een man met een geheimzinnig verleden. Hij woont in Boston en leidt een onopvallend bestaan. Zijn leven verandert als hij de jonge prostituee, Teri Chloë Grace In plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek Mike Myers inmiddels een echte familieman geworden.

Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Fa Op een dag wordt het aangename leven van de goedaardige oger Shrek ruw verstoord door de komst van een groot aantal vervelende sprookjesfiguren.

Ze blijken door de gemene Lord Farquaad uit zijn kon Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: En dat wil wat zeggen, want hij is Lees onze recensie Piscine Patelis is een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentui Hugo Cabret is een jarige wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. De weesjongen ontdekt dat er een mysterieus verband bestaat tussen het overlijden van zijn Tegen deze achtergrond volgen we een Prometheus volgt een team ontdekkingsreizigers die op een reis door het universum gaan waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van de mensheid.

Hierdoor belanden ze in de gevaarl Maar er is natuurlijk ook nog zijn buitengewone leven als Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. J heeft in zijn 15 jaar bij Men in Black veel gezien, maar niks, zelfs geen aliens, verbaast hem zoveel als zijn ironische, terughoudende partner. Toch, als K's leven en de toekomst van de planeet Hij moet het dit keer opnemen tegen de geniale Doctor Octaviu Ex-CIA agent Peter Pierce Brosnan hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt opnieuw ingelijfd door een ex-collega.

Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoo Hij is een onopvallende student en is heimelijk verliefd op de populaire Mary Jane Kirsten Dunst. Als hij tijdens een excursi Op de vlucht voor een drugsbende belandt hij in ee Voormalig narcotica-agent Phil Broker Jason Statham denkt een rustiger leven te krijgen nu hij zich met zijn dochtertje in een plattelandsstadje heeft gevestigd.

Als echter een schoolruzie van zi Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. Wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: Symboloog Robert Langdon Tom Hanks moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord.

Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij Lees onze recensie Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama wordt vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten die uit het niets opdook. Shredder heeft alles van de politie tot aan politici in New York samen met zijn kwaadaardige Foot Clan in zijn macht. In After Earth is de planeet Nova Prime het nieuwe thuis van de mensheid, waar de legendarische generaal Cypher Raige terugkeert naar zijn van hem vervreemde gezin en zijn dertienjarige zoontje Kit Lees onze recensie Wallace Daniel Radcliffe is gestopt met zijn studie en komt net uit een relatie als hij de knappe blondine Chantry Zoe Kazan ontmoet met wie hij gelijk een klik he In dit vierde deel wordt de organisatie Impossible Mission Force IMF ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet.

Ethan Hunt komt in het g Een groep dertigers, die al vrienden zijn sinds de middelbare school, geven regelmatig zomerfeesten in een vakantiehuis in de Hamptons. Als sommigen er hun tweede huis van beginnen te maken wordt h Een vrouw krijgt een baantje als kamermeisje in een luxe hotel, en wordt verliefd op de opvolger van een politieke familie. Hij denkt met een vrouw uit hoge krijgen te maken te hebben, waardoor ze De familie Flodder wordt door het gemeentebestuur naar New York gestuurd voor een uitwisselingsprogramma.

Op het vliegveld in New York wordt de familie aangezien voor een Russische delegatie van we Lees onze recensie De uitgevoetbalde Schotse profspeler George Dryer Gerard Butler zou alles goed voor elkaar moeten hebben ware het niet dat bijna iedereen hem vergeten is.

Smith Clive Owen , een kwaadaardige en ongevoelige man temidden van een schietpartij een baby ter wereld brengt, ontdekt hij al snel dat de pasgeborene het doelwit is van een geheime macht Een jonge schrijver Justin Long heeft genoeg van zijn eenzaam bestaan en besluit actie te ondernemen door middel van het internet.

Hij stuit op een online dating service en met behulp van zijn fa Lees onze recensie Rama Iko Uwais dacht dat hij de strijd tegen de Indonesische onderwereld had gewonnen. Niets is minder waar. De gangsters zijn uit op wraak en als hij wordt bedreigd Een ex-politieagent wordt veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Hij wordt een dag vrijgelaten en gebruikt die mogelijkheid om te vluchten.

Hij dreigt zelfmoord te plegen door va Een groep mensen stopt ergens in het zuiden, om wat te eten in een truckersrestaurant. Ze komen er echter al snel achter dat ze hier geen tijd hebben om gewoon wat te eten, maar dat ze moeten vecht Bryan Lighthouse is een goedaardige dierenfotograaf.

Hij krijgt echter ruzie met misdaadbaas Nikitin. Bryan moet met zijn dochter Masha trouwen zodat zij legaal in Amerika kan blijven. De familie Flodder woont in een achterbuurt. Door omstandigheden moet de asociale familie verhuizen en komen ze terecht in een villa in een chique buurt. De bewoners van de villawijk zitten daar he Lees onze recensie De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best.

Het viertal komt op het lumin


sex in de biesbosch tekenfilm

..


Tirolersex sexcontact leiden

  • Bang zijn is heel gewoon.
  • Sex in de biesbosch tekenfilm
  • CARTOON SEKS VROUWEN MET GROTE KUT
  • Sex in de biesbosch tekenfilm


Harigekutten geile negerinnen.nl


Hoe oud kunnen ze worden? Vinden ze het leuk om kunstjes te doen? Gaan ze ook nog een keer terug naar zee? Wil jij dat ook weten? Bekijk het filmpje op NTR De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben. In dit park leer je alles over de drie wereldgodsdiensten: Bekijk op de website alle informatie over dit park.

Hoe worden donororganen vervoerd? Je hebt er misschien wel eens van gehoord: Een donor geeft een orgaan aan iemand anders. Met een nieuw hart, een nieuwe lever of een nieuwe nier kan die persoon weer verder leven! Het orgaan moet wel heel snel naar de nieuwe eigenaar worden gebracht, want buiten Dit is de site van Dolfje Weerwolfje. Paul van Loon bedacht Dolfje en schreef er een serie boeken over. Kijk hier als je alles wilt weten over Dolfje. Donald Duck is een leuk onderwerp voor een spreekbeurt.

Over zijn eerste verschijning in de bioscoop, over zijn 'bedenker' Walt Disney en natuurlijk over zijn eigen weekblad. Donald Duck heeft voor jou de leukste informatie op een rijtje gezet.

Met heel veel plaatjes om te downloaden. Heb jij weleens meegemaakt dat er iemand doodging? Iemand in je familie of een van je vrienden? Dan weet je hoe verdrietig dat kan zijn. En toch moet de uitvaart geregeld worden. In heel korte tijd. Gelukkig hoeft de familie dat allemaal niet zelf te doen.

Een uitvaartbegeleider weet precies wat er allemaal Wil je meer weten over het doodshoofdaapje? Op de site van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen vind je alle belangrijke kenmerken van dit dier, grappige weetjes en andere feiten.

Je kunt de informatie downloaden en printen. Handig voor je spreekbeurt. Dolfijnen slapen anders dan de mens. Maar hoe slapen ze eigenlijk en hoeveel uren slaap hebben ze nodig? Wil je daar wel eens meer van weten? Bekijk dan het filmpje op NTR: Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over dolfijnen.

Soms gebeurt het dat iemand heel erg ziek is en medicijnen niet meer helpen. Dan is het mogelijk dat deze patiënt een orgaan van iemand anders krijgt. Daardoor kan een patiënt meestal weer goed functioneren en langer leven.

Meer informatie in dit boekje In elke katholieke kerk staat een mooi versierde doopvont. In dit water worden door de priester kinderen gedoopt. De Nederlandse douane controleert de invoer, uitvoer en doorvoer van goederen. Er werken veel douaniers op Schiphol en in de haven van Rotterdam. Op die twee plaatsen komen veel goederen Nederland binnen. Een leraar vertelt met haar handen een verhaal aan dove kinderen.

Donald Trump is de Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Amerika Donald Trump staat bekend om zijn wilde plannen en weinig echte oplossingen voor Amerika. Waarom is Donald Trump zo populair? Alles wat je wilt weten over de Anerikaanse verkiezingen, Donald Trump en Hillary Clinton vind je in het dossier van Sevendays. Nicola zit op zwemles. Ze zou net zo goed willen kunnen zwemmen als een dolfijn. In de film De Dolle Tweeling 2 beleven de tweelingzusjes Hanni en Nanni weer allerlei gekke avonturen in het meisjesinternaat.

Deze film is gebaseerd op de boeken van schrijfster Enid Blyton. Een film uit Met een dode hoek bedoelen ze de plekken rondom de vrachtwagen waar je niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. Waarom heet hij zo? De zee in, zelfs als je eigenlijk niet kan zwemmen. Dat kan in de Dode Zee. Die is namelijk zo ontzettend zout dat je gewoon blijft drijven Dokters van de Wereld is een hulporganisatie die zich inzet voor mensen in nood.

Op deze site vind je info over hun projecten. De tuimelaardolfijn is de meest bekende dolfijn. Hier vind je veel informatie over deze dolfijn. Informatie voor je spreekbeurt of werkstuk kun je downloaden. Met foto's en filmpjes. Vrolijk, slim en aardig tegen mensen.

Zo'n huisdier wil iedereen wel. Maar dat gaat een beetje moeilijk met een dolfijn. Dolfijnen hebben een behoorlijk zwembad nodig om zich lekker te voelen. Van alle vissoorten is de dolfijn een van de vrolijkste.

De dolfijn is helemaal geen vis, maar een zoogdier! Kijk voor weetjes en feiten over dolfijnen op de site van National Geographic Junior. In de film De Dolle Tweeling 3 beleven de tweelingzusjes Hanni en Nanni weer allerlei gekke avonturen in het meisjesinternaat. Dominicaanse Republiek ligt in Midden-Amerika. Lees de uitgebreide informatie over dit land op Landenweb. Deze site bevat reclame. Donald Duck is al vanaf in Nederland.

De Nederlandse editie wordt ook hier gemaakt. Michel is één van de vaste tekenaars van de strip. Hij legt aan Nienke uit hoe hij de driftige eend van gelaatsuitdrukkingen voorziet. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis. Donald Duck is een stripblad voor jong en oud.

Neem ook eens een kijkje op de vrolijke site. Met stripjes, spelletjes, quizzen en test en informatie en plaatjes voor een spreekbeurt. Donordieren zijn dode huisdieren die aan de opleiding diergeneeskunde worden gegeven. Daar worden ze gebruikt voor het onderwijs. Pascal gaat op onderzoek: Wie slechthorend is, hoort slecht.

Maar met een hulpmiddel, zoals een hoortoestel kan een slechthorende, mensen vaak wel verstaan. Wie doof is, kan niets horen, ook niet met een hoortoestel. Een doof iemand gebruikt daarom gebarentaal. In de buurt van Wijk bij Duurstede werd in een belangrijke ontdekking gedaan. Zo vonden de archeologen de resten van Dorestad. Dorestad was een rijke handelsstad in de Middeleeuwen. Wil je weten waar en wannneer singer-songwriter Douwe Bob optreedt? Neem dan een kijkje op deze website.

Lees op WikipediA, de online encyclopedie, allerlei weetjes over Douwe Bob. Bart gaat op bezoek bij downhillmountainbiker Floris Snoeren. Floris is Nederlands Kampioen en staat met zijn familie op een camping in de Alpen. Hij maakt zich klaar voor een belangrijke wedstrijd, en legt Bart alles uit over deze gevaarlijke, razendsnelle en avontuurlijke sport.

Maryam kreeg een nieuwe lever. In het filmpje van het Jeugdjournaal vertelt zij hoe blij zij daarmee is. Een spreekbeurt houden over Dolfje Weerwolfje. Dit spreekbeurtpakket helpt je op weg. Floor en Michael hebben het Syndroom van Down. Kinderen die dit hebben zien er een beetje anders uit en praten ook anders, dat gaat wat lastiger. Ze doen daarom speciale logopediespelletjes met muziek erbij.

Ook moeten ze, zoals bij jou op school, rekenen en puzzelen. Maar natuurlijk is er ook heel veel Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over het syndroom van Down.

Donald Trump wil president van Amerika worden. Milou van het Zapp Weekjournaal zocht uit wie Trump is. Bekijk hier het filmpje. Donald Trump wordt de nieuwe president van Amerika. Bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal. Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij is 70 jaar en vooral bekend als succesvolle zakenman. Kijk voor meer weetje op de site van het Jeugdjournaal.

Hier vind je informatie over de schrijver Dolf Verroen en al zijn boeken. In schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: We douchen gemiddeld acht minuten per dag en verbruiken dan 63 liter water. Als we per dag drie minuten korter zouden douchen, zou je in een jaar 30 euro per persoon besparen!

Als jij de chauffeur van de vrachtwagen naast je niet kan zien, kan hij jou ook niet zien! Zorg dus dat hij je kan zien als je niet onder de wielen van zijn auto terecht wilt komen!

Lisa reconstrueert met drie wetenschappers het leven van de Dodo. De vogel die inmiddels het symbool is geworden van alle uitgestorven dieren. Hij kwam alleen maar voor op het eiland Mauritius. Nadat ontdekkingsreizigers daar voet aan wal hadden gezet,was de dodo binnen jaar uitgestorven. De doedelzak is een blaasinstrument dat bestaat uit een zak van leer waar pijpen van verschillende lengte doorheen steken.

De speler blaast lucht in de zak die onder de arm gehouden wordt en drukt deze in. Hierdoor ontstaat een toon in de pijpen. Bekijk het maar eens in het filmpje van NTR: Als je iets wil verkopen, moet je eerst weten wie er op jouw product zit te wachten: Als je een duidelijke doelgroep hebt, kun je veel meer verkopen! Wil jij graag werk doen waarbij je met mensen omgaat?

Als doktersassistente werk je de hele dag met veel verschillende mensen. Een dolfijn ziet eruit als een vis, maar is dat niet. Het is een zoogdier. Een dolfijn kijkt eigenlijk met zijn gehoor. Hij zendt hele hoge pieptonen uit die terugkaatsen naar de onderkaak van de dolfijn.

Zo krijgt hij een beeld van zijn omgeving. Dolfijnen zijn zoogdieren net als de mens, maar hoe slapen dolfijnen?

Wielrenners doen er alles aan om zo hard mogelijk te kunnen fietsen. Ze trainen veel, eten supergezond en slikken extra vitamines. Maar sommigen doen niet alleen dat, zij gebruiken ook middelen waardoor je snel sterker wordt. Deze middelen worden doping genoemd en zijn verboden. Als sporters gebruik maken van verboden middelen om hun prestaties te verbeteren, dan noemen we dat doping.

Je krijgt er een oppepper van. In het e-book Duh! Dood krijg je antwoord op allerlei vragen over de dood. Wat gaat president Trump doen voor de Verenigde Staten? Het Zapp Weekjournaal heeft wat plannen van de nieuwe president voor je op een rij gezet.

Gaat er iemand dood die heel belangrijk voor je is? Is er iemand doodgegaan die veel voor jou betekende? Dan is deze website speciaal voor JOU bedoeld! Hier lees je hoe je je kunt voelen als je zoiets meemaakt.

Je vindt er veel tips en filmpjes van andere kinderen en jongeren die iemand hebben verloren Hoe kan je verse groente het beste bewaren?

Margreet volgt het conserveren van doperwten: Binnen zes uur zitten de verse erwtjes achter het glas. Hoe krijgen ze dat nou ze snel voor elkaar? En hoe blijven ze vers? Kijk naar deze aflevering van Het Klokhuis. Bij Docukit vind je informatie voor werkstukken en spreekbeurten over allerlei onderwerpen. Dat boekje is vast te vinden op school of in de school bieb. Op 4 mei wordt jaarlijks op de Dam de officiële Dodenherdenking gehouden. Maurice laat zien wat er gebeurt vóór die twee minuten stilte.

Ieder jaar op 4 mei is het monument op De Dam het decor van een bijzondere bijeenkomst: Iedereen die hier naartoe komt is om precies 8 uur twee minuten stil. Vooraf wordt in de Nieuwe Kerk een bijeenkomst gehouden. Het Jeugdjournaal geeft in dit filmpje antwoord op drie vragen over de Dodenherdenking.

In de Dierenjungle vind je informatie over de dodo, één van de bekendste uitgestorven diersoorten. De doedelzak is niks meer dan een zak met pijpen er op. Maar het bespelen en maken is behoorlijk ingewikkeld. Kijk maar eens naar deze aflevering van Het Klokhuis. Uitgebreide informatie over dolfijnen. Hun evolutie, levenswijze en de omgeving waarin zij leven.

Als je naar dit clipje van NTR: Schooltv kijkt, kom je er van alles over te weten. Dolfijnen zijn intelligente dieren. Ze kunnen zelfs slapen en zwemmen tegelijk! Zo kunnen ze uitrusten en tegelijkertijd blijven opletten en ademhalen.

In dit mini-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over dolfijnen. Elke foto vertelt je een interessant weetje over dolfijnen. Klik op een tegel. Draai en sleep de foto. Gebruik het hoekje om te vergroten of te verkleinen. Dominica ligt in Midden-Amerika. De enige rivier in Europa die van west naar oost stroomt. De Donau is kilometer lang en mondt uit in de Zwarte Zee. Rivieren trekken mensen aan. Het deltagebied is erg vruchtbaar en met schepen kan je makkelijk grondstoffen en goederen vervoeren.

Daarom ontstaan er vaak steden bij rivieren. Deze site gaat over kinderen en jongeren die iemand waarvan ze veel hielden verloren hebben door de dood. Heb je een vraag, wil je weten hoe andere kinderen en jongeren er mee om gaan, kijk dan op deze site van de Stichting Achter de Regenboog. Voordat je in het vliegtuig mag stappen moet je eerst door de douane.

Nienke laat haar bagage controleren met de röntgenscan, ziet wat mensen allemaal mee willen nemen en speurt drugs op met een hond.

Op de site van AMREF een organisatie die de gezondheid van de armste bevolkingsgroepen in Afrika wil verbeteren kun je informatie voor een spreekbeurt over de flying doctors in Afrika downloaden. Nog meer informatie vind je op de website.

Ieder jaar komen op 4 mei duizenden mensen naar de Nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Wat doen ze daar? En wat betekenen de kransen die gelegd worden door de koning of koningin?

Alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Ga zelf aan de slag en zie hoe bijvoorbeeld bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat. Je leert met nieuwe ogen naar de wereld kijken. Witte Donderdag is de donderdag voor Pasen waarop Jezus met zijn vrienden de leerlingen of apostelen zijn Laatste Avondmaal heeft. Lees erover op de site Feest, weet wat je viert. Informatie over Theo van Doesburg uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

Officiële website van voetbalclub FC Dordrecht met alles wat je maar wilt weten over deze voetbalclub. Het online Historisch Museum JoCas staat boordevol weetjes en feiten over de geschiedenis van Nederland en de wereldgeschiedenis. Max de Matze is de gids in het drie verdiepingen tellende huis van de familie Hollander in het joods historisch kindermuseum. Op de website zie je alle kamers.

Natuurlijk is het nog leuker om een dagje naar het museum in Amsterdam te gaan. Op deze website vind je informatie over het museum.

Ontdek de maritieme wereld van vroeger, vandaag en morgen. Ontdek de wereld van de krijgsmacht. Neem plaats in een Fsimulator, leer kijken als scherpschutter of bestuur een tank. Je beleeft het in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Kijk hier voor alle informatie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog duiken veel mensen onder. Een bijzondere onderduikplek is het Verscholen Dorp op de Veluwe. Tot ze worden ontdekt. Als je blond haar hebt, heb je het vast wel eens te horen gekregen: Maar waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan?

En zijn blonde mensen echt dommer dan mensen met bruin of zwart haar? Kip Dottie is zo trots op haar eerste nest eieren, dat ze iedereen erover moet vertellen. Kijk en luister hier naar het prentenboek 'Dottie's eieren', geschreven door Julie Sykes, met tekeningen van Jane Chapman. In dit doe-pad kun je luisteren, kijken en spelletjes doen rond het thema thema Griezelen.

Dit doe-pad gaat over de Kinderboekenweek Dorian Bindels is op bezoek in de Tovertuin. Je kunt een appel met schil en al opeten. Alleen het steeltje en het klokhuis gooi je dan meestal weg.

Maar je kunt een appel ook schillen en in stukjes snijden. Wat gebeurt er als je een appel doormidden snijdt en de helft raspt? Ontdek het met dit proefje. Bibi is dol op boeken. Gelukkig lezen haar vader en moeder haar elke dag voor. Maar Bibi houdt niet alleen van lezen, ze is ook gek op spelen. En de boeken geven haar een heleboel ideeën om te spelen. Maar wat als papa een boekje over een wild en woest monster voorleest? Bonifatius bij Dokkum vermoord.

Bonifatius vond dat de Germanen niet meer in hun eigen goden moesten geloven, maar in Jezus. Niet alle Germanen waren het met hem eens In die reus kun je rondlopen en zien hoe je lichaam werkt. In het gebouw naast de reus is de interactieve afdeling van Als je goed geleefd hebt, kom je na de dood in de hemel. Dat geloven de christenen.

Tijdens je leven kan een priester tijdens een biecht je fouten vergeven. Voor de kust van Den Helder, midden in zee, staat een enorme ijzeren toren. Het is een productieplatform. Een productieplatform is niet hetzelfde als een booreiland.

Op een plek waar gas in de zeebodem zit, wordt eerst een booreiland neergezet. Vanaf dat booreiland worden gaten in de zeebodem geboord Op deze site vind je knutselideeën in onderzeese sferen, waterspelletjes en gezonde snacks bij de film Finding Dory. Zing mee met De geit van dokter Sanders van Annie M.

Deze versie werd uitgevoerd ter ere van het jarig bestaan van het Concertgebouw. Een clip van NTR: Op onze aarde gaat het niet overal even goed. Mensen hebben niet genoeg te eten. Kinderen kunnen niet naar school. Om de problemen aan te pakken, zijn er hulporganisaties. Ze zamelen geld in, maar soms ook spullen. Lees er over op de website van Docukit Een liedje uit de Schooltv canonliedjes over Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke student in Nederland.

Dankzij Aletta en haar dokterstas mogen meisjes nu alles doen wat jongens ook mogen. Koraalriffen zijn niet alleen mooi om naar te kijken.

Ze zijn onmisbaar voor onze planeet. Maar ze hebben het zwaar. Een groot gedeelte is ziek of dood. In de afgelopen dertig jaar is de helft van alle koraalriffen gestorven.

Hoe dat komt wordt uitgelegd in deze 'special' van de NOS. Het laatste nog levende mannetje van de noordelijke witte neushoorn is dood. Het mannetje leefde in een park in Kenia en had problemen met zijn gezondheid. Van de neushoornsoort leven er nu nog maar twee, allebei vrouwtjes. Bekijk de filmpjes op de site van het Jeugdjournaal. Website over drinkwater speciaal voor kinderen. Hier wordt uitgelegd hoe en waarom mensen drinkwater gebruiken, hoe de natuur zorgt voor drinkwater en hoe de mensen zorgen voor drinkwater.

Informatie en plaatjes voor werkstukken en spreekbeurten kun je downloaden. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een historisch museum. Het gaat over de geschiedenis van gewone mensen. Meestal kijk je met twee ogen naar de dingen om je heen. Maar ook met één oog kun je goed zien. Kijk je met allebei je ogen evenveel of heb je een dominant oog? Probeer het met dit proefje, dan weet je het. Op deze site vind je alles over de film 'De Smurfen en het verloren dorp'.

De film is vanaf 5 april te zien in de bioscoop. Als je een kraan zachtjes aanzet, is het water helder en kun je er doorheen kijken. Maar als je de kraan harder zet, dan wordt het water wit en ondoorzichtig. Hoe komt dat eigenlijk? In de landen Iran en Irak is een zware aardbeving geweest.

Bekijk het nieuwsitem op de site van het Jeugdjournaal. Deze site voor volwassenen bevat alles wat je maar wilt weten over honden. Op zoek naar weetjes over een bepaald hondenras. Klik dan op de knop hondenrassen. Iedereen heeft twee oren, dus als één oor het niet zo goed doet, heb je altijd nog een tweede.

Je zou bijna kunnen denken, waarom heb ik er eigenlijk twee, één is toch genoeg? Met dit proefjes kunt je uitvinden waarom het toch belangrijk is dat je twee oren hebt. De Maleise beren, die ook wel honingberen worden genoemd, hebben een sterk reukvermogen en ze ruiken van een afstand al waar ze hun maaltijd moeten zoeken.

In de dierentuin eten ze dan ook graag honing, vandaar de bijnaam honingberen. Met hun lange tong likken ze de honing van de bomen op. Meer weten dan je juf of meester?

Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school Waarom is het belangrijk om donor te zijn?

Sommige mensen zijn zo ziek, dat ze niet meer kunnen genezen. Tenzij ze nieuwe organen krijgen van iemand anders. Zij krijgen die dan van een donor. Maar helaas zijn er nog lang niet genoeg donoren in Nederland. Grote paniek op Wall Street op 24 oktober Het begin van de wereldwijde crisis in de jaren dertig. Als je meer wilt weten bekijk je de clip van NTR: De pest zorgde jaren geleden in Europa voor miljoenen zieken. In een museum kun je veel dingen bekijken. Maar heb jij ooit een drol van een dinosaurus in een museum gezien?

Museum Geofort is een spannend forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Op deze site lees je alles over dit museum.

Madame Tussaud is een museum waar je wassen beelden vindt van allerlei beroemde mensen. Alle informatie over dit museum in Amsterdam vind je op deze website. Nemo is een museum over wetenschap en techniek. Het leuke van Nemo is dat je overal aan mag komen en alles mag proberen. Ze zeggen er zelfs: In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Maurice op bezoek bij Mats die nét op tijd een donorlever heeft gekregen.

Zo'n mensen wachten op een donor-orgaan, 70 daarvan zijn kind. En dat wachten kan lang duren. Maurice legt uit hoe zo'n orgaandonatie in z'n werk gaat. Dokters kunnen tegenwoordig ontzettend veel. Ze kunnen zieke mensen zelfs een nieuw hart of nieuwe longen geven! Het nieuwe orgaan wordt dan uit het lichaam gehaald van iemand die overleden is. Die persoon moet daar natuurlijk tijdens zijn leven wel toestemming voor geven. Dat kan door het donorcodicil In Ouwerkerk in Zeeland staat het Watersnoodmuseum.

Het museum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari Op de website van het museum vind je ook veel informatie over de ramp en de Deltawerken. Neem eens een kijkje. In Enkhuizen staat het Zuiderzeemuseum. Het museum gaat over de tijd tot , toen het IJsselmeer nog een zee was: In Archeon ga je terug in de tijd. Naar de prehistorie, de tijd van de Romeinen of de middeleeuwen.

Je vindt er allerlei gebouwen poorten, bruggen, herberg, hutten, tempels, klooster, boerderijen en gildenwoningen die ooit écht in Nederland hebben gestaan.

Hier vind je alles over dit museum. In de Mauritshuis Tour vind je informatie over alle schilderijen in het museum. Met uitleg, foto's, gekke vragen, interessante filmpjes en een verrassende ontknoping. Op de website van het Mauritshuis vind je praktische informatie. En ook veel weetjes over de beroemde werken die je in dit museum kunt bekijken. Neem een kijkje op de website van het Rijksmuseum en ontdek zo alles over de kunstwerken en de kunstenaars.

Natuurlijk vind je hier ook de openingstijden en andere handige info over het museum. Mensen over de hele wereld komen naar het Rijksmuseum om de schilderijen van de Hollandse meesters te zien. De collectie van het Rijksmuseum bestaat uit meer dan een miljoen dingen. Je kunt naar het museum gaan en daar lekker ronddwalen en kijken.

Maar je kan de collectie van het Rijksmuseum ook online bekijken. De topstukken of de kunstwerken van jouw favoriete kunstenaar. Je kunt ook de Nederlandse geschiedenis volgen in kunststukken. Neem een kijkje en laat je verrassen. Al heel lang verzamelen mensen, en wat ze verzamelen verschilt per tijd.

Veel mensen vinden verzamelen leuk. Ze proberen hun verzameling steeds verder uit te breiden, zodat er nooit een einde aan komt. Op de site van het Gemeentemuseum in de Haag vind je informatie bij de tentoonstelling De ontdekking van Mondriaan. Heel veel jaren geleden leefden er op aarde dinosaurussen. De dinosaurussen zijn uitgestorven maar aan de opgegraven skeletten kun je nog zien hoe groot ze waren! In het Gemeentemuseum in Den Haag vind je moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst.

Waaronder een grote collectie kunstwerken van Piet Mondriaan. Neem een kijkje op de site. In het kinderboekenmuseum ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen. Laat je meeslepen door je favoriete schrijver of droom weg bij je lievelingsboek in de tentoonstelling Papiria. Voor meer informatie kijk je op de website. Alle kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis zijn tot in de kleinste details ook online te bewonderen. Op 13 februari stemde de regering in met een nieuwe wet voor orgaandonatie.

Bekijk op de site van het Jeugdjournaal het nieuwsbericht over dit onderwerp. In Amsterdam staat het Rijksmuseum. De kunstwerken die er tentoongesteld worden, vertellen een verhaal over de geschiedenis van Nederland.

Ontdek de Scheepvaartgeschiedenis van Nederland. Scheepvaart is altijd heel belangrijk geweest voor Nederland. Vroeger voeren Nederlanders de hele wereld over om te handelen. Ook in zee leven zoogdieren. Hun jongen worden, ook in het water, levend geboren. Hoe gaat dat in z'n werk? Dierenarts Pauline laat in het Dolfinarium aan Maurice zien hoe dat gaat bij dolfijnen.

Ooit een echo gezien van een zwangere dolfijn? Verder gaat deze site over erfelijkheid. Over de dingen dus, die we hebben meegekregen van onze ouders. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Je vindt ook een lijst met erfelijke ziektes.

Wat gebeurt er met je overleden kat als je hem begraaft in de tuin? Lieuwe denkt dat er van zijn lieve poes niets meer over is. Maar op een bepaalde manier is hij er toch nog een beetje. De orinocodolfijn wordt bedreigd met uitsterven. Dat heeft verschillende oorzaken. De dolfijnen hebben steeds minder ruimte om te leven en veel dolfijnen komt vast te zitten in visnetten van vissers. Zeeleeuwen, walrussen en dolfijnen leggen geen eieren. Hun jongen worden levend geboren. Maurice gaat op bezoek bij het Dolfinarium.

Hij krijgt precies te horen hoe daar de zeezoogdierenpopulatie op peil wordt gehouden. Borsten, heupen, schaamhaar; wat gebeurt er met je lichaam als je in de puberteit komt? Zing mee met het lijflied van Dokter Corrie. De bruinvis wordt ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd en leeft in de Noordzee.

Bart gaat naar het bruinvissenziekenhuis 'SOS Dolfijn'. Bart ziet hoe aangespoelde bruinvissen daar worden verzorgd en hij mag mee als twee genezen bruinvissen weer terug gaan naar zee. Doe er dus eentje om voordat je gaat vrijen! Dove mensen kunnen niet horen, maar met gebarentaal kunnen ze toch gesprekken voeren. Maar gebarentaal is niet overal hetzelfde. Aan de andere kant van de wereld gebruiken ze andere gebaren dan hier in Nederland. Ben jij nog niet toe aan zoenen of seks?

Doe niets waar je geen zin in hebt. Jongens kunnen verliefd worden op jongens, en meisjes op meisjes. Maar of je nou homo, lesbisch of hetero bent; dat maakt helemaal niet uit. In de puberteit gieren de hormonen door je lijf. Als puber voelt het soms alsof je in het middelpunt lijkt te staan en dan krijg je tot overmaat van ramp ook nog eens een pukkel op je neus.

Logisch dat je daar chagrijnig van wordt! Dokter Corrie zingt een lied over die vervelende hormonen. Op internet staan veel filmpjes en plaatjes van seks: Wat moet je daarmee?

Ingmar krijgt een donornier van z'n oma. Dolores volgt in het ziekenhuis de niertransplantatie. Is elke nier geschikt voor een transplantatie? En hoe gaat zo'n transplantatie in z'n werk?

Wat gebeurt er als je ongesteld wordt? Het is heel leuk om op Facebook of Whatsapp te flirten met iemand die je leuk vindt. Maar hoe ver ga je? Geef jezelf niet zomaar bloot op internet, want je weet niet wie je naaktfoto allemaal te zien krijgen!

Luister maar naar Dokter Corrie. Hij gaat in het witte huis wonen en wordt de baas van de Amerikaanse regering. Maar wat is Donald Trump allemaal van plan met Amerika? Waarom zijn pubers vaak zo lastig en chagrijnig? Als je verliefd bent, krijg je vlinders in je buik. Als je verliefd bent, voel je je fantastisch. Dat komt doordat je lichaam dan allerlei stofjes aanmaakt waar je blij van wordt en energie van krijgt. Oogcontact maken en flirten: Vrijen is seks hebben met elkaar. Dat is heel spannend, maar maak je niet druk, er komt vanzelf een eerste keer!

Er is niks mis mee om af en toe met jezelf te vrijen. Op de site van het Academisch Ziekenhuis in Groningen kun je lezen wat er gebeurt bij een opname in het ziekenhuis, over verschillende onderzoeken en behandelingen, over de traumahelikopter en over donor worden. Duidelijke en uitgebreide informatie voor je spreekbeurt of werkstuk over het ziekenhuis. Hoe moet je zoenen? Waarom is bloed rood van kleur? En hoe komen ze tijdens een operatie aan bloed? Lisa komt het allemaal te weten in deze bloedstollende aflevering van Het Klokhuis!

Sommige meisjes krijgen vroeg borsten en andere meisjes krijgen ze later. Ze kunnen groot zijn maar ook klein. Hoe dan ook, borsten zijn niet alleen handig voor als je ooit borstvoeding gaat geven, maar ook gewoon mooi en leuk. Allerlei weetjes over de bijzondere schilder Jeroen Bosch en zijn werken in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Op deze pagina wordt iedere dag een filmpje met een nieuw 'gebaar van de dag' toegevoegd.

Hiervoor worden de gebaren gebruikt van het Nederlands Gebarencentrum. In deze app wordt iedere dag een filmpje met een nieuw 'gebaar van de dag' toegevoegd. In elk bijna land ter wereld spreken ze een andere taal. Maar met gebaren kun je je in elke taal verstaanbaar maken.

Echt waar, of kletspraat? Heb jij wel eens een dode kever uit elkaar gehaald? Hij vindt het interessant om te zien hoe beestjes er aan de binnenkant uitzien. Maar het is natuurlijk ook wel een beetje zielig. Met deze kinderhoortest kun je controleren of je gehoor goed is. Kinderen tussen 4 en 7 jaar moeten even de hulp van hun ouders vragen. In de lever vinden maar liefst zeshonderd chemische processen plaats! Maar wat doet de lever dan precies?

Margreet komt het te weten bij de hepatoloog: Verder ontmoet ze ook Jesper, hij vertelt waarom hij een levertransplantatie heeft gehad. Op de site van de Nierstichting kun je alles lezen over je nieren.

Hoe ze werken, en wat als ze niet goed werken, over dialyse en niertransplantatie. Een werkstuk maken of een spreekbeurt houden over orgaandonatie? Kijk op deze site voor handige tips. Orinocodolfijnen zijn de grootste rivierdolfijnen en komen alleen voor in het stroomgebied van de Orinoco en de amazone. Piemels zijn er in alle soorten en maten. Groot of klein, elke penis mag er zijn van dokter Corrie.

Daarom zingt ze een loflied op de piemel! De postzegel gaat ook met z'n tijd mee. Dolores showt nieuwe zegels met leuke moderne snufjes, zoals een 3D postzegel. Verder komt ze in het Museum voor Communicatie alles te weten over de postzegelgeschiedenis. Voor één keertje wordt voor deze aflevering van 'Het Klokhuis' de oudste en In de puberteit ontwikkelen je hersenen zich volop.

Daardoor kun je last krijgen van stemmingswisselingen en krijg je misschien moeite met in slaap vallen. Puistjes ontstaan door de talgklieren in je huid. In de puberteit produceer je veel talg, en kun je ontstekingen krijgen: Je kunt puistjes beter niet uitknijpen, maar geduldig wachten tot ze weggaan. Samen met Milou van het Zapp Weekjournaal kijken ze naar de mogelijke winnaars en natuurlijk naar de Nederlandse inzending: Als je ongesteld bent kun je maandverband gebruiken, maar ook tampons.

Een tampon doe je in je vagina, waar hij het menstruatiebloed uit je baarmoeder opvangt. Jongens maken sperma aan. Dat is een wit, plakkerig goedje dat bij het klaarkomen uit de piemel komt.

Dat noem je een zaadlozing. Dat noem je een natte droom. Als je beste vriendin emigreert, dan verhuist ze naar een ander land. Dan zie je haar misschien nooit meer. Nog erger is het als er iemand dood gaat. Dat afscheid is definitief. Afscheid kan je verdrietig maken. In de laatste dagen voor de presidentsverkiezingen in Amerika wordt nog extra veel reclame gemaakt voor Clinton of Trump.

En ook kinderen helpen daar fanatiek bij. Als jij de vrachtwagenchauffeur niet kan zien, kan hij jou ook zien. Dan sta je dus niet veilig opgesteld. Hoe moet het dan wel? Tot zo'n vijftig jaar geleden gingen kinderen één keer per week in bad.

Eerst werd er water gekookt. Dat ging in een grote teil, die meestal in de keuken stond. Alle kinderen gingen er na elkaar in. Sommige gezinnen gingen naar het badhuis. Dat was een gebouw waar je onder de douche of in bad kon Joris en Lucas vertellen van alles over de Verenigde Staten en de verkiezingen daar. Nogal wat mensen in Nederland horen slecht. Na maanden van proberen, vol vertrouwen en enthousiasme, moeten ze erkennen dat het niet lukt. Milo Boyd Gerard Butler , een mislukte premiejager, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurly Jennifer Aniston , op te sporen.

Hij denkt dat he Vroeger hadden Jay Jason Segel en Annie Cameron Diaz een spannend seksleven, maar tien jaar later is de passie en romantiek in hun relatie ver te zoeken. Ze besluiten om zichzelf te filmen terw Jane Katherine Heigl is een beeldschone jongedame die al 27 keer bruidsmeisje is geweest. Maar van haar eigen liefdesleven is bitter weinig terechtgekomen. Journalist Kevin, die zelf niets met tr Curt gaat met een stel vrienden vakantie vieren in een afgelegen boshut.

Communicatie met de buitenwereld blijkt daar zo goed als onmogelijk. In de kelder onder de hut ontdekken de vrienden een oud De psychologie studente Anna Rijnders Hannah Hoekstra gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn Alex Hendrickx verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld Als Dominique Curvers vastgoedmagnaat Alexander Wissing ontmoet, slaat de vonk meteen over.

Maar na een gepassioneerde liefdesnacht, doet Alexander ineens koud en afstandelijk. En dan vraagt hij oo Het verhaal van zes stadse mannen in een sportschool, op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waa Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen.

Dat is het leven van videotheekmedewerker Max Tim Haars en zijn geadopteerde broer Jules Daniël Arends , tevens beste vriend. Samen hebben ze een In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Claires dochter en dus ook haar klein Smoorverliefd zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag.

Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen g De jarige tweeling Sofie en Daan is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich i Soof - kort voor Sophie - Lies Visschedijk nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in een gestrand ruimte Sam Witwicky Shia LaBeouf begint net te wennen aan zijn nieuwe leven als student, maar belandt tegen wil en dank opnieuw in een oorlog tussen de Autobots en de Decepticons.

Met behulp van zijn vr Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de Porthos, Athos en Aramis, de drie beste musketiers in dienst van de koning van Frankrijk, kruizen het pad van een jonge, ambitieuze held, na het ontdekken van een kwaadaardige samenzwering om de ko Wanderer, de ziel die het lichaam van voormalig verzetsstrijder Melanie toegewezen krijgt, wist al dat het mo Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaii.

Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus e Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid Colin Farrell klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende Lees onze recensie Andrew 'Ender' Wiggin Butterfield is de jongste zoon uit een doodnormaal gezin.

Wanneer de mensheid vernietigd lijkt te worden in de oorlog met de Formics, een buite Het is zomer Een groepje vrienden is getuige van een catastrofaal treinongeluk in een klein stadje in Ohio, terwijl ze een 8 mm-filmpje aan het maken zijn.

Ze vermoeden al snel dat het geen o De boze tovenaar Gargamel creëert een paar ondeugende Smurfachtige wezens genaamd de Stouterds, waarmee hij de almachtige, magische Smurfessentie hoopt te kunnen benutten.

Wanneer hij ontdekt dat a Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maa Een niet al te succesvolle, chaotische en bebaarde piraten-kapitein Hugh Grant moet samen met zijn crew hun grote droom waar maken, namelijk de bittere rivalen Black Bellamy en Cutlass Liz versla Nadat een compleet continent op drift is geslagen, raken Manny, Diego en Sid gescheiden van de rest van de kudde en gebruiken een ijsberg als schip om weer thuis te komen.

Dit alles leidt hen op ee Tijdens een ongeplande reis naar Europa om zijn gebroken hart te laten helen, komt Frank Johnny Depp terecht in een flirterige ontmoeting met Elise Angelina Jolie , een bijzondere vrouw die met Simon Keller John Cusack is een Amerikaanse dief die in het buitenland aankomt en op zoek gaat naar een vluchtautobestuurder.

In plaats van dat hij iemand met ervaring inhuurt, neemt hij een rijl Lane is een VN-medewerker die rond de wereld reist in een race tegen de klok om een zombiepandemie te stoppen. Zombies dreigen namelijk de volledige wereld over te nemen, en Lane werkt zich uit de The A-Team is een eenheid van Irak-veteranen die wordt beschuldigd van een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

Gevlucht uit de gevangenis duiken ze onder en opereren ze als huurlingen onder leidin De goede student Jeff Chang wordt door zijn twee beste vrienden mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paa Na een reeks incidenten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvanië.

Overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp Ze weten niet van elkaar dat de ander ook undercover is. Vijf goede vrienden hebben elkaar sinds hun middelbare school niet meer gezien. Om hun overleden basketbalcoach te herdenken besluiten ze, 35 jaar later tijdens het '4th of July' weekend, bij elkaa Robert McCall Denzel Washington is een man met een geheimzinnig verleden. Hij woont in Boston en leidt een onopvallend bestaan.

Zijn leven verandert als hij de jonge prostituee, Teri Chloë Grace In plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek Mike Myers inmiddels een echte familieman geworden. Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Fa Op een dag wordt het aangename leven van de goedaardige oger Shrek ruw verstoord door de komst van een groot aantal vervelende sprookjesfiguren.

Ze blijken door de gemene Lord Farquaad uit zijn kon Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: En dat wil wat zeggen, want hij is Lees onze recensie Piscine Patelis is een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentui Hugo Cabret is een jarige wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont.

De weesjongen ontdekt dat er een mysterieus verband bestaat tussen het overlijden van zijn Tegen deze achtergrond volgen we een Prometheus volgt een team ontdekkingsreizigers die op een reis door het universum gaan waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarl Maar er is natuurlijk ook nog zijn buitengewone leven als Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden.

J heeft in zijn 15 jaar bij Men in Black veel gezien, maar niks, zelfs geen aliens, verbaast hem zoveel als zijn ironische, terughoudende partner.

Toch, als K's leven en de toekomst van de planeet

sex in de biesbosch tekenfilm

Marokkaanse hoeren sex heete vrouwen


Een kind op de wereld zetten gaat niet vanzelf en is voor iedereen een ander avontuur. Het is de ijskoude winter van De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vin Na het overlijden van haar geliefde vader blijft Blanche alleen achter bij haar stiefmoeder Alexia. De akelige vrouw kijkt nauwelijks om naar haar stiefdochter; ze is veel te druk met haar uiterlij De koning en koningin van een klein landje willen om de staatskas te spekken een groots prinselijk huwelijk organiseren voor hun zoon.

Om hem aan de vrouw te helpen, organiseren ze een real life sh Anna Hannah Hoekstra is wees en werkt dag en nacht in de manegestallen. Ooit was deze manege van haar vader, maar nu is alles van zijn vrouw en de stiefmoeder van Anna.

Lees onze recensie Lenny Adam Sandler is met zijn familie teruggekeerd naar het dorp waar hij en zijn vrienden zijn opgegroeid.

Op een stressvolle laatste schooldag blijkt het juist da Na maanden van proberen, vol vertrouwen en enthousiasme, moeten ze erkennen dat het niet lukt.

Milo Boyd Gerard Butler , een mislukte premiejager, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurly Jennifer Aniston , op te sporen. Hij denkt dat he Vroeger hadden Jay Jason Segel en Annie Cameron Diaz een spannend seksleven, maar tien jaar later is de passie en romantiek in hun relatie ver te zoeken. Ze besluiten om zichzelf te filmen terw Jane Katherine Heigl is een beeldschone jongedame die al 27 keer bruidsmeisje is geweest.

Maar van haar eigen liefdesleven is bitter weinig terechtgekomen. Journalist Kevin, die zelf niets met tr Curt gaat met een stel vrienden vakantie vieren in een afgelegen boshut. Communicatie met de buitenwereld blijkt daar zo goed als onmogelijk. In de kelder onder de hut ontdekken de vrienden een oud De psychologie studente Anna Rijnders Hannah Hoekstra gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn Alex Hendrickx verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld Als Dominique Curvers vastgoedmagnaat Alexander Wissing ontmoet, slaat de vonk meteen over.

Maar na een gepassioneerde liefdesnacht, doet Alexander ineens koud en afstandelijk. En dan vraagt hij oo Het verhaal van zes stadse mannen in een sportschool, op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waa Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van videotheekmedewerker Max Tim Haars en zijn geadopteerde broer Jules Daniël Arends , tevens beste vriend.

Samen hebben ze een In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Claires dochter en dus ook haar klein Smoorverliefd zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen g De jarige tweeling Sofie en Daan is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich i Soof - kort voor Sophie - Lies Visschedijk nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in een gestrand ruimte Sam Witwicky Shia LaBeouf begint net te wennen aan zijn nieuwe leven als student, maar belandt tegen wil en dank opnieuw in een oorlog tussen de Autobots en de Decepticons.

Met behulp van zijn vr Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de Porthos, Athos en Aramis, de drie beste musketiers in dienst van de koning van Frankrijk, kruizen het pad van een jonge, ambitieuze held, na het ontdekken van een kwaadaardige samenzwering om de ko Wanderer, de ziel die het lichaam van voormalig verzetsstrijder Melanie toegewezen krijgt, wist al dat het mo Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaii.

Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus e Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen.

Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid Colin Farrell klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende Lees onze recensie Andrew 'Ender' Wiggin Butterfield is de jongste zoon uit een doodnormaal gezin. Wanneer de mensheid vernietigd lijkt te worden in de oorlog met de Formics, een buite Het is zomer Een groepje vrienden is getuige van een catastrofaal treinongeluk in een klein stadje in Ohio, terwijl ze een 8 mm-filmpje aan het maken zijn.

Ze vermoeden al snel dat het geen o De boze tovenaar Gargamel creëert een paar ondeugende Smurfachtige wezens genaamd de Stouterds, waarmee hij de almachtige, magische Smurfessentie hoopt te kunnen benutten. Wanneer hij ontdekt dat a Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Navigating the Early Stages of a Relationship," sought to apply some of the principles we've discussed in this series to the early stages of a dating relationship.

Also how do I convey to my boyfriend that I really want and borderline need the oral orgasm? Both leave me drained, but one.. When the Nashville Gibson plant was opened in , it was decided that the bulk of the production of products would be run in the South; the Kalamazoo plant would produce the higher end fancier models in the North.

From September to the present, the archive is essentially complete, with the exception of a few articles, the online rights to which are held exclusively by the authors. Previous Post america american christian singles online dating. Next Post russian christian dating sites. Website over drinkwater speciaal voor kinderen. Hier wordt uitgelegd hoe en waarom mensen drinkwater gebruiken, hoe de natuur zorgt voor drinkwater en hoe de mensen zorgen voor drinkwater. Informatie en plaatjes voor werkstukken en spreekbeurten kun je downloaden.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een historisch museum. Het gaat over de geschiedenis van gewone mensen. Meestal kijk je met twee ogen naar de dingen om je heen. Maar ook met één oog kun je goed zien. Kijk je met allebei je ogen evenveel of heb je een dominant oog? Probeer het met dit proefje, dan weet je het. Op deze site vind je alles over de film 'De Smurfen en het verloren dorp'.

De film is vanaf 5 april te zien in de bioscoop. Als je een kraan zachtjes aanzet, is het water helder en kun je er doorheen kijken. Maar als je de kraan harder zet, dan wordt het water wit en ondoorzichtig. Hoe komt dat eigenlijk? In de landen Iran en Irak is een zware aardbeving geweest. Bekijk het nieuwsitem op de site van het Jeugdjournaal.

Deze site voor volwassenen bevat alles wat je maar wilt weten over honden. Op zoek naar weetjes over een bepaald hondenras. Klik dan op de knop hondenrassen. Iedereen heeft twee oren, dus als één oor het niet zo goed doet, heb je altijd nog een tweede.

Je zou bijna kunnen denken, waarom heb ik er eigenlijk twee, één is toch genoeg? Met dit proefjes kunt je uitvinden waarom het toch belangrijk is dat je twee oren hebt. De Maleise beren, die ook wel honingberen worden genoemd, hebben een sterk reukvermogen en ze ruiken van een afstand al waar ze hun maaltijd moeten zoeken. In de dierentuin eten ze dan ook graag honing, vandaar de bijnaam honingberen.

Met hun lange tong likken ze de honing van de bomen op. Meer weten dan je juf of meester? Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school Waarom is het belangrijk om donor te zijn?

Sommige mensen zijn zo ziek, dat ze niet meer kunnen genezen. Tenzij ze nieuwe organen krijgen van iemand anders. Zij krijgen die dan van een donor. Maar helaas zijn er nog lang niet genoeg donoren in Nederland. Grote paniek op Wall Street op 24 oktober Het begin van de wereldwijde crisis in de jaren dertig. Als je meer wilt weten bekijk je de clip van NTR: De pest zorgde jaren geleden in Europa voor miljoenen zieken. In een museum kun je veel dingen bekijken. Maar heb jij ooit een drol van een dinosaurus in een museum gezien?

Museum Geofort is een spannend forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Op deze site lees je alles over dit museum. Madame Tussaud is een museum waar je wassen beelden vindt van allerlei beroemde mensen. Alle informatie over dit museum in Amsterdam vind je op deze website. Nemo is een museum over wetenschap en techniek. Het leuke van Nemo is dat je overal aan mag komen en alles mag proberen.

Ze zeggen er zelfs: In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Maurice op bezoek bij Mats die nét op tijd een donorlever heeft gekregen. Zo'n mensen wachten op een donor-orgaan, 70 daarvan zijn kind. En dat wachten kan lang duren. Maurice legt uit hoe zo'n orgaandonatie in z'n werk gaat. Dokters kunnen tegenwoordig ontzettend veel. Ze kunnen zieke mensen zelfs een nieuw hart of nieuwe longen geven!

Het nieuwe orgaan wordt dan uit het lichaam gehaald van iemand die overleden is. Die persoon moet daar natuurlijk tijdens zijn leven wel toestemming voor geven. Dat kan door het donorcodicil In Ouwerkerk in Zeeland staat het Watersnoodmuseum. Het museum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari Op de website van het museum vind je ook veel informatie over de ramp en de Deltawerken.

Neem eens een kijkje. In Enkhuizen staat het Zuiderzeemuseum. Het museum gaat over de tijd tot , toen het IJsselmeer nog een zee was: In Archeon ga je terug in de tijd. Naar de prehistorie, de tijd van de Romeinen of de middeleeuwen. Je vindt er allerlei gebouwen poorten, bruggen, herberg, hutten, tempels, klooster, boerderijen en gildenwoningen die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Hier vind je alles over dit museum.

In de Mauritshuis Tour vind je informatie over alle schilderijen in het museum. Met uitleg, foto's, gekke vragen, interessante filmpjes en een verrassende ontknoping. Op de website van het Mauritshuis vind je praktische informatie. En ook veel weetjes over de beroemde werken die je in dit museum kunt bekijken. Neem een kijkje op de website van het Rijksmuseum en ontdek zo alles over de kunstwerken en de kunstenaars.

Natuurlijk vind je hier ook de openingstijden en andere handige info over het museum. Mensen over de hele wereld komen naar het Rijksmuseum om de schilderijen van de Hollandse meesters te zien.

De collectie van het Rijksmuseum bestaat uit meer dan een miljoen dingen. Je kunt naar het museum gaan en daar lekker ronddwalen en kijken. Maar je kan de collectie van het Rijksmuseum ook online bekijken. De topstukken of de kunstwerken van jouw favoriete kunstenaar. Je kunt ook de Nederlandse geschiedenis volgen in kunststukken. Neem een kijkje en laat je verrassen. Al heel lang verzamelen mensen, en wat ze verzamelen verschilt per tijd.

Veel mensen vinden verzamelen leuk. Ze proberen hun verzameling steeds verder uit te breiden, zodat er nooit een einde aan komt. Op de site van het Gemeentemuseum in de Haag vind je informatie bij de tentoonstelling De ontdekking van Mondriaan.

Heel veel jaren geleden leefden er op aarde dinosaurussen. De dinosaurussen zijn uitgestorven maar aan de opgegraven skeletten kun je nog zien hoe groot ze waren! In het Gemeentemuseum in Den Haag vind je moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst.

Waaronder een grote collectie kunstwerken van Piet Mondriaan. Neem een kijkje op de site. In het kinderboekenmuseum ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen. Laat je meeslepen door je favoriete schrijver of droom weg bij je lievelingsboek in de tentoonstelling Papiria. Voor meer informatie kijk je op de website. Alle kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis zijn tot in de kleinste details ook online te bewonderen. Op 13 februari stemde de regering in met een nieuwe wet voor orgaandonatie.

Bekijk op de site van het Jeugdjournaal het nieuwsbericht over dit onderwerp. In Amsterdam staat het Rijksmuseum. De kunstwerken die er tentoongesteld worden, vertellen een verhaal over de geschiedenis van Nederland. Ontdek de Scheepvaartgeschiedenis van Nederland. Scheepvaart is altijd heel belangrijk geweest voor Nederland. Vroeger voeren Nederlanders de hele wereld over om te handelen. Ook in zee leven zoogdieren. Hun jongen worden, ook in het water, levend geboren. Hoe gaat dat in z'n werk?

Dierenarts Pauline laat in het Dolfinarium aan Maurice zien hoe dat gaat bij dolfijnen. Ooit een echo gezien van een zwangere dolfijn?

Verder gaat deze site over erfelijkheid. Over de dingen dus, die we hebben meegekregen van onze ouders. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Je vindt ook een lijst met erfelijke ziektes.

Wat gebeurt er met je overleden kat als je hem begraaft in de tuin? Lieuwe denkt dat er van zijn lieve poes niets meer over is. Maar op een bepaalde manier is hij er toch nog een beetje.

De orinocodolfijn wordt bedreigd met uitsterven. Dat heeft verschillende oorzaken. De dolfijnen hebben steeds minder ruimte om te leven en veel dolfijnen komt vast te zitten in visnetten van vissers. Zeeleeuwen, walrussen en dolfijnen leggen geen eieren.

Hun jongen worden levend geboren. Maurice gaat op bezoek bij het Dolfinarium. Hij krijgt precies te horen hoe daar de zeezoogdierenpopulatie op peil wordt gehouden. Borsten, heupen, schaamhaar; wat gebeurt er met je lichaam als je in de puberteit komt? Zing mee met het lijflied van Dokter Corrie. De bruinvis wordt ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd en leeft in de Noordzee. Bart gaat naar het bruinvissenziekenhuis 'SOS Dolfijn'.

Bart ziet hoe aangespoelde bruinvissen daar worden verzorgd en hij mag mee als twee genezen bruinvissen weer terug gaan naar zee. Doe er dus eentje om voordat je gaat vrijen! Dove mensen kunnen niet horen, maar met gebarentaal kunnen ze toch gesprekken voeren. Maar gebarentaal is niet overal hetzelfde. Aan de andere kant van de wereld gebruiken ze andere gebaren dan hier in Nederland. Ben jij nog niet toe aan zoenen of seks? Doe niets waar je geen zin in hebt.

Jongens kunnen verliefd worden op jongens, en meisjes op meisjes. Maar of je nou homo, lesbisch of hetero bent; dat maakt helemaal niet uit. In de puberteit gieren de hormonen door je lijf. Als puber voelt het soms alsof je in het middelpunt lijkt te staan en dan krijg je tot overmaat van ramp ook nog eens een pukkel op je neus.

Logisch dat je daar chagrijnig van wordt! Dokter Corrie zingt een lied over die vervelende hormonen. Op internet staan veel filmpjes en plaatjes van seks: Wat moet je daarmee? Ingmar krijgt een donornier van z'n oma. Dolores volgt in het ziekenhuis de niertransplantatie. Is elke nier geschikt voor een transplantatie? En hoe gaat zo'n transplantatie in z'n werk? Wat gebeurt er als je ongesteld wordt? Het is heel leuk om op Facebook of Whatsapp te flirten met iemand die je leuk vindt.

Maar hoe ver ga je? Geef jezelf niet zomaar bloot op internet, want je weet niet wie je naaktfoto allemaal te zien krijgen! Luister maar naar Dokter Corrie. Hij gaat in het witte huis wonen en wordt de baas van de Amerikaanse regering. Maar wat is Donald Trump allemaal van plan met Amerika? Waarom zijn pubers vaak zo lastig en chagrijnig? Als je verliefd bent, krijg je vlinders in je buik. Als je verliefd bent, voel je je fantastisch. Dat komt doordat je lichaam dan allerlei stofjes aanmaakt waar je blij van wordt en energie van krijgt.

Oogcontact maken en flirten: Vrijen is seks hebben met elkaar. Dat is heel spannend, maar maak je niet druk, er komt vanzelf een eerste keer! Er is niks mis mee om af en toe met jezelf te vrijen. Op de site van het Academisch Ziekenhuis in Groningen kun je lezen wat er gebeurt bij een opname in het ziekenhuis, over verschillende onderzoeken en behandelingen, over de traumahelikopter en over donor worden.

Duidelijke en uitgebreide informatie voor je spreekbeurt of werkstuk over het ziekenhuis. Hoe moet je zoenen? Waarom is bloed rood van kleur? En hoe komen ze tijdens een operatie aan bloed? Lisa komt het allemaal te weten in deze bloedstollende aflevering van Het Klokhuis! Sommige meisjes krijgen vroeg borsten en andere meisjes krijgen ze later.

Ze kunnen groot zijn maar ook klein. Hoe dan ook, borsten zijn niet alleen handig voor als je ooit borstvoeding gaat geven, maar ook gewoon mooi en leuk. Allerlei weetjes over de bijzondere schilder Jeroen Bosch en zijn werken in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Op deze pagina wordt iedere dag een filmpje met een nieuw 'gebaar van de dag' toegevoegd.

Hiervoor worden de gebaren gebruikt van het Nederlands Gebarencentrum. In deze app wordt iedere dag een filmpje met een nieuw 'gebaar van de dag' toegevoegd. In elk bijna land ter wereld spreken ze een andere taal.

Maar met gebaren kun je je in elke taal verstaanbaar maken. Echt waar, of kletspraat? Heb jij wel eens een dode kever uit elkaar gehaald? Hij vindt het interessant om te zien hoe beestjes er aan de binnenkant uitzien. Maar het is natuurlijk ook wel een beetje zielig.

Met deze kinderhoortest kun je controleren of je gehoor goed is. Kinderen tussen 4 en 7 jaar moeten even de hulp van hun ouders vragen. In de lever vinden maar liefst zeshonderd chemische processen plaats! Maar wat doet de lever dan precies? Margreet komt het te weten bij de hepatoloog: Verder ontmoet ze ook Jesper, hij vertelt waarom hij een levertransplantatie heeft gehad.

Op de site van de Nierstichting kun je alles lezen over je nieren. Hoe ze werken, en wat als ze niet goed werken, over dialyse en niertransplantatie. Een werkstuk maken of een spreekbeurt houden over orgaandonatie?

Kijk op deze site voor handige tips. Orinocodolfijnen zijn de grootste rivierdolfijnen en komen alleen voor in het stroomgebied van de Orinoco en de amazone. Piemels zijn er in alle soorten en maten. Groot of klein, elke penis mag er zijn van dokter Corrie. Daarom zingt ze een loflied op de piemel! De postzegel gaat ook met z'n tijd mee. Dolores showt nieuwe zegels met leuke moderne snufjes, zoals een 3D postzegel.

Verder komt ze in het Museum voor Communicatie alles te weten over de postzegelgeschiedenis. Voor één keertje wordt voor deze aflevering van 'Het Klokhuis' de oudste en In de puberteit ontwikkelen je hersenen zich volop.

Daardoor kun je last krijgen van stemmingswisselingen en krijg je misschien moeite met in slaap vallen. Puistjes ontstaan door de talgklieren in je huid. In de puberteit produceer je veel talg, en kun je ontstekingen krijgen: Je kunt puistjes beter niet uitknijpen, maar geduldig wachten tot ze weggaan.

Samen met Milou van het Zapp Weekjournaal kijken ze naar de mogelijke winnaars en natuurlijk naar de Nederlandse inzending: Als je ongesteld bent kun je maandverband gebruiken, maar ook tampons. Een tampon doe je in je vagina, waar hij het menstruatiebloed uit je baarmoeder opvangt. Jongens maken sperma aan. Dat is een wit, plakkerig goedje dat bij het klaarkomen uit de piemel komt.

Dat noem je een zaadlozing. Dat noem je een natte droom. Als je beste vriendin emigreert, dan verhuist ze naar een ander land. Dan zie je haar misschien nooit meer. Nog erger is het als er iemand dood gaat. Dat afscheid is definitief. Afscheid kan je verdrietig maken. In de laatste dagen voor de presidentsverkiezingen in Amerika wordt nog extra veel reclame gemaakt voor Clinton of Trump. En ook kinderen helpen daar fanatiek bij.

Als jij de vrachtwagenchauffeur niet kan zien, kan hij jou ook zien. Dan sta je dus niet veilig opgesteld. Hoe moet het dan wel? Tot zo'n vijftig jaar geleden gingen kinderen één keer per week in bad.

Eerst werd er water gekookt. Dat ging in een grote teil, die meestal in de keuken stond. Alle kinderen gingen er na elkaar in.

Sommige gezinnen gingen naar het badhuis. Dat was een gebouw waar je onder de douche of in bad kon Joris en Lucas vertellen van alles over de Verenigde Staten en de verkiezingen daar. Nogal wat mensen in Nederland horen slecht. Sommigen zijn zelfs helemaal doof. Ze horen zichzelf niets eens praten. Dat is erg lastig. Want goed kunnen horen is belangrijk. De geluiden die op ons afkomen, geven ons veel informatie.

Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over trucks. Veilig op de weg! Zorg dat je gezien wordt. Houd je aan de regels en je bent veilig op de weg samen met vrachtauto's en andere grote voertuigen.

Blijf rechts en er ruim achter en houd meer dan drie meter afstand. Op deze website lees je tips en kun je een filmpje bekijken. Zo moet je je gedragen in de buurt van vrachtwagens en voertuigen van hulpdiensten.

Bekijk deze verkeersplaat met een verhaal, liedjes, filmpjes en spelletjes. Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, is vader geworden. Hij en zijn vrouw zijn super blij met hun dochter Max. Ook hebben ze besloten om geld weg te geven aan goede doelen.

Bekijk meer informatie op de site van het Jeugdjournaal. Hier vind je veel informatie over wat Amnesty International doet en wat jij kunt doen voor Amnesty. Je kunt een informatiepakket bestellen voor je spreekbeurt of werkstuk over kinderrechten, kinderarbeid, doodstraf, vluchtelingen en straatkinderen. Op de website van Artis Zoo lees je alles over deze dierentuin in Amsterdam.

Met allerlei weetjes over de bijzondere dieren in Artis en handige informatie voor een spreekbeurt of werkstuk. Wat gebeurt er als je materie, bijvoorbeeld een liter water, deelt en alsmaar verder deelt? Uiteindelijk houd je één molecuul water over. Als je een molecuul nog verder opsplitst maak je hem kapot, het is dan geen water meer.

Wat je dan overhoudt zijn atomen. Lees er over op de website De meeste autocoureurs zijn mannen, maar er zijn ook vrouwen die als hobby of beroep autoracen kiezen. In de autosport zijn er verschillende wedstrijden, zoals de Formule 1, een rally of een endurancerace. Er zijn allerlei middelen die onkruid, schimmels en insecten bestrijden. Je noemt ze bestrijdingsmiddelen. Met deze bestrijdingsmiddelen kunnen boeren hun gewassen beschermen.

Later bleek dat sommige bestrijdingsmiddelen schadelijk waren voor insecten of voor het milieu. De laatste tijd zijn er alternatieve Je voelt je beter als je blij bent. Als je lacht, danst of beweegt maak je het stofje dopamine aan. Bekijk de animatie van Rechill op NTR: Het is de kleinste walvissoort van de Noordzee: Bruinvissen lijken een beetje op dolfijnen maar er zijn verschillen.

Inwoners van een land noem je ook wel burgers. Burgerschap betekent dat je deel uitmaakt van de samenleving. Bij goed burgerschap hoort dat mensen goed samenleven. Dat kan alleen als ze rekening houden met elkaar. Als ze weten wat hun rechten en plichten zijn: Lees er over op Wie regelmatig naar te harde muziek luistert kan gehoorbeschadiging oplopen. Een blijvende piep in je gehoor of doofheid kunnen de gevolgen zijn.

In deze aflevering van Het Klokhuis legt Dolores uit hoe ons oor werkt, wat voor beschadigingen er kunnen ontstaan en hoe dat voorkomen kan worden.

Sommige mensen zijn zo ziek, dat ze nooit meer beter zullen worden. Ze hebben veel pijn en willen liever niet meer leven. De dokter kan hen dan helpen om te overlijden, euthanasie noem je dat.

Wil je meer weten? De taal die wij spreken is een levende taal. Zo is onze taal in duizenden jaren veranderd. Heb je dat wel eens meegemaakt? Elk jaar, op 4 mei? Om acht uur 's avonds staan veel Nederlanders 2 minuten stil bij de miljoenen mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen: Dit noemen we de Dodenherdenking. Met meter en 32 centimeter is de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland.

Je moet er aardig wat trappen voor beklimmen, maar dan heb je ook wel het mooiste uitzicht over Utrecht. Van woensdag 15 november tot en met zondag 26 november vindt IDFA plaats. Het internationale documentaire festival in Amsterdam. Lees hier meer informatie over de jeugddocumentaires die je kunt bekijken op het festival. De jonge orka Morgan is gevonden in de Waddenzee en overgebracht naar het Dolfinarium.

Dolores kijkt hoe het met haar is en komt van alles over orka's te weten zoals: En orka's 'kijken' met hun oren, dat doen ze met behulp van echolocatie, maar wat is dat dan?

Tussen en heerste er een gevaarlijke epidemie in Europa, die de Zwarte Dood werd genoemd. Bijna eenderde deel van de bevolking stierf aan de pest, een gruwelijke ziekte. Genezing was bijna niet mogelijk. Het klinkt vies, maar het kan zieke mensen weer beter maken: De poep van een gezonde donor wordt via een slangetje in je neus de dikke darm in gespoten. Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt.

Dit was dezelfde reis als Charles Darwin lang geleden maakte met zijn schip de Beagle. Onderweg is het schip een school dolfijnen tegengekomen. Op de site van het Isala ziekenhuis komt je alles te weten over een bezoekje aan het ziekenhuis. Je zult merken dat het lang niet zo eng is als je misschien denkt. Als je de spelletjes speelt kun je ook nog een doktersdiploma behalen. Op deze site vind je ruim strandingen van walvissen, bruinvissen en dolfijnen langs onze kust sinds tot nu.

Warm water verspillen is energie verspillen. En daar moeten we juist zuinig mee om gaan. Doe mee met WaterSpaarders. Met elkaar gaan we er voor zorgen dat heel Nederland korter gaat douchen; van gemiddeld 9 naar 5 minuten. Wat jij kunt doen? Dat lees je op deze site. Op de website vind je aanvullende informatie over deze dieren. Met foto's, weetjes, eropuit-tips, kleurplaten en liedjes.

Je vindt er informatie over de egel, de vleermuis en de zeehond, de dolfijn, de bever en de eekhoorn, het roodborstje en Met Allerzielen herdenkt men in veel katholieke kerken de doden. Allerheiligen is een dag speciaal voor bijzondere doden: Allerzielen is voor álle overledenen. De ziel is een deel van de mens dat volgens christenen altijd blijft leven en na de dood naar God gaat. Lees erover op de site Als je een angststoornis hebt kunnen angsten zo groot zijn dat ze je belemmeren in je dagelijkse leven.

In therapie leer je stap voor stap je angsten de baas te worden. Ook kunnen antidepressiva helpen. Bekijk het filmpje van Doe even normaal in de klas op NTR: Geert en Maaike zijn autistisch. Thuis hebben ze vaste rituelen om te zorgen voor rust. Maaike krijgt begeleiding voor haar sociale vaardigheden. Maaike vindt het eng om met mensen te praten en ze aan te kijken. Haar broer Geert heeft moeite met plotselinge veranderingen en drukte. Dan is er chaos in zijn hoofd.

Hun wereld ziet er dus anders uit dan die van andere kinderen. Bloed in je lichaam is belangrijk. Als je door bijvoorbeeld een ongeluk veel bloed verliest, kan dat gevaarlijk zijn. Daarom geven sommige mensen vrijwillig hun bloed af om mensen te helpen die veel bloed zijn verloren. Dat gebeurt bij de bloedbank.

Borderline is een persoonlijkheidsstoornis waar je niet zomaar vanaf komt. Meestal helpen antidepressiva goed. Robinne vertelt wat haar hielp met haar borderlinestoornis. Robinne sneed zich in haar armen omdat ze niet tevreden was met zichzelf. Karlijn was als kind al zwaar op de hand.

sex in de biesbosch tekenfilm

About the Author