Club jacqueline loon op zand neuken op het strand

club jacqueline loon op zand neuken op het strand

..

Body to body massage met hp vrouw zoekt man se

Dat weet ik ook niet maar ook dat zal mij worst zijn. Aan worsten geen gebrek hier want ik heb vandaag nog 10 van die heerlijke rookworsten bij Engelbert van de markt gehaald.: Gelukkig maar Zwolse dat dat ballonnetje ook is doorgeprikt want zo kunnen we nog meer geld besparen.

Dat de overheersende linkse en midden partijen in Brussel niet stonden te juichen nadat in Hongarije de socialisten communisten het veld moesten ruimen, na de overweldigende verkiezingoverwinning van Orbán, was duidelijk. Knarsetandend wachtte de Eurofielen hun kans af, en die kwam er want Orbán schudde de grondwet op, en legde verschillende socialistische uitwassen aan banden.

Orbán heeft namelijk de onvoorwaardelijke steun van President Pál Schmitt en is in gekozen door een overgrote meerderheid van de Hongaren, door deze regering te frustreren zou dat wel eens als een katalysator kunnen werken voor de opkomst van de rechts-extremistische partij van Jobbik.

Met de vinger naar kleine lande wijzen, dat doet de EU graag. Als bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland de leeftijd van rechters zou verlagen, of dezelfde grondwettelijke beslissingen zou nemen als Hongarije, zou er niemand zijn die zich daar over zou opwinden. Ze zouden niet durven!! Maar of we of de rest van Europa daarop zitten te wachten?

Haha, vandaag mijn loonstrookje ontvangen en tot mijn grote verrassing ga ik er 36 euro op vooruit. Donders Assie toch, bofkont. Ik lees net jouw stukje over Hongarije VVD'er. Die mensen hebben altijd onder druk van het communisme moeten leven en kan me daardoor heel goed voorstellen dat ze niet onder de dictatuur van Brussel willen belanden.

Hier werd ook onder zeer zware druk van de EU een technocratisch bewind aangesteld, zonder enig mandaat van de kiezer. Maar in het land der blinden, is één oog koning.

Zwolse en Dame wind niet zo op ,de heren zijn de boel gewoon aan het opnaaien. Al die partijen links of rechts hebben aflopen jaren zitten slapen ,de banken konden van alles doen,geen van de directies is ooit aan geklaagd en wij burgers plukken nu vruchten van,miljarden bezuinigen op zorg ,milieu,defensie ,bejaarden en onderwijs moeilijk lerende kinderen en ga zo maar door.

En dit jaar weer 7 miljard bezuinigen op de zorg op allerlei toeslagen zoals huurtoeslag en zorgtoeslag ,hervormingen op de woningmarkt de W. W ,het ontslagrecht mensen die bijvoorbeeld 30 jaar bij bedrijf werken kunnen zo worden ontslagen en ga zo maar door. Dus mensen doe de oogkleppen af welke partij je ook stemt je wordt belazerd. De door Aart-Jan geleide commissie heeft haar werk volbracht.

Ik ben vol goede moed aan de klus begonnen, maar ben er volledig op stuk gelopen. Ruth heeft mij toch gevraagd om de uitgangspunten van het rapport Nieuwe Woorden, Nieuwe Beelden voor u neer te zetten. Dat zal ik doen. Ik word er tenslotte voor betaald. Het is de duurzame toekomst die we alleen met elkaar en in onderlinge verbondenheid tot zijn recht kunnen laten komen.

In de betrokkenheid naar de ander toe geven we vorm aan onze samenleving. Dat doen we bewust en met het oog op die verantwoorde gezamenlijkheid. Want iedereen is van waarde en kan vanuit de eigen creativiteit tot zijn recht komen. We willen werken vanuit een nieuw bewustzijn. In de meest brede zin van het woord. Bepalend is niet waar je vandaan komt, vandaan gekomen bent of vandaan zal komen. Ook niet waar je heen gaat, heengegaan bent of heen zal gaan.

Het is wie je had willen worden, wanneer je bent zoals je bent en hoe je tot de invulling van die persoonlijkheid bent gekomen. Het CDA is een partij die voor de mens ruimte wil scheppen. In een maatschappij die van vrijblijvendheid naar betrokkenheid evolueert. We willen grenzen verkennen om die ruimte te bereiken.

Ruimte voor de zorg voor de ander, maar ook ruimte voor de voorzorg voor het geheel. Want de participatie van iedereen is nodig. Het CDA beleeft dit vanuit het radicale midden. Het CDA ziet zichzelf dus als het middelpunt van de politiek.

Waar alles om draait. En heeft dat verpakt in een rapport vol ankerpunten en actieve intenties. Het CDA wil als politieke partij een krachtige boodschap uitdragen. Alleen die boodschap is in het rapport niet te vinden. Nou, ik wens u en het partijbestuur veel sterkte.

Want ik geloof zelf geen barst van al dit gewauwel. De partij die kiest en verbindt, schei toch uit. Een handboek voor stervensbegeleiding leest nog lekkerder. Immigratie is een verrijking, 'ook economisch'. Is niet net uitgerekend dat de immigratie de afgelopen veertig jaar zo'n miljard euro heeft gekost, netto, na aftrek van opbrengsten?

En verder moet alles van het CDA vooral duurzaam. Ondertussen wilde CDA-minister Donner de vrijheid van meningsuiting afschaffen, geeft CDA-minister de Jager het beursgenoteerde bedrijfsleven elk jaar 17 miljard vennootschapsbelasting cadeau, doet CDA-minister Verhagen daar nog eens 4,5 miljard zinloze 'innovatiesubsidies' bij en om dit gat te vullen verwijst CDA-staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten generaties kwetsbare kinderen naar de goot door het PGB af te schaffen.

Niettemin, de opgewekte boel bij het CDA stond in aanzienlijk contrast met de treurige bijeenkomst van de Partij van de Arbeid. Niemand ziet Cohen meer zitten, behalve hijzelf. En om te onderstrepen dat er bij de PvdA echt geen vernieuwing zit aan te komen, liep Mariëtte Hamer ook nog door het beeld. SP deelt rake klappen uit in peiling, kabinet heeft slechts steun van 30 procent!

De SP van Roemer is met 32 zetels nu de grootste politieke partij althans volgens de peiling van Maurice de Hond. Het is voor het eerst dat de partij van Emile Roemer zo groot is. In de peiling van deze week staat de SP op 32 zetels.

Dat zijn er 17 meer dan de partij nu heeft in de Tweede Kamer. Als er nu verkiezingen worden gehouden zou de PVV uitkomen op 20 zetels. Het CDA heeft nog steeds geen vertrouwen en is tot 12 zetels teruggezakt. De PvdA staat nu op 17 zetels. Het zal Wilders pijn doen die zelf vaak verwees naar de hoge stand in de peilingen, waarschijnlijk zal hij die nu niet meer vertrouwen.

Komt er weer een aan met het nieuws uit de telegraaf en de opinie peilingen van maurice de Hond jajaja, past in het straatje of niet?

Bericht door Zwolse, op 22 januari om Dat deze redenatie natuurlijk zo krom is als een hoepel, dat snapt onze lieverd niet of wel? Maar wat staatrecht navlooien kan natuurlijk altijd helpen. Van Spekman kan ze op dit moment ook weinig verwachten, want die is vééél te druk met de verhuizing vanuit de grachtengordel, en van deur tot deur te colporteren voor nieuwe leden.

Roemer de onbetwiste oppositieleider:??. En vergeet je schortje niet tijdens het serveren. Cohen zei na afloop van het PvdA-congres in Den Bosch overtuigd te zijn van zijn eigen verhaal en ideeën om Nederland uit de crisis te halen. Hij begint alweer met een leugen. Huidige aantal zetels PvdA in de 2e kamer Of gelooft ons Jobje dat zijn zeteltjes de weg zijn kwijt geraakt, en dat deze verdeeld zijn over de rest van de partijen.

Oh VVDër geloof jij nog steeds in Job? Die man heeft het vorig jaar bij mijn al af gedaan. Die denkt net zoals zijn partij aan hun eigen toekomst en veiligheid, die hun denken er zijn te zijn jaaaaaa Socialistische gedachten maar de werkelijk is anders. Je kunt nog zoveel discuseren over een tekort maar dat was er ook als "rood"aan de man was. Tsssssss Die kruipt er zometeen met de staart tussen zijn benen uit wedden? Hoezo schreeuwen om eerlijkheid en loonsverhoging op een sinnasappelkistje en daarna kiezen voor zekerheid?

Hoe heugelachtig kun je wezen? Kan aleen bij de PvdA. Nou Zwolse, dan zul je het ook wel niet erg vinden dat ik dankzij meneer Rutten er maar liefst 36 euro per maand op vooruit ben gegaan. Belasting naar 65 procent vanaftarief. Wraakboete voor iedereen die meer dan Jaarinkomen boven de één miljoen: Zielige, zwakke, luie, nietsdoende mensen eerst.

Haat aan winst en succes. Iedereen een sociale woning. Verbod op auto's duurder dan Verbod op sterrenrestaurants "je kunt ook best tevreden zijn met een eenvoudige maaltijd". Palestina krijgt 80 procent van het ontwkkelingshulpbudget. Invoering verplichte positieve discriminatie. Minimumquotum opname asielzoekers van ten minste Verbod op commerciele zenders. Vewijdering, verdwijning en marteling rechtse Volkskrant-journalisten. Internetfilter tegen "rechtse haatzaaierij".

Onderdrukking christenen en joden. Verheerlijking atheisten en moslims. Actieve anti-winst en anti-luxe propaganda. Zieligheidsindustrie grootste aanjager "economie". Invoering staatscontrole op bijna alles.

Lange rijen voor alle diensten, services en ziekenzorg, want "het moet eerlijker". Nieuwe hierarchie in Nederland: Oproep om alle mussen uit te roeien. Noteert u deze historische dag in de agenda. Zondag 22 januari Omdat de vaste bezoekers hier vaak zelf goed de inhoud kunnen bepalen en de grenzen van WZ kennen kijkt en controleert de redactie hier minimaal.

Dat is ook bij de Chat Log het geval. Het is jullie forum- onderdeel, en door jullie zelf afgedwongen. We schrokken van de inhoud van de laatste dagen en de persoonlijke- aantijgingen. U moet weten dat we dat nooit accepteren. Hoe het gezellig en toon respect, dan moet het toch lukken…. Dick en andere ik ben klaar met de media die hun verhalen vertellen en als het niet hun straatje ingaat er niets over publiceren maar ja dat volgen jullie niet he. Hou met mee zingen met de dag Jullie zijn zo kortzichtig maar oke jullie zijn mensen en hebben een mening en die respecteer ik, kom jij ook 8 maart in de raadskamer en ga jij dan ook achter een stoel zitten met toga aan en rechtreken over wat jij gehoord hebt, of lees je dan ook eerst de getuigen verslagen die bij de RC gedaan zijn?

Ik heb een mail naar asie klaar maar denk dar ik die morgen hier maar eens moet gaan plaatsen, jullie gelovige media mensen. Media aandacht ja ook aan u admin hoe mooi het is het we nemen de hits en zie de reacties iemand die met een wapen schieten Geilen jullie daar zo op of denk je in de VK of ander blad het daadwerkelijke verhaal te kunnen lezen? Nee he nope , de werkelijkheid is altijd anders maarja we volgen de media dus die geven we gelijk.

En waarin Lodewijk Asscher ongefundeerd, stijlloos en suggestief werd neergezet…. Ok met nuance, sommige media. Hou eens op met dat huichelachtige gedoe en kom eens uit voor wat je voor staat ipv linkje, die kan ik nl nog veel meer plaatsen. Jij bent zo met mensen verbonden en wilt dat alles eerlijk moet zijn, nou Dick neem van mij aan dat al dat linkse gedoe het mij alleen moeilijker maakt en ja misschien wel onmogelijk gaat maken omdat hun subsiedie moeten vreten die vanuit links bedacht zijn en nu opgeheven gaan worden, Links denkt maar de D van Doen kennen ze niet!

En daar ga je weer Dick, fijn he onderwerp proberen te bepalen, jongen ik had meer van jou verwacht. Maarja jij houd niet van confrontaties jij gaat ze uit de weg en denkt weer met interessants te komen.

Nee Dank je Dick, ik had je hoger ingeschat. Derk, ik begrijp Linkjes en copypasten plaats ik meestal als omkadering van discussies over actuele politieke onderwerpen…ok ik geef toe, dat lukt niet altijd. Blijf echter een nieuwshonger houden en denk dat vaak: Maar jij bent de laatste tijd nogal druk met kopietjes van Zwijgende Willem, valt mij op. Beetje pot en ketel-verhaal.

Nu lijken ze te worden opgeheven: D van Doen…denk, weet wel zeker dat de mensen in NL die het minst verdienen, het hartst werken. Die stemmen meestal geen VVD.

Dick, links maakt ons een hoop wijs en laat ons geloven in waanideeën Oke jij kan er me leven net als velen anderen, dan zijn ze 4 jaar aan de macht en wijzigen wetsvoorstellen door……..

Wie zit met de gevolgen van geld uitgeven oke, het was sociaal verantwoord nou dick dar moet ik dus even van overgeven, sorry ik zit nu in een situatie waar ik niemand in wil laten komen maar wel door links bedacht is en enkel om je te zien, afspraken nakomen en we hebben de subsidie weer. Maar wat gebeurd er nu daadwerkelijk? Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken.

Dick het zijn subsidie vretende instanties die mensen vlgns de linkse gedachten weer in de maatschappij zouden moeten zetten maar het enige wat ze doen is elkaar aan het werk houden, en vreten Klinkt rechts of niet? Assie, neem dat waterschap nou eens ik denk dat daar wel en kleine 2 miljard bezuinigd kan worden. En dan hebben we het nog niet eens over bv reclassering, provincies die het licht zien schijnen ect.

Ik denk dat er wel 10 miljard bezuinigd kan worden alleen daarop, hoe kan het zijn dat iemand die bij provincie of bv een waterschap zit meer als netto er voor krijgt, moet doen en eigenlijk niets doet als het volgen van de regels, zijn vrije tijd s besteding daarin heeft, ik snap het niet maar goed dat is werk wat een bijstandsuitkeringgerechtige ook kan doen.

Of is het zo moeilijk dat je er voor geleerd moet hebben? Ik denk het niet. Met m'n schoffel en m'n schuiver, en m'n schraper en m'n schup Knapt deze mooie gup alles weer up Het groeit en bloeit, ik snoeit, de hele zooi staat in de knup Met m'n schoffel en m'n schuiver en m'n schup. Derk, zie niet in waarom we een groot deel van de Nederlanders de sticker "links" zouden moeten opplakken en de rest "rechts" zouden moeten benoemen. Gisteravond de hele avond bij 2 jongens gestaan die PVV hadden gestemd én ook nog voor Feyenoord waren , heb me uitstekend vermaakt.

Je ziet dat ikzelf al afval: Begrijp je " ik zit nu in een situatie waar ik niemand in wil laten komen maar wel door links bedacht is en enkel om je te zien, afspraken nakomen en we hebben de subsidie weer" Nu nog niet. Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken " —- Wat zou je willen dat er gebeurde dan? Met het visitevoorbeeld van gister bedoel ik ook: Het is prettiger overeenkomsten in mensen te zien, te accentueren en te verbeteren; dan verschillen aanstippen en uitvergroten.

Nu heb ik het dus over individuën. Als je het hebt over "zullie van Links of Zullie van Rechts" heb je het dus over Pfff dat is moeilijk daar een analyse van te maken. Ja en Dick wat heb je nu gezegd? Dat links of rechts niet fout is en dat het kan samenleven in de maatschappij? Ja heb je helemaal gelijk in waarom niet doen Dus de D van Doen ipv denken en beleven? Die fout van de D ligt niet enkel bij links hoor ook bij rechts, alleen is nu rechts aan de beurt om de D om te zetten in Daadkracht ipv vooruitschuiven.

Daar hebben diverse kabinetten zich al over gebogen maar voor zich uitgeschoven en ja en moet nu wat gebeuren, had het er anders uitgezien als links aan de beurt was of zouden die het wederom voruit geschoven hebben? Zie en ervaar absoluut geen gebrek aan daadkracht. Daar presenteerden we een gezamenlijk plan van aanpak om op een eerlijke manier uit de crisis te komen. Terwijl de werkloosheid groeit met duizenden per maand, kijkt de regering achteloos toe.

Dat is de kern van het gezamenlijke plan. Op deze pagina alles over de manifestatie: Hugo Kruyt logistiek medewerken en Chris Verweij student: Samen maken we een grotere vuist'. Dit rechtse kabinet moet zo snel mogelijk weg. De oplossing is werk, werk, werk'. Nynke de Jong psycholoog en Job Witsenhuijsen filosoof: Dat gaan we doen. Ik wil een ander Nederland. En die begint bij mijzelf. Als niemand nog danst, alleen nog maar plant. Als niemand zijn hart volgt, hem zelfs niet meer kent. Dan blijft er van de mensheid niets meer overeind'.

Heb niet alles gekopieerd maar "geen zondebokken zoeken maar oplossingen" vond ik ook nogwel aardig. Zonde van de tijd, lijkt me, om verder te zoeken naar antwoorden…. Ook van het huidige kabinet, die op veel zaken nog in gebreke blijven. Bericht door dick, op 22 januari om Derk, volgens mij was dat plan een richtlijn voor de zeer nabije toekomst. Ze hebben overeenkomsten gezocht om per direct samen in op te trekken….. CU wou niet meedoen, terwijl ze het met veel eens waren, maar wilde niet links genoemd worden geloof ik.

Net als mensen die zo in het leven staan. Goedemiddag VVD-er op deze heerlijke vrije dag…. Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken ".

Maar het is wel veel concreter dan de vage plannen en intenties van de PvdA. Over iets meer dan een uur hopen we daar meer duidelijkheid over te krijgen Derk. Ben benieuwd waar hij zich in vast wil bijten.: Afhangende mondhoeken, treurige ogen en het woord kapitalisme uitspreken alsof ze op een drol kauwen. Dankzij het door de socialisten zo verfoeide kapitalisme, is er de afgelopen tientallen jaren een welvaart ontstaan waar 90 procent van de bevolking zijn wel vaart zijn aan te danken heeft.

Ook in Nederland hebben zich miljoenen mensen boven de armoedegrens uitgewerkt, en daardoor hun eigen mogelijkheden en behoeften ontwikkelt. De notoir napratende critici van het kapitalistische systeem gaan voorbij aan de verworvenheden, waarvan ook zij uitgebreid de afgelopen tientallen jaren hebben geprofiteerd en vergeten dat de tekortkomingen van het kapitalisme meestal het gevolg is van menselijk gedrag en wisselwerking.

Maar dat werkt ook louterend, de banken worden weer saaie, betrouwbare instellingen en de overheid en wij zelf moeten de financiën weer op orde brengen. Het kapitalisme kent ook een aantal nadelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze nadelen. De belangrijkste eigenschap van een kapitalistische samenleving is het feit dat een kleine klasse of groep, de kapitalisten, de productiemiddelen van de samenleving bezit. Daardoor bepalen zij hoe de economie moet draaien.

Dit vaak in hun eigen voordeel. Daarom wordt ook wel gezegd dat het kapitalisme de economische dictatuur is van het kapitaal tegen de arbeiders. Onder het kapitalisme bestaat er heel veel waar niemand voor produceert. Onder het kapitalisme wordt de productie niet ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen, maar om de winsten van de kapitalisten te verhogen.

De winstzucht van de kapitalisten maakt dat ze elkaar heftig in beconcurreren. Die meedogenloze concurrentie mondt vaak uit in enorme vernietigingen en verspillingen. De concurrentie is niet beperkt tot de individuele kapitalisten.

Er is concurrentie tussen landen en zelfs tussen landengroepen. De economische crisissen monden dan vaak ook uit in grote politieke crisissen en uiteindelijk in oorlog. Dat alles maakt dat zolang het kapitalisme en het imperialisme bestaan, er onvermijdelijk oorlogen zullen volgen. De economische dictatuur vormt de basis voor een ideologische, culturele en morele dictatuur van de burgerij.

Het wetsvoorstel voor een boerkaverbod kan niet zonder ingrijpende wijzigingen naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Het wetsvoorstel is in september door toenmalig minister van binnenlandse Zaken Piet Hein Donner voor advies naar de Raad van State gestuurd. Dat advies is in november uitgebracht. Het wetsvoorstel zou een van de meest kritische oordelen hebben gekregen die mogelijk zijn. ND ———— Nederlandse subsidie voor megastallen van Abramovitsj. Steenrijke Chelsea-eigenaar krijgt subsidie van Bleker om megastallen in Rusland te bouwen… 90 miljoen euro was eigenlijk bedoeld voor ontwikkelingshulp aan kleine boeren….

De russische miljardair Abramovitsj en onder andere multinational Nutreco strijken miljoenen euro's subsidie op van het ministerie van Landbouw en uit het potje voor Ontwikkelingssamenwerking.

Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier dat Tros-Radar gisteren presenteerde. Volgens het rapport subsidieert de Nederlandse overheid al jaren de bouw en uitbreiding van megastallen in het buitenland. Zo droeg Den Haag tussen en voor Omsky Bacon is een dochterbedrijf van miljardair Abramovitsj. En de grootste varkensboer van Nederland, Van Genugten, kreeg In Nederland is de megastal controversieel, er bestaat veel weerstand tegen vanwege de omstandigheden waarin de dieren zich bevinden.

Volgens Stichting Wakker Dier betaalt de Nederlandse burger zonder het te weten mee aan de bouw van megastallen in het buitenland.

De omstandigheden in die megastallen zouden nog slechter zijn. Morgen discussieert het parlement opnieuw met staatssecretaris Bleeker over megastallen. Het kabinet is volgens de GPD al acht weken bezig het voorstel aan te passen.

Het definitieve voorstel zou nog deze week naar de Kamer moeten gaan. Zo moet de indruk worden vermeden dat Donner over zijn eigen wetsvoorstel adviseert. Hij begint volgende week namelijk als vicevoorzitter van de Raad van State.

Zou dit de door het CDA-congres voorgestelde compassie zijn:. Twee jongens moeten Nederland noodgedwongen verlaten omdat de vader geen verblijfsvergunning krijg. Beide jongens hebben de Nederlandse nationaliteit, maar kunnen niet in Nederland blijven, omdat hun vader, Abdul Momand, een verblijfsvergunning is geweigerd en hun moeder is overleden.

De rechter heeft eerder tot drie keer toe geoordeeld dat Momand mag blijven, maar de Immigratie- en Naturalisatie Dienst oordeelt anders. Dat meldt de Volkskrant. De jongens spreken beiden geen Afghaans en hebben de Nederlandse nationaliteit. Omdat hun moeder in is overleden lijkt het erop dat ze nu met hun vader mee moeten. Nederlandse kinderen gedwongen met vader naar Afghanistan terug te gaan. Daarin staat dat de VVD'er ambtenaren heeft geïntimideerd. Verder zou de raad onjuist en onvoldoende ingelicht zijn over onverkoopbare bouwgrond.

De belangrijkste eigenschap van de huidige samenleving is het feit dat een kleine groep de productiemiddelen in die samenleving bezit. Die kleine groep en de vele arbeiders bepalen op economisch vlak vaak elkaars lot want zonder afzetmarkt geen verkocht product. Onder zo'n systeem bestaat het dat een fabriek bijvoorbeeld 27 soorten shampoo produceert en vermarkt, terwijl men eerst in de markt met maximaal 3 soorten tevreden was.

Die uitbreiding van het aantal shamppo's versterkte de positie van de producent, en daarmee de toekomst van de arbeiders die er werken. Wordt onder zo'n systeem de productie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen of om de marktpositie van de prodicent te versterken?

De winstnoodzaak van de producenten maakt dat ze elkaar heftig beconcurreren. Dat mondt vaak uit in marktconforme artikelen, zowel in kwaliteit als prijs.. De concurrentie is niet beperkt tot de individuele producenten.

Er is concurrentie tussen landen en zelfs tussen landengroepen! Dat mondt dan vaak ook uit in grote prijsoorlogen. Het CDA kan en mag nu laten zien wat de nieuwe koers waard blijkt te zijn. Of gaan ze zich nog verschuilen achter de handtekening onder het gedoog akkoord.: Is dat een economie waarmee de overheid zich vooral niet bemoeit?

De veronderstelling is dat economische agenten in vrijheid moeten kunnen doen en laten wat zij willen. Dat zou leiden tot efficiënte uitkomsten, niet alleen voor die individuele agenten zelf, maar ook voor de samenleving als geheel. Wat werkt, wordt beloond en overleefd; wat niet werkt, wordt bestraft en sterft af.

De economie is een natuurlijk systeem, waarin het mechanisme van survival of the fittest zijn vrije werk moet kunnen doen. Als de overheid als beschermende engel gaat optreden, gaat dat mechanisme haperen.

Ten onrechte worden niet-efficiënte elementen kunstmatig in leven gehouden. Dat is een vorm van discriminatie die economische vooruitgang frustreert. Inderdaad wordt deze logica in de financiële sector op grote schaal met voeten getreden.

Grote boosdoener is het redden van banken en andere financiële instellingen. Omdat die te groot worden geacht om te mogen falen, kunnen zij zich in tijden van nood aan het overheidsinfuus leggen.

Dat betekent niet alleen dat het rad van de kapitalistische selectiemolen vastloopt, maar ook dat marktpartijen hun gedrag aan deze wetenschap aanpassen. Deze bodem in de financiële markt maakt het lucratief roekeloze opwaartse risico??

Zolang het goed gaat, zijn de enorme baten voor de financiële sector; zodra het misgaat, draait de overheid?? Om deze perverse uitkomst te voorkomen zou de overheid de markt dergelijk roekeloos gedrag moeten laten afstraffen.

Met Lehman Brothers is dat ook even geprobeerd, maar dat bleek niet lang vol te houden. Als het domino-effect van het kapitalistische selectiesysteem zijn vrije werk had mogen doen, was de ene na de andere financiële instelling failliet gedaan. Het resultaat zou een economische recessie zijn geweest waarbij die van de jaren dertig in de vorige eeuw verbleekt.

Dat maakt duidelijk dat een kapitalistisch financieel systeem niet zonder een bemoeizuchtige overheid kan. De vraag is echter wel wat zo?? Vooraf voorkomen is veel verstandiger dan achteraf genezen. Een markt die zijn gang mag gaan totdat het misgaat, genereert uitkomsten die genezen achteraf bijzonder duur maakt. Dat komt omdat op markten partijen op zoek zijn naar macht?? Op markten zijn ondernemingen juist niet gebaat bij de concurrentie die centraal staat in het pure kapitalisme.

Bij veel concurrentie wordt de weg naar hoge winsten immers afgesloten. Daarom zullen zittende ondernemingen altijd pogen concurrentie uit te schakelen. Dat kan door groot en machtig te worden?? Met behulp van messcherp mededingingsbeleid moeten actieve overheden dat voorkomen.

Veel acquisities en fusies moeten worden verboden. En ondernemingen die toch te groot dreigen te worden, moeten worden gedwongen zich weer op te splitsen. Het pure kapitalisme vraagt dus om een activistische overheid. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het kabinetsvoorstel om de financiering van politieke partijen transparanter te maken. Het kabinet wil dat alle politieke partijen giften vanaf euro registeren.

De donateur is dan bekend bij het ministerie, maar niet bij het publiek. Bij giften vanaf 4. Geen bezwaar Nu geldt die verplichting alleen voor giften van bedrijven en verenigingen en niet voor geld van particulieren. Bovendien kon tot nu toe de gever bezwaar maken tegen openbaarmaking en die mogelijkheid vervalt.

De nieuwe, strengere regels gelden voor alle partijen, ook voor partijen die geen subsidie krijgen, zoals de PVV. Regeringspartij CDA benadrukt het belang van transparantie. Het nieuwe wetsvoorstel schrijft voor dat giften van meer dan euro openbaar gemaakt moeten worden. Brinkman is bang dat donateurs zullen terugschrikken als hun naam bekend gemaakt wordt. Ook denkt hij dat Guusje ter Horst, de voormalig minister van Binnenlandse Zaken, de wet heeft opgesteld om partijen als de PVV te dwingen transparanter te opereren.

De partij zou een wolf in schaapskleren zijn. Een samenwerking tussen de SP en de PvdA noemt hij zelfs 'een rampscenario'. Wilders roemt Roemer en noemt hem een sympathieke man, maar kaart een aantal punten aan, waar 'zijn broek van afzakt'.

Zo is de SP altijd al voor een generaal pardon geweest, stelt Wilders. Ze willen meer asielzoekers en meer immigranten. In het partijprogramma staat echter: Dit terwijl de SP zich de afgelopen jaren fel tegen onder meer een Europees Grondwet heeft uitgesproken. Ook vindt de PVV-voorman dat criminelen het met de SP makkelijker krijgen, omdat de partij tegen de invoering van minimumstraffen is.

Een opmerkelijke uitspraak, omdat de Raad van State het kabinet dinsdag nog adviseert géén minimumstraffen in te voeren. De invoering hiervan zou zorgen voor een substantiële verstoring van het evenwicht tussen wetgever en rechter. Dat Wilders zelf graag voor rechter speelt, wisten we al. Tot slot willen de socialisten de hypotheekrenteaftrek aanpakken. De PVV-voorman wil juist dat deze exact blijft zoals hij is: Ook niet als het in totaal afgetrokken bedrag een jaarsalaris van Henk en Ingrid bedraagt.

Hoorde op Radio 1 een verslaggever alle -punten van de SP ontkrachten en als onwaar benoemen. Bij de SP waren ze erg blij met Geert's angst en het feit dat ze ineens de grote tegenstander lijken. D Deel of ? Maar 'wat gemaakt' allemaal??. Dit stuk zit goed in elkaar al zal Bertje B. Dief in coma geslagen Zijn ogen zijn open en hij kan aan zijn hoofd krabben maar verder is het een kasplantje.

Hij brak november vorig jaar in in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Wat hij niet wist, was dat hij werd opgewacht door de directie. Vier mannen hadden er genoeg van dat er regelmatig spullen bij ze werden gejat. Rutte riep eerder namelijk nog dat je het recht hebt om je spullen te verdedigen. Daarna zette de premier dat recht. De algemene tendens lijkt nog steeds: Te gast is de advocaat van Ton D. Lekker makkelijk vanuit hun beschermde politie…maar hoe allemachtig vaak loopt het verkeerd af en hoe vaak is juist de vredesstichter de pineut.

Tuurlijk, ik zou ook de neiging hebben tussenbeide te komen…. Van 't weekend nog ergens in het Westen. Oe'st met Geert en al zijn vermeende vijanden? Vond em gister ook sterk in de serie over Bea: Dick toch fijn als ik zo ver weg ben en ontouden ben van tv en radio jij me op de hoogte houd nu krijg ik echt een objectief beeld: Ach, wat zielig voor Franske.

Is hij jaren bezig om eindeloos Europarlementariërs op te vrijen, vinden ze een Let geschikter. Nu vraag ik je een Let! Tsja VVD"er dat krijjg je er nou van als je loopt te schreeuwen alles moet eerlijker, dan komen die nieuwe buitenlanders in de EU eerst.

Vond em gister ook sterk in de serie over Bea. Hij vond zomaar Wilders sterk, natuurlijk gebasseerd op een roman die naar een film die vertaald is, maar toch………………………….. Wat kan JP Geelen dat interview weer treffend verwoorden. Deze link hoorde bij bovenstaande post gesleept nogwel. Vrees dat als je iets van Joop linkt…hier een willekeurige link wordt gepakt. Maakt niet uit natuurlijk; alle links van Joop zijn goed en waar, toch maar eens proberen. Die kan ik nooit per ongeluk gekopieerd hebben….

Haha, opruiiend ondeugend; maar toch redelijke omgangstaal. Ja 't is hier sowieso rustig. Maar bijvoorbeeld bij de stijllozen. Wat een herrie weer! Maar even het interview van Frits Wester met Wilders op uitzending gemist bekeken, en wat zie ik? Zo ook de TV recensent Jean-Pierre Geelen, die in zijn linkse Volkskrant zo nodig zijn ongenoegen moet laten blijken over het betreffende politieke interview.

Laat ik nu altijd gedacht hebben, dat een TV recensent wel of niet bevooroordeeld zich juist op andere zaken richt dan politiek, maar schijnbaar beschikt J.

Geelen over een breed scala van kwaliteiten. De overheid moet als aandeelhouder miljoen euro reserveren om verliezen bij de hogesnelheidslijn op te vangen. Dat staat in een nog vertrouwelijk rapport van het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer, dat de NOS heeft kunnen inzien. De tegenvaller was al door minister Schultz van Infrastructuur gemeld, maar dat gebeurde alleen in de kleine lettertjes bij de miljoenennota.

Ook noemt hij het een "gemiste kans" dat andere bedrijven niet de kans krijgen om de snelle treinen te laten rijden. En het is zeer de vraag of dat de beste oplossing is voor de belastingbetaler en de reiziger.

D66 noemt de nieuwe ontwikkeling "zorgelijk. Iedereen moet die plotselinge afwijking van Geert's 1-zijdige Twittel-communicatie zien en uitleggen zoals ie wil.

Zag het zelf precies zo als JP, het staat een ieder natuurlijk ook vrij dat te duiden. Emiel werd plotseling "beoogd doelwit" vanuit het niets Job voorbij, de moslims voorbij en zelfs de linkse hobby's …uit angst?

Als je het mij vraagt "misschien" omdat Geert nou 1x in het vijandsdenken verankerd zit. Wie zal het zeggen het boeit mij niet zoveel. Ook omdat er niet veel van klopte. Maar de beelden spreken voor zich, let ook op de nuance die daar wel in de uitzending is gestopt. Politieke beschouwing en Roemer zelf vanaf 21 minuut nogwat……de beste man mag zich natuurlijk ook verdedigen: Wilders is begonnen met een media offensief, en Roemer harkt gniffelend het laatste restje kiezers bij de PvdA vandaan.

Of zou het zijn, wat hij anderen verwijt: Heb er eigenlijk ook wel genoeg over geschreven. Om met een groot man te spreken, de man er is toch en klik voor nodig "Ieder zijn eigen perceptie". Dit was beter geweest: Volgens een betrouwbaar document, in handen van RTL Nieuws, blijkt dat Nederland niet alleen staat als het gaat om strengere eisen voor gezinshereniging in Europa.

Nederland eist bijvoorbeeld een minimum-inkomenseis voor immigranten. Het kabinet wil bovendien de leeftijd voor huwelijksmigranten verhogen. Voor dergelijke aanpassingen heeft het kabinet andere Europese landen nodig.

Volgens bronnen beslist de Haagse ministerraad vrijdag dat vastgehouden moet worden aan de strengere eisen. Wester was al vroeg bij de politiek betrokken. Op zijn 22e zat hij in een groot aantal lokale organisaties op een groot aantal gebieden: Als chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek.

Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman. Voor de campagne van de Tweede Kamerverkiezingen bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde "Brinkman-shuffle". Buitenhof, een wel zeer gekleurd voorbeeld.

Oeps, ook al het deksel op de neus. Bij de NS, de politiewapens, -communicatie, Hedwigepolder, Onderwijs, Kunst en Cultuursector lekker tegen zich in 't harnas gejaagd. En de zorg…hoop problemen. Die kan echt niet bijten want hij heeft veel te veel angst om terug gebeten worden. Hij geeft zijn laatste zetels liever weg aan de SP.

Het biedt weinig prikkels voor inactieven om aan de slag te gaan, ontmoedigt hard werken en zoekt het weer in nieuwe uitkeringen en subsidies. Linkse partijen kunnen hun maatschappelijke maakbaarheidsreflexen nog steeds niet verloochenen. Dat is de trieste constatering die anno nog recht overeind staat.

De politieke leiders van SP, PvdA en Groen Links schrijven een artikel waarin ze voorstellen doen om de crisis op te lossen. Dat Andere Nederland zal er immers hoe dan ook moeten komen, als het aan hen ligt. Als liberaal kan je dan ook nu weer verbaasd te zijn dat er zo weinig is geleerd van de vergissingen uit het verleden.

Want waar kiezen Job, Emile en Jolanda voor? Zij kiezen voor hun traditionele sociaal-economische stokpaardjes: Ook de woningbouw die in het slop zit moet daar uit worden gehaald door een nieuwe verplichting om nog energiezuiniger te bouwen. Een overbodige en kostbare maatregel. Omdat Nederland al jarenlang tot de Europese koplopers van energiebewust bouwen en wonen behoort.

Inhoudelijk kan je grote vraagtekens zetten bij de effectiviteit van deze plannenmakerij. Althans arbeid die een inkomen oplevert dat zich boven het modale niveau bevindt. Dan heb je het dus al gauw over de helft van de werkende bevolking. Er deugt blijkbaar iets niet als je een middeninkomen of hoger hebt en in het hoogste belastingtarief zit.

Dan moet je maar een groter deel van je inkomen inleveren. Dat is een contraproductieve boodschap die wordt afgegeven.

Verhogen van het toptarief vormt juist een effectieve rem op harder werken. Het vooruitzicht dat je nog meer belasting moet gaan betalen als je harder werkt en daardoor meer gaat verdienen, is niet aanlokkelijk. En harder werken moet in een economische teruggang juist gestimuleerd worden. Door belastingverlaging bijvoorbeeld, waardoor de koopkracht van grote groepen mensen wordt vergroot.

Het geld dat ze hiermee denken binnen te halen wordt gebruikt voor de introductie van een deeltijd-WW. Een nieuwe uitkering erbij. Een uitkering die de deelname aan het arbeidsproces zeker niet zal vergroten en inactiviteit aantrekkelijk maakt.

De aangeprezen loonkostensubsidies zijn een herleving van de Melkertbanen. Goedkope arbeidskrachten voor werkgevers bij de overheid en in het bedrijfsleven die best mensen willen aannemen, maar in moeilijke economische omstandigheden daar niet toe in staat zijn. Het doel is bijzonder prijzenswaardig. Het klinkt ook heel nobel om de loonkosten voor werkgevers met subsidies te verlagen.

Maar het vormt een wankele basis. Dit soort maatregelen die uit de publieke middelen worden betaald heeft immers de hardnekkige eigenschap erg duur te zijn en steeds duurder te worden. Loonkostensubsidies kunnen daarom niet langdurig worden verstrekt. Dat is in de praktijk gebleken. Ze zijn dus van tijdelijke aard. Dat was ook met de Melkertbanen het geval. Geen stabiel vooruitzicht voor de werkgever dus.

Als je echt de laagste inkomensgroepen blijvend aan het werk wil krijgen, zal het minimumloon moeten worden verlaagd. Een kleine verlaging kan al voldoende zijn voor ondernemers om arbeidskrachten aan te nemen. Dat geeft pas een echte economische boost. De injectie die Nederland nodig heeft om uit de crisis te geraken.

Maar op verlaging van het minimumloon ligt een onwrikbaar links taboe. Roemer, Cohen en Sap zijn dus niet creatief geweest. Zij hebben oude, ondeugdelijke en dure recepten uit de kast getrokken en prijzen die aan als de ultieme oplossing voor de crisis.

Geef mensen de ruimte in plaats van hun lasten te verhogen, inactiviteit te bevorderen en dure uitkeringen en subsidies in de economie te pompen. Dat levert geen gedekte tafel en goed voorziene maaltijd op.

Dan maak je er een potje van. Ook als je roept dat het slim en solidair is. Met alliteratie alleen red je het namelijk niet. Kijk waarheid die de volgelingen niet willen zien en maar met linkjes strooien over geld tekorten, zoouden die er niet wezen als rood aan de macht was? Ja dus wel maar dan schuiven ze het naar voren en geven nog meer uit, lieve linkse mensen open uwe ogen en staar niet maar kijk!

Het CDA verloor leden 7 procent en de SP verloor ondanks goede peilingen ruim leden 4,6 procent. GroenLinks verliest 3,5 procent. De Partij voor de Dieren kreeg de meeste nieuwe leden: Bij andere partijen zijn de verschuivingen kleiner. In totaal zijn Dat is 2,1 procent minder dan een jaar geleden, maar wel ruim meer dan begin Dat ik niet zo van de PvdA gecharmeerd ben, is hier de afgelopen tijd wel duidelijk geworden.

Maar onze Emiel draait niet, want dat doen alleen andere partijen, Emiel??. Is het inkomen ongeveer twee keer?? Als ik het programma van de PvdA lees, krijg altijd rode vlekken, maar van het radicale beginsel programma van de SP krijg ik spontaan uitslag. Maar Roemertje toch, de geur van het pluche? Mag ik ook mijn compromis naar voren brengen? Nokken met die handel, vraag asiel aan in Noord Korea. Hier krijg je geen rode vlekken van,laat staan uitslag ,maar heel spontaan langdurige braakneigingen.

Met jou geopperde uitspraak van het vrouwtje terug naar het aanrecht? Volgens mij gaat bij de volgende verkiezingen het aantal zwevende kiezers bepalen wie de grootste partij wordt, en als deze trend doorzet kan Roemer "for president" gaan. Hij moet dan alleen nog even zien dattie een formatie tot een goed einde brengt….. En met D66 erbij kan 't spel zo op de wagen. Ik verwacht niet dat een eventueel overleg tussen PvdA, GL en SP in de formatiefase tot iets constructiefs leidt heeft ook weinig zin, want veel te weinig zeteltjes.

Tjonge, wat een liberale gedachte van deze PvdA?? Als je met modder wilt gooien wel eerst goed documenteren. Ik wacht in spanning op je volgende link. Maar dat is in zijn vocabulaire geen draaien maar??.. En of het wel zo goochem is om piketpaaltjes te slaan rond de PVV, daar kan hij wel eens spijt van krijgen. De wens voor de HSL al vanaf werd politiek breed onderschreven, het gebakkelei ging over tunnels, groene hart, tracé e.

Nee hoor, die hoe zou ik die kunnen vergeten.: Dat de wens voor de HSL politiek breed onderschreven werd is een feit. Maar ik kwam hier niet met gebakken lucht, maar iemand anders had selectieve "braakneigingen". De besluitvorming was toen als geweest, VVDer, een aanbesteding komt niet uit het niets. Smit-Kroes was de grote vrouw van nieuwe infrastructuur. Zij stond als minister aan de wieg van de HSL.

Ook de andere grote partijen waren voorstanders. Dus Who is to blame? Is een meer dan blz tellend rapport over. Minister verdoezelt strop van miljard op hsl Schultz van Haegen Infrastructuur verdedigt dinsdag haar begroting in de Kamer, die spreekt al schande van 'gegoochel met cijfers' Het gaat een miljard euro kosten om de problemen met de hogesnelheidslijn hsl op te lossen en niet 'slechts' miljoen, zoals minister Schultz van Haegen Infrastructuur eerder zei.

NRC Handelsblad meldt dit op basis van een brief die de minister aan de Tweede Kamer stuurde en die in handen van de krant is. Schultz verdedigt dinsdag haar begroting in de Kamer.

De hsl kampt met grote financiële problemen. Daarom wil de minister vanaf volgend jaar ook gewone intercity's over het traject laten rijden, zo kondigde ze vrijdag aan. Schultz zei dat deze oplossing haar ministerie miljoen euro zou kosten. NRC citeert haar nog even:. Dat scheelt 2 miljard. Dat is goed voor de belastingbetaler. Dat geld komt uit het Infrastructuurfonds en gaat ten koste van toekomstige projecten. Lopende projecten komen niet in gevaar, zei de minister.

Maar uit Schultz' brief blijkt dat de schade voor de schatkist veel groter is. Naast de miljoen die Schultz op haar begroting afboekt, draagt ook het ministerie van Financiën miljoen bij. Daarnaast past Schultz een boekhoudkundige truc toe.

Ze rekent miljoen aan toekomstige opbrengsten tot en met van de hsl alvast mee in haar rekensom, terwijl die jaren buiten de concessieperiode vallen, aldus NRC. Het is nog maar de vraag of de hsl na het ingeboekte bedrag. Google maar eens op Rail21, het NSplan dat door Smit-Kroes enthousiast werd ontvangen en integraal overgenomen.

Overigens vond ik het ook een mooi plan en nog steeds. Vergeleken met vliegen en autorijden heel wat milieuvriendelijker. Hoeveel treinen rijden daar nu per dag? Zou elke 2 minuten zijn! Lieve Dame, Lieve Zwolse, het zal mij verder een zalige zorg zijn of de besluitvorming al voor gevallen was of niet.

Misschien heeft Willem van Oranje hier nog wel aan meegedaan. En dat in de politiek creatief boekhouden tot de orde van de dag behoort. Dat ben ik weer met je eens, VVDer, maar om de 'tantes' van je eigen clubje te vergeten is ook een beetje selectief. Die hele HSL is ter sprake gekomen tijdens het kabinet van ome Joop in Als zij er niet waren over begonnen dan was die ellende ons misschien bespaard gebleven.

Ome Joop was toen wel eens vaker in de olie. Ken je het verschil tussen "spreken" en "besluiten"? Maar wel weer mooi dat de PvdA wederom aan de wieg heeft gestaan van een belangrijke zaak, zoals eigenlijk bij alles, waarna anderen mogen 'puinruimen', wat dan kennelijk toch niet goed lukt gezien de Staat van het land.

Wat me wel verbaast is dat de partij die sinds WOII het minst heeft geregeerd toch de meeste verantwoordelijkheid schijnt te dragen voor allerlei besluiten en dat deze partij tegelijkertijd steeds gebrek aan daadkracht wordt verweten. De logica is zoek. Bericht door Dame, op 26 januari om Hier krijg je heel wat ingredieenten opgediend ,waar je een mooie eigen gemaakte kronkel alla Simon Carmiggelt over kunt schrijven. Britten twijfelen over zeer dure JSF Gepubliceerd: WFL garandeert kwaliteit en met deze partijen kan het ook niet anders.

Deze week staat de tweede ronde op het programma. Dit zijn de wedstrijden van vanavond: Gordon Hij is bijna 50 jaar, maar de liefde van zijn leven heeft ie nog niet gevonden. Daarom gooit Gordon zichzelf in het diepe voor het programma Daarom gooit Gordon zichzelf in het diepe voor het programma ‘Gordon gaat trouwen… Maar met wie?

Vanavond vertelt Gordon over zijn zoektocht naar de ware en over het huwelijk dat steeds dichterbij komt. Ook zien we de eerste beelden uit ‘Gordon gaat trouwen’, dat donderdagavond begint op RTL 4. Domien is onlangs naar Ivoorkust geweest om met eigen ogen te zien waaraan het geld is uitgegeven.

Een groot deel van de miljoenenopbrengst werd opgehaald door nagellalkheld Tijn, die in juli is overleden. Domien komt vanavond langs met de vader van Tijn, Gerrit Kolsteren. De afgelopen drie onderlinge gevechten stapte Bonjasky als winnaar uit de ring. Voor Manhoef reden om nog één keer zijn gram te kunnen halen. Vanavond zitten ze bij ons tegenover elkaar. Daarom gooit Gordon zichzelf in het diepe voor het programma ‘Gordon De organisatie roept beelden op De organisatie roept beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en de doodseskaders.

De SS, ook wel Schutzstaffel genoemd, werd opgericht in De SS richtte haar pijlen op alle aspecten van de samenleving. Zo droeg de SS het nationaalsocialisme over op de bevolking, maar was ook belangrijk voor andere projecten binnen het Duitse Rijk. Het werd het belangrijkste en bekendste onderdeel van de SS. Ook was de SS verantwoordelijk voor de deportatie van Joden naar de vernietigingskampen.

Tijdens het Proces van Neurenberg werden 24 kopstukken van het naziregime uit de Tweede Wereldoorlog voor de rechter gesleept.

De SS werd toen bestempeld als misdadadige organisatie. Het gezin is in een juridische nachtmerrie beland. Hun biologische ouders zijn asielzoekers, vermoedelijk uit Nigeria. Moeder stierf in het kraambed van de jongste, vader is buiten beeld. Beide meisjes zijn geboren in Nederland.

Irene ziet ze als haar eigen kinderen. Vanessa leert kickboksen en wil tandarts worden. Chisom droomt van een carriere als kinderarts en speelt gitaar.

Maar hun nationaliteit is onbekend. Officieel bestaan ze niet. En dat staat hun toekomst in de weg. Naar schatting een miljoen mensen die hun huis grotendeels hebben afbetaald krijgen het voor hun kiezen. Zij verliezen hun belastingvoordeel als het aan de nieuwe ploeg van Rutte ligt.

Vooral voor ouderen pakt dit plan pijnlijk uit. Erelid Hans Wiegel is woedend over de maatregel en spreekt van een valse start van het kabinet. Beter is dat afvalverwerkingsfabrieken het plastic scheiden van het overige restafval. Na de kliko voor het groenafval, de papierkliko en restafvalbak wordt er, tot ergernis van velen, in een hoop Nederlandse gemeenten dus ook een vierde kliko voor plastic in gebruik genomen.

Studies naar de efficiëntie van afval scheiden laten echter zien dat scheiden ná inzamelen meer oplevert dan vooraf. Slaan we door met onze scheidingsdrift? De organisatie roept beelden op van blonde Arie volgt verschillende vrouwen en een man die voor de ware De succesformule Grenzeloos Verliefd keert terug met een negende seizoen, maar voor het eerst met een presentator; namelijk Arie Boomsma. Arie volgt verschillende vrouwen en een man die voor de ware liefde alles achter laten en naar het buitenland verhuizen.

In de eerste aflevering ontmoet Wilma 33 jaar uit Almere de Amerikaanse Jase 28 jaar tijdens het online gamen. Hun vriendschap leidt tot verliefdheid terwijl ze elkaar nog niet eens in het echt hebben gezien.

Na de eerste ontmoeting blijkt het ook offline te klikken en Wilma besluit om naar de VS te emigreren. Ze moet afscheid nemen van haar ernstig zieke moeder en stapt – nog maar voor de tweede keer in haar leven – in het vliegtuig. Eenmaal in Texas verandert haar leven compleet: Het enige waar ze zich mee bezig kan houden is haar aanstaande bruiloft, want ze is aan huis gekluisterd.

Ze mag nog niet werken en durft geen auto te rijden… Dit seizoen zijn het niet alleen vrouwen die de liefde achterna reizen. Tijdens een vakantie in Miami is Niels in zijn hostelkamer aan het relaxen als Paulina uit Mexico binnenkomt.

Niels is meteen geïnteresseerd en probeert haar de daaropvolgende dagen beter te leren kennen. De vonk slaat over en dat is het begin van een twee jaar durende langeafstandsrelatie.

Nu heeft Niels zijn vaste baan opgezegd en zijn huis verkocht om definitief bij Paulina in Mexico te gaan wonen. Maar Paulina is erg gehecht aan haar zelfstandigheid en is bovendien enorm temperamentvol. Al snel ontstaan de eerste scheurtjes in de relatie… Voor het eerst kent Grenzeloos Verliefd een presentator; Arie Boomsma volgt de emigrerende verliefden in Nederland en tijdens hun avontuur naar het buitenland.

Van Colombia tot Indonesië en van Mexico tot Gambia. Arie vliegt voor het programma de hele wereld over. Vanavond onder andere in Pauw: Een documentaire, te zien op het Nederlands Film Festival en op 27 september ook op NPO2, die antwoord probeert te geven op de vraag wanneer de schrijver Herman Koch samenvalt met de mens.

Denkt Herman hetzelfde als zijn personages? Hoe gebruikt hij de louterende ervaringen uit zijn jeugd in zijn boeken? En waarom maakt hij graag maffe geluiden in het openbaar? Verhoeff en Koch schuiven vanavond aan.

Youri voor de Duitse mentaliteit op het voetbalveld en de legendarische coaches. Arnon vertelt waarom Angela Merkel een vrouw naar zijn hart is en brengt een ode aan de moeder van Europa. In onze uitzending haalde hij daarbij flink uit. Wijkagent Jeffrey Halsema uit Almere nodigde hem uit eens mee te lopen. Die uitdaging ging Bonjasky vorige week aan. Vanavond bij Pauw vertelt hij over zijn ervaring. Feyenoord neemt het in de eerste ronde op FC Utrecht speelt woensdag tegen de amateurs van Ajax, terwijl met Excelsior en sc Heerenveen morgen twee Eredivisieclubs het tegen elkaar op zullen nemen.

De amateurclubs spelen thuis tegen de verenigingen uit het betaalde voetbal. In de verlenging van alle bekerduels dit seizoen mogen trainers een vierde wissel toepassen. De wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB-beker worden vandaag, woensdag en donderdag gespeeld.

Ondersteuning mantelzorgers dementie schiet tekort Mensen die voor een familielid met dementie zorgen raken steeds vaker overbelast. Een deel wordt depressief of Een deel wordt depressief of loopt zelfs rond met zelfmoordgedachten. Ondersteuning van deze mantelzorgers schiet ernstig tekort. In sommige regio’s staan meer dan mantelzorgers op een wachtlijst.

En dat terwijl het aantal dementerenden en mantelzorgers alleen maar verder toeneemt. EenVandaag gaat langs bij René Sman uit Zaandijk. Hij zorgt voor zijn vrouw met Alzheimer en dat valt hem soms loodzwaar. Dit is nu mijn bestaan, dacht ik, een eindeloze weg. Geld verdienen of bodemloze put?

Over vijf jaar opent de Floriade in Almere. Een groots opgezette tuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland wordt gehouden. In een paviljoen op de plek waar het allemaal gaat gebeuren worden de bewoners ingelicht over de plannen.

Er is veel kritiek in de stad. Bewoners zijn bang dat het project een bodemloze put is, waar miljoenen gemeenschapsgeld in wordt gestopt. Hun vrees is gevoed door de resultaten van eerdere edities van de Floriade. In achtereenvolgens , en sloten de evenementen telkens diep in de rode cijfers. Oud-Floriadebestuurder Hans van Driem waarschuwt de gemeente Almere voor opnieuw een financiële strop. Hij betoogt dat het project in Almere enorme verliezen gaat lijden. De kosten zijn volgens hem heel hoog en de kans op winst vrijwel nihil.

Hitte en droogte teisteren Europa. Dat roept ook vragen op over de situatie hier. Hoe goed zijn wij eigenlijk voorbereid?

Kan een dergelijke brand ook hier gebeuren? EenVandaag is vandaag bij een oefening van de blushelikopter van de luchtmacht, die standby is als er hier een natuurbrand uitbreekt. Ook spreken we Michiel Verlinden van de veiligheidsregio Gelderland die laat zien wat er de afgelopen jaren aan maatregelen is getroffen om natuurbranden beter aan te pakken.

De komende twee jaar zal er onderhandeld worden over de voorwaarden waaronder het Verenigd Koninkrijk zich zal afscheiden van de Europese Unie. Verslaggever Vanessa Lamsvelt volgt dat proces vandaag vanuit Brussel. Zij gaat in op de belangrijkste thema’s in deze eerste onderhandelingsfase.

Er wordt gesproken over de financiële afwikkeling van de scheiding, maar ook over de grens met Noord-Ierland. Door Brexit zou er een harde grens met Ierland kunnen ontstaan en daar zit men niet op te wachten.

Aanslag op bezoekers moskee Londen Er wordt vandaag veel gesproken over de aanslag in Londen. Daar is vannacht een man met een bestelwagen ingereden op mensen die de moskee verlieten. Daarbij vielen 10 gewonden en de politie onderzoekt nog of de dood van een andere man met de aanslag te maken heeft. Op 2 veel gedeelde video’s is te zien hoe de imam mensen oproept om de dader niet te lynchen.

Ali Bouali is een Nederlandse rapper, entertainer, TV persoonlijkheid en theatermaker. Het grote publiek leert hem kennen In de laatste aflevering van College Tour van dit seizoen is Ali B te gast.

Ali Bouali is een Nederlandse rapper, entertainer, TV-persoonlijkheid en theatermaker. Naast artiest is dit multitalent ook platenbaas en beheert hij zijn eigen management- en entertainmentbedrijf SPEC Entertainment. Ook richtte hij in samen met Najib Amhali een eigen TV-productiehuis op: College Tour interviewde hem in Boom Chicago in Amsterdam. Ali B wordt op 16 oktober geboren in Zaanstad. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. Na het horen van het nummer Moordenaar van Osdorp Posse raakt hij geïnteresseerd in hiphop en begint zelf ook met rappen.

Op viertienjarige leeftijd vertrekt Ali met zijn moeder naar Almere waar hij aan zijn muzikale carrière begint te werken. Hij noemt zichzelf Ali B omdat de media op die manier criminelen weergeven in het nieuws.

Vanaf doet Ali B mee aan meerdere talentenjachten en staat hij in december ook in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Hoewel hij deze competitie niet wint, blijft zijn deelname niet onopgemerkt: Echte bekendheid krijgt hij met het nummer Wat Zou Je Doen? Later brengt de rapper nog hits uit als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren. Zijn debuutalbum Ali B Vertelt het Leven van de Straat is een groot succes en Ali begint een gelijknamige theatertour.

Tijdens deze cabaretvoorstelling neemt hij het publiek mee naar de multiculturele straten van Amsterdam. In volgt zijn tweede album Petje Af. Inmiddels is Ali B uitgegroeid tot veel meer dan alleen rapper. Zo is hij een graag geziene gast in discussie programma’s op radio en televisie en heeft hij televisieprogramma’s gemaakt als De Flat van Ali B en in Ali B op Volle Toeren. Voor het laatstgenoemde programma wordt hij genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is hij sinds jurylid bij The Voice of Holland.

Sinds kort is Ali weer bezig met zijn eigen muziekcarrière. In brengt Ali na maar liefst tien jaar weer een nieuw album uit. Het integratiebeleid op de schop Ongeveer acht op de tien inburgeraars slaagt niet op tijd voor het inburgeringsexamen. Zo bleek deze week uit cijfers van het Zo bleek deze week uit cijfers van het Ministerie van Sociale Zaken.

Moet het integratiebeleid op de schop? Hij beschrijft hem als een ongrijpbaar politiek fenomeen. Maar sinds deze week is alles anders: Wat voor leider wil Frankrijk? De Amerikanen beweren echter bij hoog en laag dat Syrië de aanval uitgevoerd heeft. Deze week gaan de 56 kandidaten die een gouden ticket hebben weten te Na vijf weken audities in Rotterdam is het tijd om het World Trade Center te verlaten en verder te gaan in het theater. Deze week gaan de 56 kandidaten die een gouden ticket hebben weten te bemachtigen, de strijd aan om de theaterronde te doorstaan.

Wie weet de jury te verbazen? Wie valt er compleet door de mand? Nu wordt bepaald wie er mee op reis mogen naar een tropische bestemming. In het KAF theater in Almere gaat het er tijdens de gevreesde choruslines hard aan toe, want meer dan de helft van de kandidaten gaat naar huis.

Alleen de besten gaan mee en blijven in de race om het idool van te worden. Frank Visser is terug met een gloednieuw seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak. Vanaf vanavond lost hij met Viktor Brand weer wekelijks hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone Vanaf vanavond lost hij met Viktor Brand weer wekelijks hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw. In de eerste aflevering reizen beiden af naar Almere.

Hier wonen Arne en Bernadette al jarenlang in verlammende angst. Bernadette, die afkomstig is uit Afrika, heeft namelijk het gevoel dat ze gediscrimineerd wordt. Ze zou zelfs aapje genoemd worden… Bernadette durft hierdoor haar huis niet meer uit. Dit zou allemaal de schuld zijn van haar buren Patrick en Rachel. Frank Visser en Viktor verhaal bij hen. Zij hebben echter een geheel andere kijk op het conflict. Niet zij, maar Bernadette en Arne zouden de boosdoeners zijn en ervoor zorgen dat zij in een totale hel moeten leven.

Er gaat namelijk geen dag voorbij dat Patrick en Rachel niet begluurd zouden worden door hun naaste buren. Hoogste tijd voor Mr. Frank Visser om in te grijpen.

James ‘Mad Dog’ Mattis En ongeacht de uitkomst, dat ze bij de NAVO flink nerveus zijn over deze ontmoeting staat als een paal boven water. Tijdens zijn verkiezingscampagne vuurde Donald Trump de ene na de andere snoeiharde uitspraak af over het functioneren van de NAVO. Zo noemde hij het militaire bondgenootschap een ‘achterhaald instituut’ en dreigde hij verschillende keren om de Amerikaanse financiële bijdrage flink te gaan korten.

Nu zijn tumultueuze eerste weken in het Witte Huis achter de rug zijn, lijkt president Trump in ieder geval direct daad bij het woord te voegen als het gaat om zijn campagnebeloftes. En dat hebben ook de lidstaten van de NAVO kunnen zien. Deze terugval in veel delen van het land hangt mede samen met de bouw van nieuwe woonwijken waardoor er een doorschuifeffect optreedt.

Hoge inkomens trekken verder of naar de stad. Voorzieningen verdwijnen en onderhoud ligt vaak achter. Zo ook in Almere Haven. Veertig jaar geleden nog de trots van stedenbouwkundig Nederland. Vanuit een zandvlakte opgetrokken met alle voorzieningen.

Een zwembad, een nieuwe winkelcentrum. Aangenaam gebouwd in een hofje. Maar nu staat het winkelcentrum in Almere Haven bijna leeg.

Ook Rombout Harders, ondernemer, houdt het na 22 jaar voor gezien. Hij kan niet meer tegen de leegstand in het winkelcentrum en het gevecht met de verhuurders die veel te hoge huren vragen, terwijl het winkelcentrum verpauperd. Sjoerdtje Vos was een van de eerste inwoners van Almere Haven. Zij vindt het jammer dat de voorzieningen langzaam verdwijnen uit haar ‘dorp’. Winkels vertrekken naar het grotere winkelcentrum in Almere stad.

Het gevoel is een stuk minder. Ze heeft erg veel last gehad van het beleid van staatssecretaris Martin van Rijn. Van Rijn gaf de wijkverpleegkundige volgens hem de stevige positie die ze verdient. Wijkverpleegkundigen kunnen nu zelf bepalen hoeveel zorg nodig is en de zorgverzekeraar moet dit vergoeden.

Er zijn maar weinig bewindspersonen in dit kabinet die zoveel het nieuws haalde als zorgstaatssecretaris Martin van Rijn.

Hij overleefde een motie van wantrouwen en had het ene na het andere heikele Kamerdebat. Maar Van Rijn haalde wel de eindstreep. EenVandaag maakt vanavond de balans van zijn regeerperiode op met Attsje de Vries, Jos de Blok en Laurent de Vries, bestuurder van ouderenzorginstelling Viattence. New York Times onthult, na een gedwongen vertrek van veiligheidsadviseur Micheal Flynn, dat ook leden van het campagneteam van de net aangetreden president contact hadden met inlichtingendiensten in Rusland.

Dinsdag stapte de nationale veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, op nadat bekend werd dat hij communiceerde met een Russische functionaris over sancties tegen Rusland voordat Trump aantrad als president.

Vervolgens loog hij erover tegen de vice-president Mike Pence. Nu blijkt uit onderschepte telefoontjes dat leden van het campagneteam van de toen nog presidentskandidaat Donald Trump ook herhaaldelijk contact hadden met Russische functionarissen.

Amerikaanse inlichtingendiensten onderschepten deze communicatie bij het zoeken naar bewijs dat Rusland achter de hack van de Democraten zat. Denk daarbij aan het hinderlijk volgen, sissen of het maken van ongepaste, seksuele opmerkingen.

Marcouch komt vandaag met een initiatiefwet waarin dit strafbaar wordt gesteld. In Amsterdam zegt meer dan de helft van de vrouwen te worden geconfronteerd met straatintimidatie - van de vrouwen tussen de 15 en 34 jaar is dat zelfs meer dan 80 procent.

De Amsterdamse gemeenteraad stemde toevallig vandaag over een voorstel om straatintimidatie aan te pakken. Dat is vanmiddag met een meerderheid aangenomen. De hoofdstad is daarmee de eerste Nederlandse gemeente die dit soort problematiek probeert te bestrijden.

Doe het zelven in de Franse Voor een betere opbouw van de donderdagavond heeft de NPO besloten het programma Ik vertrek op donderdag te plaatsen en de serie La Famiglia op zondagavond uit te zenden. Doe-het-zelven in de Franse Creuse. Marleen Nolte 55 en Frans Vercammen 58 verruilen hun rijtjeshuis in Almere voor een boerenhoeve in de Creuse.

In het gehuchtje Basville willen ze een chambre ‘d hôtes mét table ‘d hôtes en twee gîtes beginnen. Wie zin heeft in een escargot of fois gras heeft pech, want wat ze serveren zal biologisch én vegetarisch zijn. Maar voor het zover is, moet er eerst worden verbouwd. Het budget is beperkt, en de hoeveelheid werk maar nauwelijks te overzien.

Vol goede moed slaat het stel aan het doe-het-zelven. Houtworm bestrijden, tegelen, leidingen leggen; Marleen en Frans draaien hun hand er niet voor om. Maar dan stuiten ze op een probleem van heel andere orde: Alle soorten, maten en modellen worden uitgeprobeerd, maar niets werkt. Ondertussen zouden ze bijna vergeten dat het lekke dak ook nog gerepareerd moet worden.

De tijd verstrijkt en Frans en Marleen ploeteren door. Of ze dit toeristenseizoen hun eerste gasten kunnen verwelkomen met een vegetarische hap, blijft nog even de vraag.

Zijn houten wolkenkrabbers de toekomst? Amsterdam krijgt in een eerste houten wolkenkrabber, met maar liefst 21 verdiepingen. Het project heeft de naam HAUT Al is er concurrentie. Wie dacht dat je met hout niet hoger kon bouwen dan een blokhut in de bergen loopt achter. Houten hoogbouw heeft de toekomst.

Ook in Nederland dus volgens de pioniers, die volgend jaar beginnen in Amsterdam Zuid-Oost, vlakbij het Amstel station. We nemen een kijkje in de bouwput, die tot voor kort het decor leek voor een luchtkasteel. Door nieuwe bouwtechnieken en een steeds grotere wens om duurzaam te bouwen is hout na een paar eeuwen weer helemaal terug. Als Nederland niet ondertekent, dan is het verdrag met het Oost-Europese land niet geldig. Rutte probeert dit scenario te ontwijken, door een extra paragraaf te laten opnemen in het verdrag.

Op die manier, zegt Rutte, wil hij de “nee”-stemmers tegemoet komen. Maar in Brussel krijgt hij geen enkele steun voor die aanpak. Nu probeert de premier het in Den Haag op te lossen.

Op Prinsjesdag bleek uit een peiling van EenVandaag dat zes op de tien mensen er geen begrip voor hebben dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over wat het gaat doen met de uitslag van het referendum. Die weten vaak wanneer het slecht gaat met hun kind, broer of zus en wanneer die gedwongen opgenomen zou moeten worden. Schippers gaat de nieuwe wet die in de maak is wet verplichte geestelijke gezondheidszorg aanpassen zodat familieleden een sterkere positie krijgen.

De ouders van Vincent maakten onlangs mee dat hun waarschuwing, dat het weer erg slecht ging met hun zoon, die lijdt aan schizofrenie, door hulpverleners in de wind werd geslagen. Nog diezelfde week ging het goed mis.

Gisteren werd bekend dat koning Willem-Alexander een compensatie krijgt voor de belasting die hij moet betalen over opbrengsten van zijn vermogen. Het gaat om een regeling die in de jaren ‘70 onder protest van topambtenaren tot stand is gekomen. Hierover zijn in het geheim afspraken gemaakt.

In een notite uit de ministerraad staat dat de publieke discussie in de Kamer vermeden moest worden. Vanaf de jaren '70 moesten de Oranjes vermogensbelasting betalen, waar ze naar nu blijkt compensatie voor ontvangen. Prins Bernhard speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de regeling.

De compensatie is verwerkt in de belastingvrije uitkering die het staatshoofd ontvangt. Om hoeveel het gaat is niet bekend, omdat de begroting van het Koninklijk Huis onduidelijk is. Maar volgens RTL Nieuws zouden de Oranjes tot op heden 7 miljoen euro hebben ontvangen aan belastingcompensatie. De politie is een onderzoek gestart naar iemand die verkleed als clown met een mes, mensen de stuipen op het lijf jaagt. Deze clown zou onder andere een jarige jongen hebben bedreigd.

Deze trend komt voort uit 'prank-video’s', een soort Banana-split op YouTube. Pranks zijn in Amerika razend populair, maar deze clown-trend loopt nu uit de hand, omdat allerlei figuren het kopiëren. Megaproject Rijkswaterstaat nadert ontknoping Het is de grootste wegafsluiting in tijden: Rijkswaterstaat werkt op verschillende plekken aan de wegen. Sinds gisteren is de A1 vanaf Amsterdam richting de Flevopolder en ‘t Gooi helemaal dicht.

Ook de lokale wegen in Muiden en Muiderberg worden afgesloten. Rijkswaterstaat werkt tot maandag aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort en Almere. Daarnaast wordt de oude spoorbrug bij Muiderberg gesloopt en de nieuwe brug op zijn plek geschoven.

Een bijzondere samenloop van werkzaamheden, juist in het weekend dat het grote jaarlijkse festival Lowlands plaatsvindt, dat vorig jaar EenVandaag gaat mee met Rijkswaterstaat om te zien hoe zij de hinder voor weggebruikers en treinreizigers zo klein mogelijk probeert te houden. De 28e Olympische Zomerspelen zijn bijna afgelopen, de eerste Spelen waar Nederland door meer vrouwen dan mannen vertegenwoordigd werd.

Was in de Nederlandse zwemster Rie Reisenherz de enige vrouw in een ploeg van mannen, dit jaar deden er maar liefst vrouwen en maar mannen mee. Door al deze vrouwelijke atleten werden zes gouden medailles gewonnen, drie zilveren en twee keer brons. De mannen wonnen ook twee keer brons en drie zilver, maar ‘slechts’ twee gouden medailles. Dat de vrouwen meer medailles hebben gehaald, ligt niet aan het feit dat ze nu in de meerderheid op de Spelen aanwezig zijn.

Nederlandse vrouwen winnen sinds al meer olympische medailles dan mannen. Dit tot grote ontsteltenis van velen, die dachten dat het lopen van een dergelijk lange afstand zou leiden tot onvruchtbaarheid.

Maar er waren ook andere zorgen en bezwaren. Het IOC besloot na deze hysterie om alle afstanden boven de meter weer te verbieden voor vrouwen. Tot aan bleef de meter voor hen verboden. EenVandaag spreekt hierover met sporthistoricus Jurryt van de Vooren, Rommy Albers en Rixt Jonkman van Filmmuseum Eye en met de zoon van Aat van Noort, Charles van Swieten, over het ‘onrecht’ dat zijn moeder en vele andere topatletes destijds is aangedaan.

De berichten over de nijpende tekorten aan materieel bij Defensie stapelen zich sinds enige tijd in rap tempo op. Deze week nog kwam naar buiten dat er voor de nieuwe gevechtsuitrusting te weinig helmen zijn besteld, waardoor 18 duizend militairen het straks op oefening of tijdens een missie met een leenexemplaar zullen moeten doen - Waarom huurt een gemeente een journalist in?

De Gemeente Noordoostpolder gaat zelf een journalist aannemen om er zo voor te zorgen dat de raadsvergaderingen verslagen worden. Nu zit er van de lokale kranten namelijk bijna nooit meer iemand in de persbankjes. Maar een journalist in dienst van de gemeente, is dat wel een journalist?

Het is een probleem dat al jarenlang speelt. Steeds minder journalisten coveren het nieuws in de regio. De lokale democratie dreigt zo haar traditionele waakhond te verliezen. Regionale kranten hebben het door dalende oplages en krimpende advertentiebudgetten al jaren moeilijk. Dat zegt onderzoeker van het stimuleringsfonds voor de journalistiek Quint Kik. Bijna 8 miljoen mensen in vooral de kleinere gemeenten zijn verstoken van onafhankelijke, professionele berichtgeving over hun gemeentebestuur.

Kunnen genocideverdachten rekenen op een eerlijk proces in Rwanda? Twee Rwandese genocideverdachten, Jean Baptiste M. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de genocide die in in hun land plaatsvond. Daarbij werden honderdduizenden Tutsi’s en Hutu’s vermoord. Nieuwsuur spreekt vanavond met Victor, de zoon van Jean Baptise M.: Maar laat dat dan alsjeblieft wel in Nederland zijn, hier gaat het er eerlijk aan toe.

Na het referendum bleek dat Engeland niet zo ‘little’ is. Sterker nog, de Leave-stemmers waren machtig en wonnen het referendum. Ze willen gehoord worden en eisen verandering.

De Leave-kiezers zorgden voor een grote verassing. Staan de mensen nog steeds achter hun stem? En wat zit er achter hun keuze? Modeontwerpster Marlies Dekker Vrouwen, seksualiteit en schaamte.

Marlies Dekkers vindt het een onwenselijke combinatie en zit bij ons aan tafel om te praten Marlies Dekkers vindt het een onwenselijke combinatie en zit bij ons aan tafel om te praten over de taboes die vrouwen zichzelf opleggen.

Ze maakte er een confronterend tijdschrift over: Dat wordt vandaag gelanceerd. Binnen vijf jaar zijn Jade, Perrie, Leigh-Anne en Jesy uitgegroeid tot ware wereldsterren met meer dan 1 miljard views op Youtube.

Morgen zullen de nachtegaaltjes voor het eerst in Nederland optreden in een binnen 5 minuten uitverkochte HMH. Maar voordat ze de fans zullen verblijden met dit concert komen de dames vanavond eerst optreden bij RTL Late Night. Ze duiken een cryosauna in met een temperatuur van graden. Een lichaam herstelt sneller en beter als het geconfronteerd wordt met lage temperaturen.

Oud-hockeycoach Marc Lammers was pionier op dit vlak. Hij regelde containers met ijsblokjes voor zijn hockeydames. En die truc leidde mede tot het wereldkampioenschap in Ze voelen zich niet langer veilig. De afgelopen dagen werden tal van bussen met stenen bekogeld en vandaag sneuvelde opnieuw een ruit door een agressieve passagier.

De maat is dus vol en dat niet alleen in Almere. Zo nam de nietsvermoedende Stefan Klootwijk onlangs in Haarlem de bus, toen hij plots een stoeptegel tegen zijn slaap kreeg. Hij schuift vanavond aan met de Almeerse chauffeur Bert Groot. Hij zit reeds 36 jaar achter het stuur en zag de agressie er stelselmatig toenemen.

Ook Connexxion directeur Eric van Eijndhoven zegt dat de maat vol is. Arnon Grunberg over zijn nieuwe roman Arnon Grunberg heeft een nieuwe roman: Het boek gaat over de relatie tussen psychiater Kadoke, zijn moeder en zijn Het boek gaat over de relatie tussen psychiater Kadoke, zijn moeder en zijn patiënten.

Grunberg schreef dit boek vlak na het overlijden van zijn moeder. De schrijver liep ter voorbereiding mee met de Rotterdamse crisisdienst die mensen van zelfmoord proberen te weerhouden en heeft een tijd embedded gezeten in een psychiatrische kliniek. Wat is zijn kijk op de psychiatrie? Zanger Nielson is ambassadeur van de vrijheid en vliegt per helikopter vier festivals af.

Van Zwolle, via Almere en Haarlem naar Utrecht. Hoe is hun Bevrijdingsdag verlopen? Ze vertellen het vanavond bij Pauw. Oud-Wielrenner Thomas Dekker blikt vooruit. Aan Bas van de Goor de eer om het officiële roze shirt op te halen in Milaan. De foundation Sportief Diabetes van de voormalig top volleyballer is benoemd tot het goede doel van de Giro in Gelderland. Ze is daar al ruim 10 dagen vanwege tweets die zij plaatste over president Erdogan. Deze tweets zouden beledigend zijn.

Waarom heeft Ebru Umar nog steeds landarrest? We bellen vanavond met haar. Vooral in de oude stadsdelen Oost, Centrum en Oud West komen steeds meer jonge draagkrachtige Vooral in de oude stadsdelen Oost, Centrum en Oud-West komen steeds meer jonge draagkrachtige huizenkopers. Wijken als de Pijp en de Kinkerbuurt, die er twintig jaar geleden vervallen bij lagen, krijgen weer een fleurig aanzien.

De middenstand bloeit, restaurants en koffietentjes schieten als paddestoelen uit de grond. Maar er is ook een keerzijde. Huurwoningen worden door corporaties verkocht en huurders zoeken hun heil in buitenwijken, of satellietsteden als Almere, Purmerend en Hoofddorp. Nieuwsuur bezoekt de Spaarndammerbuurt en de Oosterparkbuurt, en spreekt met sociaal geograaf Cody Hochstenbach en stadsdeskundige Tracy Metz. Staatssecretaris Sharon Dijksma reageerde vanmiddag op de kritiek van de parlementaire enquêtecommissie over het Fyra-drama.

De reistijd van de snelle treinen tussen Amsterdam en Brussel moet eind een half uur korter zijn. De NS wordt daarbij onder druk gezet. Het kabinet hanteert hierbij het 'three strikes out-principe'. Als de NS tot driemaal toe de afspraken niet haalt, wordt het mogelijk om met een andere vervoerder in zee te gaan.

Rusland en de Verenigde Staten hebben een 'regime van stilte' afgesproken, dat met name geldt voor Damascus en de kustprovincie Latakia. Het bestand verbiedt militaire actie en het gebruik van wapens in de gebieden. Moskou en Washington zullen toezien op het akkoord, dat in Damascus voor 24 uur geldt, en in Latakia 72 uur.

Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd Als een familielid, vriend of collega kanker krijgt, wil je niet vanaf de zijlijn toekijken.

Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd voor hun dierbaren. Twaalf uur vlaggenlijnen naaien voor de zieke naai-juf, een zumba-marathon voor die zus die genezen is of met z’n allen uren lang haren knippen voor de schoonvader met longkanker. Muzikale optredens in deze grootse liveshow komen van internationale popster Rachel Platten, Roel van Velzen en gelegenheidsduo Do en Niels Geusebroek.

In Marathon Live komen verschillende adembenemende en hartverwarmende marathons tot een ontknoping. Zo duikt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van maar liefst 42 kilometer. Zelf is hij tien jaar geleden volledig hersteld van leukemie. Presentator Joris Linssen neemt speciaal voor Marathon Live nog één keer plaats achter het stuur van een taxi en zanger Roel van Velzen verruilt in zijn straatmuziek-marathon de theater- en concertzalen in voor de straat.

Zo presenteert Gerard Ekdom van Caroline Tensen verloor onlangs haar goede vriendin Corina, die jarenlang als één van haar vaste visagisten voor haar werkte, aan de gevolgen van kanker. Voor Corina is het helaas te laat, maar samen kunnen we levens redden”. Annemieke Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader die leed aan kanker. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt.

Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen”, zegt Derksen. Chocolade met popcorn discodip, sinaasappel rozemarijn en de knaller karamel zeezout in de oranje wikkel. Overmorgen komt de documentaire ‘Tony: Het merk ontstond naar aanleiding van een onderzoek van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, in De conclusie van het programma was dat geen enkele chocoladefabrikant slaafvrij is.

De makers besloten daarom hun eigen slaafvrije chocolade te produceren. Hoe slaafvrij is Tony’s Chocolonely anno ? We praten hierover met de godfather van het chocolademerk: Teun van de Keuken. Het respect in het openbaar vervoer is verdwenen. Dat zegt buschauffeur Lucas Löwenstein 56 uit Almere.

Hij werd in februari tijdens een nachtdienst overvallen. Twee jongens bedreigden hem met een pistool en een mes en eisten geld. Löwenstein is niet de enige die zoiets meemaakt. Aankomende donderdagavond staken buschauffeurs in Almere. Ze willen dat de gemeente extra eisen stelt aan hun veiligheid, bijvoorbeeld door het afschaffen van contant geld in de bus.

Vandaag was in de rechtbank in Amsterdam een themazitting over geweld in het openbaar vervoer. Wat moet er gebeuren om geweld in het openbaar vervoer te stoppen?

Politieonderzoek naar 'sexting' op Tilburgse school Meerdere naaktfoto’s van minderjarige meisjes werden verspreid via instagram, een app waar vooral jongeren Pikant beeldmateriaal dat in eerste instantie in vertrouwen onderling werd uitgewisseld, wat ook wel 'sexting' wordt genoemd, werd later ongewild openbaar gemaakt. De naaktfoto’s die op het instagramprofiel te zien waren, bleken afkomstig te zijn van leerlingen van een vmbo-school in Tilburg. Veel van die leerlingen zijn jonger dan zestien jaar.

In EenVandaag het verhaal van een meisje die naar aanleiding van het rondsturen van pikante berichten zelfmoord probeerde te plegen. Zij overleefde dit en inmiddels gaat het goed met haar.

Ook ziektekostenverzekeraars zijn er razend enthousiast over. Psycholoog Bart Vemer begon ermee omdat hij hulp wilde verlenen aan Nederlanders in het buitenland.

Maar nu krijgt hij steeds meer aanvragen van mensen die hier wonen: Hoogleraar eMental-Health Heleen Riper spreekt over een kantelpunt in de zorg. Zij denkt dat binnen tien jaar honderd procent van de aangeboden hulp een digitale component bevat.

Naast online therapie is er ook een snelgroeiend aanbod van apps waarmee je via de smartphone therapieën kunt volgen. Maar welke werken en welke niet is nog lang niet altijd duidelijk. Wat zijn de voordelen van online therapie?

Is het niet gewoon een manier om te besparen op de kosten? De inkt van het akkoord rond de Griekse crisis is nog niet droog of een nieuw probleem dringt zich al op aan de Nederlandse minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem.

Was het jaar van de Grexit, in zal de Brexit bovenaan de Brusselse agenda staan. Want de Engelsen zijn het huidige Europa zat en stellen nieuwe eisen aan hun lidmaatschap. De Britse bevolking mag waarschijnlijk dit jaar in een referendum stemmen voor of tegen uittreding van de Europese Unie. Hoewel Engeland niet de euro voert kan de Brexit grote gevolgen hebben voor Europa. Wederom een spannend jaar dus voor de voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem. Hoe ziet hij de toekomst van de eurozone voor ?

En wat heeft hij ervoor over om Engeland in de Unie te houden? Bovendien zijn de Tiny houses energiezuinig en betaalbaar met maandelijkse lasten van maar enkele honderden euro’s. Het concept is over komen waaien uit de Verenigde Staten waar al tienduizend van deze huisjes staan. In Eenvandaag spreken we met Marjolein Jonker die in een huisje van twintig vierkante meter gaat wonen.

De plek waar hun leven drastisch veranderde. Met hun eigen auto maken ze deze voor hen zo zware rit. De documentaire is gemaakt door het team achter Dossier EenVandaag. In Terug naar Faro, 'Beste' meneer Schröder gaan we met de familie Vroombout terug naar Faro, naar de landingsbaan waar het leven van hun dochter ophield en waar hun leven voorgoed een andere wending nam. Een reis met een lach en en een traan, waarin Corrie en Iem de confrontatie aangaan met hun grootste angst.

Protest tegen komst azc in Purmerend Bedreigde wethouders in Enschede, een gespannen situatie in Oranje, onrust in Almere en Purmerend en veel andere steden Ook Don Bijl, burgemeester van Purmerend. Vorige week moest hij een vergadering op het gemeentehuis over de komst van een azc afblazen. Door de massale opkomst kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. EenVandaag volgde hem tijdens de herkansing gisteravond: Welke rol speelt premier Mark Rutte, of gaat hij spelen in de vluchtelingendiscussie, nu overal in het land onrust uitbreekt over de opvang van asielzoekers?

Terwijl emotioneel geladen demonstraties en protesten in verschillende gemeentes een prominente rol beginnen te eisen in het maatschappelijke debat, is Rutte deze week op handelsmissie in de Verenigde Staten. Hij bezoekt er onder meer een fabriek van Coca Cola. Daarover praten we met politicoloog Chris Aalberts en met columnist en cultuurhistoricus René Cuperus.

Driekwart van de officiële energielabels op elektronische apparatuur klopt niet, blijkt uit controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA. Tussen en inspecteerde de NVWA een honderdtal apparaten, zoals koelkasten, vaatwassers, airco’s, droogtrommels en ovens. Producenten die door de mand vielen bleken hun product meestal één tot twee energieniveau’s hoger te hebben ingeschaald dan uit metingen bleek.

Het is misschien wel het meest beruchte boekje van Nederland, al kijken we er zelden in: Daarin staat precies hoe u iets moet spellen. Want is het pannekoek of pannenkoek? Iedere tien jaar wordt het boekje geüpdatet, en volgende week is het weer zover, dan komt de nieuwe, papieren versie uit.

Maar “kopie”, hoe schrijf je dat eigenlijk? Vrijdag mocht ze voor de tweede keer een Gouden Kalf in Vrijdag mocht ze voor de tweede keer een Gouden Kalf in ontvangst nemen. Dit keer voor haar hoofdrol in de film ‘De Surprise’. Vanavond vieren we haar prachtige prijs aan de tafel van Pauw.

De gemeente Rotterdam en New York Pizza sloegen in het kader van de Week van de Veiligheid de handen ineen om de overvallen op maaltijdbezorgers verder terug te dringen. Eigenaar van New York Pizza, Youssef Faris en oud-pizzakoeriers Michael de Oude en Rowan Barto, die beide als pizzakoerier zijn overvallen, vertellen over dit bijzondere initiatief. Dat de legendarische showhost nog lang niet vergeten is staat vast. Binnenkort gaat er een theatershow over zijn leven in première en vanaf vanavond is er een online kanaal van Ruis’ hoogtepunten te zien via http: Aan tafel zit hoofdrolspeler van de theatershow, Xander van Vledder, groot fan Robert ten Brink en zijn dochter Suus Ruis.

Vijftig doodsbedreigingen kreeg Helena omdat ze dit weekend met een bordje tegen vreemdelingenhaat in Almere tussen de Wilders-aanhangers stond. Loopt het debat over de vluchtelingen uit de hand en is dat te verklaren? De voorman van Leefbaar Purmerend maakt zich op voor het bezoek van Wilders morgen aan zijn stad.

Vanavond onder andere te gast in Jinek: Een burgemeesterschap met veel hoogtepunten maar ook met een aantal schandalen. Zo was er commotie over een illegale waterput bij haar huis en lekte een paar jaar geleden uit dat ze had gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Amsterdam.

Jorritsma blikt vanavond bij Jinek openhartig terug. Het kabinet vergaderde vandaag voor het eerst weer na de zomervakantie en er was genoeg te bespreken. Kamp komt bij Jinek praten over de meevallende economische cijfers, het faillissement van Imtech en de commotie over de voorgenomen gasboringen in de Noordzee. Nasr was al eerder in het gebied en is sindsdien gefascineerd door de daar zichtbare gevolgen van de klimaatverandering.

Nasr laat bij Jinek unieke beelden van het gebied zien. Een onverwachte samenwerking vol smartlappen. Beiden zijn vanavond te gast bij Jinek. Vandaag trekken opnieuw regen- en onweersbuien over het land.

De bliksem levert prachtige plaatjes op, maar kan ook gevaarlijk zijn. In mei van dit jaar overleden in Amersfoort nog twee jarige vrouwen nadat ze waren getroffen door de bliksem. Zij schuilden vermoedelijk onder een boom voor het onweer en dat werd hen fataal.

Gevluchte Chilenen in Nederland herinneren zich het Chileense zeilschip Esmeralda vooral als het 'martelschip'. Annemarie Jorritsma Annemarie Jorritsma stopt begin september als burgemeester van Almere. De bevlogen politica kan geen afscheid nemen van het vak; ze gaat nu aan de slag als senator voor de VVD in de Eerste Kamer. Griekenland vraagt Europa om hulp om vluchtelingen Griekenland kan de stroom van vluchtelingen niet meer aan en heeft Europa om hulp gevraagd. Afgelopen vrijdag besprak premier Tsipras de crisissituatie in het land in een spoedzitting met het parlement.

Volgens de UNHCR is het aantal vluchtelingen ten opzichte van vorig jaar met liefst procent toegenomen. Met name op de eilanden Kos en Lesbos is de vluchtelingenstroom niet meer bij te houden. Ze is een van de machtigste vrouwen in de internationale kunstwereld. Ze is een workaholic die vaak in het buitenland is.

De politievakbonden breiden de stakingsacties uit. Ook tijdens Sail Amsterdam en Prinsjesdag worden cao-acties voorbereid. Dat hebben de politievakbonden vanmorgen in gezamenlijk overleg besloten.

Kamerleden vinden dat minister Van der Steur Veiligheid en Justitie, VVD met een oplossing moet komen in het conflict met de politie over een nieuwe cao. Agenten voeren al geruime tijd actie, onder andere voor een beter salaris. Maar sinds de MKZ-crisis daalt de populariteit en kiezen de toeristen liever voor de kust van Noord-Holland en de zandgronden van Drenthe dan voor Gelderland. Als ze in de Spaanse badplaats Los Alcazares tegen een klein Sylvia van den Berg 52 en haar twintig jaar jongere vriend Nico Dillingh 31 uit Almere hebben het al jaren over emigreren naar Spanje.

Als ze in de Spaanse badplaats Los Alcazares tegen een klein barretje aanlopen dat te koop staat, besluiten ze impulsief het avontuur aan te gaan. Nico verkoopt zijn glazenwassersbedrijf en Sylvia stopt met haar werk als sportinstructrice om nog geen maand later, samen met hun vijf katten en chihuahua, richting de Costa te vertrekken. Ze moeten de huidige huurster De huiseigenaar weigert te tekenen… Ook blijkt de bar een slechte naam te hebben, en het kost ze veel moeite om het imago weer op te poetsen.

De omzetcijfers blijven tegenvallen. Al hun hoop is gevestigd op het hoogseizoen. Dan moet het geld worden verdiend om de winter door te komen. Maar dat blijkt ijdele hoop, want hoewel Los Alcazares volstroomt met toeristen en vakantie vierende Spanjaarden, het terras blijft leeg.

Haar woning is door een enorme lekkage geruïneerd. Maandenlang wordt ze van het kastje naar de muur gestuurd in haar zoektocht naar een oplossing. Meester Visser komt polshoogte nemen en ontdekt dan hoe de lekkage is ontstaan. De woningbouwstichting moet de schade vergoeden. Jetske gaat op bezoek in het opgeknapte paleisje van Jacqueline Smit. Ook gaat Jetske naar Almere.

Bewoners binden daar de strijd aan met de gemeente om een aantal uit de kluiten gewassen Abelen. Hun tuin op het zuiden biedt al jarenlang alleen maar schaduw door de enorme bomen die ervoor staan. Koken met Kranenborg Topkok Robert Kranenborg komt ons weer een een uniek, klassiek, ingewikkeld én lekker gerecht voorschotelen.

Vanavond een gerecht dat op geen énkele Nederlandse menukaart te vinden is. Maar welke onderzoeken moeten topprioriteit krijgen? De Nationale Wetenschapsagenda gaat de thema’s en onderzoeksterreinen bundelen waar de wetenschap zich de komende jaren op zal gaan richten. Een groot aantal vragen aan de wetenschap zal hiervoor de basis vormen. Binnenkort mag iedereen in Nederland vragen aan de wetenschap gaan indienen, namens zichzelf of namens partijen uit de wetenschap of het bedrijfsleven of vanuit maatschappelijke organisaties.

In de speelfilm 'Still Alice' speelt zij een jarige wetenschapper die vroege Alzheimer blijkt te hebben. Stukje bij beetje verliest zij de grip op haar leven. Eerst verdwaalt ze bij het hardlopen, later herkent zij haar eigen kinderen niet meer. Vandaag is de Nederlandse première van de hartverscheurende film.


club jacqueline loon op zand neuken op het strand

..

Dat zal ik doen. Ik word er tenslotte voor betaald. Het is de duurzame toekomst die we alleen met elkaar en in onderlinge verbondenheid tot zijn recht kunnen laten komen. In de betrokkenheid naar de ander toe geven we vorm aan onze samenleving. Dat doen we bewust en met het oog op die verantwoorde gezamenlijkheid. Want iedereen is van waarde en kan vanuit de eigen creativiteit tot zijn recht komen. We willen werken vanuit een nieuw bewustzijn.

In de meest brede zin van het woord. Bepalend is niet waar je vandaan komt, vandaan gekomen bent of vandaan zal komen. Ook niet waar je heen gaat, heengegaan bent of heen zal gaan. Het is wie je had willen worden, wanneer je bent zoals je bent en hoe je tot de invulling van die persoonlijkheid bent gekomen.

Het CDA is een partij die voor de mens ruimte wil scheppen. In een maatschappij die van vrijblijvendheid naar betrokkenheid evolueert. We willen grenzen verkennen om die ruimte te bereiken.

Ruimte voor de zorg voor de ander, maar ook ruimte voor de voorzorg voor het geheel. Want de participatie van iedereen is nodig.

Het CDA beleeft dit vanuit het radicale midden. Het CDA ziet zichzelf dus als het middelpunt van de politiek. Waar alles om draait. En heeft dat verpakt in een rapport vol ankerpunten en actieve intenties.

Het CDA wil als politieke partij een krachtige boodschap uitdragen. Alleen die boodschap is in het rapport niet te vinden.

Nou, ik wens u en het partijbestuur veel sterkte. Want ik geloof zelf geen barst van al dit gewauwel. De partij die kiest en verbindt, schei toch uit.

Een handboek voor stervensbegeleiding leest nog lekkerder. Immigratie is een verrijking, 'ook economisch'. Is niet net uitgerekend dat de immigratie de afgelopen veertig jaar zo'n miljard euro heeft gekost, netto, na aftrek van opbrengsten?

En verder moet alles van het CDA vooral duurzaam. Ondertussen wilde CDA-minister Donner de vrijheid van meningsuiting afschaffen, geeft CDA-minister de Jager het beursgenoteerde bedrijfsleven elk jaar 17 miljard vennootschapsbelasting cadeau, doet CDA-minister Verhagen daar nog eens 4,5 miljard zinloze 'innovatiesubsidies' bij en om dit gat te vullen verwijst CDA-staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten generaties kwetsbare kinderen naar de goot door het PGB af te schaffen.

Niettemin, de opgewekte boel bij het CDA stond in aanzienlijk contrast met de treurige bijeenkomst van de Partij van de Arbeid. Niemand ziet Cohen meer zitten, behalve hijzelf. En om te onderstrepen dat er bij de PvdA echt geen vernieuwing zit aan te komen, liep Mariëtte Hamer ook nog door het beeld.

SP deelt rake klappen uit in peiling, kabinet heeft slechts steun van 30 procent! De SP van Roemer is met 32 zetels nu de grootste politieke partij althans volgens de peiling van Maurice de Hond.

Het is voor het eerst dat de partij van Emile Roemer zo groot is. In de peiling van deze week staat de SP op 32 zetels. Dat zijn er 17 meer dan de partij nu heeft in de Tweede Kamer. Als er nu verkiezingen worden gehouden zou de PVV uitkomen op 20 zetels. Het CDA heeft nog steeds geen vertrouwen en is tot 12 zetels teruggezakt. De PvdA staat nu op 17 zetels. Het zal Wilders pijn doen die zelf vaak verwees naar de hoge stand in de peilingen, waarschijnlijk zal hij die nu niet meer vertrouwen.

Komt er weer een aan met het nieuws uit de telegraaf en de opinie peilingen van maurice de Hond jajaja, past in het straatje of niet? Bericht door Zwolse, op 22 januari om Dat deze redenatie natuurlijk zo krom is als een hoepel, dat snapt onze lieverd niet of wel?

Maar wat staatrecht navlooien kan natuurlijk altijd helpen. Van Spekman kan ze op dit moment ook weinig verwachten, want die is vééél te druk met de verhuizing vanuit de grachtengordel, en van deur tot deur te colporteren voor nieuwe leden. Roemer de onbetwiste oppositieleider:??. En vergeet je schortje niet tijdens het serveren. Cohen zei na afloop van het PvdA-congres in Den Bosch overtuigd te zijn van zijn eigen verhaal en ideeën om Nederland uit de crisis te halen.

Hij begint alweer met een leugen. Huidige aantal zetels PvdA in de 2e kamer Of gelooft ons Jobje dat zijn zeteltjes de weg zijn kwijt geraakt, en dat deze verdeeld zijn over de rest van de partijen. Oh VVDër geloof jij nog steeds in Job? Die man heeft het vorig jaar bij mijn al af gedaan.

Die denkt net zoals zijn partij aan hun eigen toekomst en veiligheid, die hun denken er zijn te zijn jaaaaaa Socialistische gedachten maar de werkelijk is anders. Je kunt nog zoveel discuseren over een tekort maar dat was er ook als "rood"aan de man was. Tsssssss Die kruipt er zometeen met de staart tussen zijn benen uit wedden? Hoezo schreeuwen om eerlijkheid en loonsverhoging op een sinnasappelkistje en daarna kiezen voor zekerheid?

Hoe heugelachtig kun je wezen? Kan aleen bij de PvdA. Nou Zwolse, dan zul je het ook wel niet erg vinden dat ik dankzij meneer Rutten er maar liefst 36 euro per maand op vooruit ben gegaan.

Belasting naar 65 procent vanaftarief. Wraakboete voor iedereen die meer dan Jaarinkomen boven de één miljoen: Zielige, zwakke, luie, nietsdoende mensen eerst. Haat aan winst en succes. Iedereen een sociale woning. Verbod op auto's duurder dan Verbod op sterrenrestaurants "je kunt ook best tevreden zijn met een eenvoudige maaltijd". Palestina krijgt 80 procent van het ontwkkelingshulpbudget.

Invoering verplichte positieve discriminatie. Minimumquotum opname asielzoekers van ten minste Verbod op commerciele zenders. Vewijdering, verdwijning en marteling rechtse Volkskrant-journalisten.

Internetfilter tegen "rechtse haatzaaierij". Onderdrukking christenen en joden. Verheerlijking atheisten en moslims. Actieve anti-winst en anti-luxe propaganda. Zieligheidsindustrie grootste aanjager "economie". Invoering staatscontrole op bijna alles.

Lange rijen voor alle diensten, services en ziekenzorg, want "het moet eerlijker". Nieuwe hierarchie in Nederland: Oproep om alle mussen uit te roeien. Noteert u deze historische dag in de agenda. Zondag 22 januari Omdat de vaste bezoekers hier vaak zelf goed de inhoud kunnen bepalen en de grenzen van WZ kennen kijkt en controleert de redactie hier minimaal.

Dat is ook bij de Chat Log het geval. Het is jullie forum- onderdeel, en door jullie zelf afgedwongen. We schrokken van de inhoud van de laatste dagen en de persoonlijke- aantijgingen. U moet weten dat we dat nooit accepteren. Hoe het gezellig en toon respect, dan moet het toch lukken…. Dick en andere ik ben klaar met de media die hun verhalen vertellen en als het niet hun straatje ingaat er niets over publiceren maar ja dat volgen jullie niet he. Hou met mee zingen met de dag Jullie zijn zo kortzichtig maar oke jullie zijn mensen en hebben een mening en die respecteer ik, kom jij ook 8 maart in de raadskamer en ga jij dan ook achter een stoel zitten met toga aan en rechtreken over wat jij gehoord hebt, of lees je dan ook eerst de getuigen verslagen die bij de RC gedaan zijn?

Ik heb een mail naar asie klaar maar denk dar ik die morgen hier maar eens moet gaan plaatsen, jullie gelovige media mensen. Media aandacht ja ook aan u admin hoe mooi het is het we nemen de hits en zie de reacties iemand die met een wapen schieten Geilen jullie daar zo op of denk je in de VK of ander blad het daadwerkelijke verhaal te kunnen lezen?

Nee he nope , de werkelijkheid is altijd anders maarja we volgen de media dus die geven we gelijk. En waarin Lodewijk Asscher ongefundeerd, stijlloos en suggestief werd neergezet….

Ok met nuance, sommige media. Hou eens op met dat huichelachtige gedoe en kom eens uit voor wat je voor staat ipv linkje, die kan ik nl nog veel meer plaatsen.

Jij bent zo met mensen verbonden en wilt dat alles eerlijk moet zijn, nou Dick neem van mij aan dat al dat linkse gedoe het mij alleen moeilijker maakt en ja misschien wel onmogelijk gaat maken omdat hun subsiedie moeten vreten die vanuit links bedacht zijn en nu opgeheven gaan worden, Links denkt maar de D van Doen kennen ze niet!

En daar ga je weer Dick, fijn he onderwerp proberen te bepalen, jongen ik had meer van jou verwacht. Maarja jij houd niet van confrontaties jij gaat ze uit de weg en denkt weer met interessants te komen. Nee Dank je Dick, ik had je hoger ingeschat. Derk, ik begrijp Linkjes en copypasten plaats ik meestal als omkadering van discussies over actuele politieke onderwerpen…ok ik geef toe, dat lukt niet altijd. Blijf echter een nieuwshonger houden en denk dat vaak: Maar jij bent de laatste tijd nogal druk met kopietjes van Zwijgende Willem, valt mij op.

Beetje pot en ketel-verhaal. Nu lijken ze te worden opgeheven: D van Doen…denk, weet wel zeker dat de mensen in NL die het minst verdienen, het hartst werken. Die stemmen meestal geen VVD. Dick, links maakt ons een hoop wijs en laat ons geloven in waanideeën Oke jij kan er me leven net als velen anderen, dan zijn ze 4 jaar aan de macht en wijzigen wetsvoorstellen door……..

Wie zit met de gevolgen van geld uitgeven oke, het was sociaal verantwoord nou dick dar moet ik dus even van overgeven, sorry ik zit nu in een situatie waar ik niemand in wil laten komen maar wel door links bedacht is en enkel om je te zien, afspraken nakomen en we hebben de subsidie weer. Maar wat gebeurd er nu daadwerkelijk? Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken.

Dick het zijn subsidie vretende instanties die mensen vlgns de linkse gedachten weer in de maatschappij zouden moeten zetten maar het enige wat ze doen is elkaar aan het werk houden, en vreten Klinkt rechts of niet?

Assie, neem dat waterschap nou eens ik denk dat daar wel en kleine 2 miljard bezuinigd kan worden. En dan hebben we het nog niet eens over bv reclassering, provincies die het licht zien schijnen ect. Ik denk dat er wel 10 miljard bezuinigd kan worden alleen daarop, hoe kan het zijn dat iemand die bij provincie of bv een waterschap zit meer als netto er voor krijgt, moet doen en eigenlijk niets doet als het volgen van de regels, zijn vrije tijd s besteding daarin heeft, ik snap het niet maar goed dat is werk wat een bijstandsuitkeringgerechtige ook kan doen.

Of is het zo moeilijk dat je er voor geleerd moet hebben? Ik denk het niet. Met m'n schoffel en m'n schuiver, en m'n schraper en m'n schup Knapt deze mooie gup alles weer up Het groeit en bloeit, ik snoeit, de hele zooi staat in de knup Met m'n schoffel en m'n schuiver en m'n schup. Derk, zie niet in waarom we een groot deel van de Nederlanders de sticker "links" zouden moeten opplakken en de rest "rechts" zouden moeten benoemen.

Gisteravond de hele avond bij 2 jongens gestaan die PVV hadden gestemd én ook nog voor Feyenoord waren , heb me uitstekend vermaakt. Je ziet dat ikzelf al afval: Begrijp je " ik zit nu in een situatie waar ik niemand in wil laten komen maar wel door links bedacht is en enkel om je te zien, afspraken nakomen en we hebben de subsidie weer" Nu nog niet.

Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken " —- Wat zou je willen dat er gebeurde dan? Met het visitevoorbeeld van gister bedoel ik ook: Het is prettiger overeenkomsten in mensen te zien, te accentueren en te verbeteren; dan verschillen aanstippen en uitvergroten.

Nu heb ik het dus over individuën. Als je het hebt over "zullie van Links of Zullie van Rechts" heb je het dus over Pfff dat is moeilijk daar een analyse van te maken.

Ja en Dick wat heb je nu gezegd? Dat links of rechts niet fout is en dat het kan samenleven in de maatschappij? Ja heb je helemaal gelijk in waarom niet doen Dus de D van Doen ipv denken en beleven?

Die fout van de D ligt niet enkel bij links hoor ook bij rechts, alleen is nu rechts aan de beurt om de D om te zetten in Daadkracht ipv vooruitschuiven. Daar hebben diverse kabinetten zich al over gebogen maar voor zich uitgeschoven en ja en moet nu wat gebeuren, had het er anders uitgezien als links aan de beurt was of zouden die het wederom voruit geschoven hebben?

Zie en ervaar absoluut geen gebrek aan daadkracht. Daar presenteerden we een gezamenlijk plan van aanpak om op een eerlijke manier uit de crisis te komen. Terwijl de werkloosheid groeit met duizenden per maand, kijkt de regering achteloos toe.

Dat is de kern van het gezamenlijke plan. Op deze pagina alles over de manifestatie: Hugo Kruyt logistiek medewerken en Chris Verweij student: Samen maken we een grotere vuist'.

Dit rechtse kabinet moet zo snel mogelijk weg. De oplossing is werk, werk, werk'. Nynke de Jong psycholoog en Job Witsenhuijsen filosoof: Dat gaan we doen. Ik wil een ander Nederland. En die begint bij mijzelf. Als niemand nog danst, alleen nog maar plant. Als niemand zijn hart volgt, hem zelfs niet meer kent. Dan blijft er van de mensheid niets meer overeind'. Heb niet alles gekopieerd maar "geen zondebokken zoeken maar oplossingen" vond ik ook nogwel aardig.

Zonde van de tijd, lijkt me, om verder te zoeken naar antwoorden…. Ook van het huidige kabinet, die op veel zaken nog in gebreke blijven. Bericht door dick, op 22 januari om Derk, volgens mij was dat plan een richtlijn voor de zeer nabije toekomst.

Ze hebben overeenkomsten gezocht om per direct samen in op te trekken….. CU wou niet meedoen, terwijl ze het met veel eens waren, maar wilde niet links genoemd worden geloof ik.

Net als mensen die zo in het leven staan. Goedemiddag VVD-er op deze heerlijke vrije dag…. Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken ". Maar het is wel veel concreter dan de vage plannen en intenties van de PvdA. Over iets meer dan een uur hopen we daar meer duidelijkheid over te krijgen Derk.

Ben benieuwd waar hij zich in vast wil bijten.: Afhangende mondhoeken, treurige ogen en het woord kapitalisme uitspreken alsof ze op een drol kauwen. Dankzij het door de socialisten zo verfoeide kapitalisme, is er de afgelopen tientallen jaren een welvaart ontstaan waar 90 procent van de bevolking zijn wel vaart zijn aan te danken heeft. Ook in Nederland hebben zich miljoenen mensen boven de armoedegrens uitgewerkt, en daardoor hun eigen mogelijkheden en behoeften ontwikkelt.

De notoir napratende critici van het kapitalistische systeem gaan voorbij aan de verworvenheden, waarvan ook zij uitgebreid de afgelopen tientallen jaren hebben geprofiteerd en vergeten dat de tekortkomingen van het kapitalisme meestal het gevolg is van menselijk gedrag en wisselwerking.

Maar dat werkt ook louterend, de banken worden weer saaie, betrouwbare instellingen en de overheid en wij zelf moeten de financiën weer op orde brengen. Het kapitalisme kent ook een aantal nadelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze nadelen. De belangrijkste eigenschap van een kapitalistische samenleving is het feit dat een kleine klasse of groep, de kapitalisten, de productiemiddelen van de samenleving bezit. Daardoor bepalen zij hoe de economie moet draaien. Dit vaak in hun eigen voordeel.

Daarom wordt ook wel gezegd dat het kapitalisme de economische dictatuur is van het kapitaal tegen de arbeiders. Onder het kapitalisme bestaat er heel veel waar niemand voor produceert. Onder het kapitalisme wordt de productie niet ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen, maar om de winsten van de kapitalisten te verhogen.

De winstzucht van de kapitalisten maakt dat ze elkaar heftig in beconcurreren. Die meedogenloze concurrentie mondt vaak uit in enorme vernietigingen en verspillingen. De concurrentie is niet beperkt tot de individuele kapitalisten. Er is concurrentie tussen landen en zelfs tussen landengroepen. De economische crisissen monden dan vaak ook uit in grote politieke crisissen en uiteindelijk in oorlog.

Dat alles maakt dat zolang het kapitalisme en het imperialisme bestaan, er onvermijdelijk oorlogen zullen volgen. De economische dictatuur vormt de basis voor een ideologische, culturele en morele dictatuur van de burgerij. Het wetsvoorstel voor een boerkaverbod kan niet zonder ingrijpende wijzigingen naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Het wetsvoorstel is in september door toenmalig minister van binnenlandse Zaken Piet Hein Donner voor advies naar de Raad van State gestuurd.

Dat advies is in november uitgebracht. Het wetsvoorstel zou een van de meest kritische oordelen hebben gekregen die mogelijk zijn. ND ———— Nederlandse subsidie voor megastallen van Abramovitsj.

Steenrijke Chelsea-eigenaar krijgt subsidie van Bleker om megastallen in Rusland te bouwen… 90 miljoen euro was eigenlijk bedoeld voor ontwikkelingshulp aan kleine boeren…. De russische miljardair Abramovitsj en onder andere multinational Nutreco strijken miljoenen euro's subsidie op van het ministerie van Landbouw en uit het potje voor Ontwikkelingssamenwerking. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier dat Tros-Radar gisteren presenteerde. Volgens het rapport subsidieert de Nederlandse overheid al jaren de bouw en uitbreiding van megastallen in het buitenland.

Zo droeg Den Haag tussen en voor Omsky Bacon is een dochterbedrijf van miljardair Abramovitsj. En de grootste varkensboer van Nederland, Van Genugten, kreeg In Nederland is de megastal controversieel, er bestaat veel weerstand tegen vanwege de omstandigheden waarin de dieren zich bevinden.

Volgens Stichting Wakker Dier betaalt de Nederlandse burger zonder het te weten mee aan de bouw van megastallen in het buitenland. De omstandigheden in die megastallen zouden nog slechter zijn. Morgen discussieert het parlement opnieuw met staatssecretaris Bleeker over megastallen. Het kabinet is volgens de GPD al acht weken bezig het voorstel aan te passen.

Het definitieve voorstel zou nog deze week naar de Kamer moeten gaan. Zo moet de indruk worden vermeden dat Donner over zijn eigen wetsvoorstel adviseert. Hij begint volgende week namelijk als vicevoorzitter van de Raad van State.

Zou dit de door het CDA-congres voorgestelde compassie zijn:. Twee jongens moeten Nederland noodgedwongen verlaten omdat de vader geen verblijfsvergunning krijg. Beide jongens hebben de Nederlandse nationaliteit, maar kunnen niet in Nederland blijven, omdat hun vader, Abdul Momand, een verblijfsvergunning is geweigerd en hun moeder is overleden. De rechter heeft eerder tot drie keer toe geoordeeld dat Momand mag blijven, maar de Immigratie- en Naturalisatie Dienst oordeelt anders.

Dat meldt de Volkskrant. De jongens spreken beiden geen Afghaans en hebben de Nederlandse nationaliteit. Omdat hun moeder in is overleden lijkt het erop dat ze nu met hun vader mee moeten. Nederlandse kinderen gedwongen met vader naar Afghanistan terug te gaan.

Daarin staat dat de VVD'er ambtenaren heeft geïntimideerd. Verder zou de raad onjuist en onvoldoende ingelicht zijn over onverkoopbare bouwgrond.

De belangrijkste eigenschap van de huidige samenleving is het feit dat een kleine groep de productiemiddelen in die samenleving bezit. Die kleine groep en de vele arbeiders bepalen op economisch vlak vaak elkaars lot want zonder afzetmarkt geen verkocht product. Onder zo'n systeem bestaat het dat een fabriek bijvoorbeeld 27 soorten shampoo produceert en vermarkt, terwijl men eerst in de markt met maximaal 3 soorten tevreden was. Die uitbreiding van het aantal shamppo's versterkte de positie van de producent, en daarmee de toekomst van de arbeiders die er werken.

Wordt onder zo'n systeem de productie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen of om de marktpositie van de prodicent te versterken? De winstnoodzaak van de producenten maakt dat ze elkaar heftig beconcurreren. Dat mondt vaak uit in marktconforme artikelen, zowel in kwaliteit als prijs.. De concurrentie is niet beperkt tot de individuele producenten. Er is concurrentie tussen landen en zelfs tussen landengroepen!

Dat mondt dan vaak ook uit in grote prijsoorlogen. Het CDA kan en mag nu laten zien wat de nieuwe koers waard blijkt te zijn.

Of gaan ze zich nog verschuilen achter de handtekening onder het gedoog akkoord.: Is dat een economie waarmee de overheid zich vooral niet bemoeit? De veronderstelling is dat economische agenten in vrijheid moeten kunnen doen en laten wat zij willen. Dat zou leiden tot efficiënte uitkomsten, niet alleen voor die individuele agenten zelf, maar ook voor de samenleving als geheel. Wat werkt, wordt beloond en overleefd; wat niet werkt, wordt bestraft en sterft af.

De economie is een natuurlijk systeem, waarin het mechanisme van survival of the fittest zijn vrije werk moet kunnen doen. Als de overheid als beschermende engel gaat optreden, gaat dat mechanisme haperen. Ten onrechte worden niet-efficiënte elementen kunstmatig in leven gehouden. Dat is een vorm van discriminatie die economische vooruitgang frustreert.

Inderdaad wordt deze logica in de financiële sector op grote schaal met voeten getreden. Grote boosdoener is het redden van banken en andere financiële instellingen.

Omdat die te groot worden geacht om te mogen falen, kunnen zij zich in tijden van nood aan het overheidsinfuus leggen. Dat betekent niet alleen dat het rad van de kapitalistische selectiemolen vastloopt, maar ook dat marktpartijen hun gedrag aan deze wetenschap aanpassen. Deze bodem in de financiële markt maakt het lucratief roekeloze opwaartse risico?? Zolang het goed gaat, zijn de enorme baten voor de financiële sector; zodra het misgaat, draait de overheid??

Om deze perverse uitkomst te voorkomen zou de overheid de markt dergelijk roekeloos gedrag moeten laten afstraffen. Met Lehman Brothers is dat ook even geprobeerd, maar dat bleek niet lang vol te houden. Als het domino-effect van het kapitalistische selectiesysteem zijn vrije werk had mogen doen, was de ene na de andere financiële instelling failliet gedaan.

Het resultaat zou een economische recessie zijn geweest waarbij die van de jaren dertig in de vorige eeuw verbleekt. Dat maakt duidelijk dat een kapitalistisch financieel systeem niet zonder een bemoeizuchtige overheid kan. De vraag is echter wel wat zo??

Vooraf voorkomen is veel verstandiger dan achteraf genezen. Een markt die zijn gang mag gaan totdat het misgaat, genereert uitkomsten die genezen achteraf bijzonder duur maakt. Dat komt omdat op markten partijen op zoek zijn naar macht?? Op markten zijn ondernemingen juist niet gebaat bij de concurrentie die centraal staat in het pure kapitalisme. Bij veel concurrentie wordt de weg naar hoge winsten immers afgesloten. Daarom zullen zittende ondernemingen altijd pogen concurrentie uit te schakelen.

Dat kan door groot en machtig te worden?? Met behulp van messcherp mededingingsbeleid moeten actieve overheden dat voorkomen. Veel acquisities en fusies moeten worden verboden. En ondernemingen die toch te groot dreigen te worden, moeten worden gedwongen zich weer op te splitsen. Het pure kapitalisme vraagt dus om een activistische overheid. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het kabinetsvoorstel om de financiering van politieke partijen transparanter te maken.

Het kabinet wil dat alle politieke partijen giften vanaf euro registeren. De donateur is dan bekend bij het ministerie, maar niet bij het publiek. Bij giften vanaf 4. Geen bezwaar Nu geldt die verplichting alleen voor giften van bedrijven en verenigingen en niet voor geld van particulieren.

Bovendien kon tot nu toe de gever bezwaar maken tegen openbaarmaking en die mogelijkheid vervalt. De nieuwe, strengere regels gelden voor alle partijen, ook voor partijen die geen subsidie krijgen, zoals de PVV.

Regeringspartij CDA benadrukt het belang van transparantie. Het nieuwe wetsvoorstel schrijft voor dat giften van meer dan euro openbaar gemaakt moeten worden. Brinkman is bang dat donateurs zullen terugschrikken als hun naam bekend gemaakt wordt. Ook denkt hij dat Guusje ter Horst, de voormalig minister van Binnenlandse Zaken, de wet heeft opgesteld om partijen als de PVV te dwingen transparanter te opereren. De partij zou een wolf in schaapskleren zijn.

Een samenwerking tussen de SP en de PvdA noemt hij zelfs 'een rampscenario'. Wilders roemt Roemer en noemt hem een sympathieke man, maar kaart een aantal punten aan, waar 'zijn broek van afzakt'. Zo is de SP altijd al voor een generaal pardon geweest, stelt Wilders. Ze willen meer asielzoekers en meer immigranten. In het partijprogramma staat echter: Dit terwijl de SP zich de afgelopen jaren fel tegen onder meer een Europees Grondwet heeft uitgesproken.

Ook vindt de PVV-voorman dat criminelen het met de SP makkelijker krijgen, omdat de partij tegen de invoering van minimumstraffen is. Een opmerkelijke uitspraak, omdat de Raad van State het kabinet dinsdag nog adviseert géén minimumstraffen in te voeren.

De invoering hiervan zou zorgen voor een substantiële verstoring van het evenwicht tussen wetgever en rechter. Dat Wilders zelf graag voor rechter speelt, wisten we al.

Tot slot willen de socialisten de hypotheekrenteaftrek aanpakken. De PVV-voorman wil juist dat deze exact blijft zoals hij is: Ook niet als het in totaal afgetrokken bedrag een jaarsalaris van Henk en Ingrid bedraagt.

Hoorde op Radio 1 een verslaggever alle -punten van de SP ontkrachten en als onwaar benoemen. Bij de SP waren ze erg blij met Geert's angst en het feit dat ze ineens de grote tegenstander lijken. D Deel of ? Maar 'wat gemaakt' allemaal??. Dit stuk zit goed in elkaar al zal Bertje B. Dief in coma geslagen Zijn ogen zijn open en hij kan aan zijn hoofd krabben maar verder is het een kasplantje.

Hij brak november vorig jaar in in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Wat hij niet wist, was dat hij werd opgewacht door de directie. Vier mannen hadden er genoeg van dat er regelmatig spullen bij ze werden gejat.

Rutte riep eerder namelijk nog dat je het recht hebt om je spullen te verdedigen. Daarna zette de premier dat recht. De algemene tendens lijkt nog steeds: Te gast is de advocaat van Ton D. Lekker makkelijk vanuit hun beschermde politie…maar hoe allemachtig vaak loopt het verkeerd af en hoe vaak is juist de vredesstichter de pineut. Tuurlijk, ik zou ook de neiging hebben tussenbeide te komen…. Van 't weekend nog ergens in het Westen. Oe'st met Geert en al zijn vermeende vijanden? Vond em gister ook sterk in de serie over Bea: Dick toch fijn als ik zo ver weg ben en ontouden ben van tv en radio jij me op de hoogte houd nu krijg ik echt een objectief beeld: Ach, wat zielig voor Franske.

Is hij jaren bezig om eindeloos Europarlementariërs op te vrijen, vinden ze een Let geschikter. Nu vraag ik je een Let! Tsja VVD"er dat krijjg je er nou van als je loopt te schreeuwen alles moet eerlijker, dan komen die nieuwe buitenlanders in de EU eerst.

Vond em gister ook sterk in de serie over Bea. Hij vond zomaar Wilders sterk, natuurlijk gebasseerd op een roman die naar een film die vertaald is, maar toch………………………….. Wat kan JP Geelen dat interview weer treffend verwoorden.

Deze link hoorde bij bovenstaande post gesleept nogwel. Vrees dat als je iets van Joop linkt…hier een willekeurige link wordt gepakt. Maakt niet uit natuurlijk; alle links van Joop zijn goed en waar, toch maar eens proberen. Die kan ik nooit per ongeluk gekopieerd hebben…. Haha, opruiiend ondeugend; maar toch redelijke omgangstaal.

Ja 't is hier sowieso rustig. Maar bijvoorbeeld bij de stijllozen. Wat een herrie weer! Maar even het interview van Frits Wester met Wilders op uitzending gemist bekeken, en wat zie ik? Zo ook de TV recensent Jean-Pierre Geelen, die in zijn linkse Volkskrant zo nodig zijn ongenoegen moet laten blijken over het betreffende politieke interview. Laat ik nu altijd gedacht hebben, dat een TV recensent wel of niet bevooroordeeld zich juist op andere zaken richt dan politiek, maar schijnbaar beschikt J.

Geelen over een breed scala van kwaliteiten. De overheid moet als aandeelhouder miljoen euro reserveren om verliezen bij de hogesnelheidslijn op te vangen. Dat staat in een nog vertrouwelijk rapport van het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer, dat de NOS heeft kunnen inzien. De tegenvaller was al door minister Schultz van Infrastructuur gemeld, maar dat gebeurde alleen in de kleine lettertjes bij de miljoenennota.

Ook noemt hij het een "gemiste kans" dat andere bedrijven niet de kans krijgen om de snelle treinen te laten rijden. En het is zeer de vraag of dat de beste oplossing is voor de belastingbetaler en de reiziger. D66 noemt de nieuwe ontwikkeling "zorgelijk. Iedereen moet die plotselinge afwijking van Geert's 1-zijdige Twittel-communicatie zien en uitleggen zoals ie wil. Zag het zelf precies zo als JP, het staat een ieder natuurlijk ook vrij dat te duiden.

Emiel werd plotseling "beoogd doelwit" vanuit het niets Job voorbij, de moslims voorbij en zelfs de linkse hobby's …uit angst? Als je het mij vraagt "misschien" omdat Geert nou 1x in het vijandsdenken verankerd zit. Wie zal het zeggen het boeit mij niet zoveel. Ook omdat er niet veel van klopte.

Maar de beelden spreken voor zich, let ook op de nuance die daar wel in de uitzending is gestopt. Politieke beschouwing en Roemer zelf vanaf 21 minuut nogwat……de beste man mag zich natuurlijk ook verdedigen: Wilders is begonnen met een media offensief, en Roemer harkt gniffelend het laatste restje kiezers bij de PvdA vandaan.

Of zou het zijn, wat hij anderen verwijt: Heb er eigenlijk ook wel genoeg over geschreven. Om met een groot man te spreken, de man er is toch en klik voor nodig "Ieder zijn eigen perceptie".

Dit was beter geweest: Volgens een betrouwbaar document, in handen van RTL Nieuws, blijkt dat Nederland niet alleen staat als het gaat om strengere eisen voor gezinshereniging in Europa.

Nederland eist bijvoorbeeld een minimum-inkomenseis voor immigranten. Het kabinet wil bovendien de leeftijd voor huwelijksmigranten verhogen. Voor dergelijke aanpassingen heeft het kabinet andere Europese landen nodig.

Volgens bronnen beslist de Haagse ministerraad vrijdag dat vastgehouden moet worden aan de strengere eisen. Wester was al vroeg bij de politiek betrokken. Op zijn 22e zat hij in een groot aantal lokale organisaties op een groot aantal gebieden: Als chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman.

Voor de campagne van de Tweede Kamerverkiezingen bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde "Brinkman-shuffle". Buitenhof, een wel zeer gekleurd voorbeeld. Oeps, ook al het deksel op de neus. Bij de NS, de politiewapens, -communicatie, Hedwigepolder, Onderwijs, Kunst en Cultuursector lekker tegen zich in 't harnas gejaagd.

En de zorg…hoop problemen. Die kan echt niet bijten want hij heeft veel te veel angst om terug gebeten worden. Hij geeft zijn laatste zetels liever weg aan de SP. Het biedt weinig prikkels voor inactieven om aan de slag te gaan, ontmoedigt hard werken en zoekt het weer in nieuwe uitkeringen en subsidies.

Linkse partijen kunnen hun maatschappelijke maakbaarheidsreflexen nog steeds niet verloochenen. Dat is de trieste constatering die anno nog recht overeind staat. De politieke leiders van SP, PvdA en Groen Links schrijven een artikel waarin ze voorstellen doen om de crisis op te lossen.

Dat Andere Nederland zal er immers hoe dan ook moeten komen, als het aan hen ligt. Als liberaal kan je dan ook nu weer verbaasd te zijn dat er zo weinig is geleerd van de vergissingen uit het verleden. Want waar kiezen Job, Emile en Jolanda voor? Zij kiezen voor hun traditionele sociaal-economische stokpaardjes: Ook de woningbouw die in het slop zit moet daar uit worden gehaald door een nieuwe verplichting om nog energiezuiniger te bouwen.

Een overbodige en kostbare maatregel. Omdat Nederland al jarenlang tot de Europese koplopers van energiebewust bouwen en wonen behoort. Inhoudelijk kan je grote vraagtekens zetten bij de effectiviteit van deze plannenmakerij. Althans arbeid die een inkomen oplevert dat zich boven het modale niveau bevindt.

Dan heb je het dus al gauw over de helft van de werkende bevolking. Er deugt blijkbaar iets niet als je een middeninkomen of hoger hebt en in het hoogste belastingtarief zit. Dan moet je maar een groter deel van je inkomen inleveren. Dat is een contraproductieve boodschap die wordt afgegeven. Verhogen van het toptarief vormt juist een effectieve rem op harder werken.

Het vooruitzicht dat je nog meer belasting moet gaan betalen als je harder werkt en daardoor meer gaat verdienen, is niet aanlokkelijk. En harder werken moet in een economische teruggang juist gestimuleerd worden. Door belastingverlaging bijvoorbeeld, waardoor de koopkracht van grote groepen mensen wordt vergroot.

Het geld dat ze hiermee denken binnen te halen wordt gebruikt voor de introductie van een deeltijd-WW. Een nieuwe uitkering erbij. Een uitkering die de deelname aan het arbeidsproces zeker niet zal vergroten en inactiviteit aantrekkelijk maakt. De aangeprezen loonkostensubsidies zijn een herleving van de Melkertbanen. Goedkope arbeidskrachten voor werkgevers bij de overheid en in het bedrijfsleven die best mensen willen aannemen, maar in moeilijke economische omstandigheden daar niet toe in staat zijn.

Het doel is bijzonder prijzenswaardig. Het klinkt ook heel nobel om de loonkosten voor werkgevers met subsidies te verlagen. Maar het vormt een wankele basis. Dit soort maatregelen die uit de publieke middelen worden betaald heeft immers de hardnekkige eigenschap erg duur te zijn en steeds duurder te worden. Loonkostensubsidies kunnen daarom niet langdurig worden verstrekt. Dat is in de praktijk gebleken. Ze zijn dus van tijdelijke aard. Dat was ook met de Melkertbanen het geval.

Geen stabiel vooruitzicht voor de werkgever dus. Als je echt de laagste inkomensgroepen blijvend aan het werk wil krijgen, zal het minimumloon moeten worden verlaagd. Een kleine verlaging kan al voldoende zijn voor ondernemers om arbeidskrachten aan te nemen. Dat geeft pas een echte economische boost. De injectie die Nederland nodig heeft om uit de crisis te geraken.

Maar op verlaging van het minimumloon ligt een onwrikbaar links taboe. Roemer, Cohen en Sap zijn dus niet creatief geweest. Zij hebben oude, ondeugdelijke en dure recepten uit de kast getrokken en prijzen die aan als de ultieme oplossing voor de crisis.

Geef mensen de ruimte in plaats van hun lasten te verhogen, inactiviteit te bevorderen en dure uitkeringen en subsidies in de economie te pompen. Dat levert geen gedekte tafel en goed voorziene maaltijd op. Dan maak je er een potje van. Ook als je roept dat het slim en solidair is. Met alliteratie alleen red je het namelijk niet. Kijk waarheid die de volgelingen niet willen zien en maar met linkjes strooien over geld tekorten, zoouden die er niet wezen als rood aan de macht was?

Ja dus wel maar dan schuiven ze het naar voren en geven nog meer uit, lieve linkse mensen open uwe ogen en staar niet maar kijk! Het CDA verloor leden 7 procent en de SP verloor ondanks goede peilingen ruim leden 4,6 procent.

GroenLinks verliest 3,5 procent. De Partij voor de Dieren kreeg de meeste nieuwe leden: Bij andere partijen zijn de verschuivingen kleiner. In totaal zijn Dat is 2,1 procent minder dan een jaar geleden, maar wel ruim meer dan begin Dat ik niet zo van de PvdA gecharmeerd ben, is hier de afgelopen tijd wel duidelijk geworden. Maar onze Emiel draait niet, want dat doen alleen andere partijen, Emiel??. Is het inkomen ongeveer twee keer?? Als ik het programma van de PvdA lees, krijg altijd rode vlekken, maar van het radicale beginsel programma van de SP krijg ik spontaan uitslag.

Maar Roemertje toch, de geur van het pluche? Mag ik ook mijn compromis naar voren brengen? Nokken met die handel, vraag asiel aan in Noord Korea. Hier krijg je geen rode vlekken van,laat staan uitslag ,maar heel spontaan langdurige braakneigingen.

Met jou geopperde uitspraak van het vrouwtje terug naar het aanrecht? Volgens mij gaat bij de volgende verkiezingen het aantal zwevende kiezers bepalen wie de grootste partij wordt, en als deze trend doorzet kan Roemer "for president" gaan. Hij moet dan alleen nog even zien dattie een formatie tot een goed einde brengt…..

En met D66 erbij kan 't spel zo op de wagen. Ik verwacht niet dat een eventueel overleg tussen PvdA, GL en SP in de formatiefase tot iets constructiefs leidt heeft ook weinig zin, want veel te weinig zeteltjes. Tjonge, wat een liberale gedachte van deze PvdA?? Als je met modder wilt gooien wel eerst goed documenteren. Ik wacht in spanning op je volgende link. Maar dat is in zijn vocabulaire geen draaien maar??.. En of het wel zo goochem is om piketpaaltjes te slaan rond de PVV, daar kan hij wel eens spijt van krijgen.

De wens voor de HSL al vanaf werd politiek breed onderschreven, het gebakkelei ging over tunnels, groene hart, tracé e. Nee hoor, die hoe zou ik die kunnen vergeten.: Dat de wens voor de HSL politiek breed onderschreven werd is een feit. Maar ik kwam hier niet met gebakken lucht, maar iemand anders had selectieve "braakneigingen".

De besluitvorming was toen als geweest, VVDer, een aanbesteding komt niet uit het niets. Smit-Kroes was de grote vrouw van nieuwe infrastructuur. Zij stond als minister aan de wieg van de HSL. Ook de andere grote partijen waren voorstanders. Dus Who is to blame? Is een meer dan blz tellend rapport over. Minister verdoezelt strop van miljard op hsl Schultz van Haegen Infrastructuur verdedigt dinsdag haar begroting in de Kamer, die spreekt al schande van 'gegoochel met cijfers' Het gaat een miljard euro kosten om de problemen met de hogesnelheidslijn hsl op te lossen en niet 'slechts' miljoen, zoals minister Schultz van Haegen Infrastructuur eerder zei.

NRC Handelsblad meldt dit op basis van een brief die de minister aan de Tweede Kamer stuurde en die in handen van de krant is. Schultz verdedigt dinsdag haar begroting in de Kamer. De hsl kampt met grote financiële problemen. Daarom wil de minister vanaf volgend jaar ook gewone intercity's over het traject laten rijden, zo kondigde ze vrijdag aan.

Schultz zei dat deze oplossing haar ministerie miljoen euro zou kosten. NRC citeert haar nog even:. Dat scheelt 2 miljard. Dat is goed voor de belastingbetaler. Dat geld komt uit het Infrastructuurfonds en gaat ten koste van toekomstige projecten. Lopende projecten komen niet in gevaar, zei de minister. Maar uit Schultz' brief blijkt dat de schade voor de schatkist veel groter is. Naast de miljoen die Schultz op haar begroting afboekt, draagt ook het ministerie van Financiën miljoen bij. Daarnaast past Schultz een boekhoudkundige truc toe.

Ze rekent miljoen aan toekomstige opbrengsten tot en met van de hsl alvast mee in haar rekensom, terwijl die jaren buiten de concessieperiode vallen, aldus NRC.

Het is nog maar de vraag of de hsl na het ingeboekte bedrag. Google maar eens op Rail21, het NSplan dat door Smit-Kroes enthousiast werd ontvangen en integraal overgenomen. Overigens vond ik het ook een mooi plan en nog steeds. Vergeleken met vliegen en autorijden heel wat milieuvriendelijker. Hoeveel treinen rijden daar nu per dag? Zou elke 2 minuten zijn! Lieve Dame, Lieve Zwolse, het zal mij verder een zalige zorg zijn of de besluitvorming al voor gevallen was of niet.

Misschien heeft Willem van Oranje hier nog wel aan meegedaan. En dat in de politiek creatief boekhouden tot de orde van de dag behoort. Dat ben ik weer met je eens, VVDer, maar om de 'tantes' van je eigen clubje te vergeten is ook een beetje selectief. Die hele HSL is ter sprake gekomen tijdens het kabinet van ome Joop in Als zij er niet waren over begonnen dan was die ellende ons misschien bespaard gebleven.

Ome Joop was toen wel eens vaker in de olie. Ken je het verschil tussen "spreken" en "besluiten"? Maar wel weer mooi dat de PvdA wederom aan de wieg heeft gestaan van een belangrijke zaak, zoals eigenlijk bij alles, waarna anderen mogen 'puinruimen', wat dan kennelijk toch niet goed lukt gezien de Staat van het land. Wat me wel verbaast is dat de partij die sinds WOII het minst heeft geregeerd toch de meeste verantwoordelijkheid schijnt te dragen voor allerlei besluiten en dat deze partij tegelijkertijd steeds gebrek aan daadkracht wordt verweten.

De logica is zoek. Bericht door Dame, op 26 januari om Hier krijg je heel wat ingredieenten opgediend ,waar je een mooie eigen gemaakte kronkel alla Simon Carmiggelt over kunt schrijven. Britten twijfelen over zeer dure JSF Gepubliceerd: De JSF is te duur. Volgens Sir Soar maakt het ministerie van Defensie zich grote zorgen over de escalerende kosten van de JSF en het voortdurende uitstel van de levering van het gevechtsvliegtuig. Dat zou in klaar zijn, maar de levering zou tien jaar vertraagd zijn.

Als gevolg van de voortdurende bezuinigingen bij het Amerikaanse ministerie van Defensie zou het Joint Strike Fighterproject zelfs helemaal kunnen verdwijnen, aldus de admiraal. Vernietigend rapport Defensie in de VS moet de komende tien jaar bijna miljard euro bezuinigen, maar de bezuinigingen kunnen stijgen naar ruim miljard euro. De Britten hebben 2,2 miljard euro in de ontwikkeling van de JSF geïnvesteerd. De kosten per vliegtuig zijn de afgelopen jaren fiks gestegen: De Britse order beslaat stuks.

Onlangs kwam het Pentagon bovendien met een vernietigend rapport over de ernstige ontwerpproblemen van de JSF. Minister van Defensie Hans Hillen daarentegen verklaarde begin deze maand bij een bezoek aan de Verenigde Staten juist dat hij het??

Deze zomer wordt het Nederlandse testtoestel volgens verwachting op tijd geleverd, benadrukte Hillen. Hij noemde de JSF?? Wat gebeurt er als je de PVV islamofoob of racistisch noemt? Dan helpen je ze aan een Europese topfunctie. Als dat geen ironie is. Op zich een prima kandidaat, maar toch opmerkelijk: De politicoloog is namelijk lid van de European Commission on Racism and Intolerance.

Want volgens Muiznieks waart het spook van de islamofobie door de Hollanse polder. Nog pijnlijker werdt het dat Mevr. Spies heertje Brinkman pareerde en hem heel diplomatiek terug floot en weer met bijde beentjes op de grond zette. En dat met Martin Bosman die als voorzitter het debat moest leiden, of zou het lijden zijn geweest. Bericht door Zwolse, op 27 januari om Zwolse, wat moet ik mij voorstellen bij de link onder je aanhef?

Een soort criminaliteit dat zowel voorkomt in het bedrijfsleven als in de door ons zo vaak beschreven politiek. James ‘Mad Dog’ Mattis En ongeacht de uitkomst, dat ze bij de NAVO flink nerveus zijn over deze ontmoeting staat als een paal boven water.

Tijdens zijn verkiezingscampagne vuurde Donald Trump de ene na de andere snoeiharde uitspraak af over het functioneren van de NAVO. Zo noemde hij het militaire bondgenootschap een ‘achterhaald instituut’ en dreigde hij verschillende keren om de Amerikaanse financiële bijdrage flink te gaan korten. Nu zijn tumultueuze eerste weken in het Witte Huis achter de rug zijn, lijkt president Trump in ieder geval direct daad bij het woord te voegen als het gaat om zijn campagnebeloftes.

En dat hebben ook de lidstaten van de NAVO kunnen zien. Deze terugval in veel delen van het land hangt mede samen met de bouw van nieuwe woonwijken waardoor er een doorschuifeffect optreedt. Hoge inkomens trekken verder of naar de stad. Voorzieningen verdwijnen en onderhoud ligt vaak achter.

Zo ook in Almere Haven. Veertig jaar geleden nog de trots van stedenbouwkundig Nederland. Vanuit een zandvlakte opgetrokken met alle voorzieningen. Een zwembad, een nieuwe winkelcentrum. Aangenaam gebouwd in een hofje. Maar nu staat het winkelcentrum in Almere Haven bijna leeg.

Ook Rombout Harders, ondernemer, houdt het na 22 jaar voor gezien. Hij kan niet meer tegen de leegstand in het winkelcentrum en het gevecht met de verhuurders die veel te hoge huren vragen, terwijl het winkelcentrum verpauperd. Sjoerdtje Vos was een van de eerste inwoners van Almere Haven. Zij vindt het jammer dat de voorzieningen langzaam verdwijnen uit haar ‘dorp’.

Winkels vertrekken naar het grotere winkelcentrum in Almere stad. Het gevoel is een stuk minder. Ze heeft erg veel last gehad van het beleid van staatssecretaris Martin van Rijn. Van Rijn gaf de wijkverpleegkundige volgens hem de stevige positie die ze verdient. Wijkverpleegkundigen kunnen nu zelf bepalen hoeveel zorg nodig is en de zorgverzekeraar moet dit vergoeden.

Er zijn maar weinig bewindspersonen in dit kabinet die zoveel het nieuws haalde als zorgstaatssecretaris Martin van Rijn. Hij overleefde een motie van wantrouwen en had het ene na het andere heikele Kamerdebat. Maar Van Rijn haalde wel de eindstreep.

EenVandaag maakt vanavond de balans van zijn regeerperiode op met Attsje de Vries, Jos de Blok en Laurent de Vries, bestuurder van ouderenzorginstelling Viattence. New York Times onthult, na een gedwongen vertrek van veiligheidsadviseur Micheal Flynn, dat ook leden van het campagneteam van de net aangetreden president contact hadden met inlichtingendiensten in Rusland.

Dinsdag stapte de nationale veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, op nadat bekend werd dat hij communiceerde met een Russische functionaris over sancties tegen Rusland voordat Trump aantrad als president. Vervolgens loog hij erover tegen de vice-president Mike Pence. Nu blijkt uit onderschepte telefoontjes dat leden van het campagneteam van de toen nog presidentskandidaat Donald Trump ook herhaaldelijk contact hadden met Russische functionarissen.

Amerikaanse inlichtingendiensten onderschepten deze communicatie bij het zoeken naar bewijs dat Rusland achter de hack van de Democraten zat. Denk daarbij aan het hinderlijk volgen, sissen of het maken van ongepaste, seksuele opmerkingen. Marcouch komt vandaag met een initiatiefwet waarin dit strafbaar wordt gesteld. In Amsterdam zegt meer dan de helft van de vrouwen te worden geconfronteerd met straatintimidatie - van de vrouwen tussen de 15 en 34 jaar is dat zelfs meer dan 80 procent.

De Amsterdamse gemeenteraad stemde toevallig vandaag over een voorstel om straatintimidatie aan te pakken. Dat is vanmiddag met een meerderheid aangenomen.

De hoofdstad is daarmee de eerste Nederlandse gemeente die dit soort problematiek probeert te bestrijden. Doe het zelven in de Franse Voor een betere opbouw van de donderdagavond heeft de NPO besloten het programma Ik vertrek op donderdag te plaatsen en de serie La Famiglia op zondagavond uit te zenden.

Doe-het-zelven in de Franse Creuse. Marleen Nolte 55 en Frans Vercammen 58 verruilen hun rijtjeshuis in Almere voor een boerenhoeve in de Creuse.

In het gehuchtje Basville willen ze een chambre ‘d hôtes mét table ‘d hôtes en twee gîtes beginnen. Wie zin heeft in een escargot of fois gras heeft pech, want wat ze serveren zal biologisch én vegetarisch zijn. Maar voor het zover is, moet er eerst worden verbouwd. Het budget is beperkt, en de hoeveelheid werk maar nauwelijks te overzien.

Vol goede moed slaat het stel aan het doe-het-zelven. Houtworm bestrijden, tegelen, leidingen leggen; Marleen en Frans draaien hun hand er niet voor om. Maar dan stuiten ze op een probleem van heel andere orde: Alle soorten, maten en modellen worden uitgeprobeerd, maar niets werkt. Ondertussen zouden ze bijna vergeten dat het lekke dak ook nog gerepareerd moet worden. De tijd verstrijkt en Frans en Marleen ploeteren door. Of ze dit toeristenseizoen hun eerste gasten kunnen verwelkomen met een vegetarische hap, blijft nog even de vraag.

Zijn houten wolkenkrabbers de toekomst? Amsterdam krijgt in een eerste houten wolkenkrabber, met maar liefst 21 verdiepingen. Het project heeft de naam HAUT Al is er concurrentie. Wie dacht dat je met hout niet hoger kon bouwen dan een blokhut in de bergen loopt achter. Houten hoogbouw heeft de toekomst. Ook in Nederland dus volgens de pioniers, die volgend jaar beginnen in Amsterdam Zuid-Oost, vlakbij het Amstel station.

We nemen een kijkje in de bouwput, die tot voor kort het decor leek voor een luchtkasteel. Door nieuwe bouwtechnieken en een steeds grotere wens om duurzaam te bouwen is hout na een paar eeuwen weer helemaal terug. Als Nederland niet ondertekent, dan is het verdrag met het Oost-Europese land niet geldig. Rutte probeert dit scenario te ontwijken, door een extra paragraaf te laten opnemen in het verdrag.

Op die manier, zegt Rutte, wil hij de “nee”-stemmers tegemoet komen. Maar in Brussel krijgt hij geen enkele steun voor die aanpak. Nu probeert de premier het in Den Haag op te lossen. Op Prinsjesdag bleek uit een peiling van EenVandaag dat zes op de tien mensen er geen begrip voor hebben dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over wat het gaat doen met de uitslag van het referendum.

Die weten vaak wanneer het slecht gaat met hun kind, broer of zus en wanneer die gedwongen opgenomen zou moeten worden. Schippers gaat de nieuwe wet die in de maak is wet verplichte geestelijke gezondheidszorg aanpassen zodat familieleden een sterkere positie krijgen. De ouders van Vincent maakten onlangs mee dat hun waarschuwing, dat het weer erg slecht ging met hun zoon, die lijdt aan schizofrenie, door hulpverleners in de wind werd geslagen.

Nog diezelfde week ging het goed mis. Gisteren werd bekend dat koning Willem-Alexander een compensatie krijgt voor de belasting die hij moet betalen over opbrengsten van zijn vermogen.

Het gaat om een regeling die in de jaren ‘70 onder protest van topambtenaren tot stand is gekomen. Hierover zijn in het geheim afspraken gemaakt. In een notite uit de ministerraad staat dat de publieke discussie in de Kamer vermeden moest worden. Vanaf de jaren '70 moesten de Oranjes vermogensbelasting betalen, waar ze naar nu blijkt compensatie voor ontvangen.

Prins Bernhard speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de regeling. De compensatie is verwerkt in de belastingvrije uitkering die het staatshoofd ontvangt. Om hoeveel het gaat is niet bekend, omdat de begroting van het Koninklijk Huis onduidelijk is. Maar volgens RTL Nieuws zouden de Oranjes tot op heden 7 miljoen euro hebben ontvangen aan belastingcompensatie.

De politie is een onderzoek gestart naar iemand die verkleed als clown met een mes, mensen de stuipen op het lijf jaagt. Deze clown zou onder andere een jarige jongen hebben bedreigd.

Deze trend komt voort uit 'prank-video’s', een soort Banana-split op YouTube. Pranks zijn in Amerika razend populair, maar deze clown-trend loopt nu uit de hand, omdat allerlei figuren het kopiëren. Megaproject Rijkswaterstaat nadert ontknoping Het is de grootste wegafsluiting in tijden: Rijkswaterstaat werkt op verschillende plekken aan de wegen. Sinds gisteren is de A1 vanaf Amsterdam richting de Flevopolder en ‘t Gooi helemaal dicht. Ook de lokale wegen in Muiden en Muiderberg worden afgesloten.

Rijkswaterstaat werkt tot maandag aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort en Almere. Daarnaast wordt de oude spoorbrug bij Muiderberg gesloopt en de nieuwe brug op zijn plek geschoven. Een bijzondere samenloop van werkzaamheden, juist in het weekend dat het grote jaarlijkse festival Lowlands plaatsvindt, dat vorig jaar EenVandaag gaat mee met Rijkswaterstaat om te zien hoe zij de hinder voor weggebruikers en treinreizigers zo klein mogelijk probeert te houden.

De 28e Olympische Zomerspelen zijn bijna afgelopen, de eerste Spelen waar Nederland door meer vrouwen dan mannen vertegenwoordigd werd. Was in de Nederlandse zwemster Rie Reisenherz de enige vrouw in een ploeg van mannen, dit jaar deden er maar liefst vrouwen en maar mannen mee. Door al deze vrouwelijke atleten werden zes gouden medailles gewonnen, drie zilveren en twee keer brons.

De mannen wonnen ook twee keer brons en drie zilver, maar ‘slechts’ twee gouden medailles. Dat de vrouwen meer medailles hebben gehaald, ligt niet aan het feit dat ze nu in de meerderheid op de Spelen aanwezig zijn. Nederlandse vrouwen winnen sinds al meer olympische medailles dan mannen. Dit tot grote ontsteltenis van velen, die dachten dat het lopen van een dergelijk lange afstand zou leiden tot onvruchtbaarheid.

Maar er waren ook andere zorgen en bezwaren. Het IOC besloot na deze hysterie om alle afstanden boven de meter weer te verbieden voor vrouwen. Tot aan bleef de meter voor hen verboden. EenVandaag spreekt hierover met sporthistoricus Jurryt van de Vooren, Rommy Albers en Rixt Jonkman van Filmmuseum Eye en met de zoon van Aat van Noort, Charles van Swieten, over het ‘onrecht’ dat zijn moeder en vele andere topatletes destijds is aangedaan.

De berichten over de nijpende tekorten aan materieel bij Defensie stapelen zich sinds enige tijd in rap tempo op. Deze week nog kwam naar buiten dat er voor de nieuwe gevechtsuitrusting te weinig helmen zijn besteld, waardoor 18 duizend militairen het straks op oefening of tijdens een missie met een leenexemplaar zullen moeten doen - Waarom huurt een gemeente een journalist in?

De Gemeente Noordoostpolder gaat zelf een journalist aannemen om er zo voor te zorgen dat de raadsvergaderingen verslagen worden. Nu zit er van de lokale kranten namelijk bijna nooit meer iemand in de persbankjes. Maar een journalist in dienst van de gemeente, is dat wel een journalist? Het is een probleem dat al jarenlang speelt.

Steeds minder journalisten coveren het nieuws in de regio. De lokale democratie dreigt zo haar traditionele waakhond te verliezen. Regionale kranten hebben het door dalende oplages en krimpende advertentiebudgetten al jaren moeilijk. Dat zegt onderzoeker van het stimuleringsfonds voor de journalistiek Quint Kik. Bijna 8 miljoen mensen in vooral de kleinere gemeenten zijn verstoken van onafhankelijke, professionele berichtgeving over hun gemeentebestuur.

Kunnen genocideverdachten rekenen op een eerlijk proces in Rwanda? Twee Rwandese genocideverdachten, Jean Baptiste M. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de genocide die in in hun land plaatsvond.

Daarbij werden honderdduizenden Tutsi’s en Hutu’s vermoord. Nieuwsuur spreekt vanavond met Victor, de zoon van Jean Baptise M.: Maar laat dat dan alsjeblieft wel in Nederland zijn, hier gaat het er eerlijk aan toe. Na het referendum bleek dat Engeland niet zo ‘little’ is. Sterker nog, de Leave-stemmers waren machtig en wonnen het referendum.

Ze willen gehoord worden en eisen verandering. De Leave-kiezers zorgden voor een grote verassing. Staan de mensen nog steeds achter hun stem? En wat zit er achter hun keuze?

Modeontwerpster Marlies Dekker Vrouwen, seksualiteit en schaamte. Marlies Dekkers vindt het een onwenselijke combinatie en zit bij ons aan tafel om te praten Marlies Dekkers vindt het een onwenselijke combinatie en zit bij ons aan tafel om te praten over de taboes die vrouwen zichzelf opleggen.

Ze maakte er een confronterend tijdschrift over: Dat wordt vandaag gelanceerd. Binnen vijf jaar zijn Jade, Perrie, Leigh-Anne en Jesy uitgegroeid tot ware wereldsterren met meer dan 1 miljard views op Youtube. Morgen zullen de nachtegaaltjes voor het eerst in Nederland optreden in een binnen 5 minuten uitverkochte HMH.

Maar voordat ze de fans zullen verblijden met dit concert komen de dames vanavond eerst optreden bij RTL Late Night. Ze duiken een cryosauna in met een temperatuur van graden. Een lichaam herstelt sneller en beter als het geconfronteerd wordt met lage temperaturen.

Oud-hockeycoach Marc Lammers was pionier op dit vlak. Hij regelde containers met ijsblokjes voor zijn hockeydames. En die truc leidde mede tot het wereldkampioenschap in Ze voelen zich niet langer veilig. De afgelopen dagen werden tal van bussen met stenen bekogeld en vandaag sneuvelde opnieuw een ruit door een agressieve passagier. De maat is dus vol en dat niet alleen in Almere. Zo nam de nietsvermoedende Stefan Klootwijk onlangs in Haarlem de bus, toen hij plots een stoeptegel tegen zijn slaap kreeg.

Hij schuift vanavond aan met de Almeerse chauffeur Bert Groot. Hij zit reeds 36 jaar achter het stuur en zag de agressie er stelselmatig toenemen. Ook Connexxion directeur Eric van Eijndhoven zegt dat de maat vol is. Arnon Grunberg over zijn nieuwe roman Arnon Grunberg heeft een nieuwe roman: Het boek gaat over de relatie tussen psychiater Kadoke, zijn moeder en zijn Het boek gaat over de relatie tussen psychiater Kadoke, zijn moeder en zijn patiënten.

Grunberg schreef dit boek vlak na het overlijden van zijn moeder. De schrijver liep ter voorbereiding mee met de Rotterdamse crisisdienst die mensen van zelfmoord proberen te weerhouden en heeft een tijd embedded gezeten in een psychiatrische kliniek. Wat is zijn kijk op de psychiatrie? Zanger Nielson is ambassadeur van de vrijheid en vliegt per helikopter vier festivals af. Van Zwolle, via Almere en Haarlem naar Utrecht. Hoe is hun Bevrijdingsdag verlopen?

Ze vertellen het vanavond bij Pauw. Oud-Wielrenner Thomas Dekker blikt vooruit. Aan Bas van de Goor de eer om het officiële roze shirt op te halen in Milaan.

De foundation Sportief Diabetes van de voormalig top volleyballer is benoemd tot het goede doel van de Giro in Gelderland. Ze is daar al ruim 10 dagen vanwege tweets die zij plaatste over president Erdogan. Deze tweets zouden beledigend zijn. Waarom heeft Ebru Umar nog steeds landarrest?

We bellen vanavond met haar. Vooral in de oude stadsdelen Oost, Centrum en Oud West komen steeds meer jonge draagkrachtige Vooral in de oude stadsdelen Oost, Centrum en Oud-West komen steeds meer jonge draagkrachtige huizenkopers. Wijken als de Pijp en de Kinkerbuurt, die er twintig jaar geleden vervallen bij lagen, krijgen weer een fleurig aanzien. De middenstand bloeit, restaurants en koffietentjes schieten als paddestoelen uit de grond.

Maar er is ook een keerzijde. Huurwoningen worden door corporaties verkocht en huurders zoeken hun heil in buitenwijken, of satellietsteden als Almere, Purmerend en Hoofddorp. Nieuwsuur bezoekt de Spaarndammerbuurt en de Oosterparkbuurt, en spreekt met sociaal geograaf Cody Hochstenbach en stadsdeskundige Tracy Metz.

Staatssecretaris Sharon Dijksma reageerde vanmiddag op de kritiek van de parlementaire enquêtecommissie over het Fyra-drama. De reistijd van de snelle treinen tussen Amsterdam en Brussel moet eind een half uur korter zijn.

De NS wordt daarbij onder druk gezet. Het kabinet hanteert hierbij het 'three strikes out-principe'. Als de NS tot driemaal toe de afspraken niet haalt, wordt het mogelijk om met een andere vervoerder in zee te gaan. Rusland en de Verenigde Staten hebben een 'regime van stilte' afgesproken, dat met name geldt voor Damascus en de kustprovincie Latakia. Het bestand verbiedt militaire actie en het gebruik van wapens in de gebieden.

Moskou en Washington zullen toezien op het akkoord, dat in Damascus voor 24 uur geldt, en in Latakia 72 uur. Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd Als een familielid, vriend of collega kanker krijgt, wil je niet vanaf de zijlijn toekijken. Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd voor hun dierbaren. Twaalf uur vlaggenlijnen naaien voor de zieke naai-juf, een zumba-marathon voor die zus die genezen is of met z’n allen uren lang haren knippen voor de schoonvader met longkanker.

Muzikale optredens in deze grootse liveshow komen van internationale popster Rachel Platten, Roel van Velzen en gelegenheidsduo Do en Niels Geusebroek. In Marathon Live komen verschillende adembenemende en hartverwarmende marathons tot een ontknoping.

Zo duikt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van maar liefst 42 kilometer. Zelf is hij tien jaar geleden volledig hersteld van leukemie. Presentator Joris Linssen neemt speciaal voor Marathon Live nog één keer plaats achter het stuur van een taxi en zanger Roel van Velzen verruilt in zijn straatmuziek-marathon de theater- en concertzalen in voor de straat.

Zo presenteert Gerard Ekdom van Caroline Tensen verloor onlangs haar goede vriendin Corina, die jarenlang als één van haar vaste visagisten voor haar werkte, aan de gevolgen van kanker. Voor Corina is het helaas te laat, maar samen kunnen we levens redden”. Annemieke Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader die leed aan kanker. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs.

Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen”, zegt Derksen. Chocolade met popcorn discodip, sinaasappel rozemarijn en de knaller karamel zeezout in de oranje wikkel.

Overmorgen komt de documentaire ‘Tony: Het merk ontstond naar aanleiding van een onderzoek van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, in De conclusie van het programma was dat geen enkele chocoladefabrikant slaafvrij is.

De makers besloten daarom hun eigen slaafvrije chocolade te produceren. Hoe slaafvrij is Tony’s Chocolonely anno ? We praten hierover met de godfather van het chocolademerk: Teun van de Keuken. Het respect in het openbaar vervoer is verdwenen. Dat zegt buschauffeur Lucas Löwenstein 56 uit Almere. Hij werd in februari tijdens een nachtdienst overvallen. Twee jongens bedreigden hem met een pistool en een mes en eisten geld.

Löwenstein is niet de enige die zoiets meemaakt. Aankomende donderdagavond staken buschauffeurs in Almere. Ze willen dat de gemeente extra eisen stelt aan hun veiligheid, bijvoorbeeld door het afschaffen van contant geld in de bus. Vandaag was in de rechtbank in Amsterdam een themazitting over geweld in het openbaar vervoer.

Wat moet er gebeuren om geweld in het openbaar vervoer te stoppen? Politieonderzoek naar 'sexting' op Tilburgse school Meerdere naaktfoto’s van minderjarige meisjes werden verspreid via instagram, een app waar vooral jongeren Pikant beeldmateriaal dat in eerste instantie in vertrouwen onderling werd uitgewisseld, wat ook wel 'sexting' wordt genoemd, werd later ongewild openbaar gemaakt.

De naaktfoto’s die op het instagramprofiel te zien waren, bleken afkomstig te zijn van leerlingen van een vmbo-school in Tilburg. Veel van die leerlingen zijn jonger dan zestien jaar. In EenVandaag het verhaal van een meisje die naar aanleiding van het rondsturen van pikante berichten zelfmoord probeerde te plegen. Zij overleefde dit en inmiddels gaat het goed met haar. Ook ziektekostenverzekeraars zijn er razend enthousiast over.

Psycholoog Bart Vemer begon ermee omdat hij hulp wilde verlenen aan Nederlanders in het buitenland. Maar nu krijgt hij steeds meer aanvragen van mensen die hier wonen: Hoogleraar eMental-Health Heleen Riper spreekt over een kantelpunt in de zorg. Zij denkt dat binnen tien jaar honderd procent van de aangeboden hulp een digitale component bevat. Naast online therapie is er ook een snelgroeiend aanbod van apps waarmee je via de smartphone therapieën kunt volgen.

Maar welke werken en welke niet is nog lang niet altijd duidelijk. Wat zijn de voordelen van online therapie? Is het niet gewoon een manier om te besparen op de kosten? De inkt van het akkoord rond de Griekse crisis is nog niet droog of een nieuw probleem dringt zich al op aan de Nederlandse minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem.

Was het jaar van de Grexit, in zal de Brexit bovenaan de Brusselse agenda staan. Want de Engelsen zijn het huidige Europa zat en stellen nieuwe eisen aan hun lidmaatschap. De Britse bevolking mag waarschijnlijk dit jaar in een referendum stemmen voor of tegen uittreding van de Europese Unie. Hoewel Engeland niet de euro voert kan de Brexit grote gevolgen hebben voor Europa.

Wederom een spannend jaar dus voor de voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem. Hoe ziet hij de toekomst van de eurozone voor ?

En wat heeft hij ervoor over om Engeland in de Unie te houden? Bovendien zijn de Tiny houses energiezuinig en betaalbaar met maandelijkse lasten van maar enkele honderden euro’s. Het concept is over komen waaien uit de Verenigde Staten waar al tienduizend van deze huisjes staan. In Eenvandaag spreken we met Marjolein Jonker die in een huisje van twintig vierkante meter gaat wonen. De plek waar hun leven drastisch veranderde.

Met hun eigen auto maken ze deze voor hen zo zware rit. De documentaire is gemaakt door het team achter Dossier EenVandaag. In Terug naar Faro, 'Beste' meneer Schröder gaan we met de familie Vroombout terug naar Faro, naar de landingsbaan waar het leven van hun dochter ophield en waar hun leven voorgoed een andere wending nam. Een reis met een lach en en een traan, waarin Corrie en Iem de confrontatie aangaan met hun grootste angst.

Protest tegen komst azc in Purmerend Bedreigde wethouders in Enschede, een gespannen situatie in Oranje, onrust in Almere en Purmerend en veel andere steden Ook Don Bijl, burgemeester van Purmerend.

Vorige week moest hij een vergadering op het gemeentehuis over de komst van een azc afblazen. Door de massale opkomst kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. EenVandaag volgde hem tijdens de herkansing gisteravond: Welke rol speelt premier Mark Rutte, of gaat hij spelen in de vluchtelingendiscussie, nu overal in het land onrust uitbreekt over de opvang van asielzoekers?

Terwijl emotioneel geladen demonstraties en protesten in verschillende gemeentes een prominente rol beginnen te eisen in het maatschappelijke debat, is Rutte deze week op handelsmissie in de Verenigde Staten.

Hij bezoekt er onder meer een fabriek van Coca Cola. Daarover praten we met politicoloog Chris Aalberts en met columnist en cultuurhistoricus René Cuperus. Driekwart van de officiële energielabels op elektronische apparatuur klopt niet, blijkt uit controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA. Tussen en inspecteerde de NVWA een honderdtal apparaten, zoals koelkasten, vaatwassers, airco’s, droogtrommels en ovens. Producenten die door de mand vielen bleken hun product meestal één tot twee energieniveau’s hoger te hebben ingeschaald dan uit metingen bleek.

Het is misschien wel het meest beruchte boekje van Nederland, al kijken we er zelden in: Daarin staat precies hoe u iets moet spellen. Want is het pannekoek of pannenkoek? Iedere tien jaar wordt het boekje geüpdatet, en volgende week is het weer zover, dan komt de nieuwe, papieren versie uit. Maar “kopie”, hoe schrijf je dat eigenlijk? Vrijdag mocht ze voor de tweede keer een Gouden Kalf in Vrijdag mocht ze voor de tweede keer een Gouden Kalf in ontvangst nemen.

Dit keer voor haar hoofdrol in de film ‘De Surprise’. Vanavond vieren we haar prachtige prijs aan de tafel van Pauw. De gemeente Rotterdam en New York Pizza sloegen in het kader van de Week van de Veiligheid de handen ineen om de overvallen op maaltijdbezorgers verder terug te dringen. Eigenaar van New York Pizza, Youssef Faris en oud-pizzakoeriers Michael de Oude en Rowan Barto, die beide als pizzakoerier zijn overvallen, vertellen over dit bijzondere initiatief. Dat de legendarische showhost nog lang niet vergeten is staat vast.

Binnenkort gaat er een theatershow over zijn leven in première en vanaf vanavond is er een online kanaal van Ruis’ hoogtepunten te zien via http: Aan tafel zit hoofdrolspeler van de theatershow, Xander van Vledder, groot fan Robert ten Brink en zijn dochter Suus Ruis.

Vijftig doodsbedreigingen kreeg Helena omdat ze dit weekend met een bordje tegen vreemdelingenhaat in Almere tussen de Wilders-aanhangers stond. Loopt het debat over de vluchtelingen uit de hand en is dat te verklaren? De voorman van Leefbaar Purmerend maakt zich op voor het bezoek van Wilders morgen aan zijn stad.

Vanavond onder andere te gast in Jinek: Een burgemeesterschap met veel hoogtepunten maar ook met een aantal schandalen. Zo was er commotie over een illegale waterput bij haar huis en lekte een paar jaar geleden uit dat ze had gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Amsterdam.

Jorritsma blikt vanavond bij Jinek openhartig terug. Het kabinet vergaderde vandaag voor het eerst weer na de zomervakantie en er was genoeg te bespreken. Kamp komt bij Jinek praten over de meevallende economische cijfers, het faillissement van Imtech en de commotie over de voorgenomen gasboringen in de Noordzee. Nasr was al eerder in het gebied en is sindsdien gefascineerd door de daar zichtbare gevolgen van de klimaatverandering.

Nasr laat bij Jinek unieke beelden van het gebied zien. Een onverwachte samenwerking vol smartlappen. Beiden zijn vanavond te gast bij Jinek. Vandaag trekken opnieuw regen- en onweersbuien over het land. De bliksem levert prachtige plaatjes op, maar kan ook gevaarlijk zijn.

In mei van dit jaar overleden in Amersfoort nog twee jarige vrouwen nadat ze waren getroffen door de bliksem. Zij schuilden vermoedelijk onder een boom voor het onweer en dat werd hen fataal. Gevluchte Chilenen in Nederland herinneren zich het Chileense zeilschip Esmeralda vooral als het 'martelschip'. Annemarie Jorritsma Annemarie Jorritsma stopt begin september als burgemeester van Almere.

De bevlogen politica kan geen afscheid nemen van het vak; ze gaat nu aan de slag als senator voor de VVD in de Eerste Kamer.

Griekenland vraagt Europa om hulp om vluchtelingen Griekenland kan de stroom van vluchtelingen niet meer aan en heeft Europa om hulp gevraagd. Afgelopen vrijdag besprak premier Tsipras de crisissituatie in het land in een spoedzitting met het parlement.

Volgens de UNHCR is het aantal vluchtelingen ten opzichte van vorig jaar met liefst procent toegenomen. Met name op de eilanden Kos en Lesbos is de vluchtelingenstroom niet meer bij te houden. Ze is een van de machtigste vrouwen in de internationale kunstwereld. Ze is een workaholic die vaak in het buitenland is. De politievakbonden breiden de stakingsacties uit. Ook tijdens Sail Amsterdam en Prinsjesdag worden cao-acties voorbereid.

Dat hebben de politievakbonden vanmorgen in gezamenlijk overleg besloten. Kamerleden vinden dat minister Van der Steur Veiligheid en Justitie, VVD met een oplossing moet komen in het conflict met de politie over een nieuwe cao. Agenten voeren al geruime tijd actie, onder andere voor een beter salaris. Maar sinds de MKZ-crisis daalt de populariteit en kiezen de toeristen liever voor de kust van Noord-Holland en de zandgronden van Drenthe dan voor Gelderland. Als ze in de Spaanse badplaats Los Alcazares tegen een klein Sylvia van den Berg 52 en haar twintig jaar jongere vriend Nico Dillingh 31 uit Almere hebben het al jaren over emigreren naar Spanje.

Als ze in de Spaanse badplaats Los Alcazares tegen een klein barretje aanlopen dat te koop staat, besluiten ze impulsief het avontuur aan te gaan. Nico verkoopt zijn glazenwassersbedrijf en Sylvia stopt met haar werk als sportinstructrice om nog geen maand later, samen met hun vijf katten en chihuahua, richting de Costa te vertrekken. Ze moeten de huidige huurster De huiseigenaar weigert te tekenen… Ook blijkt de bar een slechte naam te hebben, en het kost ze veel moeite om het imago weer op te poetsen.

De omzetcijfers blijven tegenvallen. Al hun hoop is gevestigd op het hoogseizoen. Dan moet het geld worden verdiend om de winter door te komen. Maar dat blijkt ijdele hoop, want hoewel Los Alcazares volstroomt met toeristen en vakantie vierende Spanjaarden, het terras blijft leeg.

Haar woning is door een enorme lekkage geruïneerd. Maandenlang wordt ze van het kastje naar de muur gestuurd in haar zoektocht naar een oplossing. Meester Visser komt polshoogte nemen en ontdekt dan hoe de lekkage is ontstaan. De woningbouwstichting moet de schade vergoeden. Jetske gaat op bezoek in het opgeknapte paleisje van Jacqueline Smit.

Ook gaat Jetske naar Almere. Bewoners binden daar de strijd aan met de gemeente om een aantal uit de kluiten gewassen Abelen. Hun tuin op het zuiden biedt al jarenlang alleen maar schaduw door de enorme bomen die ervoor staan. Koken met Kranenborg Topkok Robert Kranenborg komt ons weer een een uniek, klassiek, ingewikkeld én lekker gerecht voorschotelen.

Vanavond een gerecht dat op geen énkele Nederlandse menukaart te vinden is. Maar welke onderzoeken moeten topprioriteit krijgen? De Nationale Wetenschapsagenda gaat de thema’s en onderzoeksterreinen bundelen waar de wetenschap zich de komende jaren op zal gaan richten. Een groot aantal vragen aan de wetenschap zal hiervoor de basis vormen. Binnenkort mag iedereen in Nederland vragen aan de wetenschap gaan indienen, namens zichzelf of namens partijen uit de wetenschap of het bedrijfsleven of vanuit maatschappelijke organisaties.

In de speelfilm 'Still Alice' speelt zij een jarige wetenschapper die vroege Alzheimer blijkt te hebben. Stukje bij beetje verliest zij de grip op haar leven. Eerst verdwaalt ze bij het hardlopen, later herkent zij haar eigen kinderen niet meer.

Vandaag is de Nederlandse première van de hartverscheurende film. Hij zit aan tafel met Henk, die lijdt aan exact dezelfde erfelijke vorm van Alzheimer, zijn vrouw Hetty en hun dochter Corinne.

Inmiddels is hij uitgeroepen tot Radio 2 talent, stond hij op Noorderslag en werd hij getekend door Warner Music. Droomhuis gezocht Martin Šimek Droomhuis Gezocht! Droomhuis gezocht - Martin Šimek Droomhuis Gezocht!

Naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen dat twee weken geleden startte, keken maar liefst twéé miljoen mensen. Nederland kon zien hoe de gezinnen op zoek gingen naar een huis in het buitenland. Zo wilden Matthieu en Charlotte een vakantiehuis in Oostenrijk in de sneeuw en verhuisden Thonia en Jan juist naar het zonovergoten Bonaire.

Presentator Sybrand Niessen hielp ze daar natuurlijk bij en liet de stellen proeven van de lokale cultuur. Martin Šimek, zelf bezitter van een droomhuis in Italië, is een trouwe kijker van het programma.

Tijdens haar show werd de kijker verrast door gastoptredens van sterren als Lenny Kravitz en Missy Elliott, een spectaculaire vliegact en een enorme metalen leeuw. Maar waar we allemaal toch vooral van onder de indruk waren was de techniek die het football stadion in korte tijd van levend schaakbord tot een tropisch eiland omtoverde. Dat alles dankzij 'videomapping'. De tomeloos enthousiaste regisseur David Grifhorst legt uit. Anita Witzier De Nederlandse televisiepresentatrice Anita Witzier verdiept zich in de zesdelige serie 'Anita wordt opgenomen' in het leven binnen twee psychiatrische klinieken in Almere en Hilversum, waarvan de deuren voor het eerst open gaan voor de media.

Anita probeert te achterhalen wie de mensen zijn die er wonen of werken en hoopt zo de vooroordelen over psychisch zieken te ontkrachten. Zo ontmoet ze de schizofrene Diphda, ontdekt ze dat Leroy lijdt aan psychoses en doet ze samen met patiënten boodschappen en spelletjes. Daarnaast spreekt ze verpleegkundigen en behandelaars over hun vaak zware werk.

De eerste aflevering werd door maar liefst 1,4 miljoen mensen bekeken en ook afgelopen maandag trok de serie ruim een miljoen kijkers. Typhoon Media-uitzending, dus verzorgt onze huisband Typhoon de muzikale omlijsting. Bij elk onderwerp spelen zij een cover die thematisch aansluit bij het onderwerp aan tafel. Anita Witzier kijkt een aantal maanden mee in de In Anita wordt Opgenomen gaan voor het eerst de deuren open van twee psychiatrische klinieken; de Meregaard in Almere en de Rembrandthof in Hilversum.

Anita Witzier kijkt een aantal maanden mee in de bijzondere wereld van de psychiatrie. Wie zijn de mensen die hier worden opgenomen en behandeld? Zijn het rare mensen? Wordt er ook gelachen? In de eerste aflevering maakt Anita kennis met de patiënten van de open en gesloten afdelingen. Zo ontmoet ze Jur 27 die is opgenomen omdat hij in een manie de mensheid wilde waarschuwen voor terroristen. Ook ontmoet ze Floor 27 en Amanda 31 , die vertellen waarom ze zichzelf snijden.

Diphda 43 heeft last van schizofrenie en verblijft op de gesloten afdeling. Tijdens het tuinieren vertelt Diphda dat ze met diergeesten praat. Anita komt in gesprek met Willy 55 tijdens het puzzelen. Ze denkt met een verpleegkundige te praten, maar zodra Willy begint over een reis naar een eiland op een schip en Kapitein Haak beseft Anita dat ze met een patiënt praat.

Proeftuinen in Amsterdam Het gaat vanaf 1 januari allemaal anders met de Jeugdzorg. Vanaf donderdag zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoering. Veel gemeenten en instanties maken zich zorgen. Richard van Beeten Op 5 april vliegt een viskraam in Almere in brand, waarbij een gasfles tot ontploffing komt.

Richard van Beeten hoort de knal en gaat er direct naartoe. Adriaan van Dis Zijn roman Ik kom terug kwam begin deze maand uit.

Hierin beschrijft hij de moeizame relatie die hij met zijn moeder onderhield. Vanavond op de bank bij Eva Jinek: Bij Jinek vertelt Van Dis hierover, maar ook over wat hen bond: De tien genomineerde woorden voor de woord van het jaar verkiezing zijn bekend gemaakt. Welk woord verdient de hoofdprijs, wat maakt een woord mooi en kunnen woorden lelijk zijn?

Taalpurist Van Dis geeft zijn mening. Ze wonnen donderdag met van Italië. Hoe bijzonder is deze prestatie en is het nu de hoogste tijd om het vrouwenvoetbal als volwaardig te zien? Sportjournalist Barbara Barend, zelf verdienstelijk voetbalster in haar jeugd, is te gast.

De jarige Bleiswijker steeg van plek 49 naar 28 op de wereldranglijst en verdiende maar liefst 2,1 miljoen euro aan prijzengeld. Wat is het geheim van zijn succes, wat zijn zijn dromen voor de toekomst en waarin vindt hij zijn ontspanning? Na 12 jaar neemt zij volgend jaar afscheid van Almere. Maar haar politieke carrière is nog lang niet voor bij voor deze oud-vicepremier en minister want zij staat op de lijst voor de VVD voor komende Eerste Kamer verkiezingen.

Vanaf vanavond maakt de politie het voor kijkers van Opsporing Verzocht nog makkelijker om tips door te geven, door de introductie van een second screentoepassing.

Kijkers kunnen, zonder een applicatie te downloaden, via de browser op hun laptop, tablet of smartphone de opsporingsvragen van de behandelde zaken meelezen en de foto’s in de uitzending van dichtbij bekijken.

Via een button kan er meteen een tip worden doorgegeven, bijvoorbeeld over onderstaande zaken die te zien zijn in de uitzending van vanavond: Normaal gesproken overleeft iemand dat niet, maar door onervarenheid van de schutter werd Derkaoui in eerste instantie alleen in zijn been geraakt. In Opsporing Verzocht een reconstructie van de beslissing die Van der Meijden alsnog zijn leven kostte. Hij had keuze uit meerdere straten om in te vluchten en koos juist die straat waar de daders op dat moment naar hun scooter afdropen.

En is de eigenaar van een supermarkt in Dongen 2 keer overvallen door dezelfde man? In Opsporing Verzocht worden de bewakingsbeelden getoond.

Recht voor z'n raap Recht voor z'n raap vertelt ie wat hij van de wereld vindt. De laatste jaren heeft hij zich ook geprofileerd als pedo-jager.

Voor het eerst nu het complete verhaal van het echte leven van Bres in een biografie: Maar ook de man met een klein hartje die door het vuur gaat voor zijn ouders en zijn vrouw en die het onder andere opneemt voor dieren in nood. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel.

Het echtpaar is inmiddels tijdelijk opgevangen door het Leger des Heils. Vanavond delen zij hun ervaring, en zal directeur Cornel Vader van het Leger des Heils dit maatschappelijke probleem nader toelichten. Steeds meer kinderen en jong volwassenen komen op eerste hulp of intensive care na het overmatig nuttigen van dit soort drankjes. Kinderarts Rolf Pelleboer vindt daarom dat de verkoop van energiedrankjes aan kinderen jonger dan 13 jaar verboden moet worden.

We praten er in studio over met Pelleboer, voedingsexperts Jaap Seidell, onderwijzers en leerlingen. Nieuwe Buren, de nieuwe dramaserie van RTL, is pas twee afleveringen oud en nu al een groot succes. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort en speelt zich af De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort en speelt zich af in een saaie Vinexwijk in Almere.

Toch is de serie vol bloedstollende spanning en seks. Opvallend is dat de hoofdrollen zijn weggelegd voor twee koppels die ook in het echte leven samen zijn: Is dit het geheim van het grote succes?

Ook deze keer gaat het programma van Omroep Max onder leiding van Martine Bijl op zoek naar de beste thuisbakker. Paul de Leeuw is groot fan van het programma en vertelt ons waarom. Tot nu toe vallen de kijkcijfers tegen, de kritiek is hard en er wordt vooral gesproken over de strijd Pauw versus Tan. Dat er achter een voordeur veel meer schuilgaat dan de alledaagse huiselijke beslommeringen bewijst de nieuwe, spannende RTL 4-dramaserie ‘Nieuwe Buren’ naar het gelijknamige boek van Saskia Noort.

Beide echtparen zijn op zoek naar geluk, maar zien hun leven veranderen in een ware nachtmerrie. Ook voor zanger Dinand Woesthoff is een rol weggelegd in ‘Nieuwe Buren’. Eva’s favoriete band is namelijk Kane. Dinand speelt zichzelf in de serie cameo.

Popjournalist Peter, Eva’s man, kent zanger Dinand van vroeger. Naarmate Peter onzekerder wordt over zijn relatie met Eva ziet hij Dinand opduiken op vreemde plaatsen. Wat doet Dinand daar? Wil hij hem waarschuwen? Meer en meer begint Peter te twijfelen aan wat echt is en wat niet… Dinand: Ik had tenslotte nog nooit iets dergelijks gedaan. Na die aanvankelijke aarzeling kan ik niets anders zeggen dan dat ik heel blij ben dat ik het heb mogen doen. Ik vond het een fantastische ervaring met Daan, Katja, Thijs en Bracha en de hele verdere crew.

Het was ook best grappig om mezelf te zijn én te spelen in de tijd waarin Kane een sabbatical heeft. Het kwam even samen en echt precies op het goede moment. Eva en Peter verhuizen naar een op het eerste gezicht, keurige wijk in Almere. Klaar om hun nieuwe kindje te verwelkomen in een rustige, gezinsvriendelijke buurt. Echter, nog vóór de verhuizing, slaat het noodlot toe als Eva veel te vroeg bevalt en dochter Lieve overlijdt. Zware tijden breken aan. Eva vindt steun bij haar nieuwe buurvrouw, Rebecca, terwijl Peter steeds vaker optrekt met Rebecca’s man Steef.

Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin niet alleen lief en leed wordt gedeeld, maar uiteindelijk ook het bed. De levens van de twee echtparen raken steeds meer in elkaar verstrengeld en grenzen worden verlegd totdat er geen weg terug meer mogelijk is. Eén en ander blijft in ‘De Zonnewijk’ niet onopgemerkt. Zo houdt het oudere stel Lilly en Jasper gespeeld door Anneke Blok en Stefan de Walle angstvallig in de gaten wat er in hun ooit zo nette buurt gebeurt.

Daarom heeft de Universiteit Utrecht besloten de promotie uit te stellen en het oordeel van een nieuwe beoordelingscommissie af te wachten'. Twee van de vijf leden van de beoordelingscommissie, die een onafhankelijk oordeel moet vellen over de vraag of een promovendus tot de openbare verdediging mag worden toegelaten, geven wetenschappelijk advies aan het bedrijf Emotional Brain uit Almere. Dat bedrijf ontwikkelt twee medicijnen die vrouwen meer zin moet geven in seks.

Een lid van het management team van Emotional Brain zou op 10 september aan de Universiteit van Utrecht promoveren op onderzoek dat ten grondslag ligt aan deze medicijnen. Behalve de twee leden uit de beoordelingscommissie, geven ook de twee promotoren, de begeleiders van het proefschrift, wetenschappelijk advies aan Emotional Brain.

Dat is meer dan de helft. Dan kunnen mensen wel heel neutraal en integer willen kijken, maar dit moet je jezelf niet aandoen. De Universiteit Utrecht heeft vooralsnog geen reden om te twijfelen aan de wetenschappelijke kwaliteit van het proefschrift: Blikvanger is het titelgevecht Glory kickboxing is druk bezig om Amerika te veroveren.

Blikvanger is het titelgevecht in het zwaargewicht tussen de jarige wereldkampioen en ‘Prince of Kickboxing’ Rico Verhoeven en Daniel Ghita uit Roemenië. Na hun vorige ontmoeting in Chicago werd de Nederlander tot winnaar uitgeroepen. Lukt hem dit ook in ‘LA’?

Daniel Ghita heeft eveneens een goede band met ons land, zo traint hij in Almere. Toch is de relatie tussen de twee zwaargewichten verre van vriendschappelijk. Op Twitter leidde dit al een aantal keer tot onvervalste digitale trash talk over en weer. Verhoeven 1,96 meter won tot nu toe 43 kickbokswedstrijden en 1 bokswedstrijd. Ghita 1,95 meter verliet vijftig keer als beste kickbokser de ring.

Verder staat de spotlight ook op het achtmans toernooi in het middengewicht max. Eén van de acht deelnemers is Melvin Manhoef uit Amsterdam, die uitkomt voor Suriname. In de eerste ronde treft hij Filip Verlinden uit België. De overige deelnemers zijn: Het commentaar bij de wedstrijden komt van Koert Westerman en Edwin van Os. Naturel is not done voor de meiden die meedoen aan Lust, Liefde of Laten Lopen. Zij ‘verfraaien’ zichzelf dagelijks met self tanner, Vanavond starten de herhalingen van Lust, liefde of laten lopen.

Zij ‘verfraaien’ zichzelf dagelijks met self tanner, nepwimpers, kunstnagels en hair extensions om een betere versie van zichzelf te creëren.

Maar worden ze er wel mooier van? Patty Brard denkt dat deze meiden zich beter niet zo kunnen toetakelen en biedt hen, met hulp van computer IRIS Ideaal Resultaat In Schoonheid , een hoognodige make-under. Voor het zover is, krijgen enkele mannen op straat een foto van de deelneemster op volle oorlogssterkte te zien. Hij mag kiezen wat hij zo op het eerste gezicht voor haar voelt: De achttienjarige Sabrina uit Almere en haar hondje Sissy zijn onafscheidelijk.

Sterker nog, zij en haar hondje dragen matching outfits. Zelf omschrijft ze haar eigen kledingstijl als gedurfd, bloot en sexy. Computer IRIS gaat met haar aan de slag. Lynn van twintig is een stoere maar sexy chick! Ze heeft zichzelf op een flink aantal piercings en tatoeages getrakteerd. Lynn ondergaat de computerdiagnose graag, want ze kan niet geloven dat zij er netjes uit kan zien.

Louisa valt meteen op door haar lange zwarte haren en diepe decolleté. Haar zware stem verraadt dat ze en paar jaar geleden nog Lowieke was. Louisa wil haar vrouwelijke kant graag benadrukken en IRIS gaat deze uitdaging graag aan. Diederik Samsom, Hans Wiegel en Claudia de Breij coachen de beste speechtalenten voor de finale van de grootste scholieren debatcompetitie van Nederland, Op weg naar het Lagerhuis.

Voor dit programma is tijdens provinciale voorrondes uit deelnemende jongeren het beste speech- en debattalent van Nederland geselecteerd. De finale van Op weg naar het Lagerhuis verkiest de beste jonge spreker en de beste jonge debater van Nederland. Daarnaast wordt het beste debatteam verkozen. Onder het toeziend oog van juryvoorzitter Maarten van Rossem nemen de drie beste sprekers en de tien beste debaters het in deze finale tegen elkaar op. Zij strijden voor een reis naar de Verenigde Naties in New York.

Tijdens de finale worden er drie debatten gevoerd. In het eerste debat wordt er gedebatteerd over de stelling: Het tweede debat is een zogenaamd 2 tegen 1 debat. Twee leerlingen gaan de verbale strijd aan met de Nederlandse publicist, historicus en jurist Thierry Baudet. In mei worden de Europese parlementsverkiezingen gehouden. Daarom debatteren de leerlingen met Thierry over de volgende stelling: Wanneer er een sirene klinkt is het team dat eerst vóór de stelling was ineens tegen de stelling en andersom.

Naast de debatten worden er drie speeches voorgedragen. De opdracht aan de leerlingen is: Er wordt gespeeched over homoseksualiteit, racisme en discriminatie. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen wordt de leerlingen de kneepjes van het speech-vak bijgebracht. Ze wil namelijk niet weg. Begrijpelijk wanneer je bungalow op maat gebouwd is door je eigen Dat haar witte paradijsje in Almere al negen jaar te koop staat vind de jarige Frieda helemaal niet erg.

Begrijpelijk wanneer je bungalow op maat gebouwd is door je eigen zoon, maar de dromerige Frieda had niet voorzien dat ze met haar AOW-tje het huis niet meer zou kunnen betalen. Iedereen maakt zich vreselijk veel zorgen want niemand had verwacht dat het huis zo lang te koop zou staan.

Kleindochter Melissa is ten einde raad en roept de hulp in van het expertteam van ‘TV Makelaar: Is Frieda bereid om haar witte paleisje op te geven omwille van de verkoop?Geile ouwe kut gratis sex in zwolle


Knarsetandend wachtte de Eurofielen hun kans af, en die kwam er want Orbán schudde de grondwet op, en legde verschillende socialistische uitwassen aan banden. Orbán heeft namelijk de onvoorwaardelijke steun van President Pál Schmitt en is in gekozen door een overgrote meerderheid van de Hongaren, door deze regering te frustreren zou dat wel eens als een katalysator kunnen werken voor de opkomst van de rechts-extremistische partij van Jobbik. Met de vinger naar kleine lande wijzen, dat doet de EU graag.

Als bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland de leeftijd van rechters zou verlagen, of dezelfde grondwettelijke beslissingen zou nemen als Hongarije, zou er niemand zijn die zich daar over zou opwinden. Ze zouden niet durven!! Maar of we of de rest van Europa daarop zitten te wachten? Haha, vandaag mijn loonstrookje ontvangen en tot mijn grote verrassing ga ik er 36 euro op vooruit.

Donders Assie toch, bofkont. Ik lees net jouw stukje over Hongarije VVD'er. Die mensen hebben altijd onder druk van het communisme moeten leven en kan me daardoor heel goed voorstellen dat ze niet onder de dictatuur van Brussel willen belanden. Hier werd ook onder zeer zware druk van de EU een technocratisch bewind aangesteld, zonder enig mandaat van de kiezer.

Maar in het land der blinden, is één oog koning. Zwolse en Dame wind niet zo op ,de heren zijn de boel gewoon aan het opnaaien. Al die partijen links of rechts hebben aflopen jaren zitten slapen ,de banken konden van alles doen,geen van de directies is ooit aan geklaagd en wij burgers plukken nu vruchten van,miljarden bezuinigen op zorg ,milieu,defensie ,bejaarden en onderwijs moeilijk lerende kinderen en ga zo maar door. En dit jaar weer 7 miljard bezuinigen op de zorg op allerlei toeslagen zoals huurtoeslag en zorgtoeslag ,hervormingen op de woningmarkt de W.

W ,het ontslagrecht mensen die bijvoorbeeld 30 jaar bij bedrijf werken kunnen zo worden ontslagen en ga zo maar door. Dus mensen doe de oogkleppen af welke partij je ook stemt je wordt belazerd. De door Aart-Jan geleide commissie heeft haar werk volbracht.

Ik ben vol goede moed aan de klus begonnen, maar ben er volledig op stuk gelopen. Ruth heeft mij toch gevraagd om de uitgangspunten van het rapport Nieuwe Woorden, Nieuwe Beelden voor u neer te zetten. Dat zal ik doen. Ik word er tenslotte voor betaald. Het is de duurzame toekomst die we alleen met elkaar en in onderlinge verbondenheid tot zijn recht kunnen laten komen. In de betrokkenheid naar de ander toe geven we vorm aan onze samenleving.

Dat doen we bewust en met het oog op die verantwoorde gezamenlijkheid. Want iedereen is van waarde en kan vanuit de eigen creativiteit tot zijn recht komen. We willen werken vanuit een nieuw bewustzijn. In de meest brede zin van het woord. Bepalend is niet waar je vandaan komt, vandaan gekomen bent of vandaan zal komen.

Ook niet waar je heen gaat, heengegaan bent of heen zal gaan. Het is wie je had willen worden, wanneer je bent zoals je bent en hoe je tot de invulling van die persoonlijkheid bent gekomen.

Het CDA is een partij die voor de mens ruimte wil scheppen. In een maatschappij die van vrijblijvendheid naar betrokkenheid evolueert. We willen grenzen verkennen om die ruimte te bereiken. Ruimte voor de zorg voor de ander, maar ook ruimte voor de voorzorg voor het geheel. Want de participatie van iedereen is nodig.

Het CDA beleeft dit vanuit het radicale midden. Het CDA ziet zichzelf dus als het middelpunt van de politiek. Waar alles om draait. En heeft dat verpakt in een rapport vol ankerpunten en actieve intenties. Het CDA wil als politieke partij een krachtige boodschap uitdragen.

Alleen die boodschap is in het rapport niet te vinden. Nou, ik wens u en het partijbestuur veel sterkte. Want ik geloof zelf geen barst van al dit gewauwel. De partij die kiest en verbindt, schei toch uit. Een handboek voor stervensbegeleiding leest nog lekkerder. Immigratie is een verrijking, 'ook economisch'. Is niet net uitgerekend dat de immigratie de afgelopen veertig jaar zo'n miljard euro heeft gekost, netto, na aftrek van opbrengsten?

En verder moet alles van het CDA vooral duurzaam. Ondertussen wilde CDA-minister Donner de vrijheid van meningsuiting afschaffen, geeft CDA-minister de Jager het beursgenoteerde bedrijfsleven elk jaar 17 miljard vennootschapsbelasting cadeau, doet CDA-minister Verhagen daar nog eens 4,5 miljard zinloze 'innovatiesubsidies' bij en om dit gat te vullen verwijst CDA-staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten generaties kwetsbare kinderen naar de goot door het PGB af te schaffen.

Niettemin, de opgewekte boel bij het CDA stond in aanzienlijk contrast met de treurige bijeenkomst van de Partij van de Arbeid. Niemand ziet Cohen meer zitten, behalve hijzelf. En om te onderstrepen dat er bij de PvdA echt geen vernieuwing zit aan te komen, liep Mariëtte Hamer ook nog door het beeld. SP deelt rake klappen uit in peiling, kabinet heeft slechts steun van 30 procent! De SP van Roemer is met 32 zetels nu de grootste politieke partij althans volgens de peiling van Maurice de Hond.

Het is voor het eerst dat de partij van Emile Roemer zo groot is. In de peiling van deze week staat de SP op 32 zetels. Dat zijn er 17 meer dan de partij nu heeft in de Tweede Kamer. Als er nu verkiezingen worden gehouden zou de PVV uitkomen op 20 zetels.

Het CDA heeft nog steeds geen vertrouwen en is tot 12 zetels teruggezakt. De PvdA staat nu op 17 zetels. Het zal Wilders pijn doen die zelf vaak verwees naar de hoge stand in de peilingen, waarschijnlijk zal hij die nu niet meer vertrouwen. Komt er weer een aan met het nieuws uit de telegraaf en de opinie peilingen van maurice de Hond jajaja, past in het straatje of niet?

Bericht door Zwolse, op 22 januari om Dat deze redenatie natuurlijk zo krom is als een hoepel, dat snapt onze lieverd niet of wel? Maar wat staatrecht navlooien kan natuurlijk altijd helpen. Van Spekman kan ze op dit moment ook weinig verwachten, want die is vééél te druk met de verhuizing vanuit de grachtengordel, en van deur tot deur te colporteren voor nieuwe leden. Roemer de onbetwiste oppositieleider:??. En vergeet je schortje niet tijdens het serveren.

Cohen zei na afloop van het PvdA-congres in Den Bosch overtuigd te zijn van zijn eigen verhaal en ideeën om Nederland uit de crisis te halen.

Hij begint alweer met een leugen. Huidige aantal zetels PvdA in de 2e kamer Of gelooft ons Jobje dat zijn zeteltjes de weg zijn kwijt geraakt, en dat deze verdeeld zijn over de rest van de partijen. Oh VVDër geloof jij nog steeds in Job? Die man heeft het vorig jaar bij mijn al af gedaan. Die denkt net zoals zijn partij aan hun eigen toekomst en veiligheid, die hun denken er zijn te zijn jaaaaaa Socialistische gedachten maar de werkelijk is anders.

Je kunt nog zoveel discuseren over een tekort maar dat was er ook als "rood"aan de man was. Tsssssss Die kruipt er zometeen met de staart tussen zijn benen uit wedden?

Hoezo schreeuwen om eerlijkheid en loonsverhoging op een sinnasappelkistje en daarna kiezen voor zekerheid? Hoe heugelachtig kun je wezen?

Kan aleen bij de PvdA. Nou Zwolse, dan zul je het ook wel niet erg vinden dat ik dankzij meneer Rutten er maar liefst 36 euro per maand op vooruit ben gegaan. Belasting naar 65 procent vanaftarief. Wraakboete voor iedereen die meer dan Jaarinkomen boven de één miljoen: Zielige, zwakke, luie, nietsdoende mensen eerst. Haat aan winst en succes. Iedereen een sociale woning. Verbod op auto's duurder dan Verbod op sterrenrestaurants "je kunt ook best tevreden zijn met een eenvoudige maaltijd".

Palestina krijgt 80 procent van het ontwkkelingshulpbudget. Invoering verplichte positieve discriminatie. Minimumquotum opname asielzoekers van ten minste Verbod op commerciele zenders. Vewijdering, verdwijning en marteling rechtse Volkskrant-journalisten. Internetfilter tegen "rechtse haatzaaierij". Onderdrukking christenen en joden. Verheerlijking atheisten en moslims. Actieve anti-winst en anti-luxe propaganda. Zieligheidsindustrie grootste aanjager "economie".

Invoering staatscontrole op bijna alles. Lange rijen voor alle diensten, services en ziekenzorg, want "het moet eerlijker". Nieuwe hierarchie in Nederland: Oproep om alle mussen uit te roeien. Noteert u deze historische dag in de agenda. Zondag 22 januari Omdat de vaste bezoekers hier vaak zelf goed de inhoud kunnen bepalen en de grenzen van WZ kennen kijkt en controleert de redactie hier minimaal.

Dat is ook bij de Chat Log het geval. Het is jullie forum- onderdeel, en door jullie zelf afgedwongen. We schrokken van de inhoud van de laatste dagen en de persoonlijke- aantijgingen. U moet weten dat we dat nooit accepteren. Hoe het gezellig en toon respect, dan moet het toch lukken…. Dick en andere ik ben klaar met de media die hun verhalen vertellen en als het niet hun straatje ingaat er niets over publiceren maar ja dat volgen jullie niet he.

Hou met mee zingen met de dag Jullie zijn zo kortzichtig maar oke jullie zijn mensen en hebben een mening en die respecteer ik, kom jij ook 8 maart in de raadskamer en ga jij dan ook achter een stoel zitten met toga aan en rechtreken over wat jij gehoord hebt, of lees je dan ook eerst de getuigen verslagen die bij de RC gedaan zijn?

Ik heb een mail naar asie klaar maar denk dar ik die morgen hier maar eens moet gaan plaatsen, jullie gelovige media mensen. Media aandacht ja ook aan u admin hoe mooi het is het we nemen de hits en zie de reacties iemand die met een wapen schieten Geilen jullie daar zo op of denk je in de VK of ander blad het daadwerkelijke verhaal te kunnen lezen?

Nee he nope , de werkelijkheid is altijd anders maarja we volgen de media dus die geven we gelijk. En waarin Lodewijk Asscher ongefundeerd, stijlloos en suggestief werd neergezet…. Ok met nuance, sommige media.

Hou eens op met dat huichelachtige gedoe en kom eens uit voor wat je voor staat ipv linkje, die kan ik nl nog veel meer plaatsen. Jij bent zo met mensen verbonden en wilt dat alles eerlijk moet zijn, nou Dick neem van mij aan dat al dat linkse gedoe het mij alleen moeilijker maakt en ja misschien wel onmogelijk gaat maken omdat hun subsiedie moeten vreten die vanuit links bedacht zijn en nu opgeheven gaan worden, Links denkt maar de D van Doen kennen ze niet!

En daar ga je weer Dick, fijn he onderwerp proberen te bepalen, jongen ik had meer van jou verwacht. Maarja jij houd niet van confrontaties jij gaat ze uit de weg en denkt weer met interessants te komen. Nee Dank je Dick, ik had je hoger ingeschat. Derk, ik begrijp Linkjes en copypasten plaats ik meestal als omkadering van discussies over actuele politieke onderwerpen…ok ik geef toe, dat lukt niet altijd.

Blijf echter een nieuwshonger houden en denk dat vaak: Maar jij bent de laatste tijd nogal druk met kopietjes van Zwijgende Willem, valt mij op.

Beetje pot en ketel-verhaal. Nu lijken ze te worden opgeheven: D van Doen…denk, weet wel zeker dat de mensen in NL die het minst verdienen, het hartst werken. Die stemmen meestal geen VVD. Dick, links maakt ons een hoop wijs en laat ons geloven in waanideeën Oke jij kan er me leven net als velen anderen, dan zijn ze 4 jaar aan de macht en wijzigen wetsvoorstellen door……..

Wie zit met de gevolgen van geld uitgeven oke, het was sociaal verantwoord nou dick dar moet ik dus even van overgeven, sorry ik zit nu in een situatie waar ik niemand in wil laten komen maar wel door links bedacht is en enkel om je te zien, afspraken nakomen en we hebben de subsidie weer. Maar wat gebeurd er nu daadwerkelijk? Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken. Dick het zijn subsidie vretende instanties die mensen vlgns de linkse gedachten weer in de maatschappij zouden moeten zetten maar het enige wat ze doen is elkaar aan het werk houden, en vreten Klinkt rechts of niet?

Assie, neem dat waterschap nou eens ik denk dat daar wel en kleine 2 miljard bezuinigd kan worden. En dan hebben we het nog niet eens over bv reclassering, provincies die het licht zien schijnen ect. Ik denk dat er wel 10 miljard bezuinigd kan worden alleen daarop, hoe kan het zijn dat iemand die bij provincie of bv een waterschap zit meer als netto er voor krijgt, moet doen en eigenlijk niets doet als het volgen van de regels, zijn vrije tijd s besteding daarin heeft, ik snap het niet maar goed dat is werk wat een bijstandsuitkeringgerechtige ook kan doen.

Of is het zo moeilijk dat je er voor geleerd moet hebben? Ik denk het niet. Met m'n schoffel en m'n schuiver, en m'n schraper en m'n schup Knapt deze mooie gup alles weer up Het groeit en bloeit, ik snoeit, de hele zooi staat in de knup Met m'n schoffel en m'n schuiver en m'n schup. Derk, zie niet in waarom we een groot deel van de Nederlanders de sticker "links" zouden moeten opplakken en de rest "rechts" zouden moeten benoemen. Gisteravond de hele avond bij 2 jongens gestaan die PVV hadden gestemd én ook nog voor Feyenoord waren , heb me uitstekend vermaakt.

Je ziet dat ikzelf al afval: Begrijp je " ik zit nu in een situatie waar ik niemand in wil laten komen maar wel door links bedacht is en enkel om je te zien, afspraken nakomen en we hebben de subsidie weer" Nu nog niet.

Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken " —- Wat zou je willen dat er gebeurde dan? Met het visitevoorbeeld van gister bedoel ik ook: Het is prettiger overeenkomsten in mensen te zien, te accentueren en te verbeteren; dan verschillen aanstippen en uitvergroten.

Nu heb ik het dus over individuën. Als je het hebt over "zullie van Links of Zullie van Rechts" heb je het dus over Pfff dat is moeilijk daar een analyse van te maken. Ja en Dick wat heb je nu gezegd? Dat links of rechts niet fout is en dat het kan samenleven in de maatschappij? Ja heb je helemaal gelijk in waarom niet doen Dus de D van Doen ipv denken en beleven? Die fout van de D ligt niet enkel bij links hoor ook bij rechts, alleen is nu rechts aan de beurt om de D om te zetten in Daadkracht ipv vooruitschuiven.

Daar hebben diverse kabinetten zich al over gebogen maar voor zich uitgeschoven en ja en moet nu wat gebeuren, had het er anders uitgezien als links aan de beurt was of zouden die het wederom voruit geschoven hebben? Zie en ervaar absoluut geen gebrek aan daadkracht. Daar presenteerden we een gezamenlijk plan van aanpak om op een eerlijke manier uit de crisis te komen. Terwijl de werkloosheid groeit met duizenden per maand, kijkt de regering achteloos toe. Dat is de kern van het gezamenlijke plan.

Op deze pagina alles over de manifestatie: Hugo Kruyt logistiek medewerken en Chris Verweij student: Samen maken we een grotere vuist'. Dit rechtse kabinet moet zo snel mogelijk weg. De oplossing is werk, werk, werk'. Nynke de Jong psycholoog en Job Witsenhuijsen filosoof: Dat gaan we doen. Ik wil een ander Nederland. En die begint bij mijzelf. Als niemand nog danst, alleen nog maar plant.

Als niemand zijn hart volgt, hem zelfs niet meer kent. Dan blijft er van de mensheid niets meer overeind'. Heb niet alles gekopieerd maar "geen zondebokken zoeken maar oplossingen" vond ik ook nogwel aardig. Zonde van de tijd, lijkt me, om verder te zoeken naar antwoorden…. Ook van het huidige kabinet, die op veel zaken nog in gebreke blijven. Bericht door dick, op 22 januari om Derk, volgens mij was dat plan een richtlijn voor de zeer nabije toekomst.

Ze hebben overeenkomsten gezocht om per direct samen in op te trekken….. CU wou niet meedoen, terwijl ze het met veel eens waren, maar wilde niet links genoemd worden geloof ik. Net als mensen die zo in het leven staan. Goedemiddag VVD-er op deze heerlijke vrije dag….

Niets nada nope, je moet je wel aan de regeltjes houden maar ja ik kijk het wel even voor je na duurt ook 2 weken ". Maar het is wel veel concreter dan de vage plannen en intenties van de PvdA.

Over iets meer dan een uur hopen we daar meer duidelijkheid over te krijgen Derk. Ben benieuwd waar hij zich in vast wil bijten.: Afhangende mondhoeken, treurige ogen en het woord kapitalisme uitspreken alsof ze op een drol kauwen. Dankzij het door de socialisten zo verfoeide kapitalisme, is er de afgelopen tientallen jaren een welvaart ontstaan waar 90 procent van de bevolking zijn wel vaart zijn aan te danken heeft. Ook in Nederland hebben zich miljoenen mensen boven de armoedegrens uitgewerkt, en daardoor hun eigen mogelijkheden en behoeften ontwikkelt.

De notoir napratende critici van het kapitalistische systeem gaan voorbij aan de verworvenheden, waarvan ook zij uitgebreid de afgelopen tientallen jaren hebben geprofiteerd en vergeten dat de tekortkomingen van het kapitalisme meestal het gevolg is van menselijk gedrag en wisselwerking.

Maar dat werkt ook louterend, de banken worden weer saaie, betrouwbare instellingen en de overheid en wij zelf moeten de financiën weer op orde brengen.

Het kapitalisme kent ook een aantal nadelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze nadelen. De belangrijkste eigenschap van een kapitalistische samenleving is het feit dat een kleine klasse of groep, de kapitalisten, de productiemiddelen van de samenleving bezit.

Daardoor bepalen zij hoe de economie moet draaien. Dit vaak in hun eigen voordeel. Daarom wordt ook wel gezegd dat het kapitalisme de economische dictatuur is van het kapitaal tegen de arbeiders. Onder het kapitalisme bestaat er heel veel waar niemand voor produceert.

Onder het kapitalisme wordt de productie niet ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen, maar om de winsten van de kapitalisten te verhogen. De winstzucht van de kapitalisten maakt dat ze elkaar heftig in beconcurreren. Die meedogenloze concurrentie mondt vaak uit in enorme vernietigingen en verspillingen. De concurrentie is niet beperkt tot de individuele kapitalisten.

Er is concurrentie tussen landen en zelfs tussen landengroepen. De economische crisissen monden dan vaak ook uit in grote politieke crisissen en uiteindelijk in oorlog.

Dat alles maakt dat zolang het kapitalisme en het imperialisme bestaan, er onvermijdelijk oorlogen zullen volgen. De economische dictatuur vormt de basis voor een ideologische, culturele en morele dictatuur van de burgerij. Het wetsvoorstel voor een boerkaverbod kan niet zonder ingrijpende wijzigingen naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Het wetsvoorstel is in september door toenmalig minister van binnenlandse Zaken Piet Hein Donner voor advies naar de Raad van State gestuurd.

Dat advies is in november uitgebracht. Het wetsvoorstel zou een van de meest kritische oordelen hebben gekregen die mogelijk zijn. ND ———— Nederlandse subsidie voor megastallen van Abramovitsj. Steenrijke Chelsea-eigenaar krijgt subsidie van Bleker om megastallen in Rusland te bouwen… 90 miljoen euro was eigenlijk bedoeld voor ontwikkelingshulp aan kleine boeren…. De russische miljardair Abramovitsj en onder andere multinational Nutreco strijken miljoenen euro's subsidie op van het ministerie van Landbouw en uit het potje voor Ontwikkelingssamenwerking.

Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier dat Tros-Radar gisteren presenteerde. Volgens het rapport subsidieert de Nederlandse overheid al jaren de bouw en uitbreiding van megastallen in het buitenland. Zo droeg Den Haag tussen en voor Omsky Bacon is een dochterbedrijf van miljardair Abramovitsj. En de grootste varkensboer van Nederland, Van Genugten, kreeg In Nederland is de megastal controversieel, er bestaat veel weerstand tegen vanwege de omstandigheden waarin de dieren zich bevinden.

Volgens Stichting Wakker Dier betaalt de Nederlandse burger zonder het te weten mee aan de bouw van megastallen in het buitenland. De omstandigheden in die megastallen zouden nog slechter zijn. Morgen discussieert het parlement opnieuw met staatssecretaris Bleeker over megastallen.

Het kabinet is volgens de GPD al acht weken bezig het voorstel aan te passen. Het definitieve voorstel zou nog deze week naar de Kamer moeten gaan. Zo moet de indruk worden vermeden dat Donner over zijn eigen wetsvoorstel adviseert.

Hij begint volgende week namelijk als vicevoorzitter van de Raad van State. Zou dit de door het CDA-congres voorgestelde compassie zijn:. Twee jongens moeten Nederland noodgedwongen verlaten omdat de vader geen verblijfsvergunning krijg. Beide jongens hebben de Nederlandse nationaliteit, maar kunnen niet in Nederland blijven, omdat hun vader, Abdul Momand, een verblijfsvergunning is geweigerd en hun moeder is overleden.

De rechter heeft eerder tot drie keer toe geoordeeld dat Momand mag blijven, maar de Immigratie- en Naturalisatie Dienst oordeelt anders.

Dat meldt de Volkskrant. De jongens spreken beiden geen Afghaans en hebben de Nederlandse nationaliteit. Omdat hun moeder in is overleden lijkt het erop dat ze nu met hun vader mee moeten.

Nederlandse kinderen gedwongen met vader naar Afghanistan terug te gaan. Daarin staat dat de VVD'er ambtenaren heeft geïntimideerd. Verder zou de raad onjuist en onvoldoende ingelicht zijn over onverkoopbare bouwgrond. De belangrijkste eigenschap van de huidige samenleving is het feit dat een kleine groep de productiemiddelen in die samenleving bezit. Die kleine groep en de vele arbeiders bepalen op economisch vlak vaak elkaars lot want zonder afzetmarkt geen verkocht product.

Onder zo'n systeem bestaat het dat een fabriek bijvoorbeeld 27 soorten shampoo produceert en vermarkt, terwijl men eerst in de markt met maximaal 3 soorten tevreden was. Die uitbreiding van het aantal shamppo's versterkte de positie van de producent, en daarmee de toekomst van de arbeiders die er werken. Wordt onder zo'n systeem de productie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen of om de marktpositie van de prodicent te versterken?

De winstnoodzaak van de producenten maakt dat ze elkaar heftig beconcurreren. Dat mondt vaak uit in marktconforme artikelen, zowel in kwaliteit als prijs.. De concurrentie is niet beperkt tot de individuele producenten. Er is concurrentie tussen landen en zelfs tussen landengroepen! Dat mondt dan vaak ook uit in grote prijsoorlogen. Het CDA kan en mag nu laten zien wat de nieuwe koers waard blijkt te zijn. Of gaan ze zich nog verschuilen achter de handtekening onder het gedoog akkoord.: Is dat een economie waarmee de overheid zich vooral niet bemoeit?

De veronderstelling is dat economische agenten in vrijheid moeten kunnen doen en laten wat zij willen. Dat zou leiden tot efficiënte uitkomsten, niet alleen voor die individuele agenten zelf, maar ook voor de samenleving als geheel. Wat werkt, wordt beloond en overleefd; wat niet werkt, wordt bestraft en sterft af. De economie is een natuurlijk systeem, waarin het mechanisme van survival of the fittest zijn vrije werk moet kunnen doen.

Als de overheid als beschermende engel gaat optreden, gaat dat mechanisme haperen. Ten onrechte worden niet-efficiënte elementen kunstmatig in leven gehouden. Dat is een vorm van discriminatie die economische vooruitgang frustreert. Inderdaad wordt deze logica in de financiële sector op grote schaal met voeten getreden. Grote boosdoener is het redden van banken en andere financiële instellingen. Omdat die te groot worden geacht om te mogen falen, kunnen zij zich in tijden van nood aan het overheidsinfuus leggen.

Dat betekent niet alleen dat het rad van de kapitalistische selectiemolen vastloopt, maar ook dat marktpartijen hun gedrag aan deze wetenschap aanpassen. Deze bodem in de financiële markt maakt het lucratief roekeloze opwaartse risico?? Zolang het goed gaat, zijn de enorme baten voor de financiële sector; zodra het misgaat, draait de overheid?? Om deze perverse uitkomst te voorkomen zou de overheid de markt dergelijk roekeloos gedrag moeten laten afstraffen.

Met Lehman Brothers is dat ook even geprobeerd, maar dat bleek niet lang vol te houden. Als het domino-effect van het kapitalistische selectiesysteem zijn vrije werk had mogen doen, was de ene na de andere financiële instelling failliet gedaan. Het resultaat zou een economische recessie zijn geweest waarbij die van de jaren dertig in de vorige eeuw verbleekt.

Dat maakt duidelijk dat een kapitalistisch financieel systeem niet zonder een bemoeizuchtige overheid kan. De vraag is echter wel wat zo?? Vooraf voorkomen is veel verstandiger dan achteraf genezen. Een markt die zijn gang mag gaan totdat het misgaat, genereert uitkomsten die genezen achteraf bijzonder duur maakt. Dat komt omdat op markten partijen op zoek zijn naar macht?? Op markten zijn ondernemingen juist niet gebaat bij de concurrentie die centraal staat in het pure kapitalisme.

Bij veel concurrentie wordt de weg naar hoge winsten immers afgesloten. Daarom zullen zittende ondernemingen altijd pogen concurrentie uit te schakelen. Dat kan door groot en machtig te worden?? Met behulp van messcherp mededingingsbeleid moeten actieve overheden dat voorkomen. Veel acquisities en fusies moeten worden verboden. En ondernemingen die toch te groot dreigen te worden, moeten worden gedwongen zich weer op te splitsen.

Het pure kapitalisme vraagt dus om een activistische overheid. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het kabinetsvoorstel om de financiering van politieke partijen transparanter te maken. Het kabinet wil dat alle politieke partijen giften vanaf euro registeren.

De donateur is dan bekend bij het ministerie, maar niet bij het publiek. Bij giften vanaf 4. Geen bezwaar Nu geldt die verplichting alleen voor giften van bedrijven en verenigingen en niet voor geld van particulieren. Bovendien kon tot nu toe de gever bezwaar maken tegen openbaarmaking en die mogelijkheid vervalt. De nieuwe, strengere regels gelden voor alle partijen, ook voor partijen die geen subsidie krijgen, zoals de PVV.

Regeringspartij CDA benadrukt het belang van transparantie. Het nieuwe wetsvoorstel schrijft voor dat giften van meer dan euro openbaar gemaakt moeten worden. Brinkman is bang dat donateurs zullen terugschrikken als hun naam bekend gemaakt wordt.

Ook denkt hij dat Guusje ter Horst, de voormalig minister van Binnenlandse Zaken, de wet heeft opgesteld om partijen als de PVV te dwingen transparanter te opereren. De partij zou een wolf in schaapskleren zijn.

Een samenwerking tussen de SP en de PvdA noemt hij zelfs 'een rampscenario'. Wilders roemt Roemer en noemt hem een sympathieke man, maar kaart een aantal punten aan, waar 'zijn broek van afzakt'.

Zo is de SP altijd al voor een generaal pardon geweest, stelt Wilders. Ze willen meer asielzoekers en meer immigranten.

In het partijprogramma staat echter: Dit terwijl de SP zich de afgelopen jaren fel tegen onder meer een Europees Grondwet heeft uitgesproken.

Ook vindt de PVV-voorman dat criminelen het met de SP makkelijker krijgen, omdat de partij tegen de invoering van minimumstraffen is. Een opmerkelijke uitspraak, omdat de Raad van State het kabinet dinsdag nog adviseert géén minimumstraffen in te voeren.

De invoering hiervan zou zorgen voor een substantiële verstoring van het evenwicht tussen wetgever en rechter. Dat Wilders zelf graag voor rechter speelt, wisten we al. Tot slot willen de socialisten de hypotheekrenteaftrek aanpakken. De PVV-voorman wil juist dat deze exact blijft zoals hij is: Ook niet als het in totaal afgetrokken bedrag een jaarsalaris van Henk en Ingrid bedraagt. Hoorde op Radio 1 een verslaggever alle -punten van de SP ontkrachten en als onwaar benoemen.

Bij de SP waren ze erg blij met Geert's angst en het feit dat ze ineens de grote tegenstander lijken. D Deel of ? Maar 'wat gemaakt' allemaal??. Dit stuk zit goed in elkaar al zal Bertje B. Dief in coma geslagen Zijn ogen zijn open en hij kan aan zijn hoofd krabben maar verder is het een kasplantje. Hij brak november vorig jaar in in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Wat hij niet wist, was dat hij werd opgewacht door de directie.

Vier mannen hadden er genoeg van dat er regelmatig spullen bij ze werden gejat. Rutte riep eerder namelijk nog dat je het recht hebt om je spullen te verdedigen. Daarna zette de premier dat recht. De algemene tendens lijkt nog steeds: Te gast is de advocaat van Ton D. Lekker makkelijk vanuit hun beschermde politie…maar hoe allemachtig vaak loopt het verkeerd af en hoe vaak is juist de vredesstichter de pineut. Tuurlijk, ik zou ook de neiging hebben tussenbeide te komen…. Van 't weekend nog ergens in het Westen.

Oe'st met Geert en al zijn vermeende vijanden? Vond em gister ook sterk in de serie over Bea: Dick toch fijn als ik zo ver weg ben en ontouden ben van tv en radio jij me op de hoogte houd nu krijg ik echt een objectief beeld: Ach, wat zielig voor Franske. Is hij jaren bezig om eindeloos Europarlementariërs op te vrijen, vinden ze een Let geschikter.

Nu vraag ik je een Let! Tsja VVD"er dat krijjg je er nou van als je loopt te schreeuwen alles moet eerlijker, dan komen die nieuwe buitenlanders in de EU eerst. Vond em gister ook sterk in de serie over Bea. Hij vond zomaar Wilders sterk, natuurlijk gebasseerd op een roman die naar een film die vertaald is, maar toch………………………….. Wat kan JP Geelen dat interview weer treffend verwoorden. Deze link hoorde bij bovenstaande post gesleept nogwel.

Vrees dat als je iets van Joop linkt…hier een willekeurige link wordt gepakt. Maakt niet uit natuurlijk; alle links van Joop zijn goed en waar, toch maar eens proberen.

Die kan ik nooit per ongeluk gekopieerd hebben…. Haha, opruiiend ondeugend; maar toch redelijke omgangstaal. Ja 't is hier sowieso rustig. Maar bijvoorbeeld bij de stijllozen. Wat een herrie weer!

Maar even het interview van Frits Wester met Wilders op uitzending gemist bekeken, en wat zie ik? Zo ook de TV recensent Jean-Pierre Geelen, die in zijn linkse Volkskrant zo nodig zijn ongenoegen moet laten blijken over het betreffende politieke interview. Laat ik nu altijd gedacht hebben, dat een TV recensent wel of niet bevooroordeeld zich juist op andere zaken richt dan politiek, maar schijnbaar beschikt J.

Geelen over een breed scala van kwaliteiten. De overheid moet als aandeelhouder miljoen euro reserveren om verliezen bij de hogesnelheidslijn op te vangen. Dat staat in een nog vertrouwelijk rapport van het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer, dat de NOS heeft kunnen inzien. De tegenvaller was al door minister Schultz van Infrastructuur gemeld, maar dat gebeurde alleen in de kleine lettertjes bij de miljoenennota.

Ook noemt hij het een "gemiste kans" dat andere bedrijven niet de kans krijgen om de snelle treinen te laten rijden. En het is zeer de vraag of dat de beste oplossing is voor de belastingbetaler en de reiziger. D66 noemt de nieuwe ontwikkeling "zorgelijk. Iedereen moet die plotselinge afwijking van Geert's 1-zijdige Twittel-communicatie zien en uitleggen zoals ie wil. Zag het zelf precies zo als JP, het staat een ieder natuurlijk ook vrij dat te duiden.

Emiel werd plotseling "beoogd doelwit" vanuit het niets Job voorbij, de moslims voorbij en zelfs de linkse hobby's …uit angst?

Als je het mij vraagt "misschien" omdat Geert nou 1x in het vijandsdenken verankerd zit. Wie zal het zeggen het boeit mij niet zoveel. Ook omdat er niet veel van klopte. Maar de beelden spreken voor zich, let ook op de nuance die daar wel in de uitzending is gestopt. Politieke beschouwing en Roemer zelf vanaf 21 minuut nogwat……de beste man mag zich natuurlijk ook verdedigen: Wilders is begonnen met een media offensief, en Roemer harkt gniffelend het laatste restje kiezers bij de PvdA vandaan.

Of zou het zijn, wat hij anderen verwijt: Heb er eigenlijk ook wel genoeg over geschreven. Om met een groot man te spreken, de man er is toch en klik voor nodig "Ieder zijn eigen perceptie". Dit was beter geweest: Volgens een betrouwbaar document, in handen van RTL Nieuws, blijkt dat Nederland niet alleen staat als het gaat om strengere eisen voor gezinshereniging in Europa.

Nederland eist bijvoorbeeld een minimum-inkomenseis voor immigranten. Het kabinet wil bovendien de leeftijd voor huwelijksmigranten verhogen.

Voor dergelijke aanpassingen heeft het kabinet andere Europese landen nodig. Volgens bronnen beslist de Haagse ministerraad vrijdag dat vastgehouden moet worden aan de strengere eisen. Wester was al vroeg bij de politiek betrokken. Op zijn 22e zat hij in een groot aantal lokale organisaties op een groot aantal gebieden: Als chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek.

Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman.

Voor de campagne van de Tweede Kamerverkiezingen bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde "Brinkman-shuffle". Buitenhof, een wel zeer gekleurd voorbeeld. Oeps, ook al het deksel op de neus.

Bij de NS, de politiewapens, -communicatie, Hedwigepolder, Onderwijs, Kunst en Cultuursector lekker tegen zich in 't harnas gejaagd. En de zorg…hoop problemen. Die kan echt niet bijten want hij heeft veel te veel angst om terug gebeten worden. Hij geeft zijn laatste zetels liever weg aan de SP. Het biedt weinig prikkels voor inactieven om aan de slag te gaan, ontmoedigt hard werken en zoekt het weer in nieuwe uitkeringen en subsidies. Linkse partijen kunnen hun maatschappelijke maakbaarheidsreflexen nog steeds niet verloochenen.

Dat is de trieste constatering die anno nog recht overeind staat. De politieke leiders van SP, PvdA en Groen Links schrijven een artikel waarin ze voorstellen doen om de crisis op te lossen. Dat Andere Nederland zal er immers hoe dan ook moeten komen, als het aan hen ligt.

Als liberaal kan je dan ook nu weer verbaasd te zijn dat er zo weinig is geleerd van de vergissingen uit het verleden. Want waar kiezen Job, Emile en Jolanda voor? Zij kiezen voor hun traditionele sociaal-economische stokpaardjes: Ook de woningbouw die in het slop zit moet daar uit worden gehaald door een nieuwe verplichting om nog energiezuiniger te bouwen. Een overbodige en kostbare maatregel. Omdat Nederland al jarenlang tot de Europese koplopers van energiebewust bouwen en wonen behoort.

Inhoudelijk kan je grote vraagtekens zetten bij de effectiviteit van deze plannenmakerij. Althans arbeid die een inkomen oplevert dat zich boven het modale niveau bevindt. Dan heb je het dus al gauw over de helft van de werkende bevolking.

Er deugt blijkbaar iets niet als je een middeninkomen of hoger hebt en in het hoogste belastingtarief zit. Dan moet je maar een groter deel van je inkomen inleveren. Dat is een contraproductieve boodschap die wordt afgegeven. Verhogen van het toptarief vormt juist een effectieve rem op harder werken.

Het vooruitzicht dat je nog meer belasting moet gaan betalen als je harder werkt en daardoor meer gaat verdienen, is niet aanlokkelijk. En harder werken moet in een economische teruggang juist gestimuleerd worden. Door belastingverlaging bijvoorbeeld, waardoor de koopkracht van grote groepen mensen wordt vergroot.

Het geld dat ze hiermee denken binnen te halen wordt gebruikt voor de introductie van een deeltijd-WW. Een nieuwe uitkering erbij. Een uitkering die de deelname aan het arbeidsproces zeker niet zal vergroten en inactiviteit aantrekkelijk maakt. De aangeprezen loonkostensubsidies zijn een herleving van de Melkertbanen.

Goedkope arbeidskrachten voor werkgevers bij de overheid en in het bedrijfsleven die best mensen willen aannemen, maar in moeilijke economische omstandigheden daar niet toe in staat zijn.

Het doel is bijzonder prijzenswaardig. Het klinkt ook heel nobel om de loonkosten voor werkgevers met subsidies te verlagen. Maar het vormt een wankele basis. Dit soort maatregelen die uit de publieke middelen worden betaald heeft immers de hardnekkige eigenschap erg duur te zijn en steeds duurder te worden.

Loonkostensubsidies kunnen daarom niet langdurig worden verstrekt. Dat is in de praktijk gebleken. Ze zijn dus van tijdelijke aard.

Dat was ook met de Melkertbanen het geval. Geen stabiel vooruitzicht voor de werkgever dus. Als je echt de laagste inkomensgroepen blijvend aan het werk wil krijgen, zal het minimumloon moeten worden verlaagd. Een kleine verlaging kan al voldoende zijn voor ondernemers om arbeidskrachten aan te nemen. Dat geeft pas een echte economische boost.

De injectie die Nederland nodig heeft om uit de crisis te geraken. Maar op verlaging van het minimumloon ligt een onwrikbaar links taboe. Roemer, Cohen en Sap zijn dus niet creatief geweest. Zij hebben oude, ondeugdelijke en dure recepten uit de kast getrokken en prijzen die aan als de ultieme oplossing voor de crisis.

Geef mensen de ruimte in plaats van hun lasten te verhogen, inactiviteit te bevorderen en dure uitkeringen en subsidies in de economie te pompen. Dat levert geen gedekte tafel en goed voorziene maaltijd op. Dan maak je er een potje van. Ook als je roept dat het slim en solidair is. Met alliteratie alleen red je het namelijk niet. Kijk waarheid die de volgelingen niet willen zien en maar met linkjes strooien over geld tekorten, zoouden die er niet wezen als rood aan de macht was?

Ja dus wel maar dan schuiven ze het naar voren en geven nog meer uit, lieve linkse mensen open uwe ogen en staar niet maar kijk! Het CDA verloor leden 7 procent en de SP verloor ondanks goede peilingen ruim leden 4,6 procent. GroenLinks verliest 3,5 procent. De Partij voor de Dieren kreeg de meeste nieuwe leden: Bij andere partijen zijn de verschuivingen kleiner.

In totaal zijn Dat is 2,1 procent minder dan een jaar geleden, maar wel ruim meer dan begin Dat ik niet zo van de PvdA gecharmeerd ben, is hier de afgelopen tijd wel duidelijk geworden. Maar onze Emiel draait niet, want dat doen alleen andere partijen, Emiel??. Is het inkomen ongeveer twee keer?? Als ik het programma van de PvdA lees, krijg altijd rode vlekken, maar van het radicale beginsel programma van de SP krijg ik spontaan uitslag. Maar Roemertje toch, de geur van het pluche?

Mag ik ook mijn compromis naar voren brengen? Nokken met die handel, vraag asiel aan in Noord Korea. Hier krijg je geen rode vlekken van,laat staan uitslag ,maar heel spontaan langdurige braakneigingen. Met jou geopperde uitspraak van het vrouwtje terug naar het aanrecht? Volgens mij gaat bij de volgende verkiezingen het aantal zwevende kiezers bepalen wie de grootste partij wordt, en als deze trend doorzet kan Roemer "for president" gaan. Hij moet dan alleen nog even zien dattie een formatie tot een goed einde brengt…..

En met D66 erbij kan 't spel zo op de wagen. Ik verwacht niet dat een eventueel overleg tussen PvdA, GL en SP in de formatiefase tot iets constructiefs leidt heeft ook weinig zin, want veel te weinig zeteltjes.

Tjonge, wat een liberale gedachte van deze PvdA?? Als je met modder wilt gooien wel eerst goed documenteren. Ik wacht in spanning op je volgende link. Maar dat is in zijn vocabulaire geen draaien maar??.. En of het wel zo goochem is om piketpaaltjes te slaan rond de PVV, daar kan hij wel eens spijt van krijgen.

De wens voor de HSL al vanaf werd politiek breed onderschreven, het gebakkelei ging over tunnels, groene hart, tracé e. Nee hoor, die hoe zou ik die kunnen vergeten.: Dat de wens voor de HSL politiek breed onderschreven werd is een feit. Maar ik kwam hier niet met gebakken lucht, maar iemand anders had selectieve "braakneigingen". De besluitvorming was toen als geweest, VVDer, een aanbesteding komt niet uit het niets.

Smit-Kroes was de grote vrouw van nieuwe infrastructuur. Zij stond als minister aan de wieg van de HSL. Ook de andere grote partijen waren voorstanders.

Dus Who is to blame? Is een meer dan blz tellend rapport over. Minister verdoezelt strop van miljard op hsl Schultz van Haegen Infrastructuur verdedigt dinsdag haar begroting in de Kamer, die spreekt al schande van 'gegoochel met cijfers' Het gaat een miljard euro kosten om de problemen met de hogesnelheidslijn hsl op te lossen en niet 'slechts' miljoen, zoals minister Schultz van Haegen Infrastructuur eerder zei.

NRC Handelsblad meldt dit op basis van een brief die de minister aan de Tweede Kamer stuurde en die in handen van de krant is. Schultz verdedigt dinsdag haar begroting in de Kamer. De hsl kampt met grote financiële problemen. Daarom wil de minister vanaf volgend jaar ook gewone intercity's over het traject laten rijden, zo kondigde ze vrijdag aan. Schultz zei dat deze oplossing haar ministerie miljoen euro zou kosten. NRC citeert haar nog even:. Dat scheelt 2 miljard. Dat is goed voor de belastingbetaler.

Dat geld komt uit het Infrastructuurfonds en gaat ten koste van toekomstige projecten. Lopende projecten komen niet in gevaar, zei de minister. Maar uit Schultz' brief blijkt dat de schade voor de schatkist veel groter is. Naast de miljoen die Schultz op haar begroting afboekt, draagt ook het ministerie van Financiën miljoen bij. Daarnaast past Schultz een boekhoudkundige truc toe.

Ze rekent miljoen aan toekomstige opbrengsten tot en met van de hsl alvast mee in haar rekensom, terwijl die jaren buiten de concessieperiode vallen, aldus NRC. Het is nog maar de vraag of de hsl na het ingeboekte bedrag. Google maar eens op Rail21, het NSplan dat door Smit-Kroes enthousiast werd ontvangen en integraal overgenomen. Overigens vond ik het ook een mooi plan en nog steeds.

Vergeleken met vliegen en autorijden heel wat milieuvriendelijker. Hoeveel treinen rijden daar nu per dag? Zou elke 2 minuten zijn! Lieve Dame, Lieve Zwolse, het zal mij verder een zalige zorg zijn of de besluitvorming al voor gevallen was of niet. Misschien heeft Willem van Oranje hier nog wel aan meegedaan. En dat in de politiek creatief boekhouden tot de orde van de dag behoort. Dat ben ik weer met je eens, VVDer, maar om de 'tantes' van je eigen clubje te vergeten is ook een beetje selectief.

Die hele HSL is ter sprake gekomen tijdens het kabinet van ome Joop in Als zij er niet waren over begonnen dan was die ellende ons misschien bespaard gebleven. Ome Joop was toen wel eens vaker in de olie.

Ken je het verschil tussen "spreken" en "besluiten"? Maar wel weer mooi dat de PvdA wederom aan de wieg heeft gestaan van een belangrijke zaak, zoals eigenlijk bij alles, waarna anderen mogen 'puinruimen', wat dan kennelijk toch niet goed lukt gezien de Staat van het land.

Wat me wel verbaast is dat de partij die sinds WOII het minst heeft geregeerd toch de meeste verantwoordelijkheid schijnt te dragen voor allerlei besluiten en dat deze partij tegelijkertijd steeds gebrek aan daadkracht wordt verweten. De logica is zoek. Bericht door Dame, op 26 januari om Hier krijg je heel wat ingredieenten opgediend ,waar je een mooie eigen gemaakte kronkel alla Simon Carmiggelt over kunt schrijven.

Britten twijfelen over zeer dure JSF Gepubliceerd: De JSF is te duur. Volgens Sir Soar maakt het ministerie van Defensie zich grote zorgen over de escalerende kosten van de JSF en het voortdurende uitstel van de levering van het gevechtsvliegtuig. Dat zou in klaar zijn, maar de levering zou tien jaar vertraagd zijn.

Als gevolg van de voortdurende bezuinigingen bij het Amerikaanse ministerie van Defensie zou het Joint Strike Fighterproject zelfs helemaal kunnen verdwijnen, aldus de admiraal.

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Magazine. Frank en Erik reizen af naar de provincie Flevoland. De mannen gaan met dj Gorski naar een Polendisco in Marknesse en ontspannen een dagje met Surinamers in Almere.

Erik gaat terug naar de roots van Ajacied Hakim Ziyech in Dronten. Waarom koos hij eigenlijk voor Marokko en niet voor Nederland? Ligt de basis daarvan in Dronten? En in de Verhoorwagen zit de treitervlogger Ismail Ilgun. SwaySway en Buhdeuce willen koste wat het kost een speelgoedje winnen uit een spelautomaat bij Mr.

Nu moet SwaySway hem kalmeren voordat Rambamboe hem te pakken krijgt. Een advocaat probeert een vijandige situatie te voorkomen en een cliënt te kalmeren wanneer deze zich gekleineerd voelt door een Een advocaat probeert een vijandige situatie te voorkomen en een cliënt te kalmeren wanneer deze zich gekleineerd voelt door een compensatieregeling op het werk.

Bij een getrouwd koppel ontstaan er enkele scheurtjes in hun relatie wanneer ze een oude man moeten zien te overtuigen zijn grond te verkopen.

Een stalknecht voelt zicht aangetrokken tot een jonge advocate die tweewekelijks les geeft in het volwassenenonderwijs, op 4 uur rijden van haar huis. Er breekt overal ter wereld chaos en paniek uit wanneer uit het niets miljoenen mensen verdwijnen.

De overblijvenden denken dat de Apocalyps, het einde van de wereld, nadert. Ook op het vliegtuig van piloot Ray Ook op het vliegtuig van piloot Ray Steele verdwijnen plots mensen. Ray moet de hysterische passagiers zien te kalmeren en zijn gehavende toestel ergens aan de grond zien te zetten. Vandaag onder andere in Buitenhof: MH17 en Rusland De aansprakelijkheidsstelling van Rusland door Nederland vanwege het neerhalen van de MH17 gaat een slepende zaak worden.

Heeft de juridische actie van Nederland tegen het machtige Rusland enige kans van slagen? Topjurist Wladimiroff - gespecialiseerd in internationaal recht - wikt en weegt en geeft een afgewogen oordeel over de aansprakelijkheidsstelling.

Wladimiroff bespreekt de vraag of de aansprakelijkheidsstelling een eventueel strafproces tegen de daders in de weg kan staan. Een interview over waarheidsvinding, gerechtigheid en genoegdoening aan de nabestaanden van vlucht MH Deze week schoven de Vijfsterrenbeweging en de Lega de onbekende advocaat Giuseppe Conte naar voren als premierskandidaat. Conte mag namens de twee populistische partijen een nieuwe regering vormen. Belangrijke vraag die Europa en de financiële wereld bezighoudt: In Buitenhof een gesprek met de Italiaanse investeerder Gianluca Codagnone, directeur van de investeringsbank Fidentiis Equities.

En een grote groep Nederlanders loopt het risico om in de schulden terecht te komen. Dat moet anders, vindt staatssecretaris Tamara van Ark. En daarom lanceerde zij deze week een plan om mensen met schuldenproblemen te helpen.

Maar gaan haar ideeën werken? Heeft de juridische actie Joris komt maar niet los van zijn ouderlijk huis in Almere. Yad keert er juist met hangende pootjes naar terug. Deze twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voor ze zich kunnen overgeven aan de liefde, moeten ze nog het één en ander rechttrekken met hun moeders.

Aantal klachten huurders flink toegenomen In kwamen klachten binnen bij huurteams, door gemeenten opgezette teams die huurders bijstaan in geschillen met Vanavond onder andere in EénVandaag: Dat zijn er fors meer dan het jaar daarvoor, toen ontvingen de huurteams klachten. Dat blijkt uit cijfers die EenVandaag heeft opgevraagd.

Met name in de gemeenten Nijmegen, Utrecht en Amsterdam is er sprake van een grote stijging. Gemeente wil vluchteling zelf inburgeren Om nieuwkomers in Nederland sneller aan het werk te helpen willen gemeentes zelf verantwoordelijk worden voor het inburgeringsproces. Dat blijkt uit een enquête van EenVandaag onder de G32, het netwerk van middelgrote gemeentes.

Dat vluchtelingen sinds zelf verantwoordelijk zijn voor het inburgeren wordt als een van de grootste struikelblokken gezien voor een geslaagde integratie. De meesten kunnen die zelfredzaamheid niet aan”, aldus wethouder Froukje de Jonge uit Almere en voorzitter van de themagroep vergunninghouder van de G Iedere dinsdag om Ruim tien jaar geleden vluchtte Judith Ruim tien jaar geleden vluchtte Judith samen met haar dochter het huis uit.

Dit huis in Almere blijkt nu compleet verwaarloosd te zijn door haar ex-man, die zelf nergens meer te bekennen is.

Vanaf september wordt de huur niet meer betaald en nu komt de hypotheekverstrekker het geld bij Judith halen. Zij kan dit echter niet betalen en de woning kan in deze staat niet worden verkocht. De woning is getaxeerd op Judith blijft dus met een enorme restschuld zitten. Op het eerste gezicht weinig, maar op één vlak is hun basis exact hetzelfde: Vanavond zijn de dames van OG3NE te gast om te praten over hun eigen muzikale jeugd, de klik op het podium en de moeilijke kanten van familie én collega zijn.

Een aantal van die voorbeelden bespreken ze aan de hand van de documentaire over Oasis: Daarnaast spelen ze live hun nieuwe single ‘But I Do’! Toch wist ze zeker dat ze de rest van haar leven mensen wilde helpen in moeilijke tijden van verdriet en afscheid.

In haar nieuwe boek Rouwwerk spreekt ze met nabestaanden en schrijft ze waarom rouw fundamenteel verkeerd begrepen wordt. Begin dit jaar werd ze gered door Stichting Aap. In Almere werd ze geresocialiseerd en leerde ze stap voor stap hoe het is om een chimpansee te zijn. Vandaag ontmoette Marria voor het eerst in haar leven een andere chimpansee: Vanavond zijn de dames van Als kers op de taart staat het gevecht Manhoef vs Bonjaski op Live verslag van de World Fighting League-Final 16 vanuit Topsportcentrum Almere, waar de beste kickboksers van het moment in actie komen.

Als kers op de taart staat het gevecht Manhoef vs Bonjaski op het programma. Je ziet de combinaties, vliegende knieën en sloopkogels van WFL op Spike. Melvin Manhoef neemt afscheid van het kickboksen met een gevecht tegen Remy Bonjasky, die juist zijn rentree maakt.

In de drie voorgaande gevechten was Bonjasky de winnaar, maar vanavond wil Manhoef met een overwinning afsluiten. WFL staat al jaren bekend om het organiseren van uitstekende vechtsport evenementen.

Dit keer doet de organisatie er nog een schepje bovenop en zal Spike voor het eerst een WFL evenement live uitzenden. Bereid je tijdens de Final 16 voor op technische hoogstandjes, snoeiharde KO's en goed doordachte strategieën. Tijdens WFL-Final 16 wordt alles uit de kast getrokken. Tijdens het evenement vinden er maar liefst drie toernooien plaats.

De vier deelnemers van het 'New talent' toernooi zijn tussen de zestien en twintig jaren oud. Ze zijn jong, hongerig en zullen strijden om een exclusief WFL contract. Zo worden legendes gemaakt.

De vier atleten van het 65 kg-toernooi staan op scherp. Met hun snelheid en uithoudingsvermogen houden zij iedereen op het puntje van hun stoel. Om het allemaal nog mooier te maken staat er ook een 77 kg-toernooi op het menu. Een gewichtsklasse waarbij de balans tussen kracht en snelheid dé ingrediënten zijn voor vuurwerk. Het 'Final 16' toernooi is voor de deelnemende atleten de eerste stap richting de titel.

Bij winst gaan de atleten door naar de 'Final 8'en zullen zij in volgende ronde drie partijen draaien op één avond. De winnaar van de 'Final 8' mag zichzelf de nieuwe WFL zwaargewicht kampioen noemen. WFL heeft de atleten van de 'Final 16' zorgvuldig geselecteerd. Uiteindelijk is het de matchmaking die ervoor zorgt dat de partijen competitief en vermakelijk zijn. WFL garandeert kwaliteit en met deze partijen kan het ook niet anders.

Deze week staat de tweede ronde op het programma. Dit zijn de wedstrijden van vanavond: Gordon Hij is bijna 50 jaar, maar de liefde van zijn leven heeft ie nog niet gevonden. Daarom gooit Gordon zichzelf in het diepe voor het programma Daarom gooit Gordon zichzelf in het diepe voor het programma ‘Gordon gaat trouwen… Maar met wie? Vanavond vertelt Gordon over zijn zoektocht naar de ware en over het huwelijk dat steeds dichterbij komt. Ook zien we de eerste beelden uit ‘Gordon gaat trouwen’, dat donderdagavond begint op RTL 4.

Domien is onlangs naar Ivoorkust geweest om met eigen ogen te zien waaraan het geld is uitgegeven. Een groot deel van de miljoenenopbrengst werd opgehaald door nagellalkheld Tijn, die in juli is overleden. Domien komt vanavond langs met de vader van Tijn, Gerrit Kolsteren. De afgelopen drie onderlinge gevechten stapte Bonjasky als winnaar uit de ring. Voor Manhoef reden om nog één keer zijn gram te kunnen halen.

Vanavond zitten ze bij ons tegenover elkaar. Daarom gooit Gordon zichzelf in het diepe voor het programma ‘Gordon De organisatie roept beelden op De organisatie roept beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en de doodseskaders. De SS, ook wel Schutzstaffel genoemd, werd opgericht in De SS richtte haar pijlen op alle aspecten van de samenleving. Zo droeg de SS het nationaalsocialisme over op de bevolking, maar was ook belangrijk voor andere projecten binnen het Duitse Rijk.

Het werd het belangrijkste en bekendste onderdeel van de SS. Ook was de SS verantwoordelijk voor de deportatie van Joden naar de vernietigingskampen. Tijdens het Proces van Neurenberg werden 24 kopstukken van het naziregime uit de Tweede Wereldoorlog voor de rechter gesleept. De SS werd toen bestempeld als misdadadige organisatie. Het gezin is in een juridische nachtmerrie beland.

Hun biologische ouders zijn asielzoekers, vermoedelijk uit Nigeria. Moeder stierf in het kraambed van de jongste, vader is buiten beeld. Beide meisjes zijn geboren in Nederland. Irene ziet ze als haar eigen kinderen.

Vanessa leert kickboksen en wil tandarts worden. Chisom droomt van een carriere als kinderarts en speelt gitaar. Maar hun nationaliteit is onbekend. Officieel bestaan ze niet. En dat staat hun toekomst in de weg. Naar schatting een miljoen mensen die hun huis grotendeels hebben afbetaald krijgen het voor hun kiezen.

Zij verliezen hun belastingvoordeel als het aan de nieuwe ploeg van Rutte ligt. Vooral voor ouderen pakt dit plan pijnlijk uit. Erelid Hans Wiegel is woedend over de maatregel en spreekt van een valse start van het kabinet.

Beter is dat afvalverwerkingsfabrieken het plastic scheiden van het overige restafval. Na de kliko voor het groenafval, de papierkliko en restafvalbak wordt er, tot ergernis van velen, in een hoop Nederlandse gemeenten dus ook een vierde kliko voor plastic in gebruik genomen.

Studies naar de efficiëntie van afval scheiden laten echter zien dat scheiden ná inzamelen meer oplevert dan vooraf. Slaan we door met onze scheidingsdrift? De organisatie roept beelden op van blonde Arie volgt verschillende vrouwen en een man die voor de ware De succesformule Grenzeloos Verliefd keert terug met een negende seizoen, maar voor het eerst met een presentator; namelijk Arie Boomsma. Arie volgt verschillende vrouwen en een man die voor de ware liefde alles achter laten en naar het buitenland verhuizen.

In de eerste aflevering ontmoet Wilma 33 jaar uit Almere de Amerikaanse Jase 28 jaar tijdens het online gamen. Hun vriendschap leidt tot verliefdheid terwijl ze elkaar nog niet eens in het echt hebben gezien. Na de eerste ontmoeting blijkt het ook offline te klikken en Wilma besluit om naar de VS te emigreren. Ze moet afscheid nemen van haar ernstig zieke moeder en stapt – nog maar voor de tweede keer in haar leven – in het vliegtuig.

Eenmaal in Texas verandert haar leven compleet: Het enige waar ze zich mee bezig kan houden is haar aanstaande bruiloft, want ze is aan huis gekluisterd. Ze mag nog niet werken en durft geen auto te rijden… Dit seizoen zijn het niet alleen vrouwen die de liefde achterna reizen.

Tijdens een vakantie in Miami is Niels in zijn hostelkamer aan het relaxen als Paulina uit Mexico binnenkomt. Niels is meteen geïnteresseerd en probeert haar de daaropvolgende dagen beter te leren kennen. De vonk slaat over en dat is het begin van een twee jaar durende langeafstandsrelatie. Nu heeft Niels zijn vaste baan opgezegd en zijn huis verkocht om definitief bij Paulina in Mexico te gaan wonen. Maar Paulina is erg gehecht aan haar zelfstandigheid en is bovendien enorm temperamentvol.

Al snel ontstaan de eerste scheurtjes in de relatie… Voor het eerst kent Grenzeloos Verliefd een presentator; Arie Boomsma volgt de emigrerende verliefden in Nederland en tijdens hun avontuur naar het buitenland.

Van Colombia tot Indonesië en van Mexico tot Gambia. Arie vliegt voor het programma de hele wereld over. Vanavond onder andere in Pauw: Een documentaire, te zien op het Nederlands Film Festival en op 27 september ook op NPO2, die antwoord probeert te geven op de vraag wanneer de schrijver Herman Koch samenvalt met de mens.

Denkt Herman hetzelfde als zijn personages? Hoe gebruikt hij de louterende ervaringen uit zijn jeugd in zijn boeken? En waarom maakt hij graag maffe geluiden in het openbaar? Verhoeff en Koch schuiven vanavond aan. Youri voor de Duitse mentaliteit op het voetbalveld en de legendarische coaches. Arnon vertelt waarom Angela Merkel een vrouw naar zijn hart is en brengt een ode aan de moeder van Europa. In onze uitzending haalde hij daarbij flink uit.

Wijkagent Jeffrey Halsema uit Almere nodigde hem uit eens mee te lopen. Die uitdaging ging Bonjasky vorige week aan. Vanavond bij Pauw vertelt hij over zijn ervaring. Feyenoord neemt het in de eerste ronde op FC Utrecht speelt woensdag tegen de amateurs van Ajax, terwijl met Excelsior en sc Heerenveen morgen twee Eredivisieclubs het tegen elkaar op zullen nemen.

De amateurclubs spelen thuis tegen de verenigingen uit het betaalde voetbal. In de verlenging van alle bekerduels dit seizoen mogen trainers een vierde wissel toepassen. De wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB-beker worden vandaag, woensdag en donderdag gespeeld.

Ondersteuning mantelzorgers dementie schiet tekort Mensen die voor een familielid met dementie zorgen raken steeds vaker overbelast. Een deel wordt depressief of Een deel wordt depressief of loopt zelfs rond met zelfmoordgedachten. Ondersteuning van deze mantelzorgers schiet ernstig tekort. In sommige regio’s staan meer dan mantelzorgers op een wachtlijst. En dat terwijl het aantal dementerenden en mantelzorgers alleen maar verder toeneemt.

EenVandaag gaat langs bij René Sman uit Zaandijk. Hij zorgt voor zijn vrouw met Alzheimer en dat valt hem soms loodzwaar. Dit is nu mijn bestaan, dacht ik, een eindeloze weg. Geld verdienen of bodemloze put? Over vijf jaar opent de Floriade in Almere.

Een groots opgezette tuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland wordt gehouden. In een paviljoen op de plek waar het allemaal gaat gebeuren worden de bewoners ingelicht over de plannen.

Er is veel kritiek in de stad. Bewoners zijn bang dat het project een bodemloze put is, waar miljoenen gemeenschapsgeld in wordt gestopt. Hun vrees is gevoed door de resultaten van eerdere edities van de Floriade. In achtereenvolgens , en sloten de evenementen telkens diep in de rode cijfers.

Oud-Floriadebestuurder Hans van Driem waarschuwt de gemeente Almere voor opnieuw een financiële strop. Hij betoogt dat het project in Almere enorme verliezen gaat lijden. De kosten zijn volgens hem heel hoog en de kans op winst vrijwel nihil. Hitte en droogte teisteren Europa. Dat roept ook vragen op over de situatie hier. Hoe goed zijn wij eigenlijk voorbereid?

Kan een dergelijke brand ook hier gebeuren? EenVandaag is vandaag bij een oefening van de blushelikopter van de luchtmacht, die standby is als er hier een natuurbrand uitbreekt. Ook spreken we Michiel Verlinden van de veiligheidsregio Gelderland die laat zien wat er de afgelopen jaren aan maatregelen is getroffen om natuurbranden beter aan te pakken. De komende twee jaar zal er onderhandeld worden over de voorwaarden waaronder het Verenigd Koninkrijk zich zal afscheiden van de Europese Unie.

Verslaggever Vanessa Lamsvelt volgt dat proces vandaag vanuit Brussel. Zij gaat in op de belangrijkste thema’s in deze eerste onderhandelingsfase. Er wordt gesproken over de financiële afwikkeling van de scheiding, maar ook over de grens met Noord-Ierland. Door Brexit zou er een harde grens met Ierland kunnen ontstaan en daar zit men niet op te wachten. Aanslag op bezoekers moskee Londen Er wordt vandaag veel gesproken over de aanslag in Londen.

Daar is vannacht een man met een bestelwagen ingereden op mensen die de moskee verlieten. Daarbij vielen 10 gewonden en de politie onderzoekt nog of de dood van een andere man met de aanslag te maken heeft. Op 2 veel gedeelde video’s is te zien hoe de imam mensen oproept om de dader niet te lynchen. Ali Bouali is een Nederlandse rapper, entertainer, TV persoonlijkheid en theatermaker.

Het grote publiek leert hem kennen In de laatste aflevering van College Tour van dit seizoen is Ali B te gast. Ali Bouali is een Nederlandse rapper, entertainer, TV-persoonlijkheid en theatermaker. Naast artiest is dit multitalent ook platenbaas en beheert hij zijn eigen management- en entertainmentbedrijf SPEC Entertainment. Ook richtte hij in samen met Najib Amhali een eigen TV-productiehuis op: College Tour interviewde hem in Boom Chicago in Amsterdam. Ali B wordt op 16 oktober geboren in Zaanstad.

Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. Na het horen van het nummer Moordenaar van Osdorp Posse raakt hij geïnteresseerd in hiphop en begint zelf ook met rappen. Op viertienjarige leeftijd vertrekt Ali met zijn moeder naar Almere waar hij aan zijn muzikale carrière begint te werken. Hij noemt zichzelf Ali B omdat de media op die manier criminelen weergeven in het nieuws.

Vanaf doet Ali B mee aan meerdere talentenjachten en staat hij in december ook in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Hoewel hij deze competitie niet wint, blijft zijn deelname niet onopgemerkt: Echte bekendheid krijgt hij met het nummer Wat Zou Je Doen? Later brengt de rapper nog hits uit als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren.

Zijn debuutalbum Ali B Vertelt het Leven van de Straat is een groot succes en Ali begint een gelijknamige theatertour. Tijdens deze cabaretvoorstelling neemt hij het publiek mee naar de multiculturele straten van Amsterdam. In volgt zijn tweede album Petje Af. Inmiddels is Ali B uitgegroeid tot veel meer dan alleen rapper. Zo is hij een graag geziene gast in discussie programma’s op radio en televisie en heeft hij televisieprogramma’s gemaakt als De Flat van Ali B en in Ali B op Volle Toeren.

Voor het laatstgenoemde programma wordt hij genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is hij sinds jurylid bij The Voice of Holland. Sinds kort is Ali weer bezig met zijn eigen muziekcarrière. In brengt Ali na maar liefst tien jaar weer een nieuw album uit.

Het integratiebeleid op de schop Ongeveer acht op de tien inburgeraars slaagt niet op tijd voor het inburgeringsexamen. Zo bleek deze week uit cijfers van het Zo bleek deze week uit cijfers van het Ministerie van Sociale Zaken. Moet het integratiebeleid op de schop? Hij beschrijft hem als een ongrijpbaar politiek fenomeen. Maar sinds deze week is alles anders: Wat voor leider wil Frankrijk? De Amerikanen beweren echter bij hoog en laag dat Syrië de aanval uitgevoerd heeft.

Deze week gaan de 56 kandidaten die een gouden ticket hebben weten te Na vijf weken audities in Rotterdam is het tijd om het World Trade Center te verlaten en verder te gaan in het theater. Deze week gaan de 56 kandidaten die een gouden ticket hebben weten te bemachtigen, de strijd aan om de theaterronde te doorstaan. Wie weet de jury te verbazen? Wie valt er compleet door de mand? Nu wordt bepaald wie er mee op reis mogen naar een tropische bestemming. In het KAF theater in Almere gaat het er tijdens de gevreesde choruslines hard aan toe, want meer dan de helft van de kandidaten gaat naar huis.

Alleen de besten gaan mee en blijven in de race om het idool van te worden. Frank Visser is terug met een gloednieuw seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak. Vanaf vanavond lost hij met Viktor Brand weer wekelijks hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone Vanaf vanavond lost hij met Viktor Brand weer wekelijks hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw.

In de eerste aflevering reizen beiden af naar Almere. Hier wonen Arne en Bernadette al jarenlang in verlammende angst. Bernadette, die afkomstig is uit Afrika, heeft namelijk het gevoel dat ze gediscrimineerd wordt. Ze zou zelfs aapje genoemd worden… Bernadette durft hierdoor haar huis niet meer uit. Dit zou allemaal de schuld zijn van haar buren Patrick en Rachel.

Frank Visser en Viktor verhaal bij hen. Zij hebben echter een geheel andere kijk op het conflict. Niet zij, maar Bernadette en Arne zouden de boosdoeners zijn en ervoor zorgen dat zij in een totale hel moeten leven.

Er gaat namelijk geen dag voorbij dat Patrick en Rachel niet begluurd zouden worden door hun naaste buren. Hoogste tijd voor Mr. Frank Visser om in te grijpen. James ‘Mad Dog’ Mattis En ongeacht de uitkomst, dat ze bij de NAVO flink nerveus zijn over deze ontmoeting staat als een paal boven water.

Tijdens zijn verkiezingscampagne vuurde Donald Trump de ene na de andere snoeiharde uitspraak af over het functioneren van de NAVO. Zo noemde hij het militaire bondgenootschap een ‘achterhaald instituut’ en dreigde hij verschillende keren om de Amerikaanse financiële bijdrage flink te gaan korten.

Nu zijn tumultueuze eerste weken in het Witte Huis achter de rug zijn, lijkt president Trump in ieder geval direct daad bij het woord te voegen als het gaat om zijn campagnebeloftes. En dat hebben ook de lidstaten van de NAVO kunnen zien. Deze terugval in veel delen van het land hangt mede samen met de bouw van nieuwe woonwijken waardoor er een doorschuifeffect optreedt. Hoge inkomens trekken verder of naar de stad. Voorzieningen verdwijnen en onderhoud ligt vaak achter. Zo ook in Almere Haven.

Veertig jaar geleden nog de trots van stedenbouwkundig Nederland. Vanuit een zandvlakte opgetrokken met alle voorzieningen. Een zwembad, een nieuwe winkelcentrum. Aangenaam gebouwd in een hofje. Maar nu staat het winkelcentrum in Almere Haven bijna leeg. Ook Rombout Harders, ondernemer, houdt het na 22 jaar voor gezien. Hij kan niet meer tegen de leegstand in het winkelcentrum en het gevecht met de verhuurders die veel te hoge huren vragen, terwijl het winkelcentrum verpauperd.

Sjoerdtje Vos was een van de eerste inwoners van Almere Haven. Zij vindt het jammer dat de voorzieningen langzaam verdwijnen uit haar ‘dorp’. Winkels vertrekken naar het grotere winkelcentrum in Almere stad. Het gevoel is een stuk minder. Ze heeft erg veel last gehad van het beleid van staatssecretaris Martin van Rijn. Van Rijn gaf de wijkverpleegkundige volgens hem de stevige positie die ze verdient.

Wijkverpleegkundigen kunnen nu zelf bepalen hoeveel zorg nodig is en de zorgverzekeraar moet dit vergoeden. Er zijn maar weinig bewindspersonen in dit kabinet die zoveel het nieuws haalde als zorgstaatssecretaris Martin van Rijn.

Hij overleefde een motie van wantrouwen en had het ene na het andere heikele Kamerdebat. Maar Van Rijn haalde wel de eindstreep. EenVandaag maakt vanavond de balans van zijn regeerperiode op met Attsje de Vries, Jos de Blok en Laurent de Vries, bestuurder van ouderenzorginstelling Viattence.

New York Times onthult, na een gedwongen vertrek van veiligheidsadviseur Micheal Flynn, dat ook leden van het campagneteam van de net aangetreden president contact hadden met inlichtingendiensten in Rusland. Dinsdag stapte de nationale veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, op nadat bekend werd dat hij communiceerde met een Russische functionaris over sancties tegen Rusland voordat Trump aantrad als president.

Vervolgens loog hij erover tegen de vice-president Mike Pence. Nu blijkt uit onderschepte telefoontjes dat leden van het campagneteam van de toen nog presidentskandidaat Donald Trump ook herhaaldelijk contact hadden met Russische functionarissen. Amerikaanse inlichtingendiensten onderschepten deze communicatie bij het zoeken naar bewijs dat Rusland achter de hack van de Democraten zat. Denk daarbij aan het hinderlijk volgen, sissen of het maken van ongepaste, seksuele opmerkingen.

Marcouch komt vandaag met een initiatiefwet waarin dit strafbaar wordt gesteld. In Amsterdam zegt meer dan de helft van de vrouwen te worden geconfronteerd met straatintimidatie - van de vrouwen tussen de 15 en 34 jaar is dat zelfs meer dan 80 procent.

De Amsterdamse gemeenteraad stemde toevallig vandaag over een voorstel om straatintimidatie aan te pakken. Dat is vanmiddag met een meerderheid aangenomen. De hoofdstad is daarmee de eerste Nederlandse gemeente die dit soort problematiek probeert te bestrijden.

Doe het zelven in de Franse Voor een betere opbouw van de donderdagavond heeft de NPO besloten het programma Ik vertrek op donderdag te plaatsen en de serie La Famiglia op zondagavond uit te zenden. Doe-het-zelven in de Franse Creuse. Marleen Nolte 55 en Frans Vercammen 58 verruilen hun rijtjeshuis in Almere voor een boerenhoeve in de Creuse.

In het gehuchtje Basville willen ze een chambre ‘d hôtes mét table ‘d hôtes en twee gîtes beginnen. Wie zin heeft in een escargot of fois gras heeft pech, want wat ze serveren zal biologisch én vegetarisch zijn.

Maar voor het zover is, moet er eerst worden verbouwd. Het budget is beperkt, en de hoeveelheid werk maar nauwelijks te overzien. Vol goede moed slaat het stel aan het doe-het-zelven. Houtworm bestrijden, tegelen, leidingen leggen; Marleen en Frans draaien hun hand er niet voor om. Maar dan stuiten ze op een probleem van heel andere orde: Alle soorten, maten en modellen worden uitgeprobeerd, maar niets werkt. Ondertussen zouden ze bijna vergeten dat het lekke dak ook nog gerepareerd moet worden.

De tijd verstrijkt en Frans en Marleen ploeteren door. Of ze dit toeristenseizoen hun eerste gasten kunnen verwelkomen met een vegetarische hap, blijft nog even de vraag. Zijn houten wolkenkrabbers de toekomst? Amsterdam krijgt in een eerste houten wolkenkrabber, met maar liefst 21 verdiepingen. Het project heeft de naam HAUT Al is er concurrentie. Wie dacht dat je met hout niet hoger kon bouwen dan een blokhut in de bergen loopt achter. Houten hoogbouw heeft de toekomst. Ook in Nederland dus volgens de pioniers, die volgend jaar beginnen in Amsterdam Zuid-Oost, vlakbij het Amstel station.

We nemen een kijkje in de bouwput, die tot voor kort het decor leek voor een luchtkasteel. Door nieuwe bouwtechnieken en een steeds grotere wens om duurzaam te bouwen is hout na een paar eeuwen weer helemaal terug. Als Nederland niet ondertekent, dan is het verdrag met het Oost-Europese land niet geldig. Rutte probeert dit scenario te ontwijken, door een extra paragraaf te laten opnemen in het verdrag. Op die manier, zegt Rutte, wil hij de “nee”-stemmers tegemoet komen.

Maar in Brussel krijgt hij geen enkele steun voor die aanpak. Nu probeert de premier het in Den Haag op te lossen. Op Prinsjesdag bleek uit een peiling van EenVandaag dat zes op de tien mensen er geen begrip voor hebben dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over wat het gaat doen met de uitslag van het referendum. Die weten vaak wanneer het slecht gaat met hun kind, broer of zus en wanneer die gedwongen opgenomen zou moeten worden. Schippers gaat de nieuwe wet die in de maak is wet verplichte geestelijke gezondheidszorg aanpassen zodat familieleden een sterkere positie krijgen.

De ouders van Vincent maakten onlangs mee dat hun waarschuwing, dat het weer erg slecht ging met hun zoon, die lijdt aan schizofrenie, door hulpverleners in de wind werd geslagen. Nog diezelfde week ging het goed mis. Gisteren werd bekend dat koning Willem-Alexander een compensatie krijgt voor de belasting die hij moet betalen over opbrengsten van zijn vermogen. Het gaat om een regeling die in de jaren ‘70 onder protest van topambtenaren tot stand is gekomen.

Hierover zijn in het geheim afspraken gemaakt. In een notite uit de ministerraad staat dat de publieke discussie in de Kamer vermeden moest worden. Vanaf de jaren '70 moesten de Oranjes vermogensbelasting betalen, waar ze naar nu blijkt compensatie voor ontvangen. Prins Bernhard speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de regeling.

De compensatie is verwerkt in de belastingvrije uitkering die het staatshoofd ontvangt. Om hoeveel het gaat is niet bekend, omdat de begroting van het Koninklijk Huis onduidelijk is. Maar volgens RTL Nieuws zouden de Oranjes tot op heden 7 miljoen euro hebben ontvangen aan belastingcompensatie.

De politie is een onderzoek gestart naar iemand die verkleed als clown met een mes, mensen de stuipen op het lijf jaagt. Deze clown zou onder andere een jarige jongen hebben bedreigd. Deze trend komt voort uit 'prank-video’s', een soort Banana-split op YouTube.

Pranks zijn in Amerika razend populair, maar deze clown-trend loopt nu uit de hand, omdat allerlei figuren het kopiëren. Megaproject Rijkswaterstaat nadert ontknoping Het is de grootste wegafsluiting in tijden: Rijkswaterstaat werkt op verschillende plekken aan de wegen. Sinds gisteren is de A1 vanaf Amsterdam richting de Flevopolder en ‘t Gooi helemaal dicht. Ook de lokale wegen in Muiden en Muiderberg worden afgesloten.

Rijkswaterstaat werkt tot maandag aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort en Almere. Daarnaast wordt de oude spoorbrug bij Muiderberg gesloopt en de nieuwe brug op zijn plek geschoven. Een bijzondere samenloop van werkzaamheden, juist in het weekend dat het grote jaarlijkse festival Lowlands plaatsvindt, dat vorig jaar EenVandaag gaat mee met Rijkswaterstaat om te zien hoe zij de hinder voor weggebruikers en treinreizigers zo klein mogelijk probeert te houden.

De 28e Olympische Zomerspelen zijn bijna afgelopen, de eerste Spelen waar Nederland door meer vrouwen dan mannen vertegenwoordigd werd.

Was in de Nederlandse zwemster Rie Reisenherz de enige vrouw in een ploeg van mannen, dit jaar deden er maar liefst vrouwen en maar mannen mee. Door al deze vrouwelijke atleten werden zes gouden medailles gewonnen, drie zilveren en twee keer brons.

De mannen wonnen ook twee keer brons en drie zilver, maar ‘slechts’ twee gouden medailles. Dat de vrouwen meer medailles hebben gehaald, ligt niet aan het feit dat ze nu in de meerderheid op de Spelen aanwezig zijn. Nederlandse vrouwen winnen sinds al meer olympische medailles dan mannen. Dit tot grote ontsteltenis van velen, die dachten dat het lopen van een dergelijk lange afstand zou leiden tot onvruchtbaarheid.

Maar er waren ook andere zorgen en bezwaren. Het IOC besloot na deze hysterie om alle afstanden boven de meter weer te verbieden voor vrouwen. Tot aan bleef de meter voor hen verboden. EenVandaag spreekt hierover met sporthistoricus Jurryt van de Vooren, Rommy Albers en Rixt Jonkman van Filmmuseum Eye en met de zoon van Aat van Noort, Charles van Swieten, over het ‘onrecht’ dat zijn moeder en vele andere topatletes destijds is aangedaan.

De berichten over de nijpende tekorten aan materieel bij Defensie stapelen zich sinds enige tijd in rap tempo op. Deze week nog kwam naar buiten dat er voor de nieuwe gevechtsuitrusting te weinig helmen zijn besteld, waardoor 18 duizend militairen het straks op oefening of tijdens een missie met een leenexemplaar zullen moeten doen - Waarom huurt een gemeente een journalist in?

De Gemeente Noordoostpolder gaat zelf een journalist aannemen om er zo voor te zorgen dat de raadsvergaderingen verslagen worden. Nu zit er van de lokale kranten namelijk bijna nooit meer iemand in de persbankjes. Maar een journalist in dienst van de gemeente, is dat wel een journalist? Het is een probleem dat al jarenlang speelt.

Steeds minder journalisten coveren het nieuws in de regio. De lokale democratie dreigt zo haar traditionele waakhond te verliezen. Regionale kranten hebben het door dalende oplages en krimpende advertentiebudgetten al jaren moeilijk. Dat zegt onderzoeker van het stimuleringsfonds voor de journalistiek Quint Kik. Bijna 8 miljoen mensen in vooral de kleinere gemeenten zijn verstoken van onafhankelijke, professionele berichtgeving over hun gemeentebestuur. Kunnen genocideverdachten rekenen op een eerlijk proces in Rwanda?

Twee Rwandese genocideverdachten, Jean Baptiste M. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de genocide die in in hun land plaatsvond. Daarbij werden honderdduizenden Tutsi’s en Hutu’s vermoord.

Nieuwsuur spreekt vanavond met Victor, de zoon van Jean Baptise M.: Maar laat dat dan alsjeblieft wel in Nederland zijn, hier gaat het er eerlijk aan toe. Na het referendum bleek dat Engeland niet zo ‘little’ is.

Sterker nog, de Leave-stemmers waren machtig en wonnen het referendum. Ze willen gehoord worden en eisen verandering. De Leave-kiezers zorgden voor een grote verassing. Staan de mensen nog steeds achter hun stem? En wat zit er achter hun keuze? Modeontwerpster Marlies Dekker Vrouwen, seksualiteit en schaamte. Marlies Dekkers vindt het een onwenselijke combinatie en zit bij ons aan tafel om te praten Marlies Dekkers vindt het een onwenselijke combinatie en zit bij ons aan tafel om te praten over de taboes die vrouwen zichzelf opleggen.

Ze maakte er een confronterend tijdschrift over: Dat wordt vandaag gelanceerd. Binnen vijf jaar zijn Jade, Perrie, Leigh-Anne en Jesy uitgegroeid tot ware wereldsterren met meer dan 1 miljard views op Youtube. Morgen zullen de nachtegaaltjes voor het eerst in Nederland optreden in een binnen 5 minuten uitverkochte HMH. Maar voordat ze de fans zullen verblijden met dit concert komen de dames vanavond eerst optreden bij RTL Late Night. Ze duiken een cryosauna in met een temperatuur van graden.

Een lichaam herstelt sneller en beter als het geconfronteerd wordt met lage temperaturen. Oud-hockeycoach Marc Lammers was pionier op dit vlak. Hij regelde containers met ijsblokjes voor zijn hockeydames. En die truc leidde mede tot het wereldkampioenschap in Ze voelen zich niet langer veilig. De afgelopen dagen werden tal van bussen met stenen bekogeld en vandaag sneuvelde opnieuw een ruit door een agressieve passagier.

De maat is dus vol en dat niet alleen in Almere. Zo nam de nietsvermoedende Stefan Klootwijk onlangs in Haarlem de bus, toen hij plots een stoeptegel tegen zijn slaap kreeg. Hij schuift vanavond aan met de Almeerse chauffeur Bert Groot. Hij zit reeds 36 jaar achter het stuur en zag de agressie er stelselmatig toenemen. Ook Connexxion directeur Eric van Eijndhoven zegt dat de maat vol is. Arnon Grunberg over zijn nieuwe roman Arnon Grunberg heeft een nieuwe roman: Het boek gaat over de relatie tussen psychiater Kadoke, zijn moeder en zijn Het boek gaat over de relatie tussen psychiater Kadoke, zijn moeder en zijn patiënten.

Grunberg schreef dit boek vlak na het overlijden van zijn moeder. De schrijver liep ter voorbereiding mee met de Rotterdamse crisisdienst die mensen van zelfmoord proberen te weerhouden en heeft een tijd embedded gezeten in een psychiatrische kliniek.

Wat is zijn kijk op de psychiatrie? Zanger Nielson is ambassadeur van de vrijheid en vliegt per helikopter vier festivals af. Van Zwolle, via Almere en Haarlem naar Utrecht. Hoe is hun Bevrijdingsdag verlopen? Ze vertellen het vanavond bij Pauw. Oud-Wielrenner Thomas Dekker blikt vooruit. Aan Bas van de Goor de eer om het officiële roze shirt op te halen in Milaan. De foundation Sportief Diabetes van de voormalig top volleyballer is benoemd tot het goede doel van de Giro in Gelderland.

Ze is daar al ruim 10 dagen vanwege tweets die zij plaatste over president Erdogan. Deze tweets zouden beledigend zijn. Waarom heeft Ebru Umar nog steeds landarrest? We bellen vanavond met haar. Vooral in de oude stadsdelen Oost, Centrum en Oud West komen steeds meer jonge draagkrachtige Vooral in de oude stadsdelen Oost, Centrum en Oud-West komen steeds meer jonge draagkrachtige huizenkopers.

Wijken als de Pijp en de Kinkerbuurt, die er twintig jaar geleden vervallen bij lagen, krijgen weer een fleurig aanzien. De middenstand bloeit, restaurants en koffietentjes schieten als paddestoelen uit de grond.

Maar er is ook een keerzijde. Huurwoningen worden door corporaties verkocht en huurders zoeken hun heil in buitenwijken, of satellietsteden als Almere, Purmerend en Hoofddorp. Nieuwsuur bezoekt de Spaarndammerbuurt en de Oosterparkbuurt, en spreekt met sociaal geograaf Cody Hochstenbach en stadsdeskundige Tracy Metz.

Staatssecretaris Sharon Dijksma reageerde vanmiddag op de kritiek van de parlementaire enquêtecommissie over het Fyra-drama. De reistijd van de snelle treinen tussen Amsterdam en Brussel moet eind een half uur korter zijn. De NS wordt daarbij onder druk gezet. Het kabinet hanteert hierbij het 'three strikes out-principe'. Als de NS tot driemaal toe de afspraken niet haalt, wordt het mogelijk om met een andere vervoerder in zee te gaan. Rusland en de Verenigde Staten hebben een 'regime van stilte' afgesproken, dat met name geldt voor Damascus en de kustprovincie Latakia.

Het bestand verbiedt militaire actie en het gebruik van wapens in de gebieden. Moskou en Washington zullen toezien op het akkoord, dat in Damascus voor 24 uur geldt, en in Latakia 72 uur.

Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd Als een familielid, vriend of collega kanker krijgt, wil je niet vanaf de zijlijn toekijken. Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd voor hun dierbaren.

Twaalf uur vlaggenlijnen naaien voor de zieke naai-juf, een zumba-marathon voor die zus die genezen is of met z’n allen uren lang haren knippen voor de schoonvader met longkanker. Muzikale optredens in deze grootse liveshow komen van internationale popster Rachel Platten, Roel van Velzen en gelegenheidsduo Do en Niels Geusebroek.

In Marathon Live komen verschillende adembenemende en hartverwarmende marathons tot een ontknoping. Zo duikt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van maar liefst 42 kilometer. Zelf is hij tien jaar geleden volledig hersteld van leukemie.

Presentator Joris Linssen neemt speciaal voor Marathon Live nog één keer plaats achter het stuur van een taxi en zanger Roel van Velzen verruilt in zijn straatmuziek-marathon de theater- en concertzalen in voor de straat. Zo presenteert Gerard Ekdom van Caroline Tensen verloor onlangs haar goede vriendin Corina, die jarenlang als één van haar vaste visagisten voor haar werkte, aan de gevolgen van kanker.

Voor Corina is het helaas te laat, maar samen kunnen we levens redden”. Annemieke Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader die leed aan kanker. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens werken die niet in hun blote kont durven te douchen”, zegt Derksen.

Chocolade met popcorn discodip, sinaasappel rozemarijn en de knaller karamel zeezout in de oranje wikkel. Overmorgen komt de documentaire ‘Tony: Het merk ontstond naar aanleiding van een onderzoek van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, in De conclusie van het programma was dat geen enkele chocoladefabrikant slaafvrij is. De makers besloten daarom hun eigen slaafvrije chocolade te produceren. Hoe slaafvrij is Tony’s Chocolonely anno ? We praten hierover met de godfather van het chocolademerk: Teun van de Keuken.

Het respect in het openbaar vervoer is verdwenen. Dat zegt buschauffeur Lucas Löwenstein 56 uit Almere. Hij werd in februari tijdens een nachtdienst overvallen. Twee jongens bedreigden hem met een pistool en een mes en eisten geld. Löwenstein is niet de enige die zoiets meemaakt. Aankomende donderdagavond staken buschauffeurs in Almere.

Ze willen dat de gemeente extra eisen stelt aan hun veiligheid, bijvoorbeeld door het afschaffen van contant geld in de bus. Vandaag was in de rechtbank in Amsterdam een themazitting over geweld in het openbaar vervoer. Wat moet er gebeuren om geweld in het openbaar vervoer te stoppen? Politieonderzoek naar 'sexting' op Tilburgse school Meerdere naaktfoto’s van minderjarige meisjes werden verspreid via instagram, een app waar vooral jongeren Pikant beeldmateriaal dat in eerste instantie in vertrouwen onderling werd uitgewisseld, wat ook wel 'sexting' wordt genoemd, werd later ongewild openbaar gemaakt.

De naaktfoto’s die op het instagramprofiel te zien waren, bleken afkomstig te zijn van leerlingen van een vmbo-school in Tilburg. Veel van die leerlingen zijn jonger dan zestien jaar.

In EenVandaag het verhaal van een meisje die naar aanleiding van het rondsturen van pikante berichten zelfmoord probeerde te plegen. Zij overleefde dit en inmiddels gaat het goed met haar.

Ook ziektekostenverzekeraars zijn er razend enthousiast over. Psycholoog Bart Vemer begon ermee omdat hij hulp wilde verlenen aan Nederlanders in het buitenland. Maar nu krijgt hij steeds meer aanvragen van mensen die hier wonen: Hoogleraar eMental-Health Heleen Riper spreekt over een kantelpunt in de zorg.

Zij denkt dat binnen tien jaar honderd procent van de aangeboden hulp een digitale component bevat. Naast online therapie is er ook een snelgroeiend aanbod van apps waarmee je via de smartphone therapieën kunt volgen. Maar welke werken en welke niet is nog lang niet altijd duidelijk. Wat zijn de voordelen van online therapie? Is het niet gewoon een manier om te besparen op de kosten? De inkt van het akkoord rond de Griekse crisis is nog niet droog of een nieuw probleem dringt zich al op aan de Nederlandse minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem.

Was het jaar van de Grexit, in zal de Brexit bovenaan de Brusselse agenda staan. Want de Engelsen zijn het huidige Europa zat en stellen nieuwe eisen aan hun lidmaatschap. De Britse bevolking mag waarschijnlijk dit jaar in een referendum stemmen voor of tegen uittreding van de Europese Unie. Hoewel Engeland niet de euro voert kan de Brexit grote gevolgen hebben voor Europa.

Wederom een spannend jaar dus voor de voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem. Hoe ziet hij de toekomst van de eurozone voor ?

En wat heeft hij ervoor over om Engeland in de Unie te houden? Bovendien zijn de Tiny houses energiezuinig en betaalbaar met maandelijkse lasten van maar enkele honderden euro’s. Het concept is over komen waaien uit de Verenigde Staten waar al tienduizend van deze huisjes staan. In Eenvandaag spreken we met Marjolein Jonker die in een huisje van twintig vierkante meter gaat wonen. De plek waar hun leven drastisch veranderde. Met hun eigen auto maken ze deze voor hen zo zware rit.

De documentaire is gemaakt door het team achter Dossier EenVandaag. In Terug naar Faro, 'Beste' meneer Schröder gaan we met de familie Vroombout terug naar Faro, naar de landingsbaan waar het leven van hun dochter ophield en waar hun leven voorgoed een andere wending nam.

club jacqueline loon op zand neuken op het strand

About the Author